Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Pe dec 04, 2009 7:30 pm

romanll je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a: uveljavi garancijo, če niso prestare

zakaj tako govoriš če sploh ne veš kaj govoriš??
kakšna reklamacija če je pa mehanska poškodba?
in tukaj ni reklamacije :!:

denko4 je napisal/-a:Če si jo kupil pred manj kot letom dni, lahko še garancijo uvaljavljaš ;)

isto mnenje imam o tebi ;)

A si slučajno prebral kdaj sem jaz napisal za reklamacijo? Bilo je napisano preden je on omenil da je ris na gumi :roll:

romanll
Novinec

Napisal/-a romanll Pe dec 04, 2009 7:33 pm

kaj zdaj zavijaš iz očmi?
omenil je bulo in dodal sliko bule ti pa si predlagal reklamacijo
kdo zdaj ne zna brat?

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Pe dec 04, 2009 7:35 pm

romanll je napisal/-a:kaj zdaj zavijaš iz očmi?
omenil je bulo in dodal sliko bule ti pa si predlagal reklamacijo
kdo zdaj ne zna brat?

Bula lahko rata tudi zaradi slabe izdelave, sploh pri taki slabši kvaliteti gum ki so made in čanšlank

romanll
Novinec

Napisal/-a romanll Pe dec 04, 2009 7:37 pm

to kar ti trdiš je nemogoče ;)
vsaj na bočni strani pnevmatike ;)
ne rečem da so neke čangšlang gume(kitajske)kjer se zgodi da odstopi plast na tekalni površini

aja Eurotec gume so čisto dobre za našo vsakdanjo rabo,če pa jih delajo v romuniji pa ne pomeni nič slabega ker naprimer Savo delajo vsako dimenzijo v drugi državi in med njimi se najde tudi poljska kar pa ne pomeni da so slabe
še kaj?

lp Roman

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Pe dec 04, 2009 7:43 pm

Recimo Dunlop je zelo priznana znamka, pa je sp9000 zelo znana da rada rata ovalna. Čisto nič ni nemogoče, pač se lahko strgajo nitge in rata bula. Point tega ni kako se je naredila, ampak da je zelo nevarno vozit naprej z tako poškodovano pnevmatiko

romanll
Novinec

Napisal/-a romanll Pe dec 04, 2009 7:49 pm

pskoda je napisal/-a: ampak da je zelo nevarno vozit naprej z tako poškodovano pnevmatiko

no tukaj se pa strinjava

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Pe dec 04, 2009 7:53 pm

romanll je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a: ampak da je zelo nevarno vozit naprej z tako poškodovano pnevmatiko

no tukaj se pa strinjava

Vsaj nekaj :D

romanll
Novinec

Napisal/-a romanll Pe dec 04, 2009 7:55 pm

res je :lol:

bmwe46
Novinec

Kraj: ms

Napisal/-a bmwe46 Pe dec 04, 2009 9:44 pm

to kaj je govoril pskoda je resnica. bula lahko nastane zaradi slabe izdelave. primer:

sem imel 2leti stare dunlop gume(zimske) pa je isto nastala bula samo z notrašnje strani. tako da tisto ni bila poškodba. in ne govori nekaj kar nisi prepričan.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Pe dec 04, 2009 10:01 pm

vectrab je napisal/-a:to kaj je govoril pskoda je resnica. bula lahko nastane zaradi slabe izdelave. primer:

sem imel 2leti stare dunlop gume(zimske) pa je isto nastala bula samo z notrašnje strani. tako da tisto ni bila poškodba. in ne govori nekaj kar nisi prepričan.

strinjam se. kar je slabo je slabo, lahko je recimo ena serija dunlop 9000 zelo slaba medtem ko bo druga serija res vrhunska. čist odvisno kako naletiš.
In še to, ko sem prodajal Bridgestone gume me je ful folka vprašal, kje so bile narejene, na Polskem ali nekje drugje(mislim da Japonska,nevem več). Vsi so rekli, da so tiste iz poljske slabše kvalitete :!: Tega sicer ne bom komentiral, ker se ne spoznam toliko na tem področju, mogoče bi znalo biti kaj na tem.

LP
Freude am Fahren

bmwe46
Novinec

Napisal/-a bmwe46 Pe dec 04, 2009 10:06 pm

jaz sem imel dunlop sportwinter 3d, to da je lahko svaba izdelava. sem letos kupil sava in sem mnogo bolj zadovoljen.

Uporabniški avatar
RpDany
Uporabnik

Kraj: maribor-ruše

Napisal/-a RpDany Pe dec 04, 2009 10:14 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:menjat !

tocno tak pa hitro :D

lp
[img]http://www4.slikomat.com/08/0221/54u-78987.gif[/img][img]http://www4.slikomat.com/09/0423/25z-logo1.jpg[/img] [img]http://shrani.si/f/2B/9a/32Sf0luY/yfntfhucnr64vuit.gif[/img]

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Pe dec 04, 2009 10:21 pm

tko bom reku... pri meni je bla lih taka bula, kr naenkrat se je povecala in gumo je v roku par dni razneslo. tko da zeloooo pametno bi bilo cimprej menjat. ;)

Damirhu
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a Damirhu So dec 05, 2009 12:41 am

Sem na prvi strani že napisal, da je danes že vse zrihtano 8) Še enkrat hvala, da ste me opozorili in s tem mogoče zmanjšali nepotrebno škodo, ki bi nastala zaradi poknjene gume.

Danes sem skočil do vulkanizerja in sma "porihtala" zadevo.
Po prvotnem pregledu sma pregledala in bila oba v dvomih ali je udarjena ali ne, potem ko smo jo pa dali na primerno svetlobo in jo spucali se pa vidi majhen ris, čisto mali. In je rekel, da je to brezmiselno pošiljat na reklamacijo ker bodo to smatrali kot poškodbo za katere neuveljavljajo reklamacijo. Smo mislili dati notri "šlavf" in gumo dati nazaj, ampak je vulkanizer dejal, da so "sajle"/žičke vrjetno v preslabem stanju. No potem ko sem pojamral, da trenutno nimam veliko denarja sma se odločila, da mi je dal dve rabljene savine s3 gume za 20€ zadaj, zadnje gume pa sem dal naprej. Res je da so savine gume 2006 (skoraj 2007) letnik ampak so zelo ohranjene. Eno gumo pa imam sedaj kot rezervo, bo pa vulkanizer probal najdit še eno takšno kot mojo gumo in da boma potem dale "moje" nazaj gor ker so novejše (2008). Za te gume pa tako imam plan voziti to in še samo naslednjo sezono.
Hvala vsem, da ste povedali da je to dokaj velik problem, ker drugače bi se vrjetno vozil dokler nebi bilo kaj narobe ali pa konec sezone!

Sedaj me pa samo nekaj zanima informativno kaj je v takšnem primeru z zavarovanjem in morebitno škodo. Imam zavarovano ao+, za mladega voznika in delni kasko. Če bi se vozil na cesti 90km/h in mi pokne guma in zato poletim v jarek, avto rata totalka jaz se pa lažje poškodujem in seveda napiham 0.0. Ali sem upravičen do kakšne zavarovalnine ali kaj podobnega, ali bi moral štroške stolčenega avta kriti sam? Prosim če ima kdo kakšne izkušnje ali malo več znanja o tem.

Jaz sem bil prepričan, da ne gre za poškodbo ker nisem nikamor udaril, je pa res da sem se peljal prejšni teden po zeloooo slabem makadamu, in ko je nekdo omenil da je lahko tudi od jamice v cesti ni drugega razloga kot to ali (zelo malo vrjetno) da mi je nekdo nameroma poškodoval.

Aja moram pohvaliti, da so eurotech gume za cliota dosedaj služile zelo dobro, dober grip po snegu in po dežu, je pa res da imajo "šele" cirka 5000km.

Še vedno me zanima kaj je v takšnem primeru z zavarovalnilo (glej postan post).
Bogat ni tisti, ki ima največ, temveč tisti, ki najmanj potrebuje.

bmwe46
Novinec

Napisal/-a bmwe46 So dec 05, 2009 7:31 am

mislim da ti zavarovalnica nebi krila nič. če se motim me popravite.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 So dec 05, 2009 12:27 pm

damirhu, priporočam da kontaktiraš uporabnika "mišek" mislim da ti bo znal strokovno pomagat. Moje mnenje je da bi ti morali poravnati škodo, saj kasko plačuješ zato da so pokrite tvoje "napake". Tako jaz sklepam, lahko pa da se motim. Če pa kaj bolj konretnega izveš, pa še nam povej, da ne bomo v zmoti :)
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
lexus02
Novinec

Napisal/-a lexus02 Sr dec 16, 2009 7:41 pm

Pozdravljeni! Da ne odpiram nove tebe bi si tole sposodil.

Ker kupujem rabljene gume (z dobrim profilom, vozene eno sezono) imam problem, ker ne vem ali je na gumi bula ali ne. Guma ni na feltni zato je to tezje odkrit. Kako se da to odkrit in na kaj moram biti se pozoren ko kupujem rabljene gume?

Hvala vnaprej

romanll
Novinec

Napisal/-a romanll Sr dec 16, 2009 8:29 pm

v takem primeru težko vidiš če je guma poškodovana ;)
najbolje je gume namonterat in takoj vidiš kakšna je zadeva ;)

Uporabniški avatar
lexus02
Novinec

Napisal/-a lexus02 Sr dec 16, 2009 8:31 pm

romanll je napisal/-a:v takem primeru težko vidiš če je guma poškodovana ;)
najbolje je gume namonterat in takoj vidiš kakšna je zadeva ;)

to sem tud mislil. Vseeno hvala
Vrni se na Aktualno področje: Zimske pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost