B|ind je napisal/-a:Kako da na teh testih ni gume Kumho kw23 (195 / 55 R16). Ima kdo osebno iskušnje z njimi ?
B|ind je napisal/-a:Kako da na teh testih ni gume Kumho kw23 (195 / 55 R16). Ima kdo osebno iskušnje z njimi ?
maniaxxx je napisal/-a:matejxx je napisal/-a:Prosil bi za manjšo pomoč pri izbiri zimskih gum. Odločam se med Goodyear UltraGrip in Continetal. Sedaj pa me zanima kako se naj odločim ker testov ni v moji dimenziji 185.
kup kar dobis ceneje, neke razlike ne boš opazil
matejxx je napisal/-a:maniaxxx je napisal/-a:matejxx je napisal/-a:Prosil bi za manjšo pomoč pri izbiri zimskih gum. Odločam se med Goodyear UltraGrip in Continetal. Sedaj pa me zanima kako se naj odločim ker testov ni v moji dimenziji 185.
kup kar dobis ceneje, neke razlike ne boš opazil
Če gledam po testih je kar velika razlika. Saj je Goodyear pri velikosti 165 kar veliko slabši od Continetal. Pri velikosti 205 pa sta res nekaj podobnega, zato tudi ne vem katere teste naj gledam. Po ceni pa je sigurno Goodyear cenejši, zato pa je odločitev tudi težja.
Loops je napisal/-a:Js se tudi odločam za nove zimske gume,... 225/50 R17 Dunlop 4D 160€
ali,... 215/55 R17 Nokian WR A3 140€
Vozilo je Insignia 2.0 cdti ecoflex, letno delam okoli 35kkm pokrajna pa je koroška/ štajerska in vsakodnevni prelazi proti Avstriji, ki jih premagujem v jutranjih urah, ko slovenske cestne službe v večini še razmišljajo o upravičenosti intervencije.
Od gume pričakujem,da bi mi solidno služila 3 zime,o četrti sezoni niti ne razmišljam,ker takrat se že začne itak materjal drugače obnašat.
Pomemben pa mi je predvsem oprijem pri speljevanju v hrib in vodljivost po snegu, kot tudi obraba in poraba.
Ima kdo slabe izkušnje z omenjenima gumama ali z njenima predhodnicama.Je vredna Dunlopka 20€ glede na oprijem v snegu/legu/obraba/poraba?
Kakšna boljša ponudba v tem cenovnem rangu?
Loops je napisal/-a:maniaxxx mogoče veš kako je z obrabo teh dveh pnevmatik v praksi,je med njima velika razlika?
Loops je napisal/-a:maniaxxx mogoče veš kako je z obrabo teh dveh pnevmatik v praksi,je med njima velika razlika?
Če bo celo leto vozila na zimskih, potem Michelin, ki imajo najmanjšo obrabo od vseh in so tudi sicer dobre.B|ind je napisal/-a:Zase sem gume že izbral, zdaj pa bi rabil kak dober predlog še za punco ki pa vozi dimenzijo 175 / 65 R14, gume pa vozi celo leto. Tako da bi morda iskal kaj boljšega/dražjega. Pa tudi vozi se po taki cesti ki zahteva dobre gume (preko Bogenšperka).
B|ind je napisal/-a:Zase sem gume že izbral, zdaj pa bi rabil kak dober predlog še za punco ki pa vozi dimenzijo 175 / 65 R14, gume pa vozi celo leto. Tako da bi morda iskal kaj boljšega/dražjega. Pa tudi vozi se po taki cesti ki zahteva dobre gume (preko Bogenšperka).
maniaxxx je napisal/-a:B|ind je napisal/-a:Zase sem gume že izbral, zdaj pa bi rabil kak dober predlog še za punco ki pa vozi dimenzijo 175 / 65 R14, gume pa vozi celo leto. Tako da bi morda iskal kaj boljšega/dražjega. Pa tudi vozi se po taki cesti ki zahteva dobre gume (preko Bogenšperka).
naj raje kupi dva kompleta, bo varneje
Energetik81 je napisal/-a:Pa dajte si že dopovedat, da ne vozimo vsi enako in da nekateri NE znucamo gum praktično nič, ne letnih ne zimskih. Spomladi sem dobil na rabljenem avtu zimske s 5mm profila in sem jih vozil celo poletje, ker bom sedaj nove nabavil. Meril sem s šublerjem spomladi in zdaj, po 7000 prevoženih. Ma ni razlike niti 0,5mm, pa sem se vozil velikokrat tudi pri 35°C.
Ko smo na prejšnjem avtu imeli nove zimske, smo jih v 4 letih znucali mogoče za 1,5mm.
Energetik81 je napisal/-a:Pa dajte si že dopovedat, da ne vozimo vsi enako in da nekateri NE znucamo gum praktično nič, ne letnih ne zimskih. Spomladi sem dobil na rabljenem avtu zimske s 5mm profila in sem jih vozil celo poletje, ker bom sedaj nove nabavil. Meril sem s šublerjem spomladi in zdaj, po 7000 prevoženih. Ma ni razlike niti 0,5mm, pa sem se vozil velikokrat tudi pri 35°C.
Ko smo na prejšnjem avtu imeli nove zimske, smo jih v 4 letih znucali mogoče za 1,5mm.
peroRS je napisal/-a:v ca. treh letih (odvisno od kilometrov)
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov