Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Pe okt 29, 2010 7:24 pm

Energetik81 je napisal/-a:
roberto-82 je napisal/-a:si pa prvi ki si pokritiziral GU7+ ponavadi jo vsi samo hvalijo :D :D

Tud jst sem jo že kritiziral za na snegu. Zamerila se mi je, ko nisem mogel speljati na zmernem klančku s 4cm svežega in steptanega snega. Šele potem z zaletom sem prišel čez...
Na mokrem je pa oprijem boljši kot s katerokoli gumo, ki sem jo kdaj vozil.

To je to... spelješ komaj z mesta čim je malo svežega snega, bog ne daj da je še klanec... tukaj jo S3 nese da jih je lahko sram kaj so dali na tržišče.

Ravno obratno je po dežju. Res odlična v vseh dežnih razmerah.
Po suhem pa pač zimska guma. Ni za čudeža pričakovat, čeprav je tukaj verjetno Michelin dosti boljši.

Skratka... ne vem od kje ocena čez 90 na testih po snegu; pa to ni samo ta test. To je na vseh testih kjer je bila UG7+ testirana.... to je čisti nateg... Toliko o nepristranskih testih.

Veron
Novinec

Napisal/-a Veron Pe okt 29, 2010 10:01 pm

"profil" gume ustreza predvsem tistim, ki recimo živimo v kotlinah (priemr Lj in okolica), kjer so ceste zelo hitro splužene. Tiste 2-3x na let, ko po snegu vozim (govorim zase) bom že potrpel z počasnejšo in previdnejšo vožnjo. Pomembno mi je, da zelo dobro prime na mokrem in suhem, kar pa večinoma srečujem pozimi.

če nekdo živi nekje v hribih al pa v kakem močnejšem klancu (do hiše) pa mislim, da UG7+ res ni najboljša izbira.

moram pa še povedat, da do sedaj sem imel Dunlop WinterSport M3 (205/55/R16) pa nisem mel nobenih problemov niti v snegu, tudi iz mesta štartat v rahel klanc (če kdo pozna Kope in parking na vrhu, ponoči in zjutraj, ko smo se glih vozili gor, je snežilo, tako da ceste niso bile kaj pride splužene, je blo kar dosti snega na cesti, pa ni blo nekih težav pridet gor. Kdor pozna kraj, ve, da je parking na vrhu tudi rahlo v klanc, tudi tam ni blo nekih problem, vsaj takih kakršni so meli drugi vozniki, ki so komaj prišli ven)

moje skromno mnenje.

Uporabniški avatar
boss-tech
Nov uporabnik

Kraj: Hrastnik

Re:

Napisal/-a boss-tech So okt 30, 2010 7:50 am

simply je napisal/-a:Raje Kormoran kot Sportivo.

Še raje pa Savo.

Kje bi lahko izvedel če je katera ojačana... nekje sem videl nek seznam in Sportiva naj bi bila ojačana

Kormoran 205/60R16 92H Runpro B2
Sportiva 205/60R16 92H Snowwin
Sportiva 205/60R16 92V Z60
kupujte domači med ;)

Prokarjon
Stalni uporabnik

Re:

Napisal/-a Prokarjon So okt 30, 2010 12:14 pm

Veron je napisal/-a:"profil" gume ustreza predvsem tistim, ki recimo živimo v kotlinah (priemr Lj in okolica), kjer so ceste zelo hitro splužene. Tiste 2-3x na let, ko po snegu vozim (govorim zase) bom že potrpel z počasnejšo in previdnejšo vožnjo. Pomembno mi je, da zelo dobro prime na mokrem in suhem, kar pa večinoma srečujem pozimi.

če nekdo živi nekje v hribih al pa v kakem močnejšem klancu (do hiše) pa mislim, da UG7+ res ni najboljša izbira.

Je točno tako kot si napissal... guma je predvsem za mestne in AC ljudi, za hribovce ali ljubitelje vožnje po celem žal ne. Je pa totalna sramota kako lahko potem dobiva vedno A ali A+ ocene na testih po snegu. To je čista laž!

Vem, morim že s tem, vseeno pa me zanima kaj bi se moglo zgodit da bi AMZS in podobni nehal zavestno zavajat!

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Re: Katere zimske pnevmatike izbrati

Napisal/-a LeQuack Ne okt 31, 2010 2:19 am

Kaj bi meni priporočali za mojo malo zoprno dimenzijo 195/50/R15?

Platišča bom imel kar ista, se pravi ALU 15" in jih ne mislim menjavati, ker so že 2 zimi lepo zdržale. Sicer pa imam homologirane naslednje dimenzije na Polotu:
  • 185/55/R15
  • 195/50/R15
  • 195/55/R15
Zdaj letne imam 195/50/R15 in tudi zimske bi najraje v tej dimenziji, ker so najcenejše, ni pa v tej dimenziji tistih bolj popularnih (UG7+, Dunlop 3D, TS830). Dimenzija 195/55/R15 je še bolj neugodna ker je ista izbira gum, samo da so še ene 30% dražje.
Pri dimenziji 185/55/R15 pa so tudi drage gume, ker je spet nestandardna dimenzija (na primer UG7+ za 85€).

Tako da se nekako odločam med temile pnevmatikami za dimenzijo 195/50/R15:
  • DUNLOP SP WINTER RESPONSE 82T ~65€
  • CONTINENTAL TS 800 82T ~70€
  • MICHELIN ALPIN A3 82T ~77€
  • TOYO S953 82H ~57€

Kaj od zgornjih mi torej priporočate, po mnenjih se mi zdi najbolj izstopata TS 800 in pa ALPIN A3, ki pa je tudi najdražja? Zoprno je seveda, ker niso tako standardni modeli kot tisti, ki jih testirajo na ADAC in podobno, drugače bi bila lažja izbira.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Re:

Napisal/-a King1 Ne okt 31, 2010 6:29 am

Veron je napisal/-a:"profil" gume ustreza predvsem tistim, ki recimo živimo v kotlinah (priemr Lj in okolica), kjer so ceste zelo hitro splužene. Tiste 2-3x na let, ko po snegu vozim (govorim zase) bom že potrpel z počasnejšo in previdnejšo vožnjo. Pomembno mi je, da zelo dobro prime na mokrem in suhem, kar pa večinoma srečujem pozimi.

Pol pa je.... tako gumo, ki je zimska in se snega ustraši. Pol naj prodajalci napišejo, da je guma primerna samo za ljudi, ki živijo v dolinah naše prelepe slovenije in da obisk višje ležečih krajev ni priporočljiv.

Sam živim v hribih z štirimi presneto strmimi klanci do moje hiše in očitno ta guma meni sploh nebi prišla v poštev. Hvala bogu, da sem lansko leto poslušal nekoga, ki ga sploh nisem poznal in si kupil gumo, ki se nobene vremenske neprilike ne ustraši in samo gazi naprej . :D :D

lp

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Ne okt 31, 2010 8:19 am

LeQuack jaz bi na tvojem mestu dal raje dimenzijo 185/55/15, je le ožja, pa tud cena za Fulda Krist Montero 3 je 65 eur. Dunlop je skoraj 85 eur in glede na to da boš imel gume vsaj 3 leta se splača dat teh 80 eur na paket več.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne okt 31, 2010 12:04 pm

Sam bi izbral takole :
1. Michelin
2. Dunlop
3. ...

Seveda če ti denar ni težava.

Veron
Novinec

Napisal/-a Veron Ne okt 31, 2010 12:08 pm

Sam, da ne bo kdo narobe razumel tega, enako pravijo tudi za Dunlop WinterSport M3, pa osebno nisem opazil takih težav, tudi v klanc sem prišel. Ko je padal sneg na AC, sem vozil veliko hitreje kot vsi ostali pa nisem imel problemov niti pri ustavljanju.

Verjetno je katera guma boljša od UG7+ v snegu, ampak to niso razlike, da bi jih opazil na "prvo oko". V snegu predvsem šteje voznik (njegova znanje in spretnost v vožnji). Moje mnenje.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Ne okt 31, 2010 1:19 pm

to Dunlop M3 sem js tudi vozil in guma je za zimsko zares lepo šla po mokrem in suhem. Po snegu pa je sam v prazno sukalo in noslo. Avto je bil fiat tempra 1.9tds. Naslednjo zimo pa z dedro z enakim motorjem(itak sta identična avta) s savo s3, po dežju res ni bla tak dobra, ampak po snegu sem se pa lahko pelal ko avion pritu dunlopki. Je pa res, da sem takrat mel srečo in je bla tista zima, ko sem mel dunlopke, deževna z malo snega, naslednja, ko so ble montirane s3 je bla pa občuno bolj snežena.
LP Rok

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Ne okt 31, 2010 4:47 pm

Doche je napisal/-a:LeQuack jaz bi na tvojem mestu dal raje dimenzijo 185/55/15, je le ožja, pa tud cena za Fulda Krist Montero 3 je 65 eur. Dunlop je skoraj 85 eur in glede na to da boš imel gume vsaj 3 leta se splača dat teh 80 eur na paket več.

Verjamem, da je mogoče malo boljša dimenzija (ker je ožja za centimeter), ampak tudi na moje feltne 6.5J bolj sedejo 195 gume (vizuelno :) ). Zato bi najraje kar ostal pri tej dimenziji. Kaj pa od tistih izbir zgoraj priporočaš?

Veron
Novinec

Napisal/-a Veron Ne okt 31, 2010 5:54 pm

če delaš zelo veliko km, potem michelin, drugače pa continental (raje) ali pa dunlop (če je tistih 5eur prevelk zalogaj).

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Ne okt 31, 2010 6:00 pm

Kul. A se Michelinke manj obrabljajo al kako?
A kdo ve za te spletne trgovine ala Enaa in podobno kakšne DOT majo, ker ti modeli niso več najnovejši in nebi rad dobil par let staro gumo? Večina jih bo najbrž rekla, da teh informacij nimajo, ker so gume nekje v skladišču.

Uporabniški avatar
burka
Stalni uporabnik

Kraj: Zasavje

Napisal/-a burka Ne okt 31, 2010 6:39 pm

Kaj priporočate v 185/70/14? Gledal sem na spletni strani od a3m-a, Vredestein Snowtrac 3 88T in Dunlop SP Wint.Resp. 88T, lokalni trgovec ima na zalogi vse na spodaj navedenem linku: http://ugodne-gume.si/index.php?iskanje ... cas=Zimske

Kaj priporočate, gume grejo na avto P406 karavan.

Hvala lepa za nasvete.

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Ne okt 31, 2010 9:53 pm

Ima kdo kakšen dober predlog kakšne gume vzet, da bodo dobre po snegu in po mokrem? Dimenzije so 195/65/R15.
Sem doma dal že dva predloga in sicer Savo Eskimo S3, ki je foter noče dat na svoj avto samo meni je lansko zimo odlično služila, sploh po snegu. Primer: foter z blizzak komaj prišel do hiše, jaz sem se pa s savo ustavil na sred klanca in speljal skoraj brez problema (:

Drug predlog pa je bil Ultragrip 7, samo kolikor opažam je po snegu malo slaba no ... :/

Skratka .... prosim za kakšne predloge (:

icey
Nov uporabnik

Napisal/-a icey Po nov 01, 2010 9:20 am

Lep pozdrav zanima me katere zimske pneumatike priporočate za dimenzijo 165/65 R14, ki imajo dober oprijem na mokrem, suhem ter dobre vozne sposobnosti do 15cm snega.

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal Po nov 01, 2010 10:37 am

MateSLO je napisal/-a:Ima kdo kakšen dober predlog kakšne gume vzet, da bodo dobre po snegu in po mokrem? Dimenzije so 195/65/R15.
Sem doma dal že dva predloga in sicer Savo Eskimo S3, ki je foter noče dat na svoj avto samo meni je lansko zimo odlično služila, sploh po snegu. Primer: foter z blizzak komaj prišel do hiše, jaz sem se pa s savo ustavil na sred klanca in speljal skoraj brez problema (:

Drug predlog pa je bil Ultragrip 7, samo kolikor opažam je po snegu malo slaba no ... :/

Skratka .... prosim za kakšne predloge (:

Nokian. Jih je imel lansko leto moj prijatelj in sva se skupaj vozila po snegu (AC) in ni imel nobenih težav. Snega je bilo 10cm in sva vozila okoli 110km/h. Jaz pa s Savo S3. Ima pa tudi on klanec pred hišo. Še posebno dobre naj bi bile pa v snežni brozgi.
Se vidmo ko se zagledamo.

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Po nov 01, 2010 11:17 am

Jaz fantje, pa če hočete ali nočete slišat, bom definitivno nataknil nazaj Savo S3.

Ja, res mogoče po suhem ni ne vem kaj, katera zimska razen Michelina pa je, po mokrem je bila čisto vredu, medtem ko po snegu res raztura. Čim imate dosti snega in klance je pomoje to best buy, sploh za ceno ki jo plačaš

Po suhem in mokrem gredo vse gume približo enako v 20%; po snegu se peljaš ali pa obstojiš.... 100% razlika. :con

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Po nov 01, 2010 11:19 am

PS: Vidim da ni več knofa za editiranje svojih prispevkov... great job :/:o:/

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Po nov 01, 2010 12:07 pm

Veron je napisal/-a:Verjetno je katera guma boljša od UG7+ v snegu, ampak to niso razlike, da bi jih opazil na "prvo oko". V snegu predvsem šteje voznik (njegova znanje in spretnost v vožnji). Moje mnenje.

Če voziš po ravnem in snegu, morda res ne opaziš takoj. Ko pelješ po klancu in se ti hitrost začne manjšati pri enakih obratih, ter nato začneš še celo lesti nazaj, pa to hočeš ali nočeš opaziš. Saj tako blazno kritično spet ni, ampak od take gume sem pričakoval več. No, vsaj na mokrem odtehta to pomankljivost.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika
Vrni se na Aktualno področje: Zimske pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov