doo
Nov uporabnik

gume Tigar- zzimskee

Napisal/-a doo Po nov 12, 2007 8:16 pm

Vprašanje za poznavalce .Pred nekaj dnevi sem zasledil pri enem od avstrijskih posrednikov za gume, zgoraj omenjeno znamko po zelo ugodni ceni.Z vsemi popusti okoli 50 e.za komad. Izvedel sem tudi da tehnologijo ter razvoj omenjene gume vodi Good Year, ter da guma ni slaba. Zato vas prosim za mnenje drži a ne drži.
Hvala za odgovore LP.

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI Po nov 12, 2007 8:30 pm

Oprosti ampak Tigar še nikoli ni bila in ne bo " guma ". Rajši primakni kakšen Euro gor in boš vsaj vedel, kaj si kupil ;)
Kar se pa tehnologije tiče pa mislim, da jo imajo od Bf Godrich in ne od Goodyear. Itak pa to ni pomembno če le prebereš zgornjo vrstico ;)
Lp, A

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp Po nov 12, 2007 8:35 pm

za 50€ raje vzemi sava s3 ali goodyear ug7. sicer pa raje povej, kako imaš dimenzijo

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po nov 12, 2007 8:35 pm

dodaj raje anketo z možnostmi drži in ne drži in boš videl odziv

se strinjam z @anjci

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po nov 12, 2007 8:36 pm

ANJCI je napisal/-a:Oprosti ampak Tigar še nikoli ni bila in ne bo " guma ". Rajši primakni kakšen Euro gor in boš vsaj vedel, kaj si kupil ;)
Kar se pa tehnologije tiče pa mislim, da jo imajo od Bf Godrich in ne od Goodyear. Itak pa to ni pomembno če le prebereš zgornjo vrstico ;)
Lp, A

BFGoodrich bo težko imel tigar v lasti, ker je bfgoodrich v lasti michelina, tako da kvečjemu bo michelin lastnik tigar gum.

Če pa malo bolj pogledaš, pa vidiš da spadajo pod goodyear, tako kot sava.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po nov 12, 2007 8:38 pm

ANJCI je napisal/-a:Oprosti ampak Tigar še nikoli ni bila in ne bo " guma ". Rajši primakni kakšen Euro gor in boš vsaj vedel, kaj si kupil ;)

Lp, A

nerabis se opravicevat ce je pa to res kar si napisala.to e plastika ne guma.to so mel jugoti gor po pa od takrat nism vec slisau tega imena.
je pa res da so teli avstrici kr neki.gor mau na sihtu tko pogledam kva furajo avstrijci za ene gume.ma to majo 50o enh levih firm gum,profil pa enak ko pri znanih proizvajalcil.

aja pa 50 eur niti ni tko mau za gumo.kero dimenzijo pa mas?
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Po nov 12, 2007 8:58 pm

Sej Kormoran isto prihajajo iz Srbije in jih folk kr gor tlač... zame je to podguma in ne guma.
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po nov 12, 2007 8:59 pm

Moja napaka

1935. – A workshop for production of rubber products and all sorts of rubber footwear was founded and named Tigar.
1959. – The Tire Plant is finished and put in operation.

1966. – Construction of the Rubber Technical Goods Plant is completed.

1972. – First Radial passenger tire RD-201.

1974. – Agreement on Business Cooperation with BF Goodrich (USA).

1977. – Tigar put into operation a new Innertube Plant at thenearby town Babusnica.

1978. – Tigar expands its cooperation with the BF Goodrich Company (USA).

1981. – Tigar establishes its firm Tigar-Americas in Jacksonville (USA).

1988. – New Adhesive Plant is put into operation.

1990. – Tigar establishes Tigar Europe Enterprise in London (G.Britain).

1991. – Tigar is transformed into Joint Stock company.

1995. – Tigar receives ISO 9001 certificate (from the autorized Yugoslav Standardization Agency).

1996. – Renewed Business cooperation and license agreement.

1997. – The Extended Joint Venture Agreement with Michelin North America
Old subarus never die, they just get faster!

doo
Nov uporabnik

Napisal/-a doo Po nov 12, 2007 9:29 pm

Dimenzija gume za katero sem se zanimal je 205 55 16 . Ampak ne boste vrjel avstrijci so jih pograbil kot , kot da bi bile zlate tako da kot sem sedaj izvedel jih ni več na zalogi. Pričakujejo pa novo pošilko. Da omenjena guma sploh ni guma ampak nevem kaj ,pa mislim da ni tako.Predvidevam da morajo obstajati neki standardi gume (kvaliteta - vsaj tista minimalna, varnost, materijal, izdelava) da pride do prodajalca od tam pa do porabnika.Avstrijci pa so picajzlasti pri teh zadevah, sploh njihove inšpekcijske službe predvsem za izdelke izven evropskega porekla (o južnih jim pa sloh ne smeš omenjat , takoj dobijo fleke). Predsodki o tej znamki gum pa verjamem da so močni , nasploh še iz časov ko so po naših cestah kraljevali zastavini avtomobili.Toj škripal daj blo vesele( pa pokal tud). LP

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Po nov 12, 2007 9:34 pm

ja mora zadostovat nekim standardom ampak to je pa use.ce bi po tem sklepau so vse gume enake.PA NISO.aja avstrijci niso cist nc picajzlasti.sploh tamladi.tlacjo na avte en leve firme STAR je ena od njih k sm si jo slucajn zapomnu.
jst ti ne svetujem da das gor to gumo.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Po nov 12, 2007 10:04 pm

Zanimivo da mu ne predlagate GY, ker sava, ki je predlagana, je v drugih temah tak spljuvana da adijo pamet, pa čeprav se mi zdi da jo vidim na večini avtov na parkiriščih.
Če tigar spada pod michelin zadostuje njihovim internim standardom, čeprav priznam, da je nisem videl zadnje čase.
Drugače pa kupi in nam povej kak se obnesejo, kervedno more negdo neko stvar preizkusit in tu si to lahko ti
LP Rok

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Po nov 12, 2007 10:14 pm

Drocky je napisal/-a:Zanimivo da mu ne predlagate GY, ker sava, ki je predlagana, je v drugih temah tak spljuvana da adijo pamet, pa čeprav se mi zdi da jo vidim na večini avtov na parkiriščih.
Če tigar spada pod michelin zadostuje njihovim internim standardom, čeprav priznam, da je nisem videl zadnje čase.
Drugače pa kupi in nam povej kak se obnesejo, kervedno more negdo neko stvar preizkusit in tu si to lahko ti

to pa zato ker hoce cim cnej skos pridt pa mu pac svetujemo savo ki je poceni pa dobra.
ce bo kupu tigar itak da nau reku da je zanc pa ceprau bo zanc.nben ne pluva v lastno skledo.
Ni vse res kar napišem

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Po nov 12, 2007 10:53 pm

Tigar gume mamo mi na traktorju že ene 10 let, če še ne več pa se kar nič ne pozna na obrabi :D Pa gumi škorne mam Tigar. Tak da to je res bolj plastično. Jaz kaj takega ne bi dal na avto (so pa še vseeno Kormoran verjetno boljše), ker škorni pa avtomobilske gume iz iste firme, ne vem no :? ali pa samo hočejo ves material ponucat, pa kar od gum ostane pa škorne naredijo :D

touran
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a touran To nov 13, 2007 2:12 pm

[quote="doo"]Dimenzija gume za katero sem se zanimal je 205 55 16 . Ampak ne boste vrjel avstrijci so jih pograbil kot , kot da bi bile zlate tako da kot sem sedaj izvedel jih ni več na zalogi. Pričakujejo pa novo pošilko. Da omenjena guma sploh ni guma ampak nevem kaj ,pa mislim da ni tako.Predvidevam da morajo obstajati neki standardi gume (kvaliteta - vsaj tista minimalna, varnost, materijal, izdelava) da pride do prodajalca od tam pa do porabnika.Avstrijci pa so picajzlasti pri teh zadevah, sploh njihove inšpekcijske službe predvsem za izdelke izven evropskega porekla (o južnih jim pa sloh ne smeš omenjat , takoj dobijo fleke). Predsodki o tej znamki gum pa verjamem da so močni , nasploh še iz časov ko so po naših cestah kraljevali zastavini avtomobili.Toj škripal daj blo vesele( pa pokal tud). LP[/quote

za 58,17€ dobiš pri nas da ti ne bo treba v avstrijo rotex w 2500 91h m+s narejene v isti fabriki oboje koncern michelin]

Uporabniški avatar
firebird
Novinec

Kraj: Ljubljana-Šiška

Napisal/-a firebird Sr nov 14, 2007 12:55 pm

mišek je napisal/-a:Tigar gume mamo mi na traktorju že ene 10 let, če še ne več pa se kar nič ne pozna na obrabi :D Pa gumi škorne mam Tigar. Tak da to je res bolj plastično. Jaz kaj takega ne bi dal na avto (so pa še vseeno Kormoran verjetno boljše), ker škorni pa avtomobilske gume iz iste firme, ne vem no :? ali pa samo hočejo ves material ponucat, pa kar od gum ostane pa škorne naredijo :D

Nokian, katerega del je tudi Nokia bolj znana po telefonih še zdaj izdeluje Gumijaste plašče in škornje s katerimi je tudi začela.
Čudna so pota gospodova,pota kapitala pa še bolj :)

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Sr nov 14, 2007 2:03 pm

Tigar je delal tut košarkaške žoge, pa še kaj druzgas tut.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Sr nov 14, 2007 3:58 pm

AgitatoR je napisal/-a:Tigar je delal tut košarkaške žoge, pa še kaj druzgas tut.

ne pozabit, da so bile to čist zanič žoge :D

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr nov 14, 2007 4:44 pm

Zanič so bile ravno zato, ker so bile gumijaste in niso nič drsele po dlani (ob hitrejši podaji) ter zato kdaj uspešno trgale kožo od nohtov. Če bi po žogah sklepal, so Tigar gume najboljša izbira ever :lol: :P

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr nov 14, 2007 4:56 pm

ice je napisal/-a:Sej Kormoran isto prihajajo iz Srbije in jih folk kr gor tlač... zame je to podguma in ne guma.
še enkrat premisli preden ustreliš tako!Gume kormoran so iz slovaške (no zdej boš reku da je to še slabše) in so v lasti michelčina(kar sicer nima veze)in mam zimske snowpro že na tretjem avtu in za to ceno ne dam drugih gum na avto(čeprav je sava 5€ dražja po komadu).Glede tigra pa ne govorte če niste sprobal ,ker itak ni vsaka guma za vsak avto dobra pa čeprav je najbolša na testu dejte si to že enkrat zabit v glavo da je veliko odvisno tudi od podvozja ,tko da ne govorte da je vse razen UG7 sekret ker če možakar rabi gume za avto s katerim mogoče naredi 5 km na dan mislim da druzga kot poceni gume ne rabi če pa dela relacije pa velike hitrosti je a že mal za razmislit kaj boš nataknu na avto a ne?No pa še neki .Mat ma na corsi ruske gume (AMTEL PLANET,ki jih prodaj ŠPAN) in so za ta avto in njegove vozne lastnosti odlične(ja sej vem zdej si že mislite da sem trčen) ampak za žensko ki ne tišči avta in se z njim vozi v trgovino je taka guma zadovoljiva in ja zimske gume ima KORMORAN (iz slovaške).No pa še ena sladka.Tovorne gume good year so narejene v sloveniji ,tovorna sava pa v turčiji,če vas pa še kaj zanima pa uprašte

P.S. delam na optiki in na dan vidim precej gum tko da mal tud vem kje so narejene!

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Sr nov 14, 2007 5:24 pm

Jst ne bi za 2-3€ po gumi šparal za Tigrčka ;)

--------------------------------------
Jst se opravičujem, ker bom izkoristu temo za moje podle namene... vendar se mi resnično ne da odpirati nove teme.

Zanima me katera zimska guma zdrži najdlje (obraba). Na trenutnem testu amzs-ja je po tem kriteriju (pa še kakšnem drugem) najboljša Michelin Primacy Alpin PA 3.

Vaše izkušnje?... moja iskana dimenzija je sicer 195/65/15 ampak nima veze... Recimor koliko prevoženih kilometrov ali še boljše o sezonah, ki so zdržale.
Vrni se na Aktualno področje: Zimske pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov