No saj boš sam vidu, boš menjal če bo potreba. Ko že govorima o snegu, sem že malo pozabil kako so bile nasploh Montero 2, ampak po snegu so popolno nasprotje Montero 3, torej ne ravno dobre.
Ko je imela mama zadaj stare Montero 2, spredaj pa nove uniroyal (fulde je presekala spredaj), jo je 2x zasukalo v snežnem metežu pri nizkih hitrostih. Jaz pa z istim avtom nisem imel problemov s kakšnim lovljenjem zadka, pa sem vozil hitreje. Vem, pa da ni bil prijeten občutek, saj je zadek skos trzal in potreboval rahle popravke, ampak nisem mel nikoli problemov da bi se mi gume maščevale

.
Sedaj razumeš, zakaj ti učitelj varne vožnje reče, da daj slabše gume spredaj? Če bi bil trd za volanom, bi se sukal. Z volanom in nosom voznik lažje čuti spodrsavanje in instinktivno upočasni, ko pa zadek odnese pa je potrebno malo občutka, refleksov in izkušenj, ter sreče. Imeti zadaj precej slabše gume zato zna biti velik problem. Vendar kot sem že povedal v eni drugi temi, gredo na varni vožnji nekateri učitelji predaleč in priporočajo, da zvoziš sprednje gume, daš zadnje spredaj, za zadaj kupiš nove. Torej končaš zadaj z novimi gumami (vprašanje če sploh isti model), spredaj pa 4 leta starimi s polovico profila. Po mojih izkušnjah so vse štiri gume istočasno kupljene in z dovolj rednim menjavanjem, da se obdrži približno enak profil, najboljša kombinacija. Za večino voznikov je menjava spredaj-zadaj na sezono dovolj. Tisti, ki se pa vozijo več km na šiht in podobno, bi pa morali menjavati pogosteje, drugače lahko imaš naslednjo sezono zadaj 2-3mm manj profila.
Kakorkoli, verjetno so na varni vožnji rahlo preobčutljivi, ker je bilo pred cca. 10-15leti popularno, da so se spredaj dale zimske gume, zadaj pa pustile letne. Seveda so nekateri vozili brez problema, nekateri so se pa sukali kot v lunaparku

.