Jaz sem letos odločil za Conti TS830, pa bomo videli kako bo. Do sedaj sem imel Savo S3 in so bile v snegu zelo dobre.
Je pa tudi pri meni problem zaradi klancev in ovinkov. Nemorem vzeti zaleta, ker imam zadnji kilometer do doma 2× 90° ovinka (v klancu oz po klancu) in pa en skoraj 180°ovinek tudi "sredi klanca", ki se na vrhu (ampak žal šele na koncu ovinka) spremeni v ravnino.. Pri tem zadnjem je sicer nekaj prostora za zalet, ampak ga ne moreš vzeti veliko, ker je sredi klanca, ob cesti, tista betonska "hiška", kjer stresajo pesek/sol. Se je že zgodilo, da je kdo vzel zalet in direkt v to hiško

Drug problem pa je ozka cesta in nasproti vozeče vozilo - 2 avtomobila se ne moreta srečati.. Zelo pogosto se zgodi, da se moraš hitro ustaviti sredi klanca in potem čimprej nazaj po klancu dol, medtem ko tisti od zgoraj leze naprej vate, ker se ne more ustaviti (vemo kako lepo je to), povrh vsega pa je na dveh delih "prepad" (5 m "pod cesto" je travnik) in ni nobene ograje.. No problem so vozniki, ki v takih razmerah po klancu navzdol vozijo v 2. prestavi in potem ustavljajo vozilo tako, da pritisnejo na zavoro in držijo sklopko, namesto da dajo v 1. in počasi dol. Lani oz letos sem ime že 2x tak primer.
Najraje se v takih razmerah vozim ponoči, ker po lučeh vidim, da nekdo vozi nasproti..podnevi pa je "j*ba.