Xplicit3001
Nov uporabnik

Napisal/-a Xplicit3001 Ne apr 02, 2006 11:04 pm

SkIDiver je napisal/-a:
Xplicit3001 je napisal/-a:res ne bi noben nic predlagal?

8 postov višje si poglej moj opis za RE720 in ER300 od Bridgestona.

Ča bi rad udobje ER300. Če pa rad mal bolj po ovnikih prtisneš pa RE720. Obe so zelo dobre gume s tem da prva je za udobje druga pa za šport. Kar se tiče Bridgestona v tvoji dilemi.

Moje mnenje je, da z RE720 ne morš zgrešit ;)

ok hvala

btw - kolk je to glasna guma? tko k ce bi se vozu z zimskimi gumami, al kak...?
sicer mam itak skoz radio przgan, tko da me to naceloma ne moti, sam glih uprasam k sm se pred nakupom :D

Uporabniški avatar
Mare9mm
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Mare9mm Po apr 03, 2006 7:27 am

Gricko je napisal/-a:ko je že glih govora o toyo PROXES CF 1 .....glede na to da je asimetričen profil... a dobiš 2 levi gumi in 2 desni, ali vse 4 gume enake , paziti moraš le da je prava stran na zunanji strani feltne!??

ker sem danes kupil te gume in sem dobil 4 enake gume, na eni strani gume piše "inside" na drugi "outside" kar je jasno, nevem pa če je normalno, da so poševni kanali na vseh gumah vsmerjeni v isto smer.....pomoje bi mogli biti na 2 gumah v eno, na 2 pa v drugo smer obrnjeni :roll:

A se komu kaj sanja??

Normalno je, da so vse 4 enake. Pri asimetričnih je pomembno, da so na zunanji strani bolj masivni bloki, na notranji pa bolj narezani, če po domače poenostavimo zadevo. Zgleda sicer malo čudno, ker se ti notranji kanali na eni strani avta vrtijo naprej, na drugi pa nazaj, ampak to ni tok panike. Veliko slabše bi bilo, če bi ti vulkanizer zmontiral dve prav, dve pa tako, da bi narezan del bil zunaj. Sicer bi se vse vrtele v isto smer, ampak oprijem bi bil pa kr neki...Se nimaš kaj sekirat. :D

Sailor, jaz imam Michelin Pilot Exalto PE2 in sem super zadovoljen, je pa Pilot Primacy bolj udobna. Moral boš sklenit kompromis med udobjem in športnostjo... Jaz bi vzel Exalto. ;)
...ampak to je samo moje mnenje.
Slika

Blisko
Nov uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a Blisko Po apr 03, 2006 9:36 am

Xplicit3001 je napisal/-a:hey

tud jest nabavljam nove gume (peugeot 206, dimenzije pnevmatik: 195/55 R15, letno nardim sam 8000 km :roll:, vozim pa bl hitro :oops: )
torej izbiram med naslednjimi:

Slika

zdej sm mel continental (mislm da premium contact) gor, pa so bile kr ql
tko da se mal nagibam k tem premium contact 2 od continentala, sam mi zgledajo tele dunlopove SP sport 1 tud dost dobre, pa se 2k sit cnej so
pa me zdej zanima kaj se vam zdi da bi blo najbolje izbrat,
pa kolk so sploh te testi pnevmatik zanesljivi (glede na odstopanja pri 'prevozenih kilometrihe' pri testih)?

Ok jst mam enak avto, isto dimenzijo gum, pa tud rabiom predlog.
Iskal sem med goodyear gumami, ampak profila 195 55 15 ni.
Poleg tega pa bi še prosil, če ve kdo kje se dajo gume kupiti s kakšnim popustom, ali v akciji?

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Po apr 03, 2006 3:28 pm

Blisko je napisal/-a:
Xplicit3001 je napisal/-a:hey

tud jest nabavljam nove gume (peugeot 206, dimenzije pnevmatik: 195/55 R15, letno nardim sam 8000 km :roll:, vozim pa bl hitro :oops: )
torej izbiram med naslednjimi:

Slika

zdej sm mel continental (mislm da premium contact) gor, pa so bile kr ql
tko da se mal nagibam k tem premium contact 2 od continentala, sam mi zgledajo tele dunlopove SP sport 1 tud dost dobre, pa se 2k sit cnej so
pa me zdej zanima kaj se vam zdi da bi blo najbolje izbrat,
pa kolk so sploh te testi pnevmatik zanesljivi (glede na odstopanja pri 'prevozenih kilometrihe' pri testih)?

Ok jst mam enak avto, isto dimenzijo gum, pa tud rabiom predlog.
Iskal sem med goodyear gumami, ampak profila 195 55 15 ni.
Poleg tega pa bi še prosil, če ve kdo kje se dajo gume kupiti s kakšnim popustom, ali v akciji?

Jaz sem se pri svoji izbiri odločil za Bridgestone Potenzo RE720 (zaradi razlogov, ki so že več kot napisani na forumu). Imam pa sicer malenkost drugačno dimnezijo (195/50 R15).
Glede popustov je pa tako, da imajo vsi vulkanizerji razne popuste (če ne drugega pa v obliki zastonj montaže in centriranja) skoraj ziher 5%. Kam kupit je pa odvisno od kod si, kake Brežive sop definitinvo med cenejšimi za nakup gum, druga alternativa je nakup prek spleta. Obojih je bilo pa na prejšnih straneh ali v drugih temah veliko napisanega.
Slika

Blisko
Nov uporabnik

Napisal/-a Blisko Po apr 03, 2006 3:59 pm

tuki gor na tej sliki teh gum so cene in tukaj je precej ugodna cena 20.000 sit, pa me zanima od kje je ta seznam teh gum, kdo to prodaja?

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Po apr 03, 2006 4:08 pm

Blisko je napisal/-a:tuki gor na tej sliki teh gum so cene in tukaj je precej ugodna cena 20.000 sit, pa me zanima od kje je ta seznam teh gum, kdo to prodaja?

To je internetna prodaja gum na www.gume-direkt.com.
Ena tema o tej spletni trgovini je že odprta (preberi jo za več informacij).
Slika

Blisko
Nov uporabnik

Napisal/-a Blisko Po apr 03, 2006 4:10 pm

našel sem spletno stran iz tujine, kjer imajo precej dobre cene gum, če ne bom našel pri nas gum za isto ceno jih naročim tuki
http://www.en.autothek.com/

vprašal bi samo kakšna je razlika me V in H.
Ker v homologaciji imam gumo z oznako H.

SkIDiver
Novinec

Napisal/-a SkIDiver Po apr 03, 2006 6:51 pm

Xplicit3001 je napisal/-a:
SkIDiver je napisal/-a:
Xplicit3001 je napisal/-a:res ne bi noben nic predlagal?

8 postov višje si poglej moj opis za RE720 in ER300 od Bridgestona.

Ča bi rad udobje ER300. Če pa rad mal bolj po ovnikih prtisneš pa RE720. Obe so zelo dobre gume s tem da prva je za udobje druga pa za šport. Kar se tiče Bridgestona v tvoji dilemi.

Moje mnenje je, da z RE720 ne morš zgrešit ;)

ok hvala

btw - kolk je to glasna guma? tko k ce bi se vozu z zimskimi gumami, al kak...?
sicer mam itak skoz radio przgan, tko da me to naceloma ne moti, sam glih uprasam k sm se pred nakupom :D

Guma sploh ni glasna tolk kot se sliš. Pač sliš se v ovinku, ko guma res gripa po asfaltu kako ga grize. Pa tudi ni neke sile. Vse v mejah normale.

Blisko H=210km/h V=240km/h. hitrostni razred gume. To je vse.

Bridgestone Potenza RE720 195/50/15 82H 15973.20 SIT
Bridgestone Potenza RE720 195/60/14 82V 17013.60 SIT

Ob nakupu 4 gum pa mislm, da še brezpalčna premontaža, centriranje in 4x novi ventilčki. 100% bom jutr zvedu, če je to gratis pr nakupu 4 gum, ko bom naročal zase.

Blisko
Nov uporabnik

Napisal/-a Blisko Po apr 03, 2006 7:05 pm

Vzamem takoj, po tej ceni, mogoče celo raj tisto z V, nimam rad, da je guma rabljena na zgornji meji!
Sporoči jutri, kje lahko plačam gume, vzel bom samo 2, ker zadnji 2 sta še kot novi, edin sprednje so čist obrabljene.
rabim pa 195/55/15

SkIDiver
Novinec

Napisal/-a SkIDiver To apr 04, 2006 5:06 pm

Blisko je napisal/-a:Vzamem takoj, po tej ceni, mogoče celo raj tisto z V, nimam rad, da je guma rabljena na zgornji meji!
Sporoči jutri, kje lahko plačam gume, vzel bom samo 2, ker zadnji 2 sta še kot novi, edin sprednje so čist obrabljene.
rabim pa 195/55/15

Je tole zame?

Skratka dans nism klicu, ker čakam kaj bo z platišči z gumam, ker bi nucal tudi alu platišča. Vsekakor pa kličem jutr oz najkasneje v četrtek, da bodo do vikenda letne gume na avtu pa lahko povem kako je z gratis montažo.

Blisko
Nov uporabnik

Napisal/-a Blisko To apr 04, 2006 5:12 pm

SkIDiver je napisal/-a:
Blisko je napisal/-a:Vzamem takoj, po tej ceni, mogoče celo raj tisto z V, nimam rad, da je guma rabljena na zgornji meji!
rabim pa 195/55/15

Je tole zame?

Skratka dans nism klicu, ker čakam kaj bo z platišči z gumam, ker bi nucal tudi alu platišča. Vsekakor pa kličem jutr oz najkasneje v četrtek, da bodo do vikenda letne gume na avtu pa lahko povem kako je z gratis montažo.

če se da mi pošlji cifro, bom sam poklical in vprašal za ceno gum, rad bi to uredil do konca tedna, če ne ti vpraši za ceno, pa kje je to, če je manj kot 20 čukov se bom zmenu, drgač jih kupim na gume-direkt.

SkIDiver
Novinec

Napisal/-a SkIDiver To apr 04, 2006 7:29 pm

Blisko

http://www.ilbi.info/index2.htm

Če ti ni priročno pa se pozanimaj pri http://www.pneumatic-b-f.si/, ki je uvoznik. Ilbi dobavlja od njih.

Blisko
Nov uporabnik

Napisal/-a Blisko Sr apr 05, 2006 7:12 am

pri
http://www.pneumatic-b-f.si/
sem že spraševal po mailu, pa nisem dobil odgovora, očitno nimajo interesa.
Torej bom najbrž kar pri gume direkt nabavil.

SkIDiver
Novinec

Napisal/-a SkIDiver Sr apr 05, 2006 7:24 pm

Blisko je napisal/-a:pri
http://www.pneumatic-b-f.si/
sem že spraševal po mailu, pa nisem dobil odgovora, očitno nimajo interesa.
Torej bom najbrž kar pri gume direkt nabavil.

:D pusti mail pri takih cepcih. Pokliči jih tja pa ti bodo takoj povedal.

MajkOly
Nov uporabnik

Kraj: Blizu Medvod

Napisal/-a MajkOly Sr apr 05, 2006 7:27 pm

Nekaj sem slišal, da ne kupovat Potenze RE 720, če je narejena na Poljskem. Je to kaj res al so samo govorice in "strahovi", pred manj razvito državo in posledično slabšo kvaliteto ipd. Lahko pri vulkanizerju zahtevaš, da hočeš isto gumo iz kakšne druge države?

Kako slabo je, če je novo kupljena guma čakala eno leto v skladišču, oz. je stara eno leto? Koliko svojih lastnosti si je v tem času poslabšala?

LP

Blisko
Nov uporabnik

Napisal/-a Blisko Sr apr 05, 2006 7:58 pm

sem naročil gume pri gume direkt.
dobim jih drug teden, na dom in to za 20 čukov.

SkIDiver
Novinec

Napisal/-a SkIDiver Če apr 06, 2006 9:17 am

MajkOly je napisal/-a:Nekaj sem slišal, da ne kupovat Potenze RE 720, če je narejena na Poljskem. Je to kaj res al so samo govorice in "strahovi", pred manj razvito državo in posledično slabšo kvaliteto ipd. Lahko pri vulkanizerju zahtevaš, da hočeš isto gumo iz kakšne druge države?

Kako slabo je, če je novo kupljena guma čakala eno leto v skladišču, oz. je stara eno leto? Koliko svojih lastnosti si je v tem času poslabšala?

LP

Sem mel ravno RE720 iz poljske pa je bla guma čist OK! Baba rekla baba čula! Lahko delajo gume na madžarskem! Oni delajo gume točn tako kot bridgestone reče in to je to. So mogoče sedežne prevleke za golfa 5 kaj slabše, ker jih delajo v indiji namesto v sloveniji? Ne, ker se delajo po standardu in je vseeno kje so narjene. Razlika je samo v ceni delovne sile, elektriki, ..... v stroških proizvodnje.

Uporabniški avatar
Tomo
Moderator foruma

Napisal/-a Tomo Če apr 06, 2006 9:37 am

Mi lahko kdo pove če je ok če dam 195 široko gumo na 7,5J feltno?

MajkOly
Nov uporabnik

Kraj: Blizu Medvod

Napisal/-a MajkOly Če apr 06, 2006 7:04 pm

SkIDiver je napisal/-a:
MajkOly je napisal/-a:Kako slabo je, če je novo kupljena guma čakala eno leto v skladišču, oz. je stara eno leto? Koliko svojih lastnosti si je v tem času poslabšala?

LP

Sem mel ravno RE720 iz poljske pa je bla guma čist OK! Baba rekla baba čula! Lahko delajo gume na madžarskem! Oni delajo gume točn tako kot bridgestone reče in to je to. So mogoče sedežne prevleke za golfa 5 kaj slabše, ker jih delajo v indiji namesto v sloveniji? Ne, ker se delajo po standardu in je vseeno kje so narjene. Razlika je samo v ceni delovne sile, elektriki, ..... v stroških proizvodnje.

Kaj pa to glede starosti?

SkIDiver
Novinec

Napisal/-a SkIDiver Če apr 06, 2006 9:15 pm

MajkOly je napisal/-a:
SkIDiver je napisal/-a:
MajkOly je napisal/-a:Kako slabo je, če je novo kupljena guma čakala eno leto v skladišču, oz. je stara eno leto? Koliko svojih lastnosti si je v tem času poslabšala?

LP

Kaj pa to glede starosti?

Poglej oznako na gumi ne. Sej ma vsaka guma vlito kdaj je bila narejena. Moje so ble narejene konc januarja v začetku junija sem jih pa na avto montiral.

Če ti pa prodajalec proda staro robo pa gum preprosto ne vzet. Drugače pa naj bi bla guma bojda uporabna 5 let. Potem pa začne propadat. Kolk je res kolk ne pa ne vem. Ko grem po nove gume hočem oz zahtevam, da niso starejše od enega leta v času nakupa oz montaže. Za enkrat niso ble še nikol starejše od enega leta.
Vrni se na Aktualno področje: Zimske pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov