pitnavoda
Nov uporabnik

b250 - continental ecocontact 3 - fulda progresso

Napisal/-a pitnavoda Po mar 27, 2006 7:14 am

Pozdravljeni, imam ford focus karavan, nabavljam nove letne gume (185 65 14) . Avto rabim za družinske zadeve. Torej potrebujem udobno gumo, z dobrimi karakteristikami v različnih pogojih. Nekako se odločam med temi tremi modeli. Morda kakšna iskušnja, nasvet. LP

Uporabniški avatar
Mare9mm
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Mare9mm Po mar 27, 2006 7:44 am

bridgestone je napisal/-a:smetišča ne moreš dodatno nasmetit :P , pa BTW smetiš tut ti, s svojimi opisi. testi gum (ADAC) pa niso nikoli delani v enem samem pogoju, in z enim samim vozilom. glede obrabe gum, pa to ne merijo na poligonu ampak v laboratoriju kjer guma naredi cca 10.000 km.
PS preber si še enkrat kašen je bil namen mojega "smetenja"!

Preberi si ti recimo na adacovih straneh Testverfahren in boš videl, da se za vsako stvar testira točno določena situacija, na primer po toliko metrih pri takšni brzini naredimo to in to in izmerimo. ADAC testirajo ponavadi z golfi in poloti, torej ljudskimi vozili. Tudi če bi testirali obrabo v laboratoriju, naredi na mašini guma 10.000 km v zelo kratkem času in ni v laboratoriju izpostavljena zunanjim dejavnikom, ki vplivajo na staranje gume in na obrabo, ko je le ta na avtu in na cesti. Zdej razen če se ti tud vozš po laboratoriju, ampak jest se vozm po celi Sloveniji, Hrvaški, Avstriji, Nemčiji, Italiji, Franciji,... Nardim čez 60.000 km letno ali pa še več, če upoštevam različne avtomobile. Tako, da mi 10.000 v laboratoriju ni glih nek merodajen rezultat. Point tvojga smetenja je bil kao, kok je to glupa tema, k vsak sprašuje za svoje gume, če so dobre al ne, ker pa ni nobenih odgovorov, je nastalo smetišče... Ko sem se potrudil in začel dodajat odgovore po svojih izkušnjah in močeh, pa ti spet ni prov. Lej, po mojem je najbol, da nehaš brat to temo. :roll:

dj_em je napisal/-a:kje kupt Continental gume v ljubljani ter Bridgestone gume?

B&F na Rudniku, Dolenjka tam pri Petrol pumpi kjer je tudi Novak - avspuhi. Al pa Avto BHS na središki nasproti Kolinske, to je če greš iz mesta od Ortobara proti BTC po Šmartinki, zaviješ pol desno... drugač pa lahko na blef pr vsakmu vulkanizerju vprašaš...
...ampak to je samo moje mnenje.
Slika

Uporabniški avatar
megyso
Nov uporabnik

Napisal/-a megyso Po mar 27, 2006 7:55 am

dj_em je napisal/-a:
megyso je napisal/-a:Ker je sezona menjave gum imam tudi jaz eno vprašanje.

Audi A4 2,5 TDI - 205/55/16
Katere gume priporočate?

Najbolj se nagibam k Bridgestone Turanza ER 30 205/55 R16 91W X, BW. Kaj pa Toyo PROXES CF 1 205/55 R16 91H letev za zascito platisca? A bi te pasale na moj avto, ker na gume direkt mi jih ne ponudi za audi (ali je to zaradi teže vozila)?

LP

kaj pričakuješ od gume pa kok denarja si prpravlen dat za gumo?

off topic: a ni to smešna beseda ---> guma :lol:

Ja, saj je res smešna beseda, uporablja pa se vseeno, a ne.

Kaj pričakujem - standardno - dobro vožnjo v dežju, udobno vožnjo, ne prehitro obrabo,...
Porabu pa bi cca. 90K.

Uporabniški avatar
blindek
Stalni uporabnik

Kraj: Pomurje

Napisal/-a blindek Po mar 27, 2006 8:13 am

pitnavoda pred kakim tednom sem kupil BF Goodrich Profiler 2 enakih dimenzih kot jih rabiš ti.So zelo dobre...pa še drage niso.Vendar ne kupovat na gume direkt, ker dobiš v avstriji v forstingerju za cc 10.000sit(na gume direkt 13.500,pri vulkanizerju 14.300)

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Po mar 27, 2006 12:28 pm

megyso je napisal/-a:
dj_em je napisal/-a:
megyso je napisal/-a:Ker je sezona menjave gum imam tudi jaz eno vprašanje.

Audi A4 2,5 TDI - 205/55/16
Katere gume priporočate?

Najbolj se nagibam k Bridgestone Turanza ER 30 205/55 R16 91W X, BW. Kaj pa Toyo PROXES CF 1 205/55 R16 91H letev za zascito platisca? A bi te pasale na moj avto, ker na gume direkt mi jih ne ponudi za audi (ali je to zaradi teže vozila)?

LP

kaj pričakuješ od gume pa kok denarja si prpravlen dat za gumo?

off topic: a ni to smešna beseda ---> guma :lol:

Ja, saj je res smešna beseda, uporablja pa se vseeno, a ne.

Kaj pričakujem - standardno - dobro vožnjo v dežju, udobno vožnjo, ne prehitro obrabo,...
Porabu pa bi cca. 90K.

za 90K nisi napisu dimenzijo sam recimo da maš 15col pride v upoštev Continental PremiumContact ali 2, Bridgestone Turnza ER300 recimo al pa Potenza RE 720(čeprov je ta bolša od Turanze), Nokian NHRi , ... itd to so vrhunske gume pa še cena ni pretirana oz. tam nekje 20k ali malo več na gumo...

sej pravm odvisno od dimenzije pa sltila vožnje...

krepelin
Nov uporabnik

Napisal/-a krepelin Po mar 27, 2006 12:56 pm

Mare9mm... Hvala za res obširen odgovor, predvsem pa za to, da si si vzel čas. Malo mi je razpucalo pojme - mam pač prvi avto, pa sem bolj "neveden" pa sprašujem pač raje več kot premalo.

Glede Turanze ER70 in ER3000 so mi pa še na servisu povedali, da gre ER70 iz proizvodnje... Je odsvetoval nakup...

Za Michelin se nisem odločil, sem marsikje prebral, da po sezoni postanejo trde ko hudič - čeprav sem prebral tudi, da so bili mnogi ZELO zadovoljni z njo. Pa lani do jeseni sem imel še Michelin gor, pa so se tako zanič držale ceste, da bi skoro lahko rekel, da je Micra od staršev boljše ležala z enimi Goodyear gumami. Zato mi niso najbolj všeč Michelin (imele so še 5,5 mm profila mimogrede).

No, odločil sem se za Continental, ContiEcoContact 3 (malo pod 14 000 na gumo). Do sedaj sem imel zimske Sava... No, s Conti je avto bolj tiho! Neverjetno. Od petka do sedaj sem z njimi prevozil kakih 500 km, zaenkrat sem zadovoljen, malo pa še bo potrebno počakati seveda. Potem pa bom lahko dal kake bolj konkretne informacije.

Do takrat pa lep pozdrav vsem.

PS.
Blindek, imaš mogoče kak link do forstingerja v Avstriji ali katerih drugih trgovin z gumami?
Lep preostanek dneva želim!

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker Po mar 27, 2006 5:16 pm

Živjo, fantje!

Prosim vas za eno pomoč ... Za mojega Puntota moram kupiti nove letne gume in sicer 195 / 50 R15. Denarja imam cirka 60 tisočakov, čez raje ne bi šel.

Zanima me, katere gume mi priporočate (ponavadi vozim precej umirjeno)? Pa prosim, če ne bi hvalil vsak svojega konja, ampak bi bilo lepo, če podate neka objektivna mnenja. ;)

Kaj menite glede pnevmatikitakoj.com in pocenigume.si? Koliko časa se čaka na gume? Dobiš dejansko nove gume?

Najlepša hvala za odgovore,

Anže

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Napisal/-a dj_em Po mar 27, 2006 5:32 pm

Dragi Anže :lol:
tko je ne za 60 jurjov dobiš gume Bridgestone Potenza RE 720 ki jih vsi hvaljo poleg tega sem mal gledu kaka tehnologija je skrita za tem imenom in moram rečt da glede na to kaj ta guma vse ponuja in obljublja nimaš kej falit...
tuki maš en test:
Grip in dry conditions 1.4
Braking in dry condtions 1.4
Grip in wet conditions 1.7
Braking in wet condition 1.8
Grip in snow 4.9
Comfort 2.4
Tyre noise (in car) 2.4
Tyre noise (external) 2.5
Tyre wear 2.5

aha da ti nebo čudn kej manša kot je ocena boljše je ( pobral sem pa test z omenjene strani v nadaljevanju tko da lahko pogledaš)
za to gumo prek gume-direkt.com so za tvojo dimenzijo hitrostnega razreda H cena 12501 sit kako je z garancijo pa nevem....

če si kje v bližini brežic je prav tako ta guma za ta denar pri
VULKANIZERSTVO FURLAN
http://www.vulkanizerstvo-furlan.si/
in
VULKANIZERSTVO LAŠIČ
http://www.vulkanizerstvo-lasic.si/
vsaj tako mi je pravil uporabnik s tega foruma kar pa mislim da je res saj je v lj turanza 195/65/R15 H nekaj čez 20 000 pri njih dobrih 15 000
tko da najbol da pokličeš pa vprašaš... pa še splača se ti recimo pri španu je ta guma Potenza 18 000 torej prišparaš vsaj 12 000 :shock:
pa če daš za cestnino in bencin 5 000 ti še vedno ostane 7 000 pa peleš punco na večerjo na morje ;)

tko da se splača....
premisli malo... aja pa premontađža je zaston razen centreranja ki se plača

LP

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker Po mar 27, 2006 6:34 pm

Oho oho! Dj_EM, ti si pravi car. :D

Najlepša hvala za nasvet, linke itd. Očitno so tele gume res kulturne, tko da so trenutno 100% first on the list. Seveda sem pa odprt za nadaljne predloge, več glav več ve. :D

Ker bom sedajle dva dneva nekako po 12 ur na faksu, bom gume naročil v četrtek ... Očitno jih bo treba kar preko neta naročit, Brežice so mi daaaleč. Do takrat imate čas, da me zasujete s predlogi. :D

Še enkrat hvala,

Anže

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Po mar 27, 2006 7:07 pm

toyo proxes t1r...zakon guma...

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Napisal/-a dj_em Po mar 27, 2006 7:17 pm

no problem dunker.... ;)

Uporabniški avatar
Mare9mm
Uporabnik

Napisal/-a Mare9mm Po mar 27, 2006 8:56 pm

krepelin je napisal/-a:Za Michelin se nisem odločil, sem marsikje prebral, da po sezoni postanejo trde ko hudič - čeprav sem prebral tudi, da so bili mnogi ZELO zadovoljni z njo. Pa lani do jeseni sem imel še Michelin gor, pa so se tako zanič držale ceste, da bi skoro lahko rekel, da je Micra od staršev boljše ležala z enimi Goodyear gumami. Zato mi niso najbolj všeč Michelin (imele so še 5,5 mm profila mimogrede).

Ni problema, z veseljem pomagam... Jaz sem pa z Michelinom zelo zadovoljen in zimskim in letnim. Je pa res, da jih je sila težko obrabit tako, da razumem da imajo včasih še ful profila, pa ne primejo več. Ker pišeš vedno v pretekliku o svojih Michelinkah, predvidevam, da ne moreš jt pogledat letnice, kok so ble stare une gume. Po eni sezoni ti ne bojo ratale trde, to ti garantiram, ker mam jaz gor Alpinke že drugo sezono, pa še vedno limajo. Bomo vidl, kaj bo z letnimi, k grejo tud drugič gor. Stran bojo šele ta stare Alpinke letnik 99 od fotrovga avta, kljub temu, da majo še u iber profila, pa tud držijo še zmer, sam jih bom vseen častno upokojil. Je pa res, da kljub temu, da čedalje bolj norim po cesti, pravijo kolegi, da se jaz v izi vozim.

Jaz vedno pravim, da ni vsaka guma za na vsak avto in ni vsaka guma za vsakega voznika. :lol:

Še en komentar glede Zagrebške meje in internetne prodaje... Ne vem zakaj bi se vozil tja dol ali pa naročal gume za 200 jurjev prek neta, če pa mam vulkanizerja, ki mi take gume lahko naroči in vem, da mi jih bo super zmontiral, perfektno scentriral, pa na gotovino mi bo dal še en nesramno dober popust. Gume bom šu zmenat, takrat ko pridejo v delavnico, oziroma, lahko da jih ima že na zalogi. Pri njemu bom pustil zimski komplet, vse bom zrihtal v pol ure in se ne bom ne spotil ne umazal. Men je to vredno tud 10 jurjev razlike v ceni, zna se pa zgodit, da tko še celo cenej skoz pridem. Res ne vem zakaj rabim, da mi nekdo gume dostavi na dom. Ali pa da jih v naprej plačam, še preden sploh vem a jih bom dobil al ne. (Poznam primer, ko niso imeli zaloge in so človeku nazaj nakazovali denar, in mu je 1000 Evrov en mesec potovalo sem ter tja po bankah, na koncu pa ni dobil gum.) Pejte tja, kjer vedno menjate, al pa kjer menjajo kolegi in rečte da bi radi to pa to in da plačate s kešem, pa boste vidl ceno. To je moj nasvet. ;)
...ampak to je samo moje mnenje.
Slika

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker Po mar 27, 2006 8:56 pm

Mater, tele Toyo Proxes so pa glede na teste tudi ubijalske ... :shock: :D So res tako zelo dobre?

Pa zares me zelo zelo zanima, koliko časa ponavadi traja dobava gum preko pnevmatikitakoj.com oziroma gumedirekt.com (to je eno in isto)?

Najlepša hvala za vse odgovore,
še naprej sem odprt za vse predloge. :D

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Napisal/-a dj_em Po mar 27, 2006 9:40 pm

tko kot mare prav jest kr tko neki na blef nebi glilh kupoval.. ker vedno obstaja un "kaj pa če..."
tko da pejte raj taj gume poglejte... sej tut če vas pol postran gledajo pa nevem kaj... za svoj denar vi zbirate.. ;)

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Po mar 27, 2006 9:51 pm

Dunker lahko pogledaš še Goodyear Eagle F1, je tudi v tvojem cenovnem razredu. Isto dobra kot Potenza, če ne boljša (odvisno za koga), Je blo pa ravno v tej temi veliko napisanega o gumah teh dimenzij in teh firm. Sam mam pa Potenzo RE 720 in zaenkrat se obnaša po pričakovanjih in nekako tako kot so tudi drugi napisali.
Slika

krepelin
Nov uporabnik

Napisal/-a krepelin To mar 28, 2006 9:41 am

Mare9mm.

Žal preteklik ja. Prav tako ne vem modela. :( Rekel bi, da je leto izdelave bilo tam 1999 ali 2000, ker je bil avto kupljen decembra 2000 in vožen potem v 2001.

Me pa veseli pozitiven komentar, morda si omislim zimske. :) Zdaj me je bilo vsekakor preveč "strah", da bi jih kar vzel.

LP
Lep preostanek dneva želim!

Half-Saint
Nov uporabnik

Napisal/-a Half-Saint To mar 28, 2006 2:00 pm

OK bom pa še tukaj povprašal :) Torej kupujem letne gume in sem pomislil na Pirelli P3000. Rabim dimenzije 175/70 R13. Vidim pa da se tukaj veliko piše tudi o Bridgestone gumah.. problem je zdej kaj sploh kupit. Bi kdo upal priporočat te Pirelli? Pri Hercules.si jih imajo za 10.800 SIT pa se mi zdi kar ugodno samo ne vem a tud montirajo.

LP
Slika

StMatX
Nov uporabnik

Napisal/-a StMatX To mar 28, 2006 4:30 pm

Pozdavljeni!

Imam alfo romeo 156 pa me zanima kaj menite o pnevmatikah yokohama dimenzij 205/60 R15 V?

Hvala in LP

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker To mar 28, 2006 11:21 pm

Takole, fantje, po temeljitem pregledu vseh gum sem prišel na 3 gume in bi bil zelo vesel vaših mnenj, ker ene od njih mislim jutri zvečer naročiti pri gume-direkt.com.

Odločam se pa med (navedeni sta še cena in ocena, ki mora biti čim manjša):
- Bridgestone Potenza RE 720 (12'400 SIT, ocena 2.0);
- Toyo Proxes T1-R (12'300 SIT, ocena 2.5);
- Toyo Proxes CF 1 (12'900 SIT, ocena 1.4!!!).

Zaenkrat so seveda absolutni favorit Toyo Proxes CF 1 zaradi več kot neverjetne ocene na testu (gledal sem TyreTest.com) ... pa me zanima, ali je tu posredi kakšna napaka / kuhinja / karkoli, ali so pač gume res tako zelo dobre? Ima kdo kakšne izkušnje s CF 1?

Hvala za vse odgovore, fantje, jutri zvečer bo šlo zares. :D Tko da kar tipkovnice v roke pa veselo na delo. ;) Hvala že vnaprej.

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Napisal/-a dj_em Sr mar 29, 2006 8:07 am

dunker je napisal/-a:Takole, fantje, po temeljitem pregledu vseh gum sem prišel na 3 gume in bi bil zelo vesel vaših mnenj, ker ene od njih mislim jutri zvečer naročiti pri gume-direkt.com.

Odločam se pa med (navedeni sta še cena in ocena, ki mora biti čim manjša):
- Bridgestone Potenza RE 720 (12'400 SIT, ocena 2.0);
- Toyo Proxes T1-R (12'300 SIT, ocena 2.5);
- Toyo Proxes CF 1 (12'900 SIT, ocena 1.4!!!).

Zaenkrat so seveda absolutni favorit Toyo Proxes CF 1 zaradi več kot neverjetne ocene na testu (gledal sem TyreTest.com) ... pa me zanima, ali je tu posredi kakšna napaka / kuhinja / karkoli, ali so pač gume res tako zelo dobre? Ima kdo kakšne izkušnje s CF 1?

Hvala za vse odgovore, fantje, jutri zvečer bo šlo zares. :D Tko da kar tipkovnice v roke pa veselo na delo. ;) Hvala že vnaprej.

tko je ne jest sem naroču CF 1( sam en prek neta ) pa jih še nisem mel gor nikol.. pač sem reku za sprobat pa niti cena ni visoka ;)
sam te gume so vse za hi-performance car delane ( ala ferari, porshe,...) tvoj punto pa to ni.... je pač obični passinger car... tko da pomoje kero kol da vzameš neboš falil...

LP
Vrni se na Aktualno področje: Zimske pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov