dms
Novinec

Napisal/-a dms Po nov 26, 2007 3:32 pm

no,da se jaz napisem kako pa zakaj UG7.Ko kupujem gumo seveda pregledam en cel kup revij,testov,itd.Potem pa kupim tisto gumo ki je vedno med prvimi tremi.Zdej pa zakaj.Imam pac majhnega otroka in res je,da za v sneg pa to je skoraj vseeno kaj mas,ampak ko se zacne pa kaj dogajati na cesti,pa tudi ce je to pri 50km/h ali 100km/h ali pa 20 ni vazno,jaz si hocem izboljsat izhodisce za resevanje situacije.Potem so samo se izkusnje in sreca.To je moje mnenje,vsak pa naj kupi tisto kar se mu zdi prav.To bi bilo to od mene na to temo.

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice To dec 04, 2007 2:35 pm

Ultragrip7 in S3 ne spadata v isti kakovostni razred, pri Savi gre za srednji razred medtem kot UG7 paše v višji. Vsekakor priporočam UG7 vendar največ folka še vedno glede na to "ekonomsko" in ne z vidika varnosti.
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM To dec 04, 2007 3:00 pm

Hm. Če gledaš teste iz leta 2006, vidiš da je sava S3 takoj za UG7 po testih. Res je da se bolj obrablja kot Ug7, da je mogoče malo slabša na mokri cesti. Ampak vse ostalo se pa kamot kosa z najbolšimi. Če gledaš da je guma cenejša tudi 15 eur po komadu in če gledaš da tako ali tako moraš menjat gume kao na 4 leta. Mislim da faktor večje obrabe pr tem ne igra večje vloge. Jaz osebno imam slabe izkušnje z UG7, ker po dveh treh sezonah postane grozno trda in začne moteče šumeti . Ne obrablja se enakomerno, kar privede do tresenja itd. Sam sem raje sedaj kupil Dunlop 3D, ki pa bom vidu kako se bodo odnesle. Res je tudi da sem nabavu še sava S3. Moj ata vozi to gumo in moja mama, pa so gume po mojem mnenju bolše kot UG7, v snegu so prfektne. Mogoče so z novim tipom UG7+ kaj izboljšali ampak jaz osebno bi raje vzel Sava S3. Za isti cenovni razred bi pa raje vzel Dunlop 3D. Vsaj nisem še opazil kakšnih posebej negativnih komentarjev na forumih o teh gumah. O UG7 pa je kar nekaj pripomb.

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice To dec 04, 2007 6:05 pm

No, fino si se razpisal. Sam vozim UG7 že tretjo zimo in so še vedno a-ok, brez pripomb. Resda se že pozna da slidajo v ovinkih, ampak je še dovolj profila zaenkrat, upam da zdržijo še teh nekaj mesecev.
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
Shatzy
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Shatzy Po dec 24, 2007 11:26 pm

Oj,

ravonkar kupujem gumo za cliota, in sicer dimenzijo 165 70 R13, in razmišljam o Dunlop SP Winter sport M3 (od 46 - 51 €) in pa GY Ultra Grip 7 (od 44 do 50 €), pa me zanima če ima kdo kake informacije, saj sem na gume-direkt.com zasedil da je WS M3 dobila boljše ocene (povprečna ocena skoraj vseh karakteristik gume je bila maksimalna).

Poleg tega imam še eno offtopic vprašanje, upam da mi ne boste zamerili, če ga postavim tu. Ker je guma 165 70 R17 dokaj visoka in ozka, sem začel razmišljat o nakupu nižjih in širših letnih gum. 14 oz. 15 col in širina 175, mogoče celo 185 je tisto kar razmišljam. Gre za cliota letnik 1998 1,2 motor, serijsko homolgiran z gumami 165 60 R13. Nekje obstaja kalkulator za izračun premera različnih presekov gum, ima kdo mogoče link? In kot drugo, Tűw certifikati za jeklena platišč tudi obstajajo, ker to potrebujem za homologacijo, ne?

Uporabniški avatar
sanni
Nov uporabnik

Kraj: celje

Napisal/-a sanni To dec 25, 2007 10:25 am

veliko lastnikov svojih jeklenih konjičkov gleda kok profila še ma al ga bodo policaji zabaval al ne moje mišlenje je pa tako da ti kupiš gume za svojo varnost in da neboš delal še pomožnosti kake gužve v kakem klancu
jas osebno za zimske gume nikol ne šparam pa vozim že priletnega nisana če misli kdo da si star avto ne privošči dobrih gum se moti
čuvaj bele denarce za črne dni

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI To dec 25, 2007 10:36 am

Jaz bom pa takole povedal, imel S3 in zdaj G UG7+, pa lahko povem da je v praksi veliko boljša UG7+, imam strm klanec pred hišo in en velik ovinek pa sem po 10 cm snega prišel z UG7+ z lahkoto, ker z Savino S3 sem se pa precej namučil.

Dimenzije 185/60 R15
Če misliš, da zmoreš, zmoreš.
Če misliš, da ne zmoreš, imaš prav.

kitcar
Nov uporabnik

Napisal/-a kitcar To dec 25, 2007 11:04 am

Pa 1x še povej da voziš Renoja :lol:
ERUPTION

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI To dec 25, 2007 11:11 am

Je kdo kaj rekel?? :lol:

kitcar
Nov uporabnik

Napisal/-a kitcar To dec 25, 2007 11:53 am

:lol: v drugi temi ga zelo hvališ,nasploh reno
ERUPTION

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI To dec 25, 2007 12:00 pm

Ima to kakšne veze z renojem, pa gumami pa tvojo staro mamo in božičem? :lol:

Uporabniški avatar
Shatzy
Stalni uporabnik

Napisal/-a Shatzy To dec 25, 2007 1:45 pm

A bi si fantje izmenjal MSN naslove pa nehal nabijat klele notr?? Na 10 minut dobivam obvestilo o novem prispevku v temi, upajoč da bo kdo dal pametno informacijo najdem pa same buče... :evil:

Uporabniški avatar
sanni
Nov uporabnik

Kraj: celje

Napisal/-a sanni To dec 25, 2007 9:07 pm

Shatzy je napisal/-a:A bi si fantje izmenjal MSN naslove pa nehal nabijat klele notr?? Na 10 minut dobivam obvestilo o novem prispevku v temi, upajoč da bo kdo dal pametno informacijo najdem pa same buče... :evil:

ja se kr strinjam s tabo naj se prek MSN--ja pričkajo
al pa kr prek mobija .bo mel še kdo drug korist od njih
čuvaj bele denarce za črne dni

Uporabniški avatar
coffa06
Novinec

Napisal/-a coffa06 To dec 25, 2007 11:06 pm

Shatzy je napisal/-a:Oj,

ravonkar kupujem gumo za cliota, in sicer dimenzijo 165 70 R13, in razmišljam o Dunlop SP Winter sport M3 (od 46 - 51 €) in pa GY Ultra Grip 7 (od 44 do 50 €), pa me zanima če ima kdo kake informacije, saj sem na gume-direkt.com zasedil da je WS M3 dobila boljše ocene (povprečna ocena skoraj vseh karakteristik gume je bila maksimalna).

Poleg tega imam še eno offtopic vprašanje, upam da mi ne boste zamerili, če ga postavim tu. Ker je guma 165 70 R17 dokaj visoka in ozka, sem začel razmišljat o nakupu nižjih in širših letnih gum. 14 oz. 15 col in širina 175, mogoče celo 185 je tisto kar razmišljam. Gre za cliota letnik 1998 1,2 motor, serijsko homolgiran z gumami 165 60 R13. Nekje obstaja kalkulator za izračun premera različnih presekov gum, ima kdo mogoče link? In kot drugo, Tűw certifikati za jeklena platišč tudi obstajajo, ker to potrebujem za homologacijo, ne?

Popolnoma narobe, ti clioti so imeli homologirano dimenzijo 165/70R13 ali pa 165/65R14, taka dimenzija kot si jo napisal sploh ne obstaja. Po želji pa se da homologirat na tem avtu tudi 205 široke gume. Med UG7 in M3 bi izbral UG7, oboje sem sprobal, sicer v 15-ih colah in me je GY bolj prepričala.
Kar se pa tiče UG7 in S3, bom pa rekel samo to, da naivneži, ki hvalijo Savo verjetno vozijo to gumo že deset let in v tem času še niso probali kake druge gume. Vozil sem tri zime UG7, letos pa imam na avtu savino S3 gumo, na snegu se dobro obnese, v ostalih parametrih pa je zelo slaba. Vsak dan prevozim 50km po zelo ovimkasti cesti, pozimi tudi poledeneli in močno zasneženi in opazim veliko razliko v obnašanju avtomobila. Z goodyear-ovo gumo se pri -20 stopinj pelješ v ovinek enako kot poleti z letno gumo in lahko z eno stranjo vozila zapelješ v veliko lužo na, da bi to čutil na volanu, medtem, ko za savino gumo kaj takega ne morem reči. Ko greš kupovat gume, ne smeš razmišljat koliko je avto star, ali se splača, razmišljaj raje koliko imaš rad sebe in svojo družino, ki jo voziš, pa tudi druge udeležence v prometu. Pa glede cene, preverjeno v enakem obdobju spraviš dva kompleta savinih ali pa ene GY, kaj je pol ceneje?

Uporabniški avatar
Shatzy
Stalni uporabnik

Napisal/-a Shatzy Sr dec 26, 2007 8:23 pm

coffa06 je napisal/-a:Popolnoma narobe, ti clioti so imeli homologirano dimenzijo 165/70R13 ali pa 165/65R14, taka dimenzija kot si jo napisal sploh ne obstaja. Po želji pa se da homologirat na tem avtu tudi 205 široke gume.

Sorry, R17 se mi je zatipkalo... Seveda sem mislil 165/70 R13. Rad bi imel pa recimo 185/XX R14 ali R15. Kje nej dobim homologacijo za jeklene feltne?

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Če dec 27, 2007 5:45 am

Mah sm mel ze dost drugih gum in coffa06 pretiravaš. S3 so dobre gume, dobr drzijo, so tihe in nasplosno za svoj denar pomoje najbolse gume. Zdej vsak ma svoje mnenje, ampak mislm, da orng pretiravaš.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če dec 27, 2007 9:07 am

coffa06 je napisal/-a: Z goodyear-ovo gumo se pri -20 stopinj pelješ v ovinek enako kot poleti z letno gumo in lahko z eno stranjo vozila zapelješ v veliko lužo na, da bi to čutil na volanu, medtem, ko za savino gumo kaj takega ne morem reči. Ko greš kupovat gume, ne smeš razmišljat koliko je avto star, ali se splača, razmišljaj raje koliko imaš rad sebe in svojo družino, ki jo voziš, pa tudi druge udeležence v prometu. Pa glede cene, preverjeno v enakem obdobju spraviš dva kompleta savinih ali pa ene GY, kaj je pol ceneje?

Upam, da močno pretiravaš in ne verjameš tega kar pišeš ali pa maš tolk zanič letne gume. Če velja drugo potem ti toplo priporočam, da zamenjaš letne gume, če imaš res tolk rad sebe in svojo družino. ;)

Back to topic: Savine gume so popolnoma spodobne gume in čisto upravičijo svojo nakupno ceno. Ponavadi pa ljudje največkrat kritizirajo Savo po tem, ko je z njo naredil 30.000 - 40.000km v nekaj letih potem jo je pa zamenjal z drugo in logično je, da nova sveža guma je boljša od nekaj let rabljene s polovico profila. Autobild, je imel teste gum, ki so naredile le 8.000km in poznalo se je tudi do 30% slabših performancah kot pri novih.

Edina prava primerjava je torej, če sta obe gumi novi in na enakih avtomobilih to pa naredijo na testih, kjer se je pač izkazalo, da je Sava verjetno najboljša lowbudget guma.

Da ne bo pomote - GY UG7 je dobra guma in imam jo na enem avtomobilu - edina zamera je njena nepredvidljivost saj lepo drži ampak, ko spusti pa spusti precej sunkovito še posebej bočno. Recimo WS M3, ki ga imam na drugem avtu kaj takega ne počne in že dovolj zgodaj nakazuje, da bo drselo tako, da se lahko pripraviš oziroma pravočasno zmanjšaš hitrost.

Ima pa tudi M3 slabost in to je na izredno gladkem vlažnem asfaltu, kjer zna biti veselo. No sicer takšen asfalt je itak rak rana vseh zimskih gum ampak zdi se mi da je Dunlopka še posebej občutljva na to ;)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če dec 27, 2007 9:44 am

BBoss je napisal/-a:
coffa06 je napisal/-a:
Ima pa tudi M3 slabost in to je na izredno gladkem vlažnem asfaltu, kjer zna biti veselo. No sicer takšen asfalt je itak rak rana vseh zimskih gum ampak zdi se mi da je Dunlopka še posebej občutljva na to ;)

...tudi S3....

...sem že napisal v temi o gumah in napišem še enkrat: S3 "ne paše" težek avto - sploh težak "nos" (recimo dizel) ....težko je napisat..ampak (zadnjih par dni probaval) sestrin punto se s Savo pelje naravnost fantastično(več al manj vse - mokro, sneg, brozga....)moj golf V tdi - porazno...(oboje nove gume 8mm profila, s tem da na puntu 176/65/14 T na golfu 195/65/15 H )...še najboljši občutki po suhem(ni glasna in dokaj majhen kotalni upor)... :lol:

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če dec 27, 2007 1:27 pm

sašo5 je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:
coffa06 je napisal/-a:

...tudi S3....

...sem že napisal v temi o gumah in napišem še enkrat: S3 "ne paše" težek avto - sploh težak "nos" (recimo dizel) ....težko je napisat..ampak (zadnjih par dni probaval) sestrin punto se s Savo pelje naravnost fantastično(več al manj vse - mokro, sneg, brozga....)moj golf V tdi - porazno...(oboje nove gume 8mm profila, s tem da na puntu 176/65/14 T na golfu 195/65/15 H )...še najboljši občutki po suhem(ni glasna in dokaj majhen kotalni upor)... :lol:

Kolk si jih pa na Golfu napumapal ... zimske gume so mehke in rabijo malo več polnjenja, da pravilno prenašajo težo in se čim manj "zvijajo". Na Golfu TDI jih jaz polnim spredaj 2,6-2,7 zadaj pa nekje okrog 2,4. Na Mazdi 6 pa M3 polnim 2,8 spredaj in 2,6 zadaj in se obnese zelo dobro.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če dec 27, 2007 4:58 pm

BBoss je napisal/-a:
Na Golfu TDI jih jaz polnim spredaj 2,6- 2.7 pa nekje okrog 2,4....

....mam "pumpano" konstantno 2.6 spredaj - 2.7 zadaj..(tako pumpam tud letne) ...že ene 7/8 let vedno plin))
...s tem, da če si prebral mam v H označbi (mal dražja) ampak je bok močnejši - zato niti ni "zibanja"...enostavno, prvi konc hoče ven(veliko podkrmarjenje)
Vrni se na Aktualno področje: Zimske pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov