adis je napisal/-a:da se še jaz priključim, če se morda prej nisem...
sava s3
tud jaz mam sava s3 na vseh avtih kar sem jih mev v zadnjih 3letah pa ma niti malo niso razočarale lp

mišek je napisal/-a:Kakega ste pa mnenja, katera guma je dejansko sedaj v tem času boljša ne glede na zakon in bližajoči 15.nov.?
Se pravi zdaj, ko je večinoma dež in pa okrog 10 stopinj.
Eni pravijo, da so zimske boljše, eni so taki, ki trdijo, da še pozimi so letne boljše če le ni sneg, blato ali led. Bil je enkrat tudi test zimska proti letni pa se mi zdi, da je letna zmagala v razmerah brez snega. Zdaj pa kak je s tem, ali še obstaja kaj več takih testov zimska proti letni??
Men se po občutku zdi, da takole, ko se že malo bolj ohladi in mokra cesta, da letna kar hitro zdrsne. Se mi zdi, da v takem primeru zimska s svojimi lamelami in pa večjo mehkobo bolje opravlja svojo nalogo.
Kaj pa ostali menite. Gumarji in mediji itak trobijo svoje, kaj je pa resnica?
P.S. V prtljažniku že vozim zimske gume, zdaj še morem samo najdit enega vulkanizerja, ki ima vrsto krajšo od deset avtov
mišek je napisal/-a: da še pozimi so letne boljše če le ni sneg, blato ali led. Bil je enkrat tudi test zimska proti letni pa se mi zdi, da je letna zmagala v razmerah brez snega.
Men se po občutku zdi, da takole, ko se že malo bolj ohladi in mokra cesta, da letna kar hitro zdrsne. Se mi zdi, da v takem primeru zimska s svojimi lamelami in pa večjo mehkobo bolje opravlja svojo nalogo.
hladni je napisal/-a:BBoss je napisal/-a:Ampak kolk se mi klele ukvarjamo z prednostmi enih pa drugih gum pa kolk "morajo" bit zimske nujno za vožnjo po zimi. Zgleda, da smo pametnejši od skoraj cele evrope (minus Skandinavija), kjer določil ali sploh nimajo ali pa je odvisno od dejanskih zimskih razmer (sneg, brozga).
A imamo v Slo res hujše zime kot so v Avstriji, Švici, Nemčiji, itd in čudno, da se niso tam že vsi pobili v prometu, ker brez zimskih gum pozimi je zgleda samo še korak do nesreče. Pa tudi vsi tisti pred letom 1998 (ko je začel veljati ta zakon pri nas) so tud še v večini kar živi pa čeprav so tiste gume napram današnjim res en plastikfantastik.
![]()
Kaj si gledal statistiko mogoče v nemčiji? Več kot očitno da ne.
In DA, v nem in avst imajo določila in to stožja kot pri nas. Kontrola enormno visoka, kazni tudi.
BBoss je napisal/-a:Ampak kolk se mi klele ukvarjamo z prednostmi enih pa drugih gum pa kolk "morajo" bit zimske nujno za vožnjo po zimi. Zgleda, da smo pametnejši od skoraj cele evrope (minus Skandinavija), kjer določil ali sploh nimajo ali pa je odvisno od dejanskih zimskih razmer (sneg, brozga).
A imamo v Slo res hujše zime kot so v Avstriji, Švici, Nemčiji, itd in čudno, da se niso tam že vsi pobili v prometu, ker brez zimskih gum pozimi je zgleda samo še korak do nesreče. Pa tudi vsi tisti pred letom 1998 (ko je začel veljati ta zakon pri nas) so tud še v večini kar živi pa čeprav so tiste gume napram današnjim res en plastikfantastik.
mišek je napisal/-a:Je pa tudi res, da letne imam Continental ecocontact 3, ki so bile lani v tej mali dimenziji zmagovalne na testu, v bistvu tudi letos.
Zimske imam pa Kormoran snowpro, ki je pa sploh ni na nobenem testu, spadajo menda bolj med tiste ta slabe. Če bi imel tudi zimske Contiental, ki tudi spadajo med taboljše, verjamem, da bi bilo bolje, če bi pa bilo boljše od letne pa ne vem.
TOYOTA je napisal/-a:bom dodal kar tukaj, in sicer zanimajo me vaše izkušnje, kot jih je napisal miško, kakšna se vam zdi sedaj razlika, ker danes ko sem jih zamenjal, sem opazil, da je avto malo bolj mehak, veliko bolj se sliši gume pri višjih hitrostih in pa vedno mi začne odnašat najprej prvi konec potem zadnji, prej obratno....
letne: bridgestone re 070 r
zimske: dunlop wintersport 3d , nekej tacga....17/40/225
Prokarjon je napisal/-a:mišek je napisal/-a:Je pa tudi res, da letne imam Continental ecocontact 3, ki so bile lani v tej mali dimenziji zmagovalne na testu, v bistvu tudi letos.
Zimske imam pa Kormoran snowpro, ki je pa sploh ni na nobenem testu, spadajo menda bolj med tiste ta slabe. Če bi imel tudi zimske Contiental, ki tudi spadajo med taboljše, verjamem, da bi bilo bolje, če bi pa bilo boljše od letne pa ne vem.
Potem je pa res primerjava od boga...
BBoss je napisal/-a:V večini držav ni datumske obveze ampak je le obveza ob ZIMSKIH RAZMERAH. Ne vem kako ti lahko pomagajo verige v prtljažniku, če je zunaj 10 stopinj celzija? Ampak kazen pa je in to visoka. Nemci pa kaznujejo le in samo takrat, ko gre resnično za kršitev, ki bi lahko bila nevarna - se paravi letne pnevamtike na po možnosti zglajenem snegu.
Men se tako razmišljanje v zakonodaji zdi veliko bolj ustrezno kot pa postavljanje nekih datumov. Vprašanje pa se postavlja zakaj drugod niso postavljeni datumi - če so res zimske gume tolk superiorne v vseh primerih pri nizkih temperaturah bi bilo postavljanje takega datuma izredno smiselno. Ampak test kažejo drugače in drugod v evropi se tega zavedajo samo mi smo bolj papeški od papeža in že leta in leta strašimo z isto floskulo o nevarnosti letnih gum, ki naj bi pod 7°C izgubile ves oprijem in nas tako lahko rešijo samo zimske gume.
Vulkanizerjem pa usta do ušes
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov