maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: Zimske pnevmatike za sezono 2011/2012 in priporočila

Napisal/-a maniaxxx Po nov 07, 2011 7:15 pm

kalbo je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:Ja js delam 40kkm na leto in vsako leto menjam gume, kupim pa vedno nekaj v top rangu, sava in podobno na mojmu avtu nima kaj iskat, kje šele kaki kitajci. Letne sem imel letos kombinacijo vredestein, pirelli, zimske imam vse 4 enake, ker sem moral vse 4 kupit, imam pa semperit speed grip2, drugo leto bom ( če bom imel isti avto ), kupil 2 nove zimske za zadaj, tiste, ki bodo letos zadaj pa dal spredaj.

Oprosti, ampak kako lahko pametuješ ljudem, sam delaš pa največjo blesarijo, ki jo lahko? Ni čudno, da se ti ESP vklaplja, če maš pa različne gume na oseh. Ob tvoji kilometrini se enkrat na menja gume naprej nazaj in se jih na dve sezoni menja vse štiri. Tako imaš vedno na vseh štirih kolesih enake pnevmatike in boš lahko dal tud naslednjič verodostojne podatke o katerihkoli gumah. Jao, svašta se sprehaja po tem svetu.

Kako naj na dve sezone menjam gume če jihz ližem v eni?
:roll: :roll:

Mater si pameten ti :roll: . Če pa ciljaš na mojo izkušnjo s savo HP, so bile takrat vse 4 gume 2 tedna stare sava eskimo hp. Zdaj imam v isti dimenziji semperit speed grip 2, in tudi pri teh za ta letni čas brezveznih temperaturah ni nobenih težav, ki so bile z savo eskimoHP.

Pa daj mi razloži zakaj točno bi se mi ESP vklopil zaradi različnih gum na vsaki osi.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

stavnilev28
Nov uporabnik

Napisal/-a stavnilev28 Po nov 07, 2011 8:21 pm

edit mod
Za take neumnosti je kazen samo ena

Uporabniški avatar
406
Novinec

Napisal/-a 406 Po nov 07, 2011 10:55 pm

veliko sem ze prebral na forumu a se zdaj nevem tocno kaksne naj bi bile savine gume eskimo s3. letnik tam 09/10
eni pravjo pac dobra al pa povpreca,drugi pa podn

Viewer
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Viewer Po nov 07, 2011 11:07 pm

Če ti kaj pomaga - prijateljeva punca jih ima 7. leto, pa ji menda še držijo.
Je pravila, da na mokrem ni imela težav, čeprav naj bi bil moker teren njihova šibka točka.
Ne vem pa, koliko je občutljiva na njihovo hrupnost (nimam osebne izkušnje).

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po nov 07, 2011 11:20 pm

406 je napisal/-a:veliko sem ze prebral na forumu a se zdaj nevem tocno kaksne naj bi bile savine gume eskimo s3. letnik tam 09/10

Dobra v snegu, podn na mokrem (po mojih in tujih izkušnjah) - skupaj podpovprečna (ker je večinoma mokro in ne zasneženo). Ko se bo kaj zgodilo in bo treba na polno zavirat na mokrem, bo marsikomu žal za vsak prišparani evro pri gumah.

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce To nov 08, 2011 12:27 am

esem je napisal/-a:
406 je napisal/-a:veliko sem ze prebral na forumu a se zdaj nevem tocno kaksne naj bi bile savine gume eskimo s3. letnik tam 09/10

Dobra v snegu, podn na mokrem (po mojih in tujih izkušnjah) - skupaj podpovprečna (ker je večinoma mokro in ne zasneženo). Ko se bo kaj zgodilo in bo treba na polno zavirat na mokrem, bo marsikomu žal za vsak prišparani evro pri gumah.

+1

Glede na 7let stare S3 pa samo... za peljat staro mamo v trgovino so kul. Zadaj pa folk popizduje, ko se po dežju vozi kolona 60. Seveda čez naselje gre komot 70 :roll: :D :lol:
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
kalbo
Novinec

Napisal/-a kalbo To nov 08, 2011 8:04 am

@maniaxx: Na polovici sezone menjaš naprej nazaj in enakomerno v dveh sezonah zguliš gume in greš po 4 nove. Tko dela vsak pameten človek in ma gume z enakimi lastnostmi na obeh oseh. Če pa ne veš, zakaj in kako vplivajo gume z različnimi lastnostmi na oseh na stabilnost in vozne lastnosti pri sodobnem avtu, ti pa žal ne morem pomagat. Mi pameti zmanjka. Mi pa tole tvoje neumno početje pove veliko o verodostojnosti tvojih izjav. Pa ti kilometri ne pomagajo kaj dosti.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To nov 08, 2011 8:25 am

esem je napisal/-a:

na mokrem je ta guma obup, na snegu pa presenetljivo dobro drži.

Jerry007
Novinec

Napisal/-a Jerry007 To nov 08, 2011 2:37 pm

Sicer sem sam imel tudi S3 gor samo enkrat. Meni je vseeno kaj drugi trdijo, ampak ta guma je zame j**c od zadnjega j***a. V mokrem slaba, po ovinkih je tak čudn filing k se guma kar "spodira"... Naj ti nebo hudo kakšen evro več odštet za gume ;)
Po drugi strani pa, če greš gledat po parkirplacih, ima dosti avtov savine s3 gume.

Glede tiste izjave 7let stare savine s3 gume pa držijo še vedno na mokrem... Ste mi kr carji :lol:

maarkec
Stalni uporabnik

Napisal/-a maarkec To nov 08, 2011 3:28 pm

se strinjam, sam sm jih mel nove S3 , ok, prvo leto sneg mokra cesta recimo da ok, ce prav ze nova ni dobra za pa mokrem, po 4 letih pa je bila za se ubit, tko da sm menjal, tisti k mate savo poskusite gume kot so goodyear ultra grip, dunlop 3d al pa continental contiwinter, pa boste ugotovili, da je S3 zelo slaba guma, hočem reci, treba poskusit tud najboljše , pa potem lahko ocenis gume

lp

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To nov 08, 2011 3:46 pm

Evo iz prve roke. Na lastnem vozilu imam GY ultragrip 8, na drugem pa so Sava S3. Na mokrem grem lahko v določen ovinek brez spuščanja plina,brez zaviranja, med tem ko s S3 slišiš nekako drgnenje, kot da boš vsak čas na kritični točki. Seveda s S3 peljem tudi počasneje, pa so gume letošnje. So pa iste dimenzije, 195/65/R15. Osebno dam raje 10€ več za varnost.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To nov 08, 2011 4:16 pm

Gosic je napisal/-a:Evo iz prve roke. Na lastnem vozilu imam GY ultragrip 8, na drugem pa so Sava S3. Na mokrem grem lahko v določen ovinek brez spuščanja plina,brez zaviranja, med tem ko s S3 slišiš nekako drgnenje, kot da boš vsak čas na kritični točki. Seveda s S3 peljem tudi počasneje, pa so gume letošnje. So pa iste dimenzije, 195/65/R15. Osebno dam raje 10€ več za varnost.

To se popolnoma strinjam. Na AX-u sem se že navadil tega drsenja, tako da mi ni problem. :vrum :___o (čeprav se ni ravno za hvalit s tem oops )
Je pa to zadnji komplet Save, ki bo na mojem avtu (čeprav so dobro služile 6 zimskih sezon).

Si pa težko predstavljam kako bi se obnašal recimo 1800kg težak avto s temi gumami na mokri ovinkasti cesti :huh: :bonk
Zadnjič spremenil peroRS, dne To nov 08, 2011 4:25 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To nov 08, 2011 4:24 pm

Ja saj delež Save S3 na parkiranih avtomobilih (tudi poleti), da jasno slutit, zakaj si večina ne upa več kot 70 km/h po mokrem... :roll:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To nov 08, 2011 8:10 pm

kalbo je napisal/-a:@maniaxx: Na polovici sezone menjaš naprej nazaj in enakomerno v dveh sezonah zguliš gume in greš po 4 nove. Tko dela vsak pameten človek in ma gume z enakimi lastnostmi na obeh oseh. Če pa ne veš, zakaj in kako vplivajo gume z različnimi lastnostmi na oseh na stabilnost in vozne lastnosti pri sodobnem avtu, ti pa žal ne morem pomagat. Mi pameti zmanjka. Mi pa tole tvoje neumno početje pove veliko o verodostojnosti tvojih izjav. Pa ti kilometri ne pomagajo kaj dosti.

Česa ti ne štekaš? raje imam vsako drugo leto 2 skoraj nove in 2 čisto nove gume, kot da se drugo sezono furam z napol zlizanimi gumami....letos sem dal v začetku maja letne gume gor pa sem jih 2 tedna nazja dal dol čisto zlizane za moje pojme ( 3mm profila )....js ne čakam, da gume do žice zližem, menjam raje dosti prej.

O verodostojnosti mojih izjav pa lahko sodi tisti ki pozna mene in moj stil vožnje, ne pa en pametnjakovič
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Viewer
Nov uporabnik

Napisal/-a Viewer To nov 08, 2011 9:08 pm

Koliko profila so imela pred tema dvema tednoma? (Bolje že vprašanje za drug topic, ker smo zašli s teme.)

renault_dti
Novinec

Kormoran Snowpro2

Napisal/-a renault_dti To nov 08, 2011 11:11 pm

Pozdrav,

Sem že iskal po odprtih temah, vendar glede na to, da so vse stare nekaj let, bi rad nekaj "frišnih" novic.
Gledam kormoran Snowpro 2 gume, cenovno zelo ugodna guma, cenejša kot tudi marsikatera "čunga lunga" guma, pa vendar glede na ime in nekaj brskanja po netu kar dobra guma. Jih je kdo kupoval v kratkem, lahko ponudi kakšne konkretne informacije?
Aja, gume bodo večinoma časa na AC 130-140 kmh, drugače sem pa it ravnine doma, tako da ne potrebujem nevem kako hude gume, a vendar vsakega "dreka" tudi nebi deval na avto.
LP

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Re: Kormoran Snowpro2

Napisal/-a B|ind To nov 08, 2011 11:12 pm

Kakšen avto pa imaš ?
Na R. Twingotu so se odlično izkazale !
Je pa res da se je Twingo vozil po mestu ampak do doma je nekaj hriba pa ni bilo nikol problema.

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Re: Kormoran Snowpro2

Napisal/-a LinuxFuter Sr nov 09, 2011 12:38 am

To je nekaj v rangu Save S3, samo da niso tako nevarne po mokrem (osebno mnenje), za po snegu so pa odlične.

Uporabniški avatar
kalbo
Novinec

Napisal/-a kalbo Sr nov 09, 2011 8:15 am

@maniaxx. Poslušaj, ne ti men pametnjakovič. Začel si pametovat ti meni in ne jaz tebi. Glede na to, da v sezoni zguliš spredaj nove letne gume do 3mm profila je nekaj narobe al s tvojim stilom vožnje al pa z nastavitvijo podvozja (jemljem podatke iz tvojih 40 tisoč km letno, približno to cifro furam sam privat, službeno pa še pol te cifre poleg), pa mi na privat avtu letne komot zdržijo dve sezoni in jih vržem stran pri 3- 4 mm profila).

Če bi delal prav bi imel lepo prvo sezono nove gume, drugo pa bi jih zabrisal v koš na 3/4 življenske dobe in mel potem spet vse 4 nove. Tko se pa vedno furaš na različnih pnevmatikah na oseh in nikol nimaš optimalnih voznih lastnosti. Žal delaš blesarijo, sicer svetlobno leto manjšo kot pacienti s 3mm profila in 7 let staro gumo, delaj še naprej, sam pol meni ne pametuj okol gum in ne streljaj mi s pametnjakovičem.

PS: Tistele Save pri meni so pa zadovoljive in nimam slabega občuta zjutraj, ko je mastno in vlažno ene 2000 km so že dale skozi. Malo sicer plavajo po AC in me mal grize, kaj bi počele UG 8, sam to je zanemarljivo. Bomo videli kaj bo v pravih zimskih razmerah.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr nov 09, 2011 8:19 am

sedaj se pa oba malo umirita, ker debata poteka o gumah in ne pametovanju...
Vrni se na Aktualno področje: Zimske pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov