Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Pe sep 10, 2010 2:11 pm

Meni je UG7+ na mokrem ubijalska, ne zdrsne zlepa. Za globok sneg pa nimam glih najboljšega mnenja o njej, je šla bolje celoletna Toyo, ki sem jo imel prej. Govorim o snegu 10cm+.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
mITJA122
Novinec

Napisal/-a mITJA122 Pe sep 10, 2010 5:20 pm

Še vedno me zanima, kje se najbol splača naročiti pnevmatike?

Mimovrste, gume-takoj.si.....

ali kak drug predlog.

Hvala :D

Uporabniški avatar
Ausc
Novinec

Napisal/-a Ausc Pe sep 10, 2010 6:34 pm

Tam, kjer so cenejse, hehe. Drugace pa dobre izkusnje imam s topolinotom, ima ponavadi tudi nizke cene (sem narocil kaksno leto nazaj letne za prejsnji avto, najnizja cena ce se ne motim, dostava, pa nov dot, ne neke stare)

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Pe sep 10, 2010 7:28 pm

Cene su tutu. Zdaj sem najceneje prišel pri avtostill iz slb, drugače pa sem že kupoval pri gumishop, nakupovanje.net, gumetakoj. Pri vseh sem imel dobre izkušnje.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe sep 10, 2010 11:00 pm

Energetik81 je napisal/-a:Meni je UG7+ na mokrem ubijalska, ne zdrsne zlepa. Za globok sneg pa nimam glih najboljšega mnenja o njej, je šla bolje celoletna Toyo, ki sem jo imel prej. Govorim o snegu 10cm+.

Res si mel probleme po globokem snegu z UG? :shock: Pri nas je sicer kratek ampak zelo strm cca. 300m dolg klanec z enim zelo "zanimivim" S ovinkom. Po snegu moraš v drugi it gor, po suhem je treba že kar spretno izvozit, da ti tretja ne pade pod obrate. Vglavnem razen na koncu, ko je se je profil že bližal zimskemu indikatorju, si lahko stisnil gas do konca in s pomočjo ASR-a brez posebnih težav prišel čez po snegu, brozgi, delni poledici ipd. Na koncu profila sem izklopil ASR pa mi je uspelo z malo bolj živahno vožnjo tudi čez 15cm svežega snega na ledeno podlago priti čez.

Res pa da so najbolj prepričljive na mokrem, so me že pošteno presenetile, ko je passat šel lepše čez hitre ovinke, kot po suhem(tudi v primerjavi z letnimi istih dimenzij)! :D

Govorim pa za 195/65 R15
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Pe sep 10, 2010 11:31 pm

Nisem imel ravno hudih problemov, sem pa malce več pričakoval. Res pa da ponavadi rinem v konkretne klance s 4 osebami v avtu in kar dobro obložen s smučkami itd .

Sem pa tudi že obstal na malem klancu sredi vasi na steptanem snegu. Oziroma sem celo lezel nazaj, kolesa so se pa naprej vrtila. Sem moral rikverc do ravnine in potem z zaletom čez. UG7+ so bile pa 1 leto stare z 8mm profila. :?

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ So sep 11, 2010 12:10 am

Zanimivo, sam s toliko profila, razen v ekstremnih pogojih(poledica), po snegu nisem nikoli imel problemov in glede na lastnosti v ostalih pogojih, gredo letos skoraj sigurno spet gor.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
mITJA122
Novinec

Napisal/-a mITJA122 So sep 11, 2010 8:42 am

No nei vam predstavim našo lansko zimo, ki je bila pri nas še kr pestra, predvsem na cesti..kot sem že prei povedal, zimske službe rade zatajijo, a v službo in šolo je treba iti, tako ali drugače. In takrat morajo svojo vlogo odigrati pnevmatike. 8)

Vsako leto namontiram na sprednji pogonski par koles, čisto nove pnevmatike.
Namontirane sem imel Sava Eskimo S3 in sem bil več kot zadovoljen z njimi v globokem snegu.

A vseeno te učasih z**** in moraš namestiti verige, kot npr. na sliki spodaj.
Priponke
Zima09.JPG

Uporabniški avatar
mITJA122
Novinec

Napisal/-a mITJA122 So sep 11, 2010 8:49 am

Pa še ena slika, naših cest :D In zdei veste, zakaj taka pozornost dobrim pnevmatikam.

Lp
Priponke
zima009.JPG

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 So sep 11, 2010 10:50 am

mITJA122 je napisal/-a:Pa še ena slika, naših cest :D In zdei veste, zakaj taka pozornost dobrim pnevmatikam.

Lp

Saj, o takih cestah govorim. In tukaj take prefinjene zimske, ki blestijo na mokrem in suhem niso glih najboljše. Tuki rabiš "kramparce" s čimbolj grobim profilom.
Zato pa imam vedno še ketne v prtljažniku.

Uporabniški avatar
TooOldVehicle
Novinec

Napisal/-a TooOldVehicle Ne sep 12, 2010 8:04 pm

Zdravo, mene pa zanima za katere nove zimske gume "manj znanih" proizvajalcev bi se vi odločili? Gre se pa za dimenzijo 185/65/15.

Nekaj primerov: Rotalla, Goodride, Nankang, Marangoni, Debica, Rockstone, Viking, Sunny, Budget, Trayal, Star Performer, Achilles,......

Razpon cen je od 40eur - 48eur na gumo, s katerimi imate/ste imeli najboljše izkušnje? Katere so najboljše v mokrem, če jih primerjamo med sabo. So bile sploh kdaj primerjane med seboj, ali je treba poiskat test za vsako posebaj? Ne kupujem samo sprašujem.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne sep 12, 2010 8:11 pm

TooOldVehicle je napisal/-a:Zdravo, mene pa zanima za katere nove zimske gume "manj znanih" proizvajalcev bi se vi odločili? Gre se pa za dimenzijo 185/65/15.

Nekaj primerov: Rotalla, Goodride, Nankang, Marangoni, Debica, Rockstone, Viking, Sunny, Budget, Trayal, Star Performer, Achilles,......

Razpon cen je od 40eur - 48eur na gumo, s katerimi imate/ste imeli najboljše izkušnje? Katere so najboljše v mokrem, če jih primerjamo med sabo. So bile sploh kdaj primerjane med seboj, ali je treba poiskat test za vsako posebaj? Ne kupujem samo sprašujem.

Če že, pol uzam debico al pa kake matador barum ipd, so vseeno dokaj solidne gume, od kitajcev bejž stran

Testov teh gum pa pomoje neboš glih našel.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
mITJA122
Novinec

Napisal/-a mITJA122 Ne sep 12, 2010 8:12 pm

TooOldVehicle je napisal/-a:Zdravo, mene pa zanima za katere nove zimske gume "manj znanih" proizvajalcev bi se vi odločili? Gre se pa za dimenzijo 185/65/15.

Z Debico sem v dimenziji 175/70 13 imel dobre izkušnje, resda pred parimi leti. a useeno, za informacijo. :)

Lp

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Ne sep 12, 2010 8:46 pm

mITJA122 je napisal/-a:Pa še ena slika, naših cest :D In zdei veste, zakaj taka pozornost dobrim pnevmatikam.

Lp
Jaooooo,stari kje si ti doma človek. Ko zapade 1. dober sneg pridem k tebi testirati moje gume,heheheh. Jap, tu mislim da Sava lahko kar dominira. Zdaj imajo tudi S3+ ki je izboljšana tako da pomoje tudi v ostalih disciplinah nemore biti tako slaba kot je bila navadna S3.lp.

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Ne sep 12, 2010 8:51 pm

Kje je ta slika, js ne vidim linka?

edit: se opravičujem, zdaj se vidi, hvala!

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Ne sep 12, 2010 9:35 pm

Ne vem kaj sploh kompliciraš, na tistem ali pa prihajajočem testu pogledaš, katera guma je najbolje ocenjena za sneg(piše ti vse od vodljivosti do zaviranja) za tvoje dimenzije, pogledaš mnenja uporabnikov tukaj o tistih, ki najbolj blestijo in KUPIŠ.
Slika

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter Ne sep 12, 2010 9:47 pm

Offtopic: A se nimaš dost rad ali kaj?
Ontopic: Jaz imam dokaj dobre izkušnje z kormorankami (2 sezone) v dimenziji 175/65/14 (~SnowPro oz. nekaj takega :D )

Uporabniški avatar
mITJA122
Novinec

Napisal/-a mITJA122 Po sep 13, 2010 9:12 am

fare je napisal/-a:

Lp
Jaooooo,stari kje si ti doma človek. Ko zapade 1. dober sneg pridem k tebi testirati moje gume,heheheh. Jap, tu mislim da Sava lahko kar dominira. Zdaj imajo tudi S3+ ki je izboljšana tako da pomoje tudi v ostalih disciplinah nemore biti tako slaba kot je bila navadna S3.lp.

Hjaa vidiš, tk je življenje :D Ewo lahk prideš, pa še kdo drug pa skupi izdamo en test pnevmatik v ekstremnih pogojih :lol: ;)

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Po sep 13, 2010 9:37 am

mITJA122 je napisal/-a:Hjaa vidiš, tk je življenje :D Ewo lahk prideš, pa še kdo drug pa skupi izdamo en test pnevmatik v ekstremnih pogojih :lol: ;)

Pri tebi po mojm zmaga kakšen tak profil: :vrum
Slika

Uporabniški avatar
mITJA122
Novinec

Napisal/-a mITJA122 Po sep 13, 2010 10:32 am

Energetik81 je napisal/-a:
mITJA122 je napisal/-a:Hjaa vidiš, tk je življenje :D Ewo lahk prideš, pa še kdo drug pa skupi izdamo en test pnevmatik v ekstremnih pogojih :lol: ;)

Pri tebi po mojm zmaga kakšen tak profil: :vrum
Slika

:lol: Pa da dvignem tt asfalt use ven :lol:
Vrni se na Aktualno področje: Zimske pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost