romanll
Novinec

Napisal/-a romanll Pe okt 23, 2009 5:31 am

dejan19 je napisal/-a:Prvič slišim kater model?
lp

nexen SB702 cena 25eu ;)

Mgajvr je napisal/-a: nexen pa ene čungelunge.....

če ne veš kaj pišeš raje nič ne piši kot pa da zavajaš uporabnike foruma ;)

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Pe okt 23, 2009 9:38 am

sploh ne zavajam sam povem kar je. sem pa že povedal da 10 let kupujem rotal, pa se nimam kaj pritoževat čez gume. se pa opravičujem ker za NEXEN še nikol nisem slišal, pa verjetno je še dosti takih ki prvič slišjo.
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

ant
Novinec

Napisal/-a ant Pe okt 23, 2009 9:57 am

Pa če vam je že za lastno varnost vseeno, potem pomislite vsaj na ostale v prometu. Saj ni čudno, da so potem naleti vozil, pa zastoji pozimi, in nesreče, ko se pa ljudje s takimi jajci okol vozijo.

Razlika med nalitimi in tapravimi je mogoče 40€, zdaj se pa malo zamisli koliko boš imel stroškov, če te odnese s ceste ali še kaj hujšega.

Na gumah se ne špara.

8AK
Novinec

Kraj: Ljubljana - Črnuče

Napisal/-a 8AK Pe okt 23, 2009 10:03 am

Če so te gume j**c so tud S3 j**c (no sej za nekatere so :P ) ker sta si gumi po voznih lastnostih precej podobne (po moji oceni).
Slika

Slika

dejan19
Novinec

Napisal/-a dejan19 Pe okt 23, 2009 3:13 pm

Zakaj bi bla guma j**c itaq more vsaka guma zdržati isti test in nalita in original,da sploh dobijo cerfitikat in jih lahk prodajajo.

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 Pe okt 23, 2009 3:52 pm

No res nekateri pišete kot da mate vso pamet sveta. Nalita guma danes ni to kar je bila včasih, ko jih je odlimalo ali razcefralo itd...
Stare gume, ki se uporabijo za obnovo se dobro preverijo in nalijejo od roba do roba in ne samo tekalna površina.
Sej nova guma ni dosti drugače narejena, samo da je pač tudi spodnji del karkasa nov.
Sava je pa res dobra samo za v sneg, po mokrem je pa za v smeti!
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

romanll
Novinec

Napisal/-a romanll Pe okt 23, 2009 6:14 pm

problem nalitih gum je ker nikoli ne veš kakšna je bila prej karkasa stare gume ;)

dejan19
Novinec

Napisal/-a dejan19 Pe okt 23, 2009 7:03 pm

alanq4 je napisal/-a:Stare gume, ki se uporabijo za obnovo se dobro preverijo in nalijejo od roba do roba in ne samo tekalna površina.

Amm..

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Napisal/-a Mgajvr Pe okt 23, 2009 8:33 pm

točno tako, se strinjam!. zato sem pa napisal, da če koga zanima, ga osebno peljem v podjetje ROTAL, da mu pokažem kako poteka obnova gume. če ne bi bile tolk kvalitetne, ne bi dobile certifikata. pa še prodajale se ne bi.
xXx

Skoda driver

romanll
Novinec

Napisal/-a romanll Pe okt 23, 2009 8:56 pm

sem že videl rotal v akciji ko se je odprla,in doživel da mi jo je razneslo da ne govorim o samem balansiranju ;)

Uporabniški avatar
denko4
Novinec

Kraj: dolenjske benetke

Napisal/-a denko4 Sr okt 28, 2009 8:29 pm

VI ki tolk govorite kako zanič so te gume. Ste jih vsi že sprobali? Jaz jih imam odzadaj vsako leto in še zmeraj so se super odrezale. Lani sem jih imel nekaj časa celo spredaj in so bile čisto vredu. Le v dežju je treba bolj previdno (tako kot z marsikaterimi zimskimi gumami).

Tako kot je Mgajvr napisal. Zapeljite se v Dole in si oglejte proizvodnjo. Sicer pa, če bi bile tako slabe kot govorite, potem jih ne bi smeli proizvajati in prodajati. Stare gume pa obnavljajo po temeljitem pregledu.

Letos so začeli z novim profilom tudi pri nekaterih manjših dimenzijah. Zapelji se do njih in mogoče dobiš še kak popust ;)

Miholl84
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Miholl84 Sr okt 28, 2009 9:33 pm

romanll je napisal/-a:sem že videl rotal v akciji ko se je odprla,in doživel da mi jo je razneslo da ne govorim o samem balansiranju ;)

Kot da se to ne dogaja na gumah prestiznejsih znamk...

Jaz sem z rotalkami prevozil 2 zimi (vsaka je bila cca 15.000km), vsak dan iz Lj v Nm in nazaj, pa so se v snegu zelo izkazale....Sem pa imel prakticno od novih naprej...

Sam priporocam za neko zmerno voznjo.

Sicer pa vsi vi ki ste tako pametni v stilu #ja ce das kaj na varnost potem kupi to pa to gumo#... zakaj pa potem ne vozite vsi Vovotov pa Mercedesov z vsemi moznimi elektronskimi pripomocki...tak avto je 100x bolj varen za vse udelezence v prometu kot kak Fiat Uno ali pa kaj podobnega ki si lastimo vsi mi...

Ja zakaj...zarad denarja...
C u O r E S p O r T i V o

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr okt 28, 2009 9:49 pm

Sem tudi sam vozil na rotalkah 10 let nazaj (profil M+S 100).Guma je krampasta maloglasnejša ampak za v sneg je bila bomba,sicer pri današnji izbiri gum in njihovih cen mi nalite nekako ne ležijo in se že 5 let vozim na zimskih kormorankah katera je za moje potrebe odlična,sicerje pa itak tako da ti nobena guma ne nuca če je za volanom d****,tudi najboljša in najdražja ne (pa ne leti to na nobenga osebno)

romanll
Novinec

Napisal/-a romanll Če okt 29, 2009 7:01 pm

Miholl84 je napisal/-a:
romanll je napisal/-a:sem že videl rotal v akciji ko se je odprla,in doživel da mi jo je razneslo da ne govorim o samem balansiranju ;)

nikoli nisem doživel da bi razneslo michelin,gy,bridgestone,dunlop....itd
razen seveda zaradi mehanske poškodbe
tako da ne govori če ne veš kaj govoriš

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Napisal/-a Mgajvr Če okt 29, 2009 11:13 pm

romanll, se ti ne zdi da malo preveč kritiziraš rotalke? Pusti še ostalim da povejo svoja mnenja, ne pa da stalno pljuvaš po nalitih gumah!... lepo te prosim, malo se pomiri, pa raje tole temo spreglej, da ne bo spet prišlo do nepotrebnega kreganja in zaklepa teme.
hvala za razumevanje.
xXx

Skoda driver

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Pe okt 30, 2009 8:55 am

Pozdravljeni!

Sicer je tema o gumah Rotal in tukaj ne bi smelo bit debate o dilemi nalita/nova guma.

Hvalabogu, lahko rečem, da mi pri vzdrževanju avta ni treba posegati po čim cenejših gumah (med katera nalita guma, pa tudi nova "no name" guma spada), ampak si lahko privoščim gumo po kvaliteti, čeravno ne nabavljam najdražjih.

Hvalabogu, da je ponudba različnih gum tako pestra. Treba je vedet, da je marsikdo primoran gledat na vsak € in avto je velik strošek. Vsak ga vzdržuje po svojih zmožnostih in nekomu ne znese več kot za nalite, spet drugemu pa znese toliko, da vedno vzame "top of the top".

Ne morem sodit o znamki Rotal..je nisem še preizkusil, ampak na ku*ac mi gre to prerekanje..vesel sem, da so uporabniki s svojimi gumami zadovoljni, če pa niso, naj gredo na drugo firmo gum, saj ni vsaka guma primerna za vsakega predvsem zaradi različnih stilov vožnje, podlage in tudi samega vozila.
Človek brez problema, to strašna je stvar!

romanll
Novinec

Napisal/-a romanll Pe okt 30, 2009 7:32 pm

lenivec je napisal/-a:
romanll je napisal/-a:
Miholl84 je napisal/-a:

nikoli nisem doživel da bi razneslo michelin,gy,bridgestone,dunlop....itd
razen seveda zaradi mehanske poškodbe
tako da ne govori če ne veš kaj govoriš

torej vse ki vidiš da majo razcefrano gumo so nujno rotalke?
ker ostali proizvajalci so pa nezmotljivi in pri moljardnih serijah gum niti ene ne raznese :rofl

zdaj sta se 2 najdla ki sploh ne vesta kaj pišeta ;)
vidva pa se pejta svoje igre naprej

Miholl84
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Miholl84 Pe okt 30, 2009 8:31 pm

Ocitno se en ki je vso pamet tega foruma pozrl...

Nikoli vas ne zmanjka...no,je vsaj zanimivo...
C u O r E S p O r T i V o

romanll
Novinec

Napisal/-a romanll Pe okt 30, 2009 9:24 pm

no takšne kot si ti bi pa res rad spoznal...
Vrni se na Aktualno področje: Zimske pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov