Shatzy je napisal/-a:A bi si fantje izmenjal MSN naslove pa nehal nabijat klele notr?? Na 10 minut dobivam obvestilo o novem prispevku v temi, upajoč da bo kdo dal pametno informacijo najdem pa same buče...
Shatzy je napisal/-a:Oj,
ravonkar kupujem gumo za cliota, in sicer dimenzijo 165 70 R13, in razmišljam o Dunlop SP Winter sport M3 (od 46 - 51 €) in pa GY Ultra Grip 7 (od 44 do 50 €), pa me zanima če ima kdo kake informacije, saj sem na gume-direkt.com zasedil da je WS M3 dobila boljše ocene (povprečna ocena skoraj vseh karakteristik gume je bila maksimalna).
Poleg tega imam še eno offtopic vprašanje, upam da mi ne boste zamerili, če ga postavim tu. Ker je guma 165 70 R17 dokaj visoka in ozka, sem začel razmišljat o nakupu nižjih in širših letnih gum. 14 oz. 15 col in širina 175, mogoče celo 185 je tisto kar razmišljam. Gre za cliota letnik 1998 1,2 motor, serijsko homolgiran z gumami 165 60 R13. Nekje obstaja kalkulator za izračun premera različnih presekov gum, ima kdo mogoče link? In kot drugo, Tűw certifikati za jeklena platišč tudi obstajajo, ker to potrebujem za homologacijo, ne?
coffa06 je napisal/-a:Popolnoma narobe, ti clioti so imeli homologirano dimenzijo 165/70R13 ali pa 165/65R14, taka dimenzija kot si jo napisal sploh ne obstaja. Po želji pa se da homologirat na tem avtu tudi 205 široke gume.
coffa06 je napisal/-a: Z goodyear-ovo gumo se pri -20 stopinj pelješ v ovinek enako kot poleti z letno gumo in lahko z eno stranjo vozila zapelješ v veliko lužo na, da bi to čutil na volanu, medtem, ko za savino gumo kaj takega ne morem reči. Ko greš kupovat gume, ne smeš razmišljat koliko je avto star, ali se splača, razmišljaj raje koliko imaš rad sebe in svojo družino, ki jo voziš, pa tudi druge udeležence v prometu. Pa glede cene, preverjeno v enakem obdobju spraviš dva kompleta savinih ali pa ene GY, kaj je pol ceneje?
BBoss je napisal/-a:coffa06 je napisal/-a:
Ima pa tudi M3 slabost in to je na izredno gladkem vlažnem asfaltu, kjer zna biti veselo. No sicer takšen asfalt je itak rak rana vseh zimskih gum ampak zdi se mi da je Dunlopka še posebej občutljva na to
sašo5 je napisal/-a:BBoss je napisal/-a:coffa06 je napisal/-a:
Ima pa tudi M3 slabost in to je na izredno gladkem vlažnem asfaltu, kjer zna biti veselo. No sicer takšen asfalt je itak rak rana vseh zimskih gum ampak zdi se mi da je Dunlopka še posebej občutljva na to
...tudi S3....
...sem že napisal v temi o gumah in napišem še enkrat: S3 "ne paše" težek avto - sploh težak "nos" (recimo dizel) ....težko je napisat..ampak (zadnjih par dni probaval) sestrin punto se s Savo pelje naravnost fantastično(več al manj vse - mokro, sneg, brozga....)moj golf V tdi - porazno...(oboje nove gume 8mm profila, s tem da na puntu 176/65/14 T na golfu 195/65/15 H )...še najboljši občutki po suhem(ni glasna in dokaj majhen kotalni upor)...
BBoss je napisal/-a:
Na Golfu TDI jih jaz polnim spredaj 2,6- 2.7 pa nekje okrog 2,4....
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov