Sem na prvi strani že napisal, da je danes že vse zrihtano

Še enkrat hvala, da ste me opozorili in s tem mogoče zmanjšali nepotrebno škodo, ki bi nastala zaradi poknjene gume.
Danes sem skočil do vulkanizerja in sma "porihtala" zadevo.
Po prvotnem pregledu sma pregledala in bila oba v dvomih ali je udarjena ali ne, potem ko smo jo pa dali na primerno svetlobo in jo spucali se pa vidi majhen ris, čisto mali. In je rekel, da je to brezmiselno pošiljat na reklamacijo ker bodo to smatrali kot poškodbo za katere neuveljavljajo reklamacijo. Smo mislili dati notri "šlavf" in gumo dati nazaj, ampak je vulkanizer dejal, da so "sajle"/žičke vrjetno v preslabem stanju. No potem ko sem pojamral, da trenutno nimam veliko denarja sma se odločila, da mi je dal dve rabljene savine s3 gume za 20€ zadaj, zadnje gume pa sem dal naprej. Res je da so savine gume 2006 (skoraj 2007) letnik ampak so zelo ohranjene. Eno gumo pa imam sedaj kot rezervo, bo pa vulkanizer probal najdit še eno takšno kot mojo gumo in da boma potem dale "moje" nazaj gor ker so novejše (2008). Za te gume pa tako imam plan voziti to in še samo naslednjo sezono.
Hvala vsem, da ste povedali da je to dokaj velik problem, ker drugače bi se vrjetno vozil dokler nebi bilo kaj narobe ali pa konec sezone!
Sedaj me pa samo nekaj zanima informativno kaj je v takšnem primeru z zavarovanjem in morebitno škodo. Imam zavarovano ao+, za mladega voznika in delni kasko. Če bi se vozil na cesti 90km/h in mi pokne guma in zato poletim v jarek, avto rata totalka jaz se pa lažje poškodujem in seveda napiham 0.0. Ali sem upravičen do kakšne zavarovalnine ali kaj podobnega, ali bi moral štroške stolčenega avta kriti sam? Prosim če ima kdo kakšne izkušnje ali malo več znanja o tem.
Jaz sem bil prepričan, da ne gre za poškodbo ker nisem nikamor udaril, je pa res da sem se peljal prejšni teden po zeloooo slabem makadamu, in ko je nekdo omenil da je lahko tudi od jamice v cesti ni drugega razloga kot to ali (zelo malo vrjetno) da mi je nekdo nameroma poškodoval.
Aja moram pohvaliti, da so eurotech gume za cliota dosedaj služile zelo dobro, dober grip po snegu in po dežu, je pa res da imajo "šele" cirka 5000km.
Še vedno me zanima kaj je v takšnem primeru z zavarovalnilo (glej postan post).
Bogat ni tisti, ki ima največ, temveč tisti, ki najmanj potrebuje.