Zimske se poleti precej hitro obrabijo, sploh na avtocesti nad 110. Pa računat moraš na daljšo zavorno pot tudi po suhem in slabši vodljivosti. Čeprav po drugi strani sem enkrat nekje prebral, mislim, da je bil članek od Goodyear, da se letne gume pozimi na suhi mrzli cesti hitreje obrabijo kot zimske na topli poletni cesti. Kakorkoli, jaz že vsaj 25 let prakticiram sistem z dvemi seti gum, imam letne gume na alu in zimske na jeklenih, eno leto kupim set ali letnih ali zimskih, drugič pa obratno. Enkrat montaža, enkrat centriranje in sem dober za 4-6 sezon (letne manj, zimske več). Je definitivno najbolj poceni in najbolj varno, izogneš se jesensko pomladni gužvi pri vulkanizerjih, ker gume eno po eno z dvigalko zamenjaš sam, kjerkoli, kadarkoli. To sem naučil tudi sina, da si to uredi sam na svojem avtu, pa nima v tujini ne garaže, ne znanja in ne želje po šraufanju, eno po eno kolo si prikotali iz kolesarnice in zamenja, tako da nobenih izgovorov v smislu nimam garaže, nimam dvigala itn. Edino kar je, ko zimske prilezejo v sezoni do 4mm, jih pomladi ne zamenjam, ker mi je škoda vreči pol gume stran, jih pač tisto sezono skurim poleti in grem jeseni (pred gužvo) direktno na nove zimske, pa še takrat niso zakonsko do konca zrabljene. Tako da s tem sistemom obiskuješ vulkanizerja zeeelo redko (in posledično mu pustiš zelo malo denarja

). Seta dveh gum nimam edino na Dodge Durango, ker ga rabim zelo malo (hobby car, od 500-1000 km letno), tu imam terenske celoletne pa ko sem jih kupoval, sem pogledal še, da imajo simbol snežinke gor, da bodo nemci zadovoljni (zakonsko obvezno), pa v prihodnje bo verjetno še tudi kakšna druga država temu sledila, pač lupljenje populacije.
Kar se pa tiče velikih col in jamranje s stroški - ja zdaj smo pa tam, kar bo večina vulkanizerjev potrdila - z najbolj kvalitetnimi gumami so opremljeni avti nižjega cenovnega razreda, medtem ko se zmogljivi in dragi obuvajo v kitajsko sranje, je pač zmanjkalo za gume, samo da se zadosti predpisom ali drugače povedano, zajeli smo z preveliko žlico.
"MOPAR Magnum 360 sound... ...no stereo needed..."
1994 Fiat Tipo 1,8 i.e.-prodano, 1996 Bmw 318 ti compact-prodano, 1999 Bmw 323 ti compact-prodano, 2002 Citroen Berlingo 1.6 16v-prodano
1996 MB C200 aut, 2000 MB C180, 2002 Dodge Durango 5.9 R/T, 2007 Jeep GC 3.0 CRD, 2008 Peugeot Partner 1.6 16V