Mislim, da imam nekoliko drugačne predstave o letnem dopustu, kot večina Slovencev, tako vsaj sklepam po tem, ker me vsako leto sodelavci čudno gledajo, ko jim povem kam grem na dopust in letošnji sploh ni bil tako zelo čuden saj je prvič po sedmih letih vključeval celo morje brez katerega po SLO pravilih ni dopusta . Letos sva se s punco odločila za krajši Road Trip po Italiji in ker je to avtomobilistični forum sem se odločil narediti reportažo.
Tretji dan smo se šli tiste navadne čudaške turiste in si ogledali Bologno
Dva stolpa. Nižji je že pošteno nagnjen in je zaprt in podprt. Drugi je odprt in visok 95m, veliko stopnic ampak se kar hitro pride do vrha in razgled je fantastičen
Na pozno kosilo smo se odpeljali proti Modeni v America Grafiti Diner.
Ful hudo opremljen in ogromen diner z dobro glasbo, dobrim vzdušjem in dobro hrano. Steak je odličen!! Porcije XXL.
Ker je v dinerju res tako kool smo ždeli tam do poznega večera.Sosednji avto je od lastnika.
Tu smo se razšli, eni so šli proti Milanu, drugi proti Ljubljani, midva z Nino pa sva šla naprej proti Raveni. Se nadaljuje
V Raveno sva prišla zelo pozno zato sva šla spat v prvi autohotel
Ravena nama ni bila bogvekaj in sva si jo naslednji dan le na hitro ogledala. Še za fotografirat nisem našel nič kaj posebnega, vse me je pa minilo, ko sva si šla ogledat eno ogromno cerkev v kateri je bilo tudi ogromno prav gotovo zelo dragocenih predmetov. Vse pozlačeno in v marmorju. Sploh ne morem verjeti, da so ljudje zmetali toliko denarja v tak objekt. Še bolj me pa čudi, da jim to še danes v 21 stoletju to ni nek problem. Bolano! Fotografiral sem samo strop oziroma zelo visoko notranjost kupole. Ob vsem ostalem bahaštvu cerkve se mi je obračal želodec in nisem hotel fotkat.
Še zgodaj popoldne sva se odpravila do Cervie. Tam sva ostala dve noči, da sva si res malo dopustniško odpočila. Še hotelska soba mi je bila prav všeč. Tak 50's stil
Plaže z mivko so zakon, če ti ni do vode lahko narediš grad!!
My favorite entertainment
American VS Italian comfort
Že na poti naprej proti Senigaliiji. Mopedi stalno z vseh strani
Senigalia
V Senigaliji je bilo spet bolj zanimivo saj je bil takrat poleg morja tudi eden večjih rock'n'roll festivalov v evropi, ki sicer traja deset dni.
Itak, da je bilo mesto polno normalnih avtomobilov.
Spet je bilo veliko zabave, koncerti pa še nekaj znancev je bilo tam tako, da res ni bilo dolgčas.
Še vedno Senigalia in še vedno kup avtomobilov in Harlyjev.
Koolski mobilni studio radijske postaje, ki je pokrivala vse koncerte na festivalu
Naslednji dan že na poti proti Veroni Truck stop ob avtocesti
Čeprav obožujem Italjansko kuhinjo še posebej morsko hrano in seveda olive, mozzarelo ter pomodori se dobremu steaku težko odrečem, v bližini Imole sva se ustavila v Roadhousu.