V katerih gumah je vaš jekleni konjiček obut

Bridgestone
31
7%
Continental
25
5%
Debica
8
2%
Dunlop
43
9%
Federal
2
0%
Fulda
28
6%
Goodyear
109
24%
Hankook
7
2%
Kleber
10
2%
Kormoran
11
2%
Kumho
16
4%
Lassa
2
0%
Michelin
26
6%
Nokian
16
4%
Pirelli
13
3%
Sava
104
23%
Toyo
6
1%

Skupaj glasov : 457

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Če nov 13, 2008 7:57 am

Kupo sem Fulda Kristall Supremo 185/65R 15 za berlingota ima kdo kakšne izkušnje s temi gumami? Vulkanizer mi je rekel, da so malo trše.

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Če nov 13, 2008 8:23 am

Jaz mam FULDO ampak Kristal Montero in jih lahko samo pohvalim. Glede na to da na testah niso ble newemkaj sm jih lani kupu in so držale nenormalno. Tako v snegu kot v dežju in suhem. Res pa je da so mal glasnejše, ampak za tako ceno so zelo priporočljive, vsaj iz moje strani.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če nov 13, 2008 8:30 am

DaDek: Moje mnenje o Fuldi Kristal Supremo
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 171#748171
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Če nov 13, 2008 8:37 am

super. vulkanizer mi je rekel da so kr trše glede na GY 7+ (slabši oprijem), razlika v ceni ni bla neka jaka menda 10e na gumo manj, upam da bodo vredu glede na to da ne divjam z kanto :) z letnimi fulda pa imam tak same dobre izkusnje. ;)

Uporabniški avatar
dskrab
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dskrab Če nov 13, 2008 8:59 am

Jaz sem s Fulda Kristall Montero 2 zelo zadovoljen v vseh vremenskih. Ampak valda na suhem se pa ne more primerjati z letno gumo.
Sej nimaš kej! Tko je pa nč drugač!

It`s not just JDM. It`s a LIFESTYLE !

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a Če nov 13, 2008 9:56 am

nasplošno sem pristaš japonskih gum, ampak za zimo kupujem izključno good year ultra grip. Sicer pa bom to zimo preživel kar z novimi letnimi bridgestone turanza.

maki13
Novinec

Napisal/-a maki13 Če nov 13, 2008 10:07 am

Lep pozdrav vsem po dolgem casu!

Eno vprasanje za mojstre pnevmatik,sem pred nakupom novih in me zanima sledeče.

Zimske ali letne???

Kolikor sem bral naj bi bile letne gume boljse v vseh pogledih,razen v snegu in ledu???

Letno delam 12.000km pa se to je 95% Ljubljanske voznje. Ali se sploh izplaca kupovat drug komplet pnevmatik,ali je bolje odsteti kaksen € vec za dobre letne gume in pa ketne v prtljaznik???
Letne gume naj bi imele boljso smerno stabilnost in krajso zavorno pot tudi pri nizkih temperaturah,ali to drzi?? Tudi sam ne spadam med tiste ki slepo vrjamejo gumarjem o carobnih 7stopinjah...

Ce ima kdo kaksen test letne proti zimskim(pri nizkih temperaturah) naj ga zalepi v temo.

Hvala vsem za info!

Maki

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Če nov 13, 2008 10:12 am

Definitivno letne.
Vendar pozabi na voznjo z njimi, ko bo na cesti samo za palec snega ;)

LpF

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Če nov 13, 2008 11:38 am

Nekje na forumu imaš skeniran test iz Avtomagazina (letna vs zimska), ampak ga nikakor ne najdem s tem iskalnikom. :roll:
Res naj bi bila letna povsod razen na snegu in ledu boljša.
Ampak tudi če se boš samo po LJ vozil, lohk na kakšno neprijetnost naletiš.
-5°, megla, pa kakšno ivje leti z neba, pa maš takoj par milimetrov snega na tleh in te lohk odnese z letnimi. Glih zato mislim, da je treba v čistem zimskem času (december, januar..) imeti zimske gume, ker nikoli ne veš, kakšne razmere te čakajo za ovinkom. Npr. lepo sončno vreme, suha cesta, za ovinkom se ti pa sneg usuje z drevesa in letiš s ceste. :!:
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če nov 13, 2008 11:47 am

Na Maki, klele maš test iz leta 2005, ko je AM testiral točno to kar te zanima.

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... ht=#911043

Uporabniški avatar
MaTe0
Poznavalec foruma

Kraj: MB

Napisal/-a MaTe0 Če nov 13, 2008 11:50 am

michelin je napisal/-a:savske s3 ,odlična guma za ta denar

Se moram strinjat s tem :) tudi jaz imam savo s3

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Če nov 13, 2008 12:06 pm

BBoss je napisal/-a:Na Maki, klele maš test iz leta 2005, ko je AM testiral točno to kar te zanima.

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... ht=#911043

Točno to, sem zdajle tudi sam iskal pa nisem našel.
No in tu se lepo vidi kaj je bolje.
Zanimivo recimo pri -7°C letna guma od 130km/h do nule ustavi 20m prej kot zimska.
Kje je zdaj tu tista teorija o +7°C in trdi letni gumi. Gumarski lobij pravi, da pod to temperaturo letna guma izgubi 40% oprijema v primerjavi z letno.
Pa tudi to, da velja Intensa kot slaba letna guma, Eskimo pa med zimskimi kar dobra.
Samo pri teh rezultatih tudi ne bi nič pomagalo, če bi primerjali s Goodyear ultragrip 7+. Dvajset metrov ne spravi nobena zimsak guma noter.
Pa še tule je en tak test, kjer se lepo vidi kako letna pogrne na celi črti kar se tiče snega, kakor pa pride iz snega dol pa prepričljivo skoči pred vse zimske, najbolj se ravno pri zavorni poti pozna.
http://download.autobild.de/dl/335998/2 ... _55_16.pdf

maki13
Novinec

Napisal/-a maki13 Če nov 13, 2008 1:31 pm

Hvala za informacijo,take teste se iskal,ampak nisem najdu!!!

Ce potegnemo crto-letne gume se od zimskih boljse v vseh pogojih in temperaturah,razen ko je na cestiscu sneg (na ledu ne primejo nobene gume,razn svedski modeli z zebljicki)

Bom kr nabavu nove letne gume pa ketne v prtljaznik.

Mi pa ni jasno zakaj je 99% odstotkov ljudi prepricanih da so zimske gume boljsa resitev cim se temperatura spusti pod 7 stopinj,in so vsi prepricani v superiornost zimskih gum,ko pa neodvisni testi in pa tudi malo logike govori drugace.

Na avto grejo nove letne,ko bo pa en dan sneg v Ljubljani pa na avtobus.

Hvala vsem za info!

Maki

Uporabniški avatar
deo
Novinec

Napisal/-a deo Če nov 13, 2008 1:41 pm

meni so pravkar dostavli Dunlop W.Sp. D3 (205/55R16). Upam da bodo ok ;)

lp
Slika Slika ... seems fetishe !?

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Če nov 13, 2008 2:08 pm

maki13 je napisal/-a:
Na avto grejo nove letne,ko bo pa en dan sneg v Ljubljani pa na avtobus.

Maki

Če se večinoma po mestu voziš je to čist prava odločitev pa imaš mir kar se gum tiče dokler jih ne znucaš.
Za tiste, ki pa smo s podeželja pa je treba vsak dan pridet čez hrib z ovinki pa v slučaju snega ali pa pomrznjene ceste, pa je bolje zimska, če vrže sneg ne pridem daleč, pluži se bolj pozno, cesta na najbolj kritičnem delu poteka čez gozd kar pomeni, da je dostikrat vlažna in če to zmrzne je lahko tra la la. Na avtobus pa ne morem, ker je bolj poredko pa tud zamuja, če pride do snega, tako da je brez veze.

Če pa si v mestu in nimaš kakih takih bolj terenskih voženj pa ob zdajšnih zimah kamot letne gume.
Jaz sem jih lani mel celo zimo gor pa jih menda nisem nikol zares rabil, ko pa sem marca menjal pa je vrglo sneg. Tako da še takrat, ko bi recimo prav prišle sem se pa z letnimi vozil. Sem šel malo bolj na okrog, prišel sem pa vseeno, popovdne je že bilo pa itak vse golo.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če nov 13, 2008 3:42 pm

maki13 je napisal/-a:Mi pa ni jasno zakaj je 99% odstotkov ljudi prepricanih da so zimske gume boljsa resitev cim se temperatura spusti pod 7 stopinj,in so vsi prepricani v superiornost zimskih gum,ko pa neodvisni testi in pa tudi malo logike govori drugace.

Zato, ker nam tako govorijo v medijih, folk pa vse pograbi brez najmanjšega smisla za kritični pogled do medijev oz. da bi preverili še drugo plat medalje (neodvisni testi). Vsi jim sledijo kot ovce, češ, če so pa na TV to pa to povedal, potem bo že držalo. :roll: :roll:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Če nov 13, 2008 3:55 pm

deo je napisal/-a:meni so pravkar dostavli Dunlop W.Sp. D3 (205/55R16). Upam da bodo ok ;)

lp

jaz sem si tudi danes tele zmontiral...bomo videli kak bo, dunlopa še nisem imel :)
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Če nov 13, 2008 6:52 pm

Polo78 je napisal/-a:
maki13 je napisal/-a:Mi pa ni jasno zakaj je 99% odstotkov ljudi prepricanih da so zimske gume boljsa resitev cim se temperatura spusti pod 7 stopinj,in so vsi prepricani v superiornost zimskih gum,ko pa neodvisni testi in pa tudi malo logike govori drugace.

Zato, ker nam tako govorijo v medijih, folk pa vse pograbi brez najmanjšega smisla za kritični pogled do medijev oz. da bi preverili še drugo plat medalje (neodvisni testi). Vsi jim sledijo kot ovce, češ, če so pa na TV to pa to povedal, potem bo že držalo. :roll: :roll:

če pa ma michelin reklamo, da ko pade temperatura pod sedem stopinj, kupi zimske gume michelin. Al neki podobnega :lol:

Js mam tak al tak zimske gume tak trde kot da bi ble letne. Če pa bo padal sneg, grejo pa gor nove S3.
LP Rok

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Če nov 13, 2008 8:35 pm

No jaz sem ravnokar preobul avto. Dol so šle P Zero 215/45 R17 gor pa Vredestein Wintrac Extreme 205/45 R17 - prvi vtisi v mokrem = Pirelli neprimerno bolje prime (8°C). Bomo videli kako bo, ko se pnevmatika fajn uleže...

LpF

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Če nov 13, 2008 8:56 pm

Tudi jaz prejšnji teden namontiral GY UltraGrip 7+.. menjale so stare Savine gume, ki so bile že kar fajn trde. Safety first. :oops:
Vrni se na Aktualno področje: Zimske pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov