Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Re: Zimske pnevmatike za sezono 2011/2012 in priporočila

Napisal/-a mrtwelvetrees Pe okt 21, 2011 7:28 pm

BoneS je napisal/-a:vzel sem komplet s platisci. mogoce zato. pa se gotovina je bla. racun sem shranu, ker mam dve leti garancije na platisca

aja... ja to bo to ja
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

mišek
Uporabnik

CONTINENTAL 195 65 R15 91T TS830

Napisal/-a mišek Pe okt 21, 2011 9:43 pm

Kje najceneje dobit te gume??
Kolikor zdajle iščem, sem tule našel najcenejše http://www.novegume.si/CONTINENTAL_195- ... TS830.html
Po testih sodeč je pa to tudi najboljša izbira ne?

viljuska33
Nov uporabnik

Napisal/-a viljuska33 Ne okt 23, 2011 8:07 am

100x obdelana stvar ampak vseeno se še zmeraj odločam za pnevmatike :? - teste sem že vse preveril, forum tud :lol: , tako da me zanimajo samo še izkušnje iz "prakse" ;). Izbiram med Continetal TS 830(P) in pa med Goodyear ug8.( lahko tudi kakšno drugo opcijo, če me kdo prepriča ;) ). In sicer gre za MB( C-klasa) in ker gre za zadnji pogon, katerega vozim prvič v življenju( ne štejem tisto ko sem samo probaval od kolegov kako se pelje z zadnjim pogonom ;) ) me zanimajo priporočila + kje jih najceneje dobiti( na gumah ne mislim šparat, ampak vseeno če ostane kak € se nebi nič pritoževal :D )
Hvala in LP

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Ne okt 23, 2011 9:21 am

ma kdo izkušnje z Kleber Krisalp HP2 ?

menda so zelo dobre za ta denar
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Ne okt 23, 2011 10:03 am

mrtwelvetrees je napisal/-a:ma kdo izkušnje z Kleber Krisalp HP2 ?

"Tast" jih ima na svojem. Pred njimi je imel Savo S3. Pravi sicer, da so slabše v snegu, vse ostalo je boljše. Koliko boljše oz slabše, pa ne vem :) Tko da ti verjetno nisem nič povedal, kar že ne bi vedel :roll:

xxseby
Novinec

Kraj: medvode/pirnice

Napisal/-a xxseby Ne okt 23, 2011 6:43 pm

195/65/15 si jih lastim in zadovoljen po snegu greš k tank :DDD v mokrem so pa tud fajn.
Just checking....... ;)

Uporabniški avatar
Niina
Nov uporabnik

Napisal/-a Niina Po okt 24, 2011 5:13 pm

Moje Vredestein so prispele. Prejšnji mesec so bile izdelane, jih naštelat gor in zdaj samo še čakat na sneg... :)

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Po okt 24, 2011 5:29 pm

gofra je napisal/-a:Zanimivo, moje izkusnje so ravno obratne. Vselej sem imel v mokrem bistveno vec gripa z letno gumo.

Vedno in v vseh pogojih razen na zasneženi cesti, ne glede na letni čas, temperaturo ali mokro cesto je letna pnevmatika boljša od zimske, kadar govorimo o isti kategoriji pnevmatike, torej iste kvalitete.

ŽAL je 95 % ljudi podleglo "baba čula, baba rekla" kvazi strokovnjakom ala Branko Kuzmič oz. preveč gleda 24kur. Testi o teh primerjavah so dovolj zgovorni.

Na moj avto gredo vedno pnevmatike, ki so po testih najboljše in izstopajo še pri vožnji v snegu. Letos so to TS830 zaradi enostavnega dejstva, da najboljša guma zame ne bo nikoli dovolj dobra, kadar je na cesti sneg. Pa sem penzionistični voznik.
Zadnjič spremenil belkaena, dne Po okt 24, 2011 5:34 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Po okt 24, 2011 5:33 pm

ejsim je napisal/-a:

"Tast" jih ima na svojem. Pred njimi je imel Savo S3. Pravi sicer, da so slabše v snegu, vse ostalo je boljše. Koliko boljše oz slabše, pa ne vem :) Tko da ti verjetno nisem nič povedal, kar že ne bi vedel :roll:

Mama jih je imela na avtu... Gume se kot nove izkažejo kot ugoden nakup, dobre v snegu in ledu vendar pazljivo po mokrem, niso ravno inspiracija za preizkušanje mej :lol: ! Se tudi hitro zagrejejo, tako da marca ko postane toplo, odsvetujem hitro vožnjo po avtocesti!! Zakaj? Ker drugače ratajo po 2 letih trde od pregrevanja in jih lahko samo še stran vržeš saj so na mokrem prave drsalke! So pa brez dvoma boljši nakup kot S3, saj tudi v snegu ne zaostajajo za njimi, drugod pa se obnesejo bolje.

PS: BELKAENA, ne morem se bolj strinjati s tabo, vendar pozor! To velja za zelo dobre letne gume, ljudje pa kupujejo vsega boga! Še huje, imajo jih gor 10 let. Slabe letne gume res ratajo trde tudi pri 7*c.
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
kalbo
Novinec

Napisal/-a kalbo To okt 25, 2011 7:19 am

belkaena je napisal/-a:
gofra je napisal/-a:Zanimivo, moje izkusnje so ravno obratne. Vselej sem imel v mokrem bistveno vec gripa z letno gumo.

Vedno in v vseh pogojih razen na zasneženi cesti, ne glede na letni čas, temperaturo ali mokro cesto je letna pnevmatika boljša od zimske, kadar govorimo o isti kategoriji pnevmatike, torej iste kvalitete.

ŽAL je 95 % ljudi podleglo "baba čula, baba rekla" kvazi strokovnjakom ala Branko Kuzmič oz. preveč gleda 24kur. Testi o teh primerjavah so dovolj zgovorni.

Na moj avto gredo vedno pnevmatike, ki so po testih najboljše in izstopajo še pri vožnji v snegu. Letos so to TS830 zaradi enostavnega dejstva, da najboljša guma zame ne bo nikoli dovolj dobra, kadar je na cesti sneg. Pa sem penzionistični voznik.

Prosim, če prilepiš nekaj teh testov, ki dokazujejo, da se letna pnevmatika pri -3 stopinje celzija na močno mokrem cestišču bolje obnese od zimske, ker takšen test me pa res zanima.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To okt 25, 2011 12:44 pm

Niina je napisal/-a:Moje Vredestein so prispele. Prejšnji mesec so bile izdelane, jih naštelat gor in zdaj samo še čakat na sneg... :)

Super super. ;) Poročaj ko bo sneg kako si zadovoljna.

lp

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce To okt 25, 2011 5:57 pm

kalbo je napisal/-a:
belkaena je napisal/-a:

Prosim, če prilepiš nekaj teh testov, ki dokazujejo, da se letna pnevmatika pri -3 stopinje celzija na močno mokrem cestišču bolje obnese od zimske, ker takšen test me pa res zanima.

Mokro cestisce pri -3? To je led, ne voda :D . Pri plus 3 pa zna biti dobra letna pnevmatika gladko boljsa, v kolikor ni poledice ali mastnega cestisca.
Kar se tice suhe ceste, so pa testirali na avtomagazinu pred leti pri -10*c gume iz istega cenovnega razreda. Gladka zmaga letne gume.
To seveda se ne pomeni, da morate sedaj celo zimo doma trepetati in vsak vecer spremljati vremensko napoved, kateri bi sledil "facepalm" ob treh snezinkah na zaslonu :lol: ...
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To okt 25, 2011 6:30 pm

kalbo je napisal/-a:Prosim, če prilepiš nekaj teh testov, ki dokazujejo, da se letna pnevmatika pri -3 stopinje celzija na močno mokrem cestišču bolje obnese od zimske, ker takšen test me pa res zanima.

Teste smo že lepili. Pri -3 boš seveda težko našel mokro cestišče. Razen če so ga posolili, saj se vodi ob dodatku soli ledišče zniža.

No takrat je uporabnik BBoss naredil izračun na podlagi testa kjer so primerjali ob zimskih pnevmatikah tudi letno. Razlike v zavornih poteh so bile zelo velike. Najboljša zimska guma je na suhem in mokrem imela med 6-8 metrov daljšo zavorno pot iz 100 km/h, v praksi to pomeni, da ko z letno gumo že stojiš se z zimsko še vedno gibaš s cca. 40 km/h.
Če pa imaš malce slabše zimske gume pa so razlike že izredno velike! Če imaš recimo neko zelo športno letno gumo, tisti za tabo pa Savo S3 dobiš pri močnem zaviranju tak šus v anus da do konca življenja ohdiš kot hokejist. Zato pa bi bilo treba vsem ki poleti vozijo z zimskimi na osebnih avtih dat kazni po nekaj 1000 €, vsaj po mojem mnenju.

Zimska guma zaradi lamel in bolj krampastega profila na mokrem in suhem izredno zaostaja za letnimi v prav vseh pogledih, ne glede na temperaturo.

Uporabniški avatar
Megane ll
Nov uporabnik

Napisal/-a Megane ll To okt 25, 2011 9:22 pm

Jaz sem nataknil obnovljene gume Rotal dimenzija 205/55/16,sedaj sem v pričakovanju snega,da povedam svoje izkušnje glede gum.

Vsi ki ste že uporabljali gume Rotal,prosim da mi poveste svoje izkušnje glede gum.

Uporabniški avatar
Niina
Nov uporabnik

Napisal/-a Niina Sr okt 26, 2011 1:26 am

King1 je napisal/-a:Super super. ;) Poročaj ko bo sneg kako si zadovoljna.

lp

Danes sem jih preizkusila na mokrem, po makedamu in po blatu :D clio se je transformiral v terenca. zaenkrat vse super. :)

Uporabniški avatar
skyliner
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a skyliner Sr okt 26, 2011 6:53 am

Vozim nove conti TS830 15col in kolikor sem jih spoznam na suhem in mokrem so super. Predvsem me pa preseneča kako nizek kotalni upor imajo (praktično nobene razlike po občutku glede na letne gume) ter ubogljivost na ukaze z volana (kamor usmeriš volan, tja gredo, mogoče še celo preveč v ovinek).
Lep pozdrav!

Uporabniški avatar
kalbo
Novinec

Napisal/-a kalbo Sr okt 26, 2011 6:57 am

Izjava, da bom pri -3 težko našel mokro cestišče mi pove dovolj o kompetentnosti sogovornika. Pokažita mi eno regionalko, ki pozimi ni zasuta s soljo.

Da je pa top športna letna guma v vseh pogojih boljša od podpovprečne zimske, ki ma profil že 10 let enak mi je pa seveda kristalno jasno in se seveda strinjam s tem, da zimske gume nimajo kaj iskat poleti na avtu. Zakaj pri takšnih testih ne primerjajo top zimske gume s podpovprečno letno. Me zanima, kakšni bi bli rezultati.

http://www.insideline.com/features/tire ... ummer.html

V tem testu so približno takšni rezultati, kot jih navajata. Sam problem je, ker so mokre zarmere preizkušali maja in ne pri temperaturah krepko pod lediščem, kjer letna guma postane plastična.

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Napisal/-a acid Sr okt 26, 2011 9:35 am

Od včeraj se že veselo vozim z novimi zimskimi gumami GY UG 8 (205/55/16), zdaj bomo pa vidli, kak se bojo obnesle proti prejšnim S3, ki so ble po mokrem zelo slabe, po snegu pa so se dobro izkazale.
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr okt 26, 2011 12:35 pm

kalbo je napisal/-a:Izjava, da bom pri -3 težko našel mokro cestišče mi pove dovolj o kompetentnosti sogovornika. Pokažita mi eno regionalko, ki pozimi ni zasuta s soljo.

Da je pa top športna letna guma v vseh pogojih boljša od podpovprečne zimske, ki ma profil že 10 let enak mi je pa seveda kristalno jasno in se seveda strinjam s tem, da zimske gume nimajo kaj iskat poleti na avtu. Zakaj pri takšnih testih ne primerjajo top zimske gume s podpovprečno letno. Me zanima, kakšni bi bli rezultati.

http://www.insideline.com/features/tire ... ummer.html

V tem testu so približno takšni rezultati, kot jih navajata. Sam problem je, ker so mokre zarmere preizkušali maja in ne pri temperaturah krepko pod lediščem, kjer letna guma postane plastična.

V testu kjer sem ga opisaoval sicer ni pisalo katera letna guma je bila uporabljena, a glede na dobljene rezultate sigurno ni bila neka vrhunska, ampak pač ena povprečna. Ne vem s kje si dobil informacijo da je bila uporabljena vrhunska šprtna guma? Zimske gume pa so bile pač klasika, Conti 830, GY 7+, Dunlop 3D, Michelin A4,...

Letna guma nič ne postane plastična - zakja pa sploh bi?... ampak ima tudi pri večjem minusu še vedno boljše lastnosti v primerjavi z zimskimi (v kolikor ni snega in ledu - so delali test v eni slovenski reviji, pri kar lepem minusu med savino zimsko in savino letno), ker kot sem že napisal ima zimska guma lamele in krampast profil kar precej podaljša zavorno pot.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr okt 26, 2011 12:38 pm

Sicer morda ne paše ravno v to temo, pa vendarle. Primerjava zimske pnevmatike z letno v "zimskih" pogojih
http://www.siol.net/avtomoto/nasveti/va ... matik.aspx
Vrni se na Zimske pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov