Gricko je napisal/-a:ko je že glih govora o toyo PROXES CF 1 .....glede na to da je asimetričen profil... a dobiš 2 levi gumi in 2 desni, ali vse 4 gume enake , paziti moraš le da je prava stran na zunanji strani feltne!??
ker sem danes kupil te gume in sem dobil 4 enake gume, na eni strani gume piše "inside" na drugi "outside" kar je jasno, nevem pa če je normalno, da so poševni kanali na vseh gumah vsmerjeni v isto smer.....pomoje bi mogli biti na 2 gumah v eno, na 2 pa v drugo smer obrnjeni
A se komu kaj sanja??
Normalno je, da so vse 4 enake. Pri asimetričnih je pomembno, da so na zunanji strani bolj masivni bloki, na notranji pa bolj narezani, če po domače poenostavimo zadevo. Zgleda sicer malo čudno, ker se ti notranji kanali na eni strani avta vrtijo naprej, na drugi pa nazaj, ampak to ni tok panike. Veliko slabše bi bilo, če bi ti vulkanizer zmontiral dve prav, dve pa tako, da bi narezan del bil zunaj. Sicer bi se vse vrtele v isto smer, ampak oprijem bi bil pa kr neki...Se nimaš kaj sekirat.
Sailor, jaz imam Michelin Pilot Exalto PE2 in sem super zadovoljen, je pa Pilot Primacy bolj udobna. Moral boš sklenit kompromis med udobjem in športnostjo... Jaz bi vzel Exalto.