Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Če dec 31, 2009 1:09 am

MateSLO je napisal/-a:Ok, sam uporabljam že dober mesec Eskimo S3 in guma se mi zdi čisto normalna. Ni najboljša na testu in tudi na cesti ni - samo za normalno vožnjo se mi zdi pa čisto dobra.
Ni me nikjer odneslo pa sem vozil po mokri in suhi cesti ... me res zanima kako se eni vozite da vas odnese na vsakem ovinku s to gumo :roll:

Samo je pa definitivno da ko bom menjal gume dam eno UG gor ... treba probat :)

P.s. a zdj ko je pa enemu oluplo Savo bote pa vsi šli gume menjat? :roll:

Kot je bilo že večkrat poudarjeno, pa nekateri še vedno ne dojamete:
Na gumah in olju se ne špara.

Poskusi s savami zavirati v sili pa se potem javljaj, kako je normalna.
Ravno kontrolirano obnašanje na limitu gripa je odlika dobre gume, s tem da imajo save to mejo postavljeno smešno nizko.
Kupi UG, sam sem se odločil za Performance 2 in mi ni niti malo žal, kljub svinjski ceni.

Lahko pa pač lajnaš svoje in pod pretvezo nekakšnega patriotizma kupuješ škart gume še naprej, tako kot ostali zagovorniki znamke (ali bolj cene?).
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Če dec 31, 2009 11:17 am

Ravno tako kot si si sveto prepričan da je Sava zanič lahko jaz še enkrat rečem da je GY zanič za v sneg...sprobano znova v zadnjih zimskih razmirah...za v cel ali steptan sneg je neprimerljivo boljša Sava...

Tako da lahko isto nekdo reče da če hočeš resne performanse v zimskih razmirah potem kupi Savo...

Ni tako enosmerni promet kot izgleda...

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike Če dec 31, 2009 1:10 pm

Večino zime so ceste itak samo mokre včasih celo suhe. Razen če si na kredarici doma :lol:

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Če dec 31, 2009 1:56 pm

Prokarjon je napisal/-a:Ravno tako kot si si sveto prepričan da je Sava zanič lahko jaz še enkrat rečem da je GY zanič za v sneg...sprobano znova v zadnjih zimskih razmirah...za v cel ali steptan sneg je neprimerljivo boljša Sava...

Tako da lahko isto nekdo reče da če hočeš resne performanse v zimskih razmirah potem kupi Savo...

Jaz nisem imel težav v celem snegu z 260hp na zadnjih kolesih in izklopljeno elektroniko.
Moram celo reči, da sem bil predvsem fasciniran nad kratko zavorno potjo.
Tvoja teorija žal v praksi pada na celi črti...
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Pe jan 01, 2010 4:54 pm

bass je napisal/-a:
Prokarjon je napisal/-a:Ravno tako kot si si sveto prepričan da je Sava zanič lahko jaz še enkrat rečem da je GY zanič za v sneg...sprobano znova v zadnjih zimskih razmirah...za v cel ali steptan sneg je neprimerljivo boljša Sava...

Jaz nisem imel težav v celem snegu z 260hp na zadnjih kolesih in izklopljeno elektroniko.
Moram celo reči, da sem bil predvsem fasciniran nad kratko zavorno potjo.
Tvoja teorija žal v praksi pada na celi črti...

Moja "teorija" bolj teško pade če sam vozim obe gume... Tako da če že kaj pade potem pade praksa... ... žal ne.

PS: Ampak konje je pa treba napisat :lol:

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Pe jan 01, 2010 6:22 pm

Mislim, da je jasno, da je razlika ali so gume 13" na 1.0 mestni gajbici ali pa malo večja dimenzija na avtu ki se celo kam premakne...kateri model GY pa imaš montiran, ter na katerem vozilu ter na katerem avtu imaš save? Prosim napiši tudi dimenzije.

P.S.: Kot je že bilo napisano, sneg smo letos videli enkrat.
Performanse v celem snegu dejansko za prebivalce mest niso tako prioritetne pri nakupu zimskih gum, bolj je važno obnašanje na mokrem ter suhem.
Zadnjič spremenil bass, dne Pe jan 01, 2010 6:38 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Pe jan 01, 2010 6:34 pm

Ne rabiš Ferrarija da gume bolje primejo :)
Veš, v snegu je logika obratna... lažji avto, ožje gume in manj moči je boljše...

Blo je pa vse montirano na Meganu II 1.9dci, gajbica verjetno zate, gume trenutno gor pa so GY UG7+...

Za v sneg veliko slabše kot Sava... treba je vedet, da se pogovarjamo samo in izključno o performansah na snegu. V dežju in suhem je normalno slika drugačna, za kar je UG več kot očitno namenjena.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Pe jan 01, 2010 6:46 pm

Mislim, da je prišlo do nesporazuma. Jaz si lastim ultragrip performance 2 in ne 7+.
Slika GY UG P2
Slika GY UG 7+

Domnevam, da "smrekca" profil v snegu res bolj težko funkcionira, zato toliko slabše ocene v testih na snežni podlagi za UG7+.

Zadovoljen sem v vseh pogojih, nad performansami v snegu pa sem prav pozitivno presenečen, sploh glede na dimenzijo gum - 225 širine in tudi če upoštevam moč motorja.
In ja, ravno večja moč motorja ter širše gume so še toliko večji izziv za tehnologijo ter zmes pnevmatike.

P.S.: Če si pogledaš prvi post, boš zasledil, da tema teče o splošnih performansah glede na letnik, ne le o snežni podlagi, ki jo je na leto en teden vsega skupaj. To bi bil pesek v oči.

In še vedno sem mnenja, da zmožnost ritja po snegu ne opraviči poraznih voznih lastnosti v čisto vseh drugih okoliščinah, zato se mejte radi in si kupite dobre gume ne pa save s3. :)

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Pe jan 01, 2010 7:00 pm

Sava je za v sneg super guma, prav tako se v snegu zelo dobro obnesejo Kormoranke, pa kake obnovljene gume z grobim profilom.
Največji pogreb za v sneg so pa zdaj novejši avti s tistimi valjarji pa plastiko čisto v tla oops.
Stare gajbice z 165 gumami po možnosti res kaka Sava ali kaj podobnega z grobo nasekanim profilom pa pleza po snegu.
Goodyearka ima profil preveč skupaj, premalo praznega prostora med profilom in nima kaj zagrabit v sneg.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Pe jan 01, 2010 7:05 pm

Eni ste res nepismeni :lol:

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Pe jan 01, 2010 9:14 pm

Ne v bistvu je Mišek čist prav napisal... Drži pa tudi tvoja... tale smrekca profil je za dež in nič drugega.

Žal današnji gumarji mislijo samo še na globalno segrevanje in delajo zimske gume ki držijo dolgo in so dobre za v dež. Nimam niti ene slabe besede pri GY v dežju, žal pa v steptanem ali celem snegu komaj pleza medtem ko je bila Sava enkrat bolj suverena...

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Pe jan 01, 2010 10:05 pm

pomoje pa vi že malo pretiravate. Letošnjo zimo sem po suhem, po hudih nalivih in rahlem deževju ter nespužene ceste prevozil z avtom na zadnji pogon in 3 leta starimi nokian hakkapelita(oz neki takega). Sej ne rečem, da so držale superiorno, ampak tut v kritičnih situacijah se je vse dogajalo tak kot se more.

Prav tako prejšnjo zimo celo prevozil z eskimo s3 in je tut na mokrem prijela tako, da po tem kar se lahko v tej temi prebere, dvomim, če je spoh bla eskimo, ker avto je še vedno celi, pa ma samo abs. eskimote sem mel na dedri.
LP Rok

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal Po jan 04, 2010 4:28 pm

Mene sam zanima koliko se vi npr. vozte, ko je na cesti tolk snega kot ga je bilo 19.12.2009 (10cm-15cm). Pa lahko še napišete s katerim modelom gum. A je to 80km/h ali 100km/h ali 120km/h ali 140km/h.

To me predvsem zanima, ker nekateri skoz ponavjajo kaj storiti ko je pa potrebno silovito zavirati. Me prav zanima kako pri 130km/h zaviraš z ABS po celem snegu.
Se vidmo ko se zagledamo.

Uporabniški avatar
gepl83
Uporabnik

Napisal/-a gepl83 Po jan 04, 2010 5:28 pm

Res ne vem, kako eni ekstremno vozite, da so vam sava s3 zanič gume. Po mojih izkušnjah so pa čisto vredu. Niso vrhunske, niso pa tud ne zanič. Sam vozim večinoma normalno, občasno pa tudi hitro, pa nisem še nikol dobil občutka da so čist zanič. So pa zelo dobre za v sneg.

Moje mnenje
GQ

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Po jan 04, 2010 5:39 pm

gepl83 je napisal/-a:Res ne vem, kako eni ekstremno vozite, da so vam sava s3 zanič gume. Po mojih izkušnjah so pa čisto vredu. Niso vrhunske, niso pa tud ne zanič. Sam vozim večinoma normalno, občasno pa tudi hitro, pa nisem še nikol dobil občutka da so čist zanič. So pa zelo dobre za v sneg.

Moje mnenje

Seveda, pri normalni vožnji se bolj težko kažejo razlike pri gumi.
Razen eni, če vozite na dirkališču že 20 let in potem imate občutek. Navaden voznik pa tega ne more vedeti.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass To jan 05, 2010 2:08 pm

Razlike se pokažejo, ko ti pri normalni vožnji nenormalno skoči otrok pred avto. Vi kar šparajte.
"Navaden" voznik bi moral opažati razliko med dobro in slabo trakcijo (gumo), drugače ni za na cesto!

Enostavno ne dojemate, da niste sami na cesti, temveč na nekatere stvari ni moč vplivati. Takrat dobra guma in lepo vzrdževan avto pokažejo svoje kvalitete.

Kamal, da ti odgovorim na vprašanje, vozim se po omejitvah ali rahlo pod njimi v kolikor to zahtevajo razmere. Še vedno pa lahko normalno pospešujem ali (pomembneje) zaviram. Večkrat tudi testiram zavorni učinek, na prazni cesti seveda.
Če ne poznaš omejitev svojega avta si nevaren sam sebi ter ostalim, saj se v kritični situaciji prvič srečaš s temi omejitvami, kar povzroči paniko ter po navadi popolnoma napačno reakcijo.
Dober primer tega je v spodnjem videu, kjer potniki (kreteni) pri 3km/h izskočijo iz vozila in reskirajo, da jih povozi lasten avto:
http://www.youtube.com/watch?v=E4nQ1uuC7gs&feature=sub

Sicer ne trdim, da bi dobre gume v zgornjem videu preprečile neugodno situacijo, na ledu primejo samo ježevke...a voznik (in očitno tudi sopotnik) se očitno z drsečo podlago srečuje prvič in reakcija je idiotska.

Idiotsko vozijo tudi vozniki na poceni gumah, saj so zaradi pomanjkanja gripa prisiljeni drastično znižati svojo hitrost.
"Šparovca" prepoznaš, ker se povsod cijazi 30...pa še to rabi dve ulici da nabere to hitrost. S tem se skuša izognit nevarnim situacijam.

Problem je v tem, da včasih situacija najde tebe.

Upam, da sem bil tokrat dovolj jasen, če pa je kdo funkcionalno nepismen naj izvoli naprej lajnati, kako je fajn poceni dobil gume in kako so fajn...

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 To jan 05, 2010 2:17 pm

bass, dobro napisano. Sicer tudi predvidevanje in vozniško znanje veliko pripomoreta k reševanju nenormalnih situacij, ampak ne vem, zakaj bi šparal pri gumah. Sej ni treba dat 2x več, mogoče samo 10-20% več denarja, pa je zadeva že veliko boljša.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
TomazK
Novinec

Kraj: Radomlje

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To jan 05, 2010 2:32 pm

Jao keri idioti. Že tko se vozijo v 2-tonskih kantah z RWD, pol pa še gas do amena.
Tem bi dal lahko nevemkakšne gume z bodicami+ketne, pa bi se še zmeraj zaletavali. :roll:

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon To jan 05, 2010 2:49 pm

V temle videu je poledenela komplet cesta plus povrhu je sneg tako da ti tudi najboljša guma ne pomaga.
Vrni se na Aktualno področje: Zimske pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost