Swiper
Nov uporabnik

Katere zimske gume? Golf 4 175/80/R14

Napisal/-a Swiper To jan 15, 2008 11:04 pm

Mislil sem da kupim Sava ampak sem ugotovil da ne delajo v tej dimenziji S3, samo S2. A je velika razlika med S3 in S2 (če sploh ima razlike v kvaliteti)? Katere so še dobre za to ceno?

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 Sr jan 16, 2008 12:08 am

Med S2 in S3 je precejšna razlika ampak jaz ti v tej dimenziji priporočam KORMORAN SNOWPRO jih ima kolega že tretjo sezono na enakem avtu in je zelo zadovoljen!!! ;)
Priponke
Kormoran.jpg

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Sr jan 16, 2008 1:30 am

Glede na letosnjo zimo sploh ne vem, ce se ti splaca zimske gume kupovat.

Osebno ze drugo leto vozim z letnimi celo leto. Se zavedam, da za po snegu niso! V ostalih pogojih so boljse v vseh pogledih. Tistih nekaj dni na zimsko sezono, ko je sneg na cesti, se pac ne vozim (lani 3 dni, to zimo se nic).

Odlocitev je seveda tvoja.
Slika

Swiper
Nov uporabnik

Napisal/-a Swiper Sr jan 16, 2008 9:20 am

Hvala na odgovorima. Eno vprašanje še.. V eni trgovini mi prodajalec ponuja Eurotec Snowwolf gume.. Jaz prvi krat slišil za to znamko in na internetu nisem nič našel o njoj. A zna kdo kaj o tej znamki?

_Matej_
Nov uporabnik

Napisal/-a _Matej_ Sr jan 16, 2008 10:57 am

Za isto ceno kot S2, Fulda in podobne gume si poglej še Dunlop SP Wintersport M3. Na testu iz leta 2005 je zelo dobro ocenjena, se mi zdi da četrto mesto, sava s2 in fulda montero sta pa čisto na koncu lestvice.

Swiper
Nov uporabnik

Napisal/-a Swiper Sr jan 16, 2008 2:22 pm

Bil sem v eni trgovini in so cene takšne:

Sava S2 44€
Fulda Kristal Montero 58€
Goodyear Ultra Grip 6 60€

En prodajalec mi tudi reče kako so Barum Polaris 2 tudi dobre gume ampak... Ne vem :)

Kaj se najbolj splača od teh treh naštetih? ne bi vzel Savo in da ih vržem čez dve leti...
Koliko stane pa ta Dunlop?

edit: Če se odločim za GY, a je pomemno iz katere države so prišle in katera je ta država? Vem da npr Sava gume so dobre edino te katere su narejene tukaj.... Polska, Madžarska ... je za nič..

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 Sr jan 16, 2008 5:52 pm

Swiper je napisal/-a:Bil sem v eni trgovini in so cene takšne:

Sava S2 44€
Fulda Kristal Montero 58€
Goodyear Ultra Grip 6 60€

En prodajalec mi tudi reče kako so Barum Polaris 2 tudi dobre gume ampak... Ne vem :)

Kaj se najbolj splača od teh treh naštetih? ne bi vzel Savo in da ih vržem čez dve leti...
Koliko stane pa ta Dunlop?

edit: Če se odločim za GY, a je pomemno iz katere države so prišle in katera je ta država? Vem da npr Sava gume so dobre edino te katere su narejene tukaj.... Polska, Madžarska ... je za nič..

Vzemi potem Barum ker niso slabe. ;)

Uporabniški avatar
mimax
Novinec

Napisal/-a mimax Sr jan 16, 2008 8:03 pm

Ker je ta velikost čedalje bolj redka se proizvajalci ne trudijo v njej proizvajati nove modele (npr. UG6 namesto UG7 ali 7+).

Najboljša bi bila npr. Continental TS800, vendar je nekaj dražja.
Tam od 57-58 € sta dobri Bridgestone LM 18 ter Pirelli SnowControl. Zanimiva pa bi bila tudi nekaj ugodnejša Uniroyal Ms Plus 5 (53 €).

Eurotec pnevmatika pa je spodnji razred Continentalovega koncerna (lasti si tudi Semperit, Mabor, Barum ipd.). Snowwolf 2 je zanimiva pnevmatika za svojo nizko ceno, medtem ko je Snowwolf 1 starejši model.
avtogume com

Uporabniški avatar
[-MaFia-]
Nov uporabnik

Napisal/-a [-MaFia-] Sr jan 16, 2008 9:21 pm

eno vprašanje..zkaj sploh hočeš imeti na Golfu 14" feltne pa balone od gume?

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Sr jan 16, 2008 9:59 pm

[-MaFia-] je napisal/-a:eno vprašanje..zkaj sploh hočeš imeti na Golfu 14" feltne pa balone od gume?

To se tudi jaz sprašujem

Če se ne motim je na Golfu dovoljena tudi dimenzija 195/65 R15 in v tej dimenziji lahko izbiraš praktično karkoli in to med top znamkami. Cena ni bistveno višja (cca 10€ po gumi (recimo S3 je le 6€ dražji pa je čisto druga guma).

Edino feltne so lahko še strošek, če jih nimaš. Komplet rabljenih na avto netu dobiš za manj kot 100€ pa maš avto opremljen kot se zagre.

Swiper
Nov uporabnik

Napisal/-a Swiper Sr jan 16, 2008 10:06 pm

mimax je napisal/-a:Ker je ta velikost čedalje bolj redka se proizvajalci ne trudijo v njej proizvajati nove modele (npr. UG6 namesto UG7 ali 7+).

Tam od 57-58 € sta dobri Bridgestone LM 18 ter Pirelli SnowControl. Zanimiva pa bi bila tudi nekaj ugodnejša Uniroyal Ms Plus 5 (53 €).

Eurotec pnevmatika pa je spodnji razred Continentalovega koncerna (lasti si tudi Semperit, Mabor, Barum ipd.). Snowwolf 2 je zanimiva pnevmatika za svojo nizko ceno, medtem ko je Snowwolf 1 starejši model.

A ja velika razlika med UG7 pa 6?
Kje so take cene za Bridgestone pa Pirelli? Jaz sem našel samo nekaj dosti dražjega.. Bridgestone 69€ in Pirelli 74€.

@[-MaFia-] BBoss:
Odogovor je enostvn..:) Cena je manjša, nimam feltne 15" in rečejo da je ožja guma boljša za sneg. 175 je boljše kot 195. Se bom marca kupil 15" feltne (mogoče alu) in bo izbira večja za gume kjer mi je že slab profil :) Za zimske gume bo ostale 14" feltne.. Jaz mislim da je to OK?:)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr jan 16, 2008 10:32 pm

Sam imam fulda kristal montero že tretjo sezono...... z njimi sem zelo zadovoljen. Nasljednje bodo spet te.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

ivanetich
Novinec

Kraj: bohin

Napisal/-a ivanetich Če jan 17, 2008 2:16 am

jst mam na golfu iv felge 195/65 R15 in gor gume gy ultra grip 7+
odlična kombinacija, držijo se tk ko treba:) tk da ti to priporočam:)

Uporabniški avatar
W_Golf
Novinec

Napisal/-a W_Golf Če jan 17, 2008 8:01 am

Swiper je napisal/-a:
mimax je napisal/-a:Ker je ta velikost čedalje bolj redka se proizvajalci ne trudijo v njej proizvajati nove modele (npr. UG6 namesto UG7 ali 7+).

A ja velika razlika med UG7 pa 6?
Kje so take cene za Bridgestone pa Pirelli? Jaz sem našel samo nekaj dosti dražjega.. Bridgestone 69€ in Pirelli 74€.

@[-MaFia-] BBoss:
Odogovor je enostvn..:) Cena je manjša, nimam feltne 15" in rečejo da je ožja guma boljša za sneg. 175 je boljše kot 195. Se bom marca kupil 15" feltne (mogoče alu) in bo izbira večja za gume kjer mi je že slab profil :) Za zimske gume bo ostale 14" feltne.. Jaz mislim da je to OK?:)

Sploh ne boš dobiv UG6 te dimenzije ker jih ne delajo več, če pa jih še imajo kje na zalogi so pa najmanj 3 leta stare...

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Če jan 17, 2008 9:51 am

kixs je napisal/-a:Glede na letosnjo zimo sploh ne vem, ce se ti splaca zimske gume kupovat.

Osebno ze drugo leto vozim z letnimi celo leto. Se zavedam, da za po snegu niso!
V ostalih pogojih so boljse v vseh pogledih.
Tistih nekaj dni na zimsko sezono, ko je sneg na cesti, se pac ne vozim (lani 3 dni, to zimo se nic).

ja pa kaj še... :roll: :roll: :roll:
ceste so mrzle in letna guma več nima optimalnega oprijema.
nehaj take prbijat no... :bonk
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Swiper
Nov uporabnik

Napisal/-a Swiper Če jan 17, 2008 10:43 am

W_Golf je napisal/-a:Sploh ne boš dobiv UG6 te dimenzije ker jih ne delajo več, če pa jih še imajo kje na zalogi so pa najmanj 3 leta stare...

Uhhh... Katere pa gume potem delajo v tej dimenziji? Mislim, da niso "stare".

EDIT: Če bom se odločil da kupim 15" feltne za 195x65x15, katere da kupim? 7J ali 7,5 J ? 5 x 112 ali 5 x 100? Sam pogledal pa nisem našu kaj je za golfa, 112 ali 100.

Uporabniški avatar
W_Golf
Novinec

Napisal/-a W_Golf Če jan 17, 2008 12:25 pm

Swiper je napisal/-a:
W_Golf je napisal/-a:Sploh ne boš dobiv UG6 te dimenzije ker jih ne delajo več, če pa jih še imajo kje na zalogi so pa najmanj 3 leta stare...

Uhhh... Katere pa gume potem delajo v tej dimenziji? Mislim, da niso "stare".

EDIT: Če bom se odločil da kupim 15" feltne za 195x65x15, katere da kupim? 7J ali 7,5 J ? 5 x 112 ali 5 x 100? Sam pogledal pa nisem našu kaj je za golfa, 112 ali 100.

Predlagam ti Fulda Kristal montero. Te mam js pa so kr dobre gume,
hotu sm pa isto ko ti kupit UG6 pa jih niker nism mogu dobit.

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Če jan 17, 2008 12:33 pm

pa ne boš valda na golfa dajal 175 gum?to je za na karjolo.dej še nek zravn pa ene normalne gume kup no.sej felge 15 colske pa ja niso tak strošek,gume pa tut ne toliko dražje,da bi mogu na kruhu pa vodi živet :roll:
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
W_Golf
Novinec

Napisal/-a W_Golf Če jan 17, 2008 1:29 pm

golfTDI je napisal/-a:pa ne boš valda na golfa dajal 175 gum?to je za na karjolo.dej še nek zravn pa ene normalne gume kup no.sej felge 15 colske pa ja niso tak strošek,gume pa tut ne toliko dražje,da bi mogu na kruhu pa vodi živet :roll:

Zakaj pa ne, take so ble gor menjava fletn je nepotreben strošek (no ko te še ata zalaga z denarjem je fajn)

Da se pa pošteno pelat tut z 80 visoko gumo! Zgleda pa sicer res ne najlepš ...

Aja ko ste tk pametni: bolš je taka dimenzija pa nove gume, kot pa nvm kakšna felga + guma brez profila...

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Če jan 17, 2008 1:58 pm

golfTDI je napisal/-a:
kixs je napisal/-a:Glede na letosnjo zimo sploh ne vem, ce se ti splaca zimske gume kupovat.

Osebno ze drugo leto vozim z letnimi celo leto. Se zavedam, da za po snegu niso!
V ostalih pogojih so boljse v vseh pogledih.
Tistih nekaj dni na zimsko sezono, ko je sneg na cesti, se pac ne vozim (lani 3 dni, to zimo se nic).

ja pa kaj še... :roll: :roll: :roll:
ceste so mrzle in letna guma več nima optimalnega oprijema.
nehaj take prbijat no... :bonk

Kaj se oglasas, ce POJMA NIMAS! :x
Slika
Vrni se na Aktualno področje: Zimske pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost