Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Re: Zimske pnevmatike za sezono 2011/2012 in priporočila

Napisal/-a King1 Sr okt 19, 2011 7:00 pm

jack86 je napisal/-a:@King1; hvala za ponudbo, vendar sem za solidno ceno dobil GY UG PREFORMANCE 2.
Kako bo, bomo pa vidl dons ponoč :DDD Sem jih pred pol ure dal gor zmontirat :D

Čist mimogrede, a GY UG 8 dimenzije 225 45 17" ne obstajajo?

Ni panike. Sam da si dober dobil. ;) Srečno vožnjo.

lp

Uporabniški avatar
Niina
Nov uporabnik

Napisal/-a Niina Sr okt 19, 2011 7:16 pm

King1 je napisal/-a:

Je pa res, da sem jast noro noro zadovoljen z Vredestein Snowtrac 3. Pa dober nakup ti želim. ;)

lp

kako se pa vredestein obnesejo na mokri cesti in kakšnih brozgah po lj?
in se strinjam da brez ketn ne pridš na vrh :)

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr okt 19, 2011 7:23 pm

Niina je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:

Je pa res, da sem jast noro noro zadovoljen z Vredestein Snowtrac 3. Pa dober nakup ti želim. ;)

lp

V vseh pogojih se dobro obnesejo pa še rabijo se ne preveč
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr okt 19, 2011 7:39 pm

maniaxxx je napisal/-a:
Niina je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:

lp

V vseh pogojih se dobro obnesejo pa še rabijo se ne preveč

Res je v vseh pogojih so odlične. Kar pa se obrabe tiče pa tudi. Po dveh sezonah so bile gume še kot nove ( skoraj ) ;) Ko sem avto prodal jih je bilo še malo manj kot 7mm.

lp

p.s. evo sliko koliko jih je ostalo po dveh sezonah. Neka okvirna slika pa je.
Priponke
DSC00802.JPG

Uporabniški avatar
Niina
Nov uporabnik

Napisal/-a Niina Sr okt 19, 2011 8:14 pm

Najlepša hvala za priporočilo :) pa vidim da so cenovno tudi zelo ugodne.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Sr okt 19, 2011 8:16 pm

Niina je napisal/-a:Ne pretiravam z procenti klanca. živimo višje kot je šmarna gora ;) cliota imam šele prvo zimo in nočem obtičati že ob vznožju..
TS 830 te ne bo razočarala. Me je pa pred leti presenetila Nokian WRG2 zimska guma ko sem v norem sneženju, slabi vidnosti in seveda cca 30cm snega na cestišču šibal čez Gorjance, Bizeljski hrib in Pečico kot ratrak in tudi slalom vozil med takimi ki so samo vijugali levo,desno. lp.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Sr okt 19, 2011 10:20 pm

buggy je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:bi si temo sposodil za vrašanje o platiščih

nameravam kupiti gume 205/55-16

pa me zanima ali so jeklena platišča 6x16 5x110 et40 primerna za opel vectra C l2008 karavan (1.9 cdti aut)
oz kakšna jeklena platišča naj najdem - ter morda tudi kje (uradni hoče 79 eur po feltni, kar se mi zdi že iz principa preveč - dobiš že skoraj alu)
lp

tudi sam sem letos iskal za isti avto 16" kolesa, ker za 17" zimske gume mi je neumno dajat denarja, saj delam veliko km

...te dimenzije ki jih navajas so OK (v servisnih podatkih je naveden za moj motor Z20NET : ET 39-41 in 6,5x16 5x110)...verjetno je pri tebi isto, ce rabis jekleno platisce imajo pri avtotehni akcijo 56€ za komad, ce rabis pa rabljene jeklene ali morda tudi ALU pa poklic KMZ Auto 041436977...meni je ponujat ET37 (ni kakega hudega problema ..pac 2mm bolj ven gleda) 16" jekleno za 35€ po komadu originalno in centrirano, samo sem nasel potem neke ALu.

hvala za info

Vseved
Novinec

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Če okt 20, 2011 8:10 am

Js vem, da nkol nism imel vredesteink in me prou zanima, kak bi se pri meni obnesle. POo moje slabo. Pa ne zarad tega, da mamo klanec. Problem je, da ne mors imet malo vecje hitrosti, saj sta dve ostri krivini eno za drugo. To pomeni, da mora imeti guma super oprijem pri speljevanju praktično iz mesta v klanec. Do sedaj so se v taken dobr obnesle bfg in ug7+. vse ostalo (pirelli, sava, fulda slabo).
Se razlaga:
Priponke
cesta.jpg
Slika

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Če okt 20, 2011 9:01 am

Jaz sem letos odločil za Conti TS830, pa bomo videli kako bo. Do sedaj sem imel Savo S3 in so bile v snegu zelo dobre.

Je pa tudi pri meni problem zaradi klancev in ovinkov. Nemorem vzeti zaleta, ker imam zadnji kilometer do doma 2× 90° ovinka (v klancu oz po klancu) in pa en skoraj 180°ovinek tudi "sredi klanca", ki se na vrhu (ampak žal šele na koncu ovinka) spremeni v ravnino.. Pri tem zadnjem je sicer nekaj prostora za zalet, ampak ga ne moreš vzeti veliko, ker je sredi klanca, ob cesti, tista betonska "hiška", kjer stresajo pesek/sol. Se je že zgodilo, da je kdo vzel zalet in direkt v to hiško :D

Drug problem pa je ozka cesta in nasproti vozeče vozilo - 2 avtomobila se ne moreta srečati.. Zelo pogosto se zgodi, da se moraš hitro ustaviti sredi klanca in potem čimprej nazaj po klancu dol, medtem ko tisti od zgoraj leze naprej vate, ker se ne more ustaviti (vemo kako lepo je to), povrh vsega pa je na dveh delih "prepad" (5 m "pod cesto" je travnik) in ni nobene ograje.. No problem so vozniki, ki v takih razmerah po klancu navzdol vozijo v 2. prestavi in potem ustavljajo vozilo tako, da pritisnejo na zavoro in držijo sklopko, namesto da dajo v 1. in počasi dol. Lani oz letos sem ime že 2x tak primer.

Najraje se v takih razmerah vozim ponoči, ker po lučeh vidim, da nekdo vozi nasproti..podnevi pa je "j*ba.

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Če okt 20, 2011 10:30 am

ejsim je napisal/-a:Jaz sem letos odločil za Conti TS830, pa bomo videli kako bo. Do sedaj sem imel Savo S3 in so bile v snegu zelo dobre.

Je pa tudi pri meni problem zaradi klancev in ovinkov. Nemorem vzeti zaleta, ker imam zadnji kilometer do doma 2× 90° ovinka (v klancu oz po klancu) in pa en skoraj 180°ovinek tudi "sredi klanca", ki se na vrhu (ampak žal šele na koncu ovinka) spremeni v ravnino.. Pri tem zadnjem je sicer nekaj prostora za zalet, ampak ga ne moreš vzeti veliko, ker je sredi klanca, ob cesti, tista betonska "hiška", kjer stresajo pesek/sol. Se je že zgodilo, da je kdo vzel zalet in direkt v to hiško :D

Drug problem pa je ozka cesta in nasproti vozeče vozilo - 2 avtomobila se ne moreta srečati.. Zelo pogosto se zgodi, da se moraš hitro ustaviti sredi klanca in potem čimprej nazaj po klancu dol, medtem ko tisti od zgoraj leze naprej vate, ker se ne more ustaviti (vemo kako lepo je to), povrh vsega pa je na dveh delih "prepad" (5 m "pod cesto" je travnik) in ni nobene ograje.. No problem so vozniki, ki v takih razmerah po klancu navzdol vozijo v 2. prestavi in potem ustavljajo vozilo tako, da pritisnejo na zavoro in držijo sklopko, namesto da dajo v 1. in počasi dol. Lani oz letos sem ime že 2x tak primer.

Najraje se v takih razmerah vozim ponoči, ker po lučeh vidim, da nekdo vozi nasproti..podnevi pa je "j*ba.

Evo, imam cist enake probleme :roll:
Slika

ribcek
Novinec

Napisal/-a ribcek Če okt 20, 2011 10:36 am

jst imam 175 65 R14 - MICHELIN Alpin A3, letnica 4806, a bi te bile še za to zimo uporabne ? profila je kar veliko
Vse kar zmorem.

xxseby
Novinec

Kraj: medvode/pirnice

Napisal/-a xxseby Če okt 20, 2011 10:56 am

ribcek je napisal/-a:jst imam 175 65 R14 - MICHELIN Alpin A3, letnica 4806, a bi te bile še za to zimo uporabne ? profila je kar veliko

Tole bi blo bolš zamenjat....
Just checking....... ;)

Uporabniški avatar
joshy
Nov uporabnik

Napisal/-a joshy Če okt 20, 2011 11:09 am

Naročo 195 65 r15 Continental Tyres -ContiWinterContact™ TS 830 P ker ni dobavljiva ts830.(piše je dobavljiva a kličejo nazaj da ni dobavljiva :x )
Upam da bo primerna za podobne razhmere kot sta opisala uprabnika ejsim in Bones

ribcek
Novinec

Napisal/-a ribcek Če okt 20, 2011 11:38 am

xxseby je napisal/-a:
ribcek je napisal/-a:jst imam 175 65 R14 - MICHELIN Alpin A3, letnica 4806, a bi te bile še za to zimo uporabne ? profila je kar veliko

Tole bi blo bolš zamenjat....

mah, še posebej če bi ga prodajal je menjava strošek
Vse kar zmorem.

Uporabniški avatar
Niina
Nov uporabnik

Napisal/-a Niina Če okt 20, 2011 2:55 pm

Še zmeraj sem v dilemi glede Vredestein Snowtrack 3. Posebej zato, ker sm vidla, da je na tabeli označeno, da ni tako dobro na suhi cesti.. in potem mi še mehanik pove, da so to bolj cestne gume..

Ali jih je kdo tukaj dejansko probal v vseh vremenskih pogojih? Dež, sneg, led, brozga, suha,..

LP :)

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Če okt 20, 2011 3:29 pm

Niina je napisal/-a:Še zmeraj sem v dilemi glede Vredestein Snowtrack 3. Posebej zato, ker sm vidla, da je na tabeli označeno, da ni tako dobro na suhi cesti.. in potem mi še mehanik pove, da so to bolj cestne gume..

Ali jih je kdo tukaj dejansko probal v vseh vremenskih pogojih? Dež, sneg, led, brozga, suha,..

LP :)

Dejansko sem js z njimi v dimenziji 175 65 14 lezel v vse mogoče in nemogoče klance z njimi in me niso nikoli nikjer razočarale, po 3h sezonah jih je bilo še veliko in so še vedno prijele. King1 pa ima tudi do doma konkreten klanec in če on prileze gor, pol je to-to, res je pa , kot je tud sam napisal, da moraš tudi znati voziti.

kako dimenzijo ti iščeš? Pa ne verjeti vse kar vulkanizerji povejo, po njihovo morš met zimske gume tudi ko je zunaj pod 7 stopinj pa je suho vreme :roll:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Niina
Nov uporabnik

Napisal/-a Niina Če okt 20, 2011 3:47 pm

Verdestein sem kar naročila. Se nisem zanašala na tega mehanika ker je milo rečeno k****n. nikoli več k njemu :) uglavnem, dimenzijo imam 175/65/r14.
jutri jih dobim in tudi avto bo popravljen tako da grem takoj sprobati. glede sposobnosti voznika, je pa to moja šele tretja zima :P se še učim, ampak mi kar gre :)
res hvala vam za pomoč :)

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Če okt 20, 2011 3:58 pm

Niina je napisal/-a:Verdestein sem kar naročila. Se nisem zanašala na tega mehanika ker je milo rečeno k****n. nikoli več k njemu :) uglavnem, dimenzijo imam 175/65/r14.
jutri jih dobim in tudi avto bo popravljen tako da grem takoj sprobati. glede sposobnosti voznika, je pa to moja šele tretja zima :P se še učim, ampak mi kar gre :)
res hvala vam za pomoč :)

ravno v tej dimenziji so najboljše vredesteinke, ne bo ti žal verjemi. Samo glej da jih pravilno pumpaš

Uporabniški avatar
Niina
Nov uporabnik

Napisal/-a Niina Če okt 20, 2011 4:03 pm

maniaxxx je napisal/-a:... Samo glej da jih pravilno pumpaš

nasvet? manj, več?
Vrni se na Aktualno področje: Zimske pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov