boštjan_01 je napisal/-a:Ravno to je težko dopovedat ljudem.
Takšne zime kot imamo je 2/3 Slovenije neprimena za zimske gume. Zaradi visokih temperatur se zimska guma pregreje in je v 2 sezonah uničena. Uničena zimska je absolutno slabša kot povprečna celoletna.
Od 2010 je bila po spominu samo 1ali 2 zimi zares mrzli po celotni Sloveniji. Pa še to 2-3 tedne, ostala 2 meseca pa pretoplo.
Takšni ki si gume kupujejo po kolendarju namesto po potrebah na koncu pljuvajo vse povprek. Prej kot je guma uničena, bolj kvalitetna je v zimskih razmerah.
Blinder je napisal/-a:Pri poceni dimenzijah gum ni velika razlika v ceni med "kitajsko" in premium znamko, pri dražjih dimenzijah pa pride do velikih razlik. Normalno, da dražjo dimenzijo kot ima nekdo bolj bo motiviran, za dobit neki bestbuy in ne kar na slepo kupiti prvo premium znamko, ki mu pride pred roke.
Firediver je napisal/-a:Mislim, da se pri vseh tovrstnih temah išče samo neko kakršnokoliže utemeljitev, da se (pri veliki colaži gum, pa še to bolj zmogljivih avtomobilov) vzame (čim)cenejšo gumo. Kot glavni kriterij pri izbiri.
Seveda je res, da nihče ne "serje" denarja (tudi jaz ne), ampak imam pa res občutek, da ne folgate stroškov.
matejxx je napisal/-a: Saj zato bi pa že bil čas, da spremenimo neumen zakon o menjavi gum 15 novembra. Ko je sneg, naj bo obvezna zimska guma, drugače pač naj se ljudje vozijo s čem želijo.
boštjan_01 je napisal/-a:matejxx je napisal/-a: Saj zato bi pa že bil čas, da spremenimo neumen zakon o menjavi gum 15 novembra. Ko je sneg, naj bo obvezna zimska guma, drugače pač naj se ljudje vozijo s čem želijo.
Tukaj se strinjam, lahko bi datum prestavili vsaj na 1.12. Zakon je neumen koliko so neumni vozniki.
Imam pa drugo izkušnjo, nekaj let nazaj. V začetku novembra je na primorski AC, ko še ni bila zimska oprema, je zapadel sneg. Od razcepa Nanos do Postojne je bila živa grozljivka. Posranci so se vozili 30-40km/h, eden po enem pasu, drugi po drugem, skoraj vsi vklopljene smerokaze in meglenke (zadnje meglenke je prepovedano imeti vklopljene v koloni). Zaradi snega je vse bleščalo kot v diskotu. Tovornjaki so prehitevali osebna vozila. Sam sem se peljal 70-90 in sem prehiteval, kot da stojijo v koloni. To ni bil samo tu ni tam kakšen bu****. Na tej relaciji sem prehitel več 100 vozil.
Kaj se kreteni vozite po AC, saj so še druge ceste. Če kateremu življenje smrdi, je to osebna stvar, ne smeš pa drugih ogrožat. Vsem bi nabil kazni, da ne bi nobeden več niti pomislil na avto.
Med drugim bi moralo biti na vsakih max 10 let obvezno usposabljanje varne vožnje (Vransko), ali pa odvzem vozniške, brez izgovorov. Sam se imam za dobrega voznika in sem se na Vranskem marsikaj naučil, zagotovo bom še šel.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov