Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 To okt 23, 2007 10:51 pm

No jest osebno sem pozimi na snegu skor vsak tedn, ker grem v hribe in nujno rabim zimske gume.
Sicer pa trdim, da so zimske gume pozimi veliko varnejše od prestarih letnih poleti, ki jih ima ogromno ljudi tudi 7 let in več in so praktično plastične...
Pa ne bi reku, da tako zelo vpliva uporaba zimskih gum na varnost. Hude nesreče ponavadi povzročijo pacienti, ki ti zapeljejo na nasprotni pas in v teh primerih ti nobena guma ne pomaga.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ To okt 23, 2007 11:20 pm

W_Golf je napisal/-a:
dskrab je napisal/-a:No jaz lahko povem, da s Savinimi zimskimi gumami nimam kaj preveč dobrih izkušenj v zimskih razmerah. O Fuldi pa lahko povem veliko dobrega.

Hm zanimivo js pa glih o Fuldi nimam kej dobrega za povedat predvsem pa ne v celem snegu.
Sava S2 sem imel pred Fuldo in sem bil zelo zadovoljen z njimi.

Letos bom probal GY U6 pa bomo vidli.

GY UG7 sem verjetno mislil, ne 6 :D
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Re: re

Napisal/-a nebivedu Sr okt 24, 2007 6:23 am

halo007 je napisal/-a:Dejansko v zimskem času oziroma zimskih razmerah procentualno zabeležijo več nesreč terencev, tistih, ki naj bi bili bolj varni v snegu. Ker vozniki to vzamejo v zakup...

Dejansko večina voznikov ne upošteva mase terenca pri zaviranju in zato imaš potem probleme. In ljudje v osebnih avtomobilih ne upoštevajo tega, pa se urivajo pred terence, ki pa se v tako kratki liniji po snegu ne morejo ustavit.

Sam puščam malo večjo razdaljo med mano in spredaj vozečim, idioti se mi pa vrivajo pred mene, ker mislijo, da počasneje vozim, ko je treba pa bremzat, pa zarad mase letiš naprej v idiota pred tebe. Samo takemu ne bom dal kupončka, ker je u bistvu sam izsilil nesrečo.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
W_Golf
Novinec

Napisal/-a W_Golf Sr okt 24, 2007 6:42 am

Lumpy_ je napisal/-a:
W_Golf je napisal/-a:
dskrab je napisal/-a:No jaz lahko povem, da s Savinimi zimskimi gumami nimam kaj preveč dobrih izkušenj v zimskih razmerah. O Fuldi pa lahko povem veliko dobrega.

Hm zanimivo js pa glih o Fuldi nimam kej dobrega za povedat predvsem pa ne v celem snegu.

Žav sem mislu 6ko, ker mam tako butasto dimenzijo.
175/80/14
Upam da jih splohk še delajo? Ktere še splohk obstojajo te dimenzije?

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Sr okt 24, 2007 6:46 am

@BBoss: Glede globalnega segrevanja - to ne pomeni, da bomo imeli skoraj samo en letni čas (vroče poletje), bolj verjetno gremo v smer, ko bodo ekstremi vse bolj in bolj prisotni... od pasjih vročin, pa vse do polarnih zim, prehodi naj bi bili hitri itd...

Zdej če je bilo par zim zelenih, to ne pomeni da bo tudi letos tako. Je pa moje mišljenje tako... ne vem zakaj se vedno in povsod obešamo na najmanjše detajle... niste / nismo vsi vozniki profesionalci kar se tiče vožnje, še manj v poznavanju CPP-ja, kaj šele v kakšni kulturi in strpnosti.... Tista razlika, ki jo doprinesejo zimske gume napram letnim je zanemarljiva, če bi se vozilo tako kot se spodobi in kot veleva zdrava pamet. Pa o tem kdaj drugič...

Sam bom dal zimske gume gor in bom vzel v zakup da so bolj mehke in vozil temu primerno... Lp.
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Sr okt 24, 2007 7:02 am

BBoss:
guma goodyaer eagle vector + je celoletna pnevmatika in ne strogo letna.

Drugače ko sem prvič prebral omenjeni test v AM mi je dalo misliti...Ampak, tisti, kateri delamo 40k+ km, je priporočljivo, da že zaradi nepredvidljivosti vremena in cestne službe imamo zimske gume na platiščih. Glede zimskih gum poleti - za normalno vožnjo in kratke razdalje bi še nekako šlo, pri živahnejši oz. hitrejši vožnji skozi ovinke pa pozabite na njih..
glede Save Eskimo - zelo dobra guma, samo hitro se obrabi in tisti, kateri trdite, da je Fulda boljša....hmmmm..

Lp

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr okt 24, 2007 7:28 am

Kritik je napisal/-a:@BBoss: Glede globalnega segrevanja - to ne pomeni, da bomo imeli skoraj samo en letni čas (vroče poletje), bolj verjetno gremo v smer, ko bodo ekstremi vse bolj in bolj prisotni... od pasjih vročin, pa vse do polarnih zim, prehodi naj bi bili hitri itd...

Zdej če je bilo par zim zelenih, to ne pomeni da bo tudi letos tako. Je pa moje mišljenje tako... ne vem zakaj se vedno in povsod obešamo na najmanjše detajle... niste / nismo vsi vozniki profesionalci kar se tiče vožnje, še manj v poznavanju CPP-ja, kaj šele v kakšni kulturi in strpnosti.... Tista razlika, ki jo doprinesejo zimske gume napram letnim je zanemarljiva, če bi se vozilo tako kot se spodobi in kot veleva zdrava pamet. Pa o tem kdaj drugič...

Sam bom dal zimske gume gor in bom vzel v zakup da so bolj mehke in vozil temu primerno... Lp.

Globalno segrevanje je natega velikih in marketinška poteza tistih, ki bi radi denar vlekli iz tega. Poleg tega pa je GW (global warming) tudi zato, ker ni več sovražnikov (rusija - amerika) in je treba najti drugo stvar za ljudi strašit, ker severna koreja, iran in ostale majhne države so premajhne, da bi bile resna grožnja.Pa s tem ko se gremo dovoljevanje izpustaplinov tudi malo kitajsko umirjamo(čeprav ne dost), da se še hitreje ne razvijajo.

Če ne verjameš, potem si poišči podatke o podmornici nautilus (prva ameriška jedrska podmornica) in njeno potovanje pod južnim polom. Leta 1958 in 1962 je bilo na južnem polu manj ledu, kot ga je danes. Tako da ne moremo govorit o tem, da se ozračje kej segreva in da se led topi. Topi se ravno toliko kot se je pred 1000 ali 2000 leti.

Tko da vseh tistih 1000 znastvenikov skupaj z al gorom točno vedo, kaj počnejo in iz tega vlečejo velike denarje - hkrati pa uničujejo gospodarstvo z idiotskimi poizkusi, kako preprečit global warming in strašijo ljudi. Seveda pa od prestrašenih ljudi dobiš več denarja (poglej si 9/11, kok so na hitro dopustili napad an afganistan in irak)) in prej ti brez razmišljanja odobrijo idiotizme.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Sr okt 24, 2007 8:09 am

nebivedu je napisal/-a:
Kritik je napisal/-a:@BBoss: Glede globalnega segrevanja - to ne pomeni, da bomo imeli skoraj samo en letni čas (vroče poletje), bolj verjetno gremo v smer, ko bodo ekstremi vse bolj in bolj prisotni... od pasjih vročin, pa vse do polarnih zim, prehodi naj bi bili hitri itd...

Globalno segrevanje je natega velikih in marketinška poteza tistih, ki bi radi denar vlekli iz tega. Poleg tega pa je GW (global warming) tudi zato, ker ni več sovražnikov (rusija - amerika) in je treba najti drugo stvar za ljudi strašit, ker severna koreja, iran in ostale majhne države so premajhne, da bi bile resna grožnja.Pa s tem ko se gremo dovoljevanje izpustaplinov tudi malo kitajsko umirjamo(čeprav ne dost), da se še hitreje ne razvijajo.

Če ne verjameš, potem si poišči podatke o podmornici nautilus (prva ameriška jedrska podmornica) in njeno potovanje pod južnim polom. Leta 1958 in 1962 je bilo na južnem polu manj ledu, kot ga je danes. Tako da ne moremo govorit o tem, da se ozračje kej segreva in da se led topi. Topi se ravno toliko kot se je pred 1000 ali 2000 leti.

Tko da vseh tistih 1000 znastvenikov skupaj z al gorom točno vedo, kaj počnejo in iz tega vlečejo velike denarje - hkrati pa uničujejo gospodarstvo z idiotskimi poizkusi, kako preprečit global warming in strašijo ljudi. Seveda pa od prestrašenih ljudi dobiš več denarja (poglej si 9/11, kok so na hitro dopustili napad an afganistan in irak)) in prej ti brez razmišljanja odobrijo idiotizme.

@nebivedu: Lej, sej se ne bova tu prepirala kako in kaj je z tem globalnim segrevanjem, ker je to off topic, pa tako ali tako ima vsak pravico verjeti kar mu paše.... Jest sklepam po temu, da nas je 9 +/- 1 milijarda na svetu, da veselo svinjamo naravo, ozračje, vodovje.... da vsak dan gospodarstva po svetu napuhajo milijarde ton toplogrednih plinov, pa se v razvitem delu sveta povečuje cestni promet.....itd.
Bova videla čez 20-30 let kdo je imel prav, katera teorija je bila bolj pravilna :P
Lp
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Sr okt 24, 2007 10:39 am

radar je napisal/-a:BBoss:
guma goodyaer eagle vector + je celoletna pnevmatika in ne strogo letna.

Kje sem pa jaz omenjal eagel vector + :shock: :?

Si malce slabo prebral ali pa se nanaša tvoj odgovor na Autobildov test. Če velja slednje si še 1x poglej grafe in celoletna guma je po nemško ganzjahrereifen, letna guma je pa sommerreifen. In jaz govorim o letni pnevmatiki (sommerraifen), da ne bo nadaljnih pomot.

@kritik - tista opazka z globalnim segrevanjem je bil zgolj sarkazem :lol: in je res bolje, da ne začnemo s tem, ker tema je čisto iz drugega štosa . Mi je pa všeč, da razmišljaš v tej smeri in se zavedaš, da M+S ni oh in sploh in da temu prilagodiš način vožnje. In tega bi se morali zavedati vsi zato pa se toliko trudim in z vsemi mogočimi dokazi morim v tej temi. Večje kazni ne bodo nikoli zboljšale prometne varnosti in zmanjšale števila mrtvih, zavedanje o skritih nevarnostih in prilagajanja načina vožnje pa lahko sami drastično izboljšamo svojo varnost in varnost drugih.

Žal pa se takega načina razmišljanja ne zavedajo ravno tisti, ki nam krojijo usodo in sprejemajo zakone in ti zraven še dopovedujejo, da s tem zakonom boš pa varen in siguren na cesti. :? :? Aja, a res?

Paranoja ON - kaj pa če je vse to namensko in državi ni do tega, da bi zmanjšala števila prekrškov in nesreč? Slabo stanje in povečanja števila mrtvih je idealno za sprejemanje ostrejših zakonov, ki kršitelja še bolj udarijo po žepu in dodatno polnijo nenasitno državno blagajno. Kaj pa če vsaka smrt na cesti pomeni v primeru upokojenca eno pokojnino manj na plečih države, smrt delavca odpre prosto delovno mesto in ga lahko zasede nekdo iz zavoda za zaposlovanje (spet en manj na državnih stroških). ?!?!
Paranoja OFF

Tole zadnje ne vzet preveč zares, hotel sem samo opozoriti, da za vsakim "čudnim" nelogičnim zakonom se lahko skriva marsikaj zato je inteligentno, da o stvareh razmišljamo in včasih tudi v kaj podvomimo. To ne pomeni, da hujskam h kršenju zakonov ampak hočem samo opozoriti na skrite pasti.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Sr okt 24, 2007 11:31 am

W_Golf je napisal/-a:
Lumpy_ je napisal/-a:
W_Golf je napisal/-a:

175/80/14

Mislim, da teh gum ne delajo več. Ker sem jaz hoto lani pozimi nabavit UG6, ko sem eno uničil, pa jih ni bilo več za dobit, mi je vulkanizer takrat reko, če bom še kje iz zaloge dobil kako.Potem sem moral nabavit UG7.
Tak da letos pomojem boš težko dobil.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
W_Golf
Novinec

Napisal/-a W_Golf Sr okt 24, 2007 12:04 pm

Lumpy_ je napisal/-a:
W_Golf je napisal/-a:
Lumpy_ je napisal/-a:
W_Golf je napisal/-a:

175/80/14

Mislim, da teh gum ne delajo več. Ker sem jaz hoto lani pozimi nabavit UG6, ko sem eno uničil, pa jih ni bilo več za dobit, mi je vulkanizer takrat reko, če bom še kje iz zaloge dobil kako.Potem sem moral nabavit UG7.
Tak da letos pomojem boš težko dobil.

Ne jih ne delajo več. Bom pač spet Fulda mgu dat gor. :? :?
Vrni se na Aktualno področje: Zimske pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov