maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: Zimske pnevmatike za sezono 2011/2012 in priporočila

Napisal/-a maniaxxx To okt 18, 2011 6:53 pm

kalbo je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:
mrtwelvetrees je napisal/-a:men je najbolj pomembno da je zaneg odlična, pač če je na meji poledice se pazi... pa na mokrem spet ne more bi tako zelo slaba guma

nekateri govorijo da so rezlike ogromne, ja če gledaš neko no-name gumo pa Goodyear... itak da bo razlika

Meni je pa pomembno da je dobra na suhem in dežju, sneg mam itak par dni na leto.

Razlike med boljšimi gumami so pa tako ali tako praktično neopazne brez merilnih naprav. Pač določena guma paše določenemu avtu oziroma je v določeni dimenziji dobra, v drugi pa malo slabša. Način, na kateri večina ljudi vozi ( penzionistični ) pa itak ne dopušča, da bi ugotovili meje gum. Zato nekateri vneto trdijo da je sava s3 zakon, čeprav je ena najslabših gum kar jih je,, če odštejem kitajke.

Evo, kle sem te čakal. Sam način vožnje večine ljudi ni penzionistični, ampak normalni. Če se pa teb pr menjavi pasu na AC vklopi ESP, pa nisi mel not 150, ampak krepko več. Pol zate seveda ni Sava, ampak High Performance guma, pa kaka šola varne vožnje ti nebi škodila, ker takšni dirkači dostikrat presežejo meje svojih sposobnosti, krive so pa gume. Na avtu, kot je Punto letnika 2001 se pa S3 obnesejo super, bolje kot UG7. Za Audi A8 pa seveda S3 gume niti pod razno niso, pa jih je dosti, ki na takih avtih furajo to gumo pozimi in poleti.

PS: No včeraj so šle gor moje Save in tud 210 so šle, pa kake posebne panike glede smerne stabilnosti ni, tud tiha je, tko da zaenkrat solidno.

Oprosti, ampak kle se pa ne morm strinjat s tabo, večina folka vozi penzionistično oziroma sploh ne zna vozit, pa mislim da sem ti že povedal da nisem imel niti 130 na uro ko se mi je esp vklopil, enostavno so se gume tako zvijale da je avto zaplesal, pač šrot od gume....ti lahk trdiš svoje ampak pri 50kkm na leto in vsako leto novih gumah sem dal dost skoz da vem kaj počnem in govorim.

Pa ne vem kako lahko trdiš, da sem dirkač, istočasno pa sam govoriš kako si šel 210 z zimskimi gumami pri temperaturah kot jih imamo..če sm js divjak si ti norc....
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To okt 18, 2011 7:19 pm

King1 je napisal/-a:Jset pa sem se spet odločil za nove ( 205/55r16 ) vredestein snowtrac 3. Jih imel že v 195/65r15 pa sem bil noro zadovoljen. Me že čakajo tako, da jih grem iskat naslednji teden. ;)

lp

Evo laguna je dobila nove copate. Zdej pa čakamo sneg. ;)

lp

Uporabniški avatar
Niina
Nov uporabnik

Napisal/-a Niina To okt 18, 2011 9:50 pm

Ziujo,
Vozim cliota in potrebujem zimske gume, za v hrib. cca 45°+ vzpona. In zanima me mnenje o najbolj ustreznih gumah za te pogoje. Seveda tud pri nam ni vedno super spluženo. Razmišljala sem o UG8 ampak sodeč po komentarjih sem ugotovila da ni za majhen avto, tudi za v klanc ne.. kaj pa continental ts830? ali kakšen drug? samo save in podobnih razredov ne...

Že vnaprej hvala za odgovore :)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To okt 18, 2011 10:00 pm

Niina je napisal/-a:Ziujo,
Vozim cliota in potrebujem zimske gume, za v hrib. cca 45°+ vzpona. In zanima me mnenje o najbolj ustreznih gumah za te pogoje. Seveda tud pri nam ni vedno super spluženo. Razmišljala sem o UG8 ampak sodeč po komentarjih sem ugotovila da ni za majhen avto, tudi za v klanc ne.. kaj pa continental ts830? ali kakšen drug? samo save in podobnih razredov ne...

največ izkušenj z hribom imata uporabnika speedfreak ter king1, katera ti bosta nedvomno priporočala vredestein-ke snowtrac 3 med katerim ti te tudi jaz priporočam.

Maso
Nov uporabnik

Napisal/-a Maso To okt 18, 2011 10:30 pm

Niina, 45 ° je povprečni naklon Severne triglavske stene.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec To okt 18, 2011 10:41 pm

bi si temo sposodil za vrašanje o platiščih

nameravam kupiti gume 205/55-16

pa me zanima ali so jeklena platišča 6x16 5x110 et40 primerna za opel vectra C l2008 karavan (1.9 cdti aut)
oz kakšna jeklena platišča naj najdem - ter morda tudi kje (uradni hoče 79 eur po feltni, kar se mi zdi že iz principa preveč - dobiš že skoraj alu)
lp

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr okt 19, 2011 12:07 am

... za v hrib. cca 45°+ vzpona....

Samo za info - 45° (stopinj) je točno 100 %, s katerimi (s procenti) običajno (oz v prometu vedno) označujemo stopnjo vzpona ali spusta. Večina avtov s težavo pelje v klanec, ki ima malo čez 30 %, seveda le na suhem, dobrem asfaltu (4-kolesni pogon nekaj ali tudi dosti več). Klanec na Vršič ima npr največ ali večinoma okoli 14 %, vrhniški na AC ima 6 % (toliko je tudi največ dovoljeno za AC). 100 % pa zato, ker se (pri 45 stopinjskem klancu) na 1 metru dolžine vzpnemo za 1 meter - torej za 100 % (razmerje med "vodoravno" dolžino in vzponom/višino).

Uporabniški avatar
Niina
Nov uporabnik

Napisal/-a Niina Sr okt 19, 2011 7:06 am

Ne pretiravam z procenti klanca. živimo višje kot je šmarna gora ;) cliota imam šele prvo zimo in nočem obtičati že ob vznožju..

Uporabniški avatar
kalbo
Novinec

Napisal/-a kalbo Sr okt 19, 2011 7:14 am

maniaxxx je napisal/-a:
kalbo je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:
mrtwelvetrees je napisal/-a:men je najbolj pomembno da je zaneg odlična, pač če je na meji poledice se pazi... pa na mokrem spet ne more bi tako zelo slaba guma

nekateri govorijo da so rezlike ogromne, ja če gledaš neko no-name gumo pa Goodyear... itak da bo razlika

Meni je pa pomembno da je dobra na suhem in dežju, sneg mam itak par dni na leto.

Razlike med boljšimi gumami so pa tako ali tako praktično neopazne brez merilnih naprav. Pač določena guma paše določenemu avtu oziroma je v določeni dimenziji dobra, v drugi pa malo slabša. Način, na kateri večina ljudi vozi ( penzionistični ) pa itak ne dopušča, da bi ugotovili meje gum. Zato nekateri vneto trdijo da je sava s3 zakon, čeprav je ena najslabših gum kar jih je,, če odštejem kitajke.

Evo, kle sem te čakal. Sam način vožnje večine ljudi ni penzionistični, ampak normalni. Če se pa teb pr menjavi pasu na AC vklopi ESP, pa nisi mel not 150, ampak krepko več. Pol zate seveda ni Sava, ampak High Performance guma, pa kaka šola varne vožnje ti nebi škodila, ker takšni dirkači dostikrat presežejo meje svojih sposobnosti, krive so pa gume. Na avtu, kot je Punto letnika 2001 se pa S3 obnesejo super, bolje kot UG7. Za Audi A8 pa seveda S3 gume niti pod razno niso, pa jih je dosti, ki na takih avtih furajo to gumo pozimi in poleti.

PS: No včeraj so šle gor moje Save in tud 210 so šle, pa kake posebne panike glede smerne stabilnosti ni, tud tiha je, tko da zaenkrat solidno.

Oprosti, ampak kle se pa ne morm strinjat s tabo, večina folka vozi penzionistično oziroma sploh ne zna vozit, pa mislim da sem ti že povedal da nisem imel niti 130 na uro ko se mi je esp vklopil, enostavno so se gume tako zvijale da je avto zaplesal, pač šrot od gume....ti lahk trdiš svoje ampak pri 50kkm na leto in vsako leto novih gumah sem dal dost skoz da vem kaj počnem in govorim.

Pa ne vem kako lahko trdiš, da sem dirkač, istočasno pa sam govoriš kako si šel 210 z zimskimi gumami pri temperaturah kot jih imamo..če sm js divjak si ti norc....

Ko stopiš mački na rep zamjavka, ponavad. Če ti delaš 50kKm na leto še ne pomen, da znaš vozit, tko da to ni merilo.

210 je šlo po ravni prazni cesti, med enim in drugim izvozom pri temperaturi 3 stopinje celzija, tko da je to čist primerna temperatura za zimske gume res pa je, da je neprimerna hitrost kakorkoli obrneš in če voziš sam vedno in povsod izključno po omejitvah, potem mi lohk po mili volji to očitaš, če ne pa pač ne in če bi prebral komplet moj stavek in nebi skozi sito padlo samo "dirkač" bi se mogoče clo strinjal z mano. In ESP se ti zagotovo ni vklopil ob normalni menjavi pasu, ampak ob sunkoviti, tko se pa pač pasu ne menja in čist možno je, da niso ble krive gume, ampak podlaga in tvoja agresivnost na volanu.
In povdarjam besedo možno. Če me gume razočarajo jih z veseljem spluvam točno na tej temi in verjemi, da jih ne bom hvalil.
Zadnjič spremenil kalbo, dne Sr okt 19, 2011 7:29 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Sr okt 19, 2011 7:18 am

draga niina - sava je zakon za v sneg... samo v vednost.. če imaš pa res ogromne vzpone do doma pa raje razmisli o 4x4 pogonu....

lp

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr okt 19, 2011 7:31 am

Za v sneg in klanec so zakon samo ketne.

buggy
Nov uporabnik

Napisal/-a buggy Sr okt 19, 2011 7:51 am

kljukec je napisal/-a:bi si temo sposodil za vrašanje o platiščih

nameravam kupiti gume 205/55-16

pa me zanima ali so jeklena platišča 6x16 5x110 et40 primerna za opel vectra C l2008 karavan (1.9 cdti aut)
oz kakšna jeklena platišča naj najdem - ter morda tudi kje (uradni hoče 79 eur po feltni, kar se mi zdi že iz principa preveč - dobiš že skoraj alu)
lp

tudi sam sem letos iskal za isti avto 16" kolesa, ker za 17" zimske gume mi je neumno dajat denarja, saj delam veliko km

...te dimenzije ki jih navajas so OK (v servisnih podatkih je naveden za moj motor Z20NET : ET 39-41 in 6,5x16 5x110)...verjetno je pri tebi isto, ce rabis jekleno platisce imajo pri avtotehni akcijo 56€ za komad, ce rabis pa rabljene jeklene ali morda tudi ALU pa poklic KMZ Auto 041436977...meni je ponujat ET37 (ni kakega hudega problema ..pac 2mm bolj ven gleda) 16" jekleno za 35€ po komadu originalno in centrirano, samo sem nasel potem neke ALu.

Uporabniški avatar
joshy
Nov uporabnik

Napisal/-a joshy Sr okt 19, 2011 5:01 pm

kako se kaj odnesejo zimske pnevmatike MICHELIN 195/65R15 91T ALPIN A4

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr okt 19, 2011 5:04 pm

Niina je napisal/-a:Ne pretiravam z procenti klanca. živimo višje kot je šmarna gora ;) cliota imam šele prvo zimo in nočem obtičati že ob vznožju..

Kot je adis povedal, samo in izključno vredestein snowtrac3
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr okt 19, 2011 5:07 pm

Veliko varnih km s savo ti želim, poročaj kako si zadovoljen

LG
Nov uporabnik

Napisal/-a LG Sr okt 19, 2011 5:46 pm

Lp, lepo vas naprošam, da mi pomagate poiskat gume za puncinega očeta. Gre pa se za bmw 745i. Kaj priporočate ? linki :) Hvala za pomoč !
`LG

Uporabniški avatar
baroax
Novinec

Napisal/-a baroax Sr okt 19, 2011 6:01 pm

LG je napisal/-a:Lp, lepo vas naprošam, da mi pomagate poiskat gume za puncinega očeta. Gre pa se za bmw 745i. Kaj priporočate ? linki :) Hvala za pomoč !

Priporočam ti da si puncin oče sam kupi gume ki boš potem za vse ti kriv.

Za tiste ki ti bojo pomagali pa boš rabu podat mal več podatkov.

lp

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr okt 19, 2011 6:29 pm

LG je napisal/-a:Lp, lepo vas naprošam, da mi pomagate poiskat gume za puncinega očeta. Gre pa se za bmw 745i. Kaj priporočate ? linki :) Hvala za pomoč !

Za tak avto in njemu primerno dimenzijo gum imaš na izbiro ene par visokozmogljivih zimskih pnevmatik:
Goodyear UltraGrip Performance 2, Continetal ContiWinterContact 830P, Dunlop SP WinterSport 4D.

http://www.goodyear.eu/home_en/tires/ul ... /index.jsp
http://www.conti-online.com/generator/w ... 830-p.html
http://www.dunlop.eu/dunlop_sisl/I_want ... ort_4d.jsp

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr okt 19, 2011 6:45 pm

adis je napisal/-a:
največ izkušenj z hribom imata uporabnika speedfreak ter king1, katera ti bosta nedvomno priporočala vredestein-ke snowtrac 3 med katerim ti te tudi jaz priporočam.

Ja kar se hriba tiče ti povem, da kadar je sneg oz. če želiš po snegu domov je treba najprej razčistit v glavi potem pa probat zvozit pot do doma. Daleč od tega, da je vse v gumah tako, da osebno mnenje je, da katerokoli gumo ( no čungalunga odpade ) kupiš novo nebi smela imeti nekih hudi problemov. Je pa res, da tud guma, človek in avto ne zmoreta vsega. ;) ;) Za take podvige bo treba kupiti 4x4. ;)

Je pa res, da sem jast noro noro zadovoljen z Vredestein Snowtrac 3. Pa dober nakup ti želim. ;)

lp

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Sr okt 19, 2011 6:52 pm

@King1; hvala za ponudbo, vendar sem za solidno ceno dobil GY UG PREFORMANCE 2.
Kako bo, bomo pa vidl dons ponoč :DDD Sem jih pred pol ure dal gor zmontirat :D

Čist mimogrede, a GY UG 8 dimenzije 225 45 17" ne obstajajo?
Vrni se na Aktualno področje: Zimske pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov