fare je napisal/-a:Imam isto dimenzijo pnevmatik!
Zimske imam v dimenziji 185-55-R15 86H so z označbo XL.
Ja full smotane dimenzije. Ko sem hotel drugo dimenzijo homologirat ni šlo k so za moj avto predpisane samo take: 205 45 16 V, 195 55 15 H in zgoran omenjena kot zimska ki se je pa raje ogni k je taka guma trda kot kamen. Sem jih imel lansko sezono pa letos proddal k nočem da mi vsak kamenček v rit nabija. Vse te imam tudi homologirane.
Kako je pa z to varijanto da kupiš platišča pa da dobiš TUV zraven za dimenzije pa homologiraš pa se mi ne sanja(tu pa prosim če mi lahko kdo razloži)!?
Na sp. linku imaš novo Savo HP in Fuldo HP 195 55 15 za solidno ceno.
Drugače pa je najbližja opcija 195kam 185 60 15 ki odstopa za samo 1% ampak zimske so predvidoma vse v T!
Jaz se bom letos odločil za Fuldo pa da vidimo!
lp.
http://www.avto-stil.si/zimske15col.htm
Ja, to vem da so zraven litih recimo. Dezent dovoljene gume 195-50-15, ampak te si zanimive kot letne. lp.nevermind je napisal/-a:fare je napisal/-a:Imam isto dimenzijo pnevmatik!
Zimske imam v dimenziji 185-55-R15 86H so z označbo XL.
Ja full smotane dimenzije. Ko sem hotel drugo dimenzijo homologirat ni šlo k so za moj avto predpisane samo take: 205 45 16 V, 195 55 15 H in zgoran omenjena kot zimska ki se je pa raje ogni k je taka guma trda kot kamen. Sem jih imel lansko sezono pa letos proddal k nočem da mi vsak kamenček v rit nabija. Vse te imam tudi homologirane.
Kako je pa z to varijanto da kupiš platišča pa da dobiš TUV zraven za dimenzije pa homologiraš pa se mi ne sanja(tu pa prosim če mi lahko kdo razloži)!?
Na sp. linku imaš novo Savo HP in Fuldo HP 195 55 15 za solidno ceno.
Drugače pa je najbližja opcija 195kam 185 60 15 ki odstopa za samo 1% ampak zimske so predvidoma vse v T!
Jaz se bom letos odločil za Fuldo pa da vidimo!
lp.
http://www.avto-stil.si/zimske15col.htm
Takšno dimenzijo sem imel jaz 185-55-15, pa sem homologiral feltne in gume 195-50-15, samo TUV sem potreboval.
Ja, pomoje kot prvo policaji k je med 15" in 16" že vidna razlika pa čeprav mislim da se redko ob to spotaknejo. Na tehničnem bi prej to opazili. Zavarovalnica pa zna kaj komplicirati predvsem če bi morali dati kaj denarja od sebe k se v tem primeru lahko sklicujejo na tehnično neizpravno vozilo.lp.dask je napisal/-a:Kje pa imaš lahko probleme, če imaš na avtu npr. namesto 195/55/15 namontirano 195/50/16 ?
So to policaji, tehnični, zavarovalnica v primeru nesreče???
fare je napisal/-a:Ja, pomoje kot prvo policaji k je med 15" in 16" že vidna razlika pa čeprav mislim da se redko ob to spotaknejo. Na tehničnem bi prej to opazili. Zavarovalnica pa zna kaj komplicirati predvsem če bi morali dati kaj denarja od sebe k se v tem primeru lahko sklicujejo na tehnično neizpravno vozilo.lp.dask je napisal/-a:Kje pa imaš lahko probleme, če imaš na avtu npr. namesto 195/55/15 namontirano 195/50/16 ?
Ma tega noben ne opazi. Kdo ima tako oko da vidi cca 3-5 mm razlike v višini stranica.dask je napisal/-a:fare je napisal/-a:Ja, pomoje kot prvo policaji k je med 15" in 16" že vidna razlika pa čeprav mislim da se redko ob to spotaknejo. Na tehničnem bi prej to opazili. Zavarovalnica pa zna kaj komplicirati predvsem če bi morali dati kaj denarja od sebe k se v tem primeru lahko sklicujejo na tehnično neizpravno vozilo.lp.dask je napisal/-a:Kje pa imaš lahko probleme, če imaš na avtu npr. namesto 195/55/15 namontirano 195/50/16 ?
Se opravičujem, sem zamutil. Cole se ne bi menjale, se pravi v obeh primerih 15, presek bi šel iz 55 na 50.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov