Prokarjon je napisal/-a:To se strinjam, vendar ravno tukaj je bistvo... kaj ljudje vozijo na maksimumu kar jim drži pnevmatika?!
Ne. Zato je za normalno vožnjo S3 čist dobra guma. Sem jo mel, in mel sem tudi kaj iz top gum pa vem kakšne so razlike... ne tako bistvene ko bi eni radi prikazali...
Pravzaprav bi verjetno test pokazal, da z Savo voziš v rondoju po motkrem z recimor max 30kmh na uro, medtem ko bi z najboljšo teško šel več kot 37kmh...pa še to sem preveč napisal... (bolj realno 35, 36kmh... Da, to je tistih 15-20% razlike) ... torej za normalne ljudi skoraj neomembe vredna razlika.
Seveda če pa hočeš "top" gumo boš pa pač odštel tistih par ojrov več in boš šel čez rondo 5kmh več, po AC se boš pa varno peljal pri 150kmh po dežju namesto 125kmh... to je to... in tukaj ni več tople vode.
Prokarjon je napisal/-a:To da se ne moreš peljati s Cordobo SDI po limitu si tako ustrelil... Po limitu se lahko pelješ s sosedovo karjolo, vprašanje je samo kje je ta limit...
Kar se pa feedbacka tiče, nisem imel take gume že ohoho let, tako da pri vsaki spoznaš kdaj se veselje konča (razen če že v prvo prevrneš :P), zdaj če si pa k****n in boš probal to mejo prestavit je pa tvoj problem (stena je stena in ne gre je z glavo rušit), ... Zato pa je potrebno prilagajat vožnjo s čimer se voziš, ne pa reči da je ta guma povsem zanič... ne, zanič je za varno vožnjo od 130kmh naprej, do takrat pa je čisto solidna (malo pomislimo s čim se je narod vozil 20 let nazaj, pa so ravno tako preživeli; tisto pa res ni bilo varno za več kot 70kmh :P). Je pa normalno da se gume med seboj različno obnašajo, vendar čisto vsaka daje od sebe opozorilo kdaj je na meji.
Zato pa za NORMALNEGA voznika ni sprobavanje limitov svoje vožnje in gume (je že vprašanje kdo je tukaj bolj kritičen) ampak vožnja od A do B po pameti, zato ne vidim razloga zakaj bi bil nekdo i**** ker da za gumo 50€ namesto 80€... Kaj potem moramo imeti tudi vsi Porscha ker se drži ceste pri 150kmh, mi pa se vozimo s povprečnimi avti ki gredo čez isti ovinek samo 100kmh... torej smo vsi neumni ker ne dodamo še tistih par jurjev, saj bi se morali zavedati da je življenje neprecenljivo torej vredno dodatnih 100k€... NE! Neumni smo ker prestavljamo meje kjer je ni več kam prestavit!
Drocky je napisal/-a:@kamal: ti bi prstavljal v nižjo in tvegal izgubo oprijema na pogonskih kolesih!? je pa zanimivo da si z blokiranimi kolesi prestavil v nižjo prestavo. Kak se je pa lahko motor sploh še vrtel, če si mel blokirana kolesa??![]()
Pa še vedno sem mnenja, da na avtocesti ni nepreglednih ovinkov. Kvečemu si bil ti toliko prehiter za tisti odsek(pa da neboš mislil, da te obsojam ali obtožujem. sem tudi sam večkrat nad kot pod omejitvami)
graal je napisal/-a:Če pa bi rad malo bolj naštudiral ABS pa ti priporočam slednje. Ob naslednje snežnem ali deževnem dnevu si poišči neko prazno prakiriče. Izberi si "etapo" in hitrost". Zaviraj prvič z ABS, drugič pa potegni varovalko za ABS ven. Videl boš da bo v "zj***nih" razmerah tvoja zavorna pot brez absa krepko daljša (pa če še ne vem kako obvladaš (a si moreš mislit, da imajo celo vozniki rallyja in formule1 ABS?)). Isto zadevo ponovi enkrat ko bo suho in če znaš vozit (zavirat) se boš ustavil nekje isto ali pri starejšem avtomobilu celo prej brez absa.
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.
napi je napisal/-a:A je že komu naredilo tole???? Kot bi vzel britvico in jo zarezal!! Ofnalo jo je kot kakšno nalito gumu, kot tiste prve ko so delali(nalite).
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov