gregga je napisal/-a:ok...mamo S3 na domacem avtu, zdaj montirane ze drugo sezono.....in glih ko ste omenli voznjo po dezju / vodi....
uceraj sem naredil cca 320km ....SG-NM po avtocesti, pa ce se je keri vozo uceraj kjerkoli po sloveniji, ste opazli da je dobro sipalo dez......celotno pot mirno, tut do 160 km/h ni blo nobenega problema, zad za avtom pa sam zavesa vode.....
mene je uceraj prepricala, da ni tk svoh po mokrem......sicer je res da po navadni cesti nisem niti malo ne pretiraval, ampam mi ni nikjer zmanjkalo oprijema
Meni ga je na prejšnjem avtu, ko so bile gor Sava S3, stare 1 leto, made in Slovenija, zmanjkalo pri 40 km/h pri malo močnejšem zaviranju... še moja me je napizdila kaj tako norim (pri 40km/h

) in to je bilo prvič in postal sem hudičevo pozoren kaj bi lahko bilo narobe... sem si rekel ok, verjetno je kaj bilo na cesti, da je bila malo mastna.... se peljeva domov, spet malo bolj močno pobremzam, na drugi cesti, spet nese... ok, zadeva še bolj sumljiva, grem na tretjo cesto, sam, cesta prazna ampak mokra, spet pobremzam spet nese, sem rekel ok, grem probat v ovinek, ovinek 90 stopinjski, pregleden, peljem malenkost hitreje kot ponavadi... v ovinek sem peljal na svojem pasu, iz ovinka sem prišel na zunanjem robu sosednjega pasa... skratka oprijema resnično malo in sem šel še isti dan premontirat nazaj letne in še enkrat nazaj na to cesto... oprijema neprimerljivo več.
Take so moje izkušnje z S3 gumami. Z UG7 do sedaj na istih cestah nisem imel popolnoma nobenega problema, tudi če sem malo pretiraval.
Lp