Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz To jan 05, 2010 3:06 pm

peroRS je napisal/-a:

Jao keri idioti. Že tko se vozijo v 2-tonskih kantah z RWD, pol pa še gas do amena.
Tem bi dal lahko nevemkakšne gume z bodicami+ketne, pa bi se še zmeraj zaletavali. :roll:

Sigurno ja, sploh ko pri 00:50 avto bočno začne pospeševat, vidiš da so razmere skoraj idealne in da so samo ljudje krivi.. :roll:

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To jan 05, 2010 3:08 pm

gepl83 je napisal/-a:Res ne vem, kako eni ekstremno vozite, da so vam sava s3 zanič gume. Po mojih izkušnjah so pa čisto vredu. Niso vrhunske, niso pa tud ne zanič. Sam vozim večinoma normalno, občasno pa tudi hitro, pa nisem še nikol dobil občutka da so čist zanič. So pa zelo dobre za v sneg.

Moje mnenje

Se strinjam.
Eni res malo pretiravate z to kvaliteto.
Sem 100%, da savka ni slaba guma za normalno in skulirano vožnjo. Če pa želiš boljšo pa imaš na voljo veliko drugih znamk.

Lp

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To jan 05, 2010 3:12 pm

W|zz je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:

Jao keri idioti. Že tko se vozijo v 2-tonskih kantah z RWD, pol pa še gas do amena.
Tem bi dal lahko nevemkakšne gume z bodicami+ketne, pa bi se še zmeraj zaletavali. :roll:

Sigurno ja, sploh ko pri 00:50 avto bočno začne pospeševat, vidiš da so razmere skoraj idealne in da so samo ljudje krivi.. :roll:

Sej razumem, da je led, ampak poglej tega na začetku videa (0:09), kar gasira na polno! Sama sreča, da ni še katerega pešča zadel.
Hočem rečt, da ljudje namesto, da bi se poskusili ustavit (že tko avti drsijo, ker je verjetno hrib), pa tud če je na sred ceste, kar probavajo it naprej. :roll:

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike To jan 05, 2010 11:22 pm

Večina teh kavbojev sploh nima zimskih gum.....vozijo na all season al pa se takle zaletavajo na letnih gumah. Mislim da pri njih zakon sploh ne predpisuje zimskih gum. Pol pa jih preseneti sneg v kaliforniji pa majo sranje :lol:

PS: Sava je sekret...glasna, neudobna in brez gripa(razen v snegu). Govorim iz prve roke ker sem dal save dol pa bridgestone gor. Drugi svet!

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal Sr jan 06, 2010 12:22 am

bass je napisal/-a:Razlike se pokažejo, ko ti pri normalni vožnji nenormalno skoči otrok pred avto. Vi kar šparajte.

"Navaden" voznik bi moral opažati razliko med dobro in slabo trakcijo (gumo), drugače ni za na cesto!

Kamal, da ti odgovorim na vprašanje, vozim se po omejitvah ali rahlo pod njimi v kolikor to zahtevajo razmere. Še vedno pa lahko normalno pospešujem ali (pomembneje) zaviram. Večkrat tudi testiram zavorni učinek, na prazni cesti seveda.
Če ne poznaš omejitev svojega avta si nevaren sam sebi ter ostalim, saj se v kritični situaciji prvič srečaš s temi omejitvami, kar povzroči paniko ter po navadi popolnoma napačno reakcijo.

Idiotsko vozijo tudi vozniki na poceni gumah, saj so zaradi pomanjkanja gripa prisiljeni drastično znižati svojo hitrost.
"Šparovca" prepoznaš, ker se povsod cijazi 30...pa še to rabi dve ulici da nabere to hitrost. S tem se skuša izognit nevarnim situacijam.

Upam, da sem bil tokrat dovolj jasen, če pa je kdo funkcionalno nepismen naj izvoli naprej lajnati, kako je fajn poceni dobil gume in kako so fajn...

Otrok pred avto: Lej če voznik ne opazuje okolice ni problem v gumi ampak v vozniku. To velja tudi za ostale stvari. V naši okolici je bil primer ko je na cesti stal avtomobil iz nasprotne strani pa počasnejo kot je omejitev (70km/h) ravno takrat pa otrok izza avta. Nobena guma mu ne bi pomagala. Njegovo predvidevanje pa bi mu lahko. Seveda ni bil kriv ker je nasprotno vozilo kršilo predpis neustavljanja na cesti.

Razliko med tehničnimi lastnostmi posameznih lastnosti avtomobilov ni težko zaznati med vožnjo.

Omejitve svojega avtomobila ni težko spoznati. Vse kar je pomebno je, da moraš v različnih situacijah gledati na pravilne obrate avtomobila. To pomeni ustrezna prestavna razmerja in odzivnost plina (spuščanje v primeru zdrsa). Če pa ne poznaš svojih sposobnosti in sposobnosti avta potem je pa res najbolje kupiti nekaj kar je ocenjeno kot najboljše. Sam potem bi bilo tudi priporočljivo, da vsi vozimo Volva X90, ki blesti po varnosti in zmogljivosti, sposobnosti. Enostavno ne gre in ne bo šlo nikoli.

Hitrost ljudje znižajo zato, ker jim vsi mediji in predstavniki pristojnih organov vbijajo v glavo celo zimo počasi in previdno na cesti v današnjih razmerah. Potem imaš pa malo zasneženo cesto in se večina vozi 60km/h kljub temu, da se lahko hitreje.

Še en banalen primer: Voznik se danes odloči da bo prehitel tri vozila po ravnini predno se začne spust po hribu navzdol.. Ker je njegova hitrost 80km/h je prej prišel na vrsto spust. Zaradi nezaupanja svojemu avtomobilu je zmanjšal hitrost na 60km/h in potem 1km zaviral vsakih 10m. To ni počel zaradi slabih gum ampak zaradi nezaupanja v avto kot celoto ali sebe ali nekoga tretjega (nepoznavanje osnovnih pojmov vožnje). S tem, da je zaviral v dolino (z ovinki) si ni ravno pomagal pri stabilnosti vozila.

V prvi meri so za počasne odzive krivi in odgovorni vozniki šele potem tehnika. Saj če pogledamo samo ta teden se vidi hitro kakšno sposobnost vožnje imajo vozniki. Pa tudi, če vozijo "poceni gumo-Savo", ki je izredno dobra za te vremenske razmere, ki jih imamo trenutno.

Se pa strinjam, da ni vrhunska guma. Ni pa nesprejemljiva. In to seveda samo to leto. Za ostalih 7 let nazaj je bila pa dobra in celo priporočljiva. Sneg in dež je pa še vedno enak kot pred leti. Ostale so boljše ampak to še ne pomeni, da bodo ustrezne tudi za posameznega (povprečnega) voznika. Če ni znanja in osnovne logike upravljanja avta potem tudi prestižna znamka ne pomaga kaj dosti.
Se vidmo ko se zagledamo.

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Če jan 07, 2010 5:59 pm

Torej ljudje, ki kupimo avte s petimi zvezdicami na NCAPu (ali kaj so ze oni ...) ne zaupamo vase? Mogoce pa ni zato ker ne zaupamo vase, ampak zato ker ne zaupamo v sposobnost drugih.
Marsikdo ne zna oceniti situacije tako kot bi jo moral in potem se dogajajo prometne nesrece v kateri jo bo povzrocitlj odnesel z celo kozo. Skoda besed ... http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=49882 SRAMOTA! V 3eh letih se nabralo materiala za 60 strani - brez komentarjev!

In kot ze receno ob taksnih razmerah se takoj pokazejo vozniske sposobnosti. Velika vecina jih vozi 2x prepocasi ... najdejo se pa tudi taki ki bi vozili 90 po taksnih cestah ... sj majo fajne gume :roll:

Skratka imam Savo Eskimo S3 in se mi ne zdi slaba guma ua tak denar, sploh za po snegu ne. Moji sosedje so danes zjutraj veselo montirali ketne in se zaganjali v hrib kot bedaki, jaz pa sem se pripeljal cisto normalno do hise :lol:

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Če jan 07, 2010 6:15 pm

MateSLO je napisal/-a:Torej ljudje, ki kupimo avte s petimi zvezdicami na NCAPu (ali kaj so ze oni ...) ne zaupamo vase? Mogoce pa ni zato ker ne zaupamo vase, ampak zato ker ne zaupamo v sposobnost drugih.
Marsikdo ne zna oceniti situacije tako kot bi jo moral in potem se dogajajo prometne nesrece v kateri jo bo povzrocitlj odnesel z celo kozo. Skoda besed ... http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=49882 SRAMOTA! V 3eh letih se nabralo materiala za 60 strani - brez komentarjev!

In kot ze receno ob taksnih razmerah se takoj pokazejo vozniske sposobnosti. Velika vecina jih vozi 2x prepocasi ... najdejo se pa tudi taki ki bi vozili 90 po taksnih cestah ... sj majo fajne gume :roll:

Skratka imam Savo Eskimo S3 in se mi ne zdi slaba guma ua tak denar, sploh za po snegu ne. Moji sosedje so danes zjutraj veselo montirali ketne in se zaganjali v hrib kot bedaki, jaz pa sem se pripeljal cisto normalno do hise :lol:

Pa se jim smejal :D

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Če jan 07, 2010 6:36 pm

Če je poledica, je isti drek ali imaš letno ali pa zimsko gumo.

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Če jan 07, 2010 8:25 pm

Spet sem se malo igral z GY UG7+ po celem snegu (20cm).

Ne morem verjet da čim greš v cel sneg v manjši hrib takoj nastanejo težave...
Gume so res dobre po dežju in relativno vredu v suhem, žal pa za v sneg ne blestijo. Daleč od tega...

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Če jan 07, 2010 11:58 pm

BBS je napisal/-a:Pa se jim smejal :D

Hehe tocno tako :D
Na tej cesti je pa tako narejeno da se lahko en avto pelje... in ravno danes, 5 sekund po tistem ko se zapeljem izpred dvorisca mi pripelje neka huda alfica alfica nasproti ... jaz pa skoraj na sredini hriba ... ok ne vem sicer zakaj samo avto ustavim in se nekaj metrov zapeljem vzratno nazaj na dovoz da lahko mudel odpelje ... zapeljem brez da bi se kolo 1x v prazno zasukalo. In potem cakam ... cakam ... cakam ... ja pol pa nic, gremo naprej in pridem pocasi izza vogla da bi videl kaj ustvarja in ga vidim pod klancem kako pred sosedovo hiso montira ketne in mislim da je poslal vsako snezinko posebej nekam :lol:

P.s. 20cm frisnega snega ni malo! Sploh za v kaksen hrib ne.Lahko prides ... samo odvisno s cim ... in kako...

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Pe jan 08, 2010 10:50 am

Savi S3 ni nihče nikoli oporekal vrlin v snegu. Slaba je v dežju. Sedaj pa pomisli kolikokrat boš v njeni življenjski dobi vozil po enem in drugim in s kakšno hitrostjo.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Pe jan 08, 2010 2:03 pm

Js sm tudi po snegu bil zadovoljen z Savo.. karkoli drugega pa totaln podn.

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Pe jan 08, 2010 2:12 pm

Prokarjon je napisal/-a:Spet sem se malo igral z GY UG7+ po celem snegu (20cm).

Ne morem verjet da čim greš v cel sneg v manjši hrib takoj nastanejo težave...
Gume so res dobre po dežju in relativno vredu v suhem, žal pa za v sneg ne blestijo. Daleč od tega...

Zanimivo. Jaz imam drugačne izkušnje... V cel sneg sem peljal b.p. :shock:

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Pe jan 08, 2010 5:32 pm

Ok ne vem kaj delate vi z to gumo (sava s3) samo kolikor sem jaz prevozil z njo mi je cisto dovolj za normalno voznjo. Me se nikoli ni zacelo odnasat z njo ali pa kaj podobnega.
Torej za normalno voznjo je cisto dovolj, za dirkaske podvige ... no skratka poglejte ceno pa vam bo jasno da to ni to.

Pa ne branim gume samo povem tako kot je.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ Pe jan 08, 2010 7:56 pm

Sava Eskimo S3 + spuščen Clio.. plug :lol:
Priponke
P1080106 - Copy.JPG

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal So jan 09, 2010 2:32 pm

MateSLO je napisal/-a:Torej ljudje, ki kupimo avte s petimi zvezdicami na NCAPu (ali kaj so ze oni ...) ne zaupamo vase? Mogoce pa ni zato ker ne zaupamo vase, ampak zato ker ne zaupamo v sposobnost drugih.
Marsikdo ne zna oceniti situacije tako kot bi jo moral in potem se dogajajo prometne nesrece v kateri jo bo povzrocitlj odnesel z celo kozo. Skoda besed ... :lol:

Sem mislil za gume (kupiti najboljše). Ampak, če moramo že to narediti je potem najbolje, da tudi avto kupimo "najboljši". Ni pa letelo to na voznike avtomobilov s petimi zvezdicami. Lahko bi imeli tudi avtomobile razvrščene po primernosti in neprimernosti ali nepriporočljivosti. Samo to sem hotel poudariti.
Se vidmo ko se zagledamo.

MuRiCi
Stalni uporabnik

Kraj: Kärnten

Napisal/-a MuRiCi So jan 09, 2010 4:01 pm

NejcZ je napisal/-a:Sava Eskimo S3 + spuščen Clio.. plug :lol:

:lol: :lol: skoraj tako je moj včeraj zgledal,sicer snega čez reno znak :shock: jebeno ja,če imaš spuščen avto,zunaj 20cm++ snega,200m do glavne ceste,pa ni spluženo :? :? :?

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ So jan 09, 2010 4:15 pm

Js se po takem ne vozim več z takim avtom :) Prvo kot prvo ko je blo preveč snega je menjalnik zablokiral, pol sem v rikverc skor odbijač zlomil... itd :) Ne hvala :lol:
Vrni se na Aktualno področje: Zimske pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost