bridgestone je napisal/-a:smetišča ne moreš dodatno nasmetit :P , pa BTW smetiš tut ti, s svojimi opisi. testi gum (ADAC) pa niso nikoli delani v enem samem pogoju, in z enim samim vozilom. glede obrabe gum, pa to ne merijo na poligonu ampak v laboratoriju kjer guma naredi cca 10.000 km.
PS preber si še enkrat kašen je bil namen mojega "smetenja"!
dj_em je napisal/-a:kje kupt Continental gume v ljubljani ter Bridgestone gume?
dj_em je napisal/-a:megyso je napisal/-a:Ker je sezona menjave gum imam tudi jaz eno vprašanje.
Audi A4 2,5 TDI - 205/55/16
Katere gume priporočate?
Najbolj se nagibam k Bridgestone Turanza ER 30 205/55 R16 91W X, BW. Kaj pa Toyo PROXES CF 1 205/55 R16 91H letev za zascito platisca? A bi te pasale na moj avto, ker na gume direkt mi jih ne ponudi za audi (ali je to zaradi teže vozila)?
LP
kaj pričakuješ od gume pa kok denarja si prpravlen dat za gumo?
off topic: a ni to smešna beseda ---> guma
megyso je napisal/-a:dj_em je napisal/-a:megyso je napisal/-a:Ker je sezona menjave gum imam tudi jaz eno vprašanje.
Audi A4 2,5 TDI - 205/55/16
Katere gume priporočate?
Najbolj se nagibam k Bridgestone Turanza ER 30 205/55 R16 91W X, BW. Kaj pa Toyo PROXES CF 1 205/55 R16 91H letev za zascito platisca? A bi te pasale na moj avto, ker na gume direkt mi jih ne ponudi za audi (ali je to zaradi teže vozila)?
LP
kaj pričakuješ od gume pa kok denarja si prpravlen dat za gumo?
off topic: a ni to smešna beseda ---> guma
Ja, saj je res smešna beseda, uporablja pa se vseeno, a ne.
Kaj pričakujem - standardno - dobro vožnjo v dežju, udobno vožnjo, ne prehitro obrabo,...
Porabu pa bi cca. 90K.
krepelin je napisal/-a:Za Michelin se nisem odločil, sem marsikje prebral, da po sezoni postanejo trde ko hudič - čeprav sem prebral tudi, da so bili mnogi ZELO zadovoljni z njo. Pa lani do jeseni sem imel še Michelin gor, pa so se tako zanič držale ceste, da bi skoro lahko rekel, da je Micra od staršev boljše ležala z enimi Goodyear gumami. Zato mi niso najbolj všeč Michelin (imele so še 5,5 mm profila mimogrede).
dunker je napisal/-a:Takole, fantje, po temeljitem pregledu vseh gum sem prišel na 3 gume in bi bil zelo vesel vaših mnenj, ker ene od njih mislim jutri zvečer naročiti pri gume-direkt.com.
Odločam se pa med (navedeni sta še cena in ocena, ki mora biti čim manjša):
- Bridgestone Potenza RE 720 (12'400 SIT, ocena 2.0);
- Toyo Proxes T1-R (12'300 SIT, ocena 2.5);
- Toyo Proxes CF 1 (12'900 SIT, ocena 1.4!!!).
Zaenkrat so seveda absolutni favorit Toyo Proxes CF 1 zaradi več kot neverjetne ocene na testu (gledal sem TyreTest.com) ... pa me zanima, ali je tu posredi kakšna napaka / kuhinja / karkoli, ali so pač gume res tako zelo dobre? Ima kdo kakšne izkušnje s CF 1?
Hvala za vse odgovore, fantje, jutri zvečer bo šlo zares.Tko da kar tipkovnice v roke pa veselo na delo.
Hvala že vnaprej.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov