Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Sava Eskimo S3 2008 vs. 2009

Napisal/-a Daedalus So nov 07, 2009 1:37 pm

2008: http://itm.siol.net/doc/2008/10/AMZS_zi ... 08_175.pdf
2009: http://www.motorevija.si/datoteke/tabel ... 09%201.gif

OGROMNA razlika v performansih na mokri cesti. Kaj je vzrok? Valda ne morejo gume "pokvarit" v enem letu...je to zaradi drugačne dimenzije?! (glede na majhno razliko to sam zelo dvomim).

Sam sem danes montiral lanske (ali predlanske, nisem siguren glede leta izdelave) dimenzije 195/65/R15. Kaj lahko pričakujem, slabe performanse na mokrem zaradi dimenzije, ali dobre performanse ker so starejšega letnika? :)

Uporabniški avatar
ales66
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a ales66 So nov 07, 2009 2:23 pm

Tudi mene je presentil slab rezultat, ki so ga dosegle Eskimo S3 na letošnjem testu v primerjavi s prejšnjimi leti.

Glede starosti pa lahko preveriš DOT. Prvi dve številki pomenita teden, drugi pa leto. Npr. DOT 1609 pomeni, da so bile narejene v 16-tem tednu l. 2009.

Jaz mojih, ki so DOT 3706 ne mislim še menjat.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek So nov 07, 2009 3:40 pm

wtf? me more bit strah ker sem jih kupo v 205/55r16 ?:)

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker So nov 07, 2009 3:51 pm

dobro da sem jih kupil lansko leto :lol:

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus So nov 07, 2009 5:44 pm

Jah nevem, meni je to res čudno lol. Ker nasploh je folk še kr zadovoljen bil s temi gumami. Frend jih je imel (oz. jih ima še vedno) na Leonu 1.8t, pozimi IN poleti, in divja ko zmešan...pa so vedno držale. Seveda, druge bi bolj, ampak point je, gume so čist kul. Letos pa kr na lepem najslabše gume na mokri podlagi. No, najslabše poleg FEDERAL HIMALAJA. Isuse.... :roll:

EDIT: No, zdej sm se spomnu, da ma frend 17" in seveda precej širše od 175/185. Tko da, kot kaže je nekdo zamešal mal betona u maso za letošnje gume. :lol:

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So nov 07, 2009 5:51 pm

Kolikor jaz vem sava nima silike, zato je tako slaba

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon So nov 07, 2009 5:56 pm

To ni čisto nič drugega kot dokaz da ti testi niso merodajni.

Več kot očitno je vse odvisno od tega koliko proizvajalec colne za "reklamo"...

To sem že govoril, da so S3 veliko boljše za v sneg kot UG7+ (mel/imam obe), a v testih je kategorično slabša...

Nategi, drugega ne morem reči...

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin So nov 07, 2009 6:08 pm

Sava S3 - na enih piše( made in Slovenia ), na drugih pa (made in Poland) . Naložene so mešano ,zakaj že :idea:
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
tads
Novinec

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a tads So nov 07, 2009 6:21 pm

na nekaterih made in france.

to je vse zmešano do konca

Uporabniški avatar
aygo
Novinec

Kraj: slovenija

Napisal/-a aygo So nov 07, 2009 8:46 pm

Saj S3 niso toliko slabe, druge gume so boljše letos :?

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky So nov 07, 2009 9:02 pm

odvisno od dimenzije kje je narejena!

Sem že videl tudi savo intenso v dimenziji 235/45 r17 made in germany ;)

In ja, kvaliteta ni nič drugačna neglede na to kje je delana.
Enostavno majo določeno dimenzijo na eni mašini in potem samo profil menjujejo. Sava pač spada pod GY, prav tako debica.
Lahko naprimer se tu gor najdete tisti, ki mate iste dimenzije gum iz GY koncerna in napišite kje so ble narejene. ;)
LP Rok

MuRiCi
Stalni uporabnik

Kraj: Kärnten

Napisal/-a MuRiCi So nov 07, 2009 9:52 pm

Moje so made in germany(185/55/15) Pa je reku monter,če je možno,da je taka razlika od onih,ki so kao pri nas narete?Ne vem pa,kaj je s tem mislu,ker tudi nisem spraševal potem :D Glede teh testov pa lahk rečem,da so en velik larifari....... :D :D

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal Ne nov 08, 2009 10:51 pm

Moje so Made in Slovenia (195 65 R15). So pa kupljene lansko leto. Manjše dimenzije so pa večinoma iz Poljske (165 70 R13). Je odvisno od same dimenzije.

Ti testi so pač nekje dokaj realni. Edina napaka je ta, da se kao boljše znamke rine naprej in toplo priporoča. Na ostalo se pa pozabi. V testih se dostikrat ne pove s katerimi vozili so bili testi opravljeni itd. Na naših domačih avtomobilih se obnesejo zelo dobro (tudi na mokrem). Je pa res, da ne vem kako se obnesejo druge. Ampak meni ne delajo problemov na cesti že 6 let.
Se vidmo ko se zagledamo.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Po nov 09, 2009 12:19 am

OK fantje, vse lepo in prav, mejte ta svoj peskovnik in lajajte slavospeve, pa testne rezultate primerjajte itd.
Ampak, da je sava S3 guma dobra po mokrem, to je pa že preveč...

Sava S3 je guma primerna samo in izključno za v sneg. In nič drugega. Po mokrem, po suhem in povsod vmes je pa zanič. Absolutno in nepreklicno zanič.

Dajte si razjasnit kaj je dobra guma, ker imate izredno nizke standarde...hudo prenizke.
Mogoče na 60 konjskih mlinčkih S3 še nekako funkcionira, ampak če to natakneš na karkoli z več kot 100hp moraš biti al težek gorenc al pa totalno clueless...
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B Po nov 09, 2009 12:25 am

Se moram strinjat z bassom, ker sem pac imel priloznost vozit S3 na svojem avtu, na katerem sedaj pac vozim Bridgestonke, ker sem S3 dobil gor ob nakupu (skoraj nove izdelave, iz tovarne so prisle malo vec kot pol leta pred tem, rabljene par 1000km, Made in Slovenia, 195/55R15). Po snegu vse super in fino fajn, ampak da pa reces da je to dobra guma po suhem in po mokrem, pac se nisi na svojem avtu probal nobene druge boljse.. Da ne govorim o tem, da bi to vozil poleti. Sem probal in po enem mesecu v okolju 20C obupal, ker sem mislil da bo nekaj narobe z podvozjem, se je pa samo guma tako zvijala da sem izgubil cisto ves filing za avto..
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
gregga
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a gregga Po nov 09, 2009 6:35 am

ok...mamo S3 na domacem avtu, zdaj montirane ze drugo sezono.....in glih ko ste omenli voznjo po dezju / vodi....

uceraj sem naredil cca 320km ....SG-NM po avtocesti, pa ce se je keri vozo uceraj kjerkoli po sloveniji, ste opazli da je dobro sipalo dez......celotno pot mirno, tut do 160 km/h ni blo nobenega problema, zad za avtom pa sam zavesa vode.....

mene je uceraj prepricala, da ni tk svoh po mokrem......sicer je res da po navadni cesti nisem niti malo ne pretiraval, ampam mi ni nikjer zmanjkalo oprijema

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Po nov 09, 2009 8:26 am

gregga je napisal/-a:ok...mamo S3 na domacem avtu, zdaj montirane ze drugo sezono.....in glih ko ste omenli voznjo po dezju / vodi....

uceraj sem naredil cca 320km ....SG-NM po avtocesti, pa ce se je keri vozo uceraj kjerkoli po sloveniji, ste opazli da je dobro sipalo dez......celotno pot mirno, tut do 160 km/h ni blo nobenega problema, zad za avtom pa sam zavesa vode.....

mene je uceraj prepricala, da ni tk svoh po mokrem......sicer je res da po navadni cesti nisem niti malo ne pretiraval, ampam mi ni nikjer zmanjkalo oprijema

Meni ga je na prejšnjem avtu, ko so bile gor Sava S3, stare 1 leto, made in Slovenija, zmanjkalo pri 40 km/h pri malo močnejšem zaviranju... še moja me je napizdila kaj tako norim (pri 40km/h :lol: ) in to je bilo prvič in postal sem hudičevo pozoren kaj bi lahko bilo narobe... sem si rekel ok, verjetno je kaj bilo na cesti, da je bila malo mastna.... se peljeva domov, spet malo bolj močno pobremzam, na drugi cesti, spet nese... ok, zadeva še bolj sumljiva, grem na tretjo cesto, sam, cesta prazna ampak mokra, spet pobremzam spet nese, sem rekel ok, grem probat v ovinek, ovinek 90 stopinjski, pregleden, peljem malenkost hitreje kot ponavadi... v ovinek sem peljal na svojem pasu, iz ovinka sem prišel na zunanjem robu sosednjega pasa... skratka oprijema resnično malo in sem šel še isti dan premontirat nazaj letne in še enkrat nazaj na to cesto... oprijema neprimerljivo več.
Take so moje izkušnje z S3 gumami. Z UG7 do sedaj na istih cestah nisem imel popolnoma nobenega problema, tudi če sem malo pretiraval.

Lp
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po nov 09, 2009 8:57 am

Hm, je možno, da nastajajo razlike v kvaliteti med istimi gumami, da je pač na vsake toliko kaka slaba serija in na vsake toliko boljša serija?! Ker toliko, kolikor imate nekateri slabe, spet drugi pa dobre izkušnje, bi se to dalo sklepat. Verjetno je pa veliko tudi na tem, koliko je kdo zahteven voznik in kdo ne.

Jaz sem imel na prejšnjem avtu Sava Eskimo S3, dimenzij 195/65/15 in za po snegu so bile dejansko zelo dobre, po suhem in mokrem pa bolj kot ne povprečne, ampak za normalno oz. umirjneno vožnjo povsem zadovoljive. Le pri pretiravanju so se pokazale slabosti - slab oprijem. In vprašanje je, kako bi bilo pri kaki kritični situaciji... :?
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Po nov 09, 2009 9:17 am

aygo je napisal/-a:Saj S3 niso toliko slabe, druge gume so boljše letos :?

Tud jst tako trdim. Po mojem vse gume na testu primerjajo med sabo in glede na to podajo ocene. S3 je očitno ostala enaka, samo je prišlo toliko in toliko novih modelov, ki so očitno veliko boljši kot prejšnje leto.
Glede objektivnosti ADAC se tudi jaz sprašujem, ampak da dobi neka guma za kakšno lastnost oceno 5, mora biti konkretno zanič pri tisti lastnosti. In če je to bremzanje na mokrem, mora biti to kar objektivno. Bremzajo na polno do ustavitve, izmerijo razdaljo. Ne more biti tukaj neke hude subjektivnosti.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash Po nov 09, 2009 10:07 am

Sem imel na prejšnjem mlinčku 1.9SDI Eskimo S3 (misim da 2 leti stare in 6mm profila) pa je v mokrem vremenu gumo z lahkoto zavrtelo v prazno, če sem malo bolj stopil na gas, pa vsi vemo da je ta motor nepremičnina. Prav tako je bilo zaviranje brez ABS na kakšnem semaforju, ko se je prižgala rumena luč, že kar tvegano. Seveda sem si ves čas govoril eh saj so vredu... dokler nisem moral v krizni situacij in mokri cesti malo bolj stopil na bremzo... in letel s ceste. Anyway jaz sem bil uredu, na Cordobi pa samo nekaj zvitega pleha, katerega popravilo je na srečo krila zavarovalnica. Jaz sem nato pol tega denarja, ki bi ga moral nameniti za popravilo namenil za nove gume in težave so se odpravile. Sedaj sem bil ravno pred nakupom novih zimskih gum na drugem avtu in seveda se nisem odločil za Savo. Skratka... moje mnenje je, da so lani dobile previsoko oceno, ne pa letos preslabo.
Vrni se na Aktualno področje: Zimske pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost