Sa krizom in se globljim propadom Srbije zadnjih 15 let ter totalni
anarhiji drzavnih sluzb in politike kaznovanja ceprav so lansko leto
uvedli Evropski sistem kaznovanja tukaj vlada neverjetna aroganca
na cestiscu.
Soferji vsaj vecina ne spostuje pravila in znake (vsaka cast posameznikom ki se trudijo)
da o taxistima (vecina jih je iz Srbske Krajine, Hrvaske, Bosne in izbeglice ki so se doselile po vojni)
nimaju niti malo osnovne kulture voznje. Da o parkingu ne govorim. Slike katere sem v tem letu
naredil in zbrial govorijo vec.
Ko vstopate v Srbijo rabite obvezno zeleni karton, lahko tudi samo osebno. Ko pridete ce greste v
obisk prijateljem se obvezno prijavite na policijo v roku 24 urah. Kazen je do 50 Euro placala moja
prijateljica ko smo zamudili samo en dan. Pa se neverjetno so joj naredili sodni prekrsek in je morala
priti na sodisce. Postopek prijave je v parih minutah ti napisejo listek. Le da sem do sedaj vedno dajal
potni list a kot sem se pozanimal lahko tudi z osebno. Sam potem ne vem kam bojo dali stampiljko kdaj
si prisel notri v drzavo. Saj ko sem prejsnji teden sel za Nemcijo na letaliscu Beograd me skoraj ni hotel
policaj spustiti-kje imas stampiljko vhoda? Bebek jedan, dal sem ti prijavni listek z osebno.

Inteligenca vseh policajev je povsod na istem nivoju.
Ko vstopate v Srbijo iz smeri Hrvaske prehod Batrovci...drzite se omejitev, takoj po vstopu par km je radarska
kontrola, pred placilom prve avtoceste tudi...ce greste proti Bg. vse do letalisca ni blema, ce zavijate proti NSadu na izhodu RUMA, takoj za tem par km ko zapustite avtocesto je vec kontrol, na Fruski gori ko se spuscate proti Nsadu tudi... Srecan put.