Uporabniški avatar
luke18
Novinec

Napisal/-a luke18 Po okt 26, 2009 8:06 pm

spaceone je napisal/-a:
Se strinjam z testom, savo s3 sem vedno do zdaj uporabljal in je bila zelo mehka, cvilila po ovinkih če je bilo malo toplejše vreme, iz ovninka je pri malo večji hitrosti nosi tako da ko greš v ovinek delaš vedno večji lok, po mokrem pa se ustavit nemoreš.

Ma dej no, jaz sem se ustavil v dežju z 10 let starimi gumami, a ti se pa z novimi savimi ne moreš. Pa vozi razmeram primerno in ne kot en drkač, boš hitro letel s ceste, kot še mnogodrugih v zadnjem času.

Kot sem že nekje napisal, s Savo S3 novimi sem imel na Vranskem najkrajšo zavorno pot od 10ih vozil kot nas je bilo v skupini.

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash Po okt 26, 2009 8:10 pm

Drugi so mel pa letne plevmatike? ;)

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Po okt 26, 2009 8:29 pm

Edini je mel ABS.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po okt 26, 2009 8:48 pm

kje na netu so letos najcenej gume?

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Po okt 26, 2009 9:03 pm

kolesar je napisal/-a:kje na netu so letos najcenej gume?

boš moral kr po vseh straneh pogledat, ker je čisto odvisno od dimenzije in tvojih želja

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Po okt 26, 2009 9:05 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:

boš moral kr po vseh straneh pogledat, ker je čisto odvisno od dimenzije in tvojih želja

Razlika pa najbrž nikjer več kot 3 eur po kom.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po okt 26, 2009 9:26 pm

mihaing je napisal/-a:
SAVINJCAN je napisal/-a:

Razlika pa najbrž nikjer več kot 3 eur po kom.

je...
na gume-direct so 10€ dražje po komadu..
gume-takoj
mimovrste

ti dvoji imajo to kar iščem najugodneje, čist primerljiva cena res +- 20 centov ;)

Uporabniški avatar
luke18
Novinec

Napisal/-a luke18 Po okt 26, 2009 9:46 pm

Mindflash je napisal/-a:Drugi so mel pa letne plevmatike? ;)

Ja različn an, letne, zimske, nove, zlizane, z ABS, brez ABS

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal Po okt 26, 2009 11:10 pm

Savine so pač zelo dobre v snegu. In to takrat ko ga je 10cm. V mokrem moraš pa paziti takrat ko je samo spolzko (začetne padavine) ali pa ko je veliko vode na cesti.

Niso pa tak obup kot nekateri govorite. Je potrebno včasih tut mal prov v ovinek pridet pa vse ostalo kar pride zraven. Ko opazujem nekatere kako vozijo opažam, da uporabljajo zavoro v ovinku, šaltajo med zavojem, pospešujejo pred ovinkom itd. potem pa jamrajo, da imajo slabe gume. Treba pač vse to pred ovinkom storit potem pa lahko samo še dodajaš plin. Jaz sem imel še vedno Sava S3 in nimam nobenih težav med vožnjo. Verjamem pa, da če bi imel Fulda, Goodyear, ali Dunlop, da bi bilo še boljše.

Imam namreč letne fulda carrat progreso in so super (razen glasnosti).
Se vidmo ko se zagledamo.

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal Po okt 26, 2009 11:14 pm

dejcc je napisal/-a:Edini je mel ABS.

Največja pomamkljivost S3 je zaviranje z ABS. Tako je bolje, da s Savo S3 potem ne tiščite zavore do podna.

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Po okt 26, 2009 11:15 pm

Se strinjam da eni vozijo narobe. Sam vedno šaltam pred ovinkom da sem v ovinku že "v obratih" in dodajam plin.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 To okt 27, 2009 8:32 am

kamal je napisal/-a:
Največja pomamkljivost S3 je zaviranje z ABS. Tako je bolje, da s Savo S3 potem ne tiščite zavore do podna.

ma daj ne prbijaj no! zagotovo S3 niso najboljše gume, ampak tako slabe pa tudi niso. Imam ABS pa sem že dostikrat stisnil do konca zavoro pa sem se še vedno zmazal. Tudi v nalivu mi je skočil pes na cesto, pa sem se hitro ustavil.Se pa strinjam s tabo, v začetnih padavinah so slabe po ovinkih, za zavirat so dobre, takrat je pač treba pamet v roke, pa se normalno peljat. Sploh kakšni prvi dež po dolgem suhem poletju (ko so cestne fajn mastne) so zanič, ampak se pač pelješ kot veš da bo šlo, razni "dirkači in tisti brez občutka za gas in lego avta" bodo v takšnih pogojih končali v jarku.
kot pa bilijonkrat rečeno v snegu rulajo.
Freude am Fahren

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal To okt 27, 2009 4:07 pm

GiGi1985 je napisal/-a:
kamal je napisal/-a:

ma daj ne prbijaj no! zagotovo S3 niso najboljše gume, ampak tako slabe pa tudi niso. Imam ABS pa sem že dostikrat stisnil do konca zavoro pa sem se še vedno zmazal. Tudi v nalivu mi je skočil pes na cesto, pa sem se hitro ustavil.Se pa strinjam s tabo, v začetnih padavinah so slabe po ovinkih, za zavirat so dobre, takrat je pač treba pamet v roke, pa se normalno peljat. Sploh kakšni prvi dež po dolgem suhem poletju (ko so cestne fajn mastne) so zanič, ampak se pač pelješ kot veš da bo šlo, razni "dirkači in tisti brez občutka za gas in lego avta" bodo v takšnih pogojih končali v jarku.
kot pa bilijonkrat rečeno v snegu rulajo.

Saj jih imam tud jaz že od prve serije in so mi več kot zadosti in jih tudi ne nameravam zamenjati. Tisto od ABS je bilo malo mišljeno kot ironija, ko so se nekateri kregali kako z njimi zaviraš. Pač po testu so tu ocenjene slabo ne pa po mojih osebnih izkušnjah.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 To okt 27, 2009 4:44 pm

kamal je napisal/-a:
Saj jih imam tud jaz že od prve serije in so mi več kot zadosti in jih tudi ne nameravam zamenjati. Tisto od ABS je bilo malo mišljeno kot ironija, ko so se nekateri kregali kako z njimi zaviraš. Pač po testu so tu ocenjene slabo ne pa po mojih osebnih izkušnjah.

Se opravičujem, nisem vedel da misliš ironično. Tudi meni (in verjamem da še dost drugim) je čist OK guma, ni vrhunska, tako slaba pa tudi ne kot želijo nekateri prikazat.
LP
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To okt 27, 2009 5:09 pm

[quote. Tudi meni (in verjamem da še dost drugim) je čist OK guma, ni vrhunska, tako slaba pa tudi ne kot želijo nekateri prikazat.
LP[/quote]

Tukaj se strinjam s tabo.

lp

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc To okt 27, 2009 5:12 pm

Če gledamo kot gledate vi, da moraš z njo pazit, potem lahko kupite tudi v lidlu gume pa se vozite, pač malo bolj pazite :lol: :twisted:

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To okt 27, 2009 5:16 pm

dejcc je napisal/-a:Če gledamo kot gledate vi, da moraš z njo pazit, potem lahko kupite tudi v lidlu gume pa se vozite, pač malo bolj pazite :lol: :twisted:

Nobeden ti ne brani, da jih tam kupiš. :P :P :P

lp

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal To okt 27, 2009 5:30 pm

dejcc je napisal/-a:Če gledamo kot gledate vi, da moraš z njo pazit, potem lahko kupite tudi v lidlu gume pa se vozite, pač malo bolj pazite :lol: :twisted:

Veš to je zelo relativna izjava. Vsi opozarjajo vozite previdno v različnih voznih razmerah. Nekateri že ko je malo megle nažgejo meglenke pa 90 po AC. Potem ko je 10cm snega se vozjo tudi po 60 km/h ali še manj po AC. Potem ko je močan naliv se eni vozjo največ 100 km/h po AC itd. Pa se pol vprašaš ali zaradi gum ali sebe (svojih zmožnosti obvladovanja vozila).

No, da končam s Savo S3 lahko v vseh navedenih situacijah voziš po predpisani omejitvi tako, da ni nekih težav. Vendar tudi, če začutiš kdaj občutek kratkega splavanja (malo zabije) to še ne pomeni, da avto kar poleti kot tisti stric v reklami za neko pijačo. Se prilagodiš in imaš, saj nekaj občutkov obvladovanja vozila. Za neke pretirane hitrosti pa tud nima smisla, da bi delala čudeže (razen sneg).

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To okt 27, 2009 6:45 pm

Potem ko je 10cm snega se vozjo tudi po 60 km/h ali še manj po AC

Koliko pa pričakuješ da bo vozila mamica z dvema otrokoma v otroških sedežih po AC ko je na njej 10 cm snega?

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek To okt 27, 2009 7:00 pm

simply je napisal/-a:
Potem ko je 10cm snega se vozjo tudi po 60 km/h ali še manj po AC

Koliko pa pričakuješ da bo vozila mamica z dvema otrokoma v otroških sedežih po AC ko je na njej 10 cm snega?

To se jaz tudi sprašujem kaj je ta mislil s tem postom?
Ne vem ali se mu to zdi nenormalno, če pri 10 cm snega voziš 60, ali je nenormalno pri hudem nalivu max. 100, v megli 90.
Te številke, ki je napisal se men zdijo v določenih primerih še preveč, on pa se je izrazil, kot da je to počasi.
S tem, da zdaj je na AC dobro, da vidiš kolikor toliko naprej, nikol ne veš kdaj pride kdo nasproti :roll:
Vrni se na Aktualno področje: Zimske pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov