Uporabniški avatar
kalbo
Novinec

Re: Zimske pnevmatike za sezono 2011/2012 in priporočila

Napisal/-a kalbo Sr nov 09, 2011 9:35 am

Zdaj ko pa gledam spet tale test od motorevije mi pa spet ni nič jasno. Sava Eskimo S3 je priporočljiva in ne zaostaja dosti za UG8. Lani ni bla priporočljiva, letos spet je, pa je že skoraj deset let identična, ker jo vedno pozimi furam na drugem malem avtu. Conti itak vedno zmaga pred GY. GY je vedno priporočljiva Mišelinke, Continentalke so pa vedno zelo priporočljive razlike pa vedno minimalne. Kot sem že na prvem postu v tej temi rekel, mi teli testi v motoreviji že nekaj let smrdijo po favoriziranju določenih znamk. Pol se pa nekaterim vklaplja ESP glede na to kako teste berejo, ker majo zadaj lansko zmagovalko, spredaj pa letošnjo, lanska je pa letos na drugem mestu :DDD
Ultragripke furamo na službenih avtih že od številke 6, se mi zdi, pa ni noben še nikjer ostal v snegu, pa mislim da na teh slavnih testih nikol niso blestele.

Enkrat bi rad videl test zimskih gum na drugi polovici življenske dobe. Bi bli pomojem zanimivi rezultati, ker je vsaj zame obnašanje v drugi sezoni odločilno, a bo moj avto še videl to gumo, al ne.

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Re: Kormoran Snowpro2

Napisal/-a Kegl Sr nov 09, 2011 11:27 am

jst sm jih mel 2 leti in nisem mel nobenih problemov...čist vredu guma za svoj dnar ;)

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr nov 09, 2011 4:07 pm

adis je napisal/-a:sedaj se pa oba malo umirita, ker debata poteka o gumah in ne pametovanju...

Poglej kdo je prvi začel, samo ker se men zdi sava šrot od gume, če njemu ustreza mi pač dol visi, js povem svoje mnenje.

@kalbo...nikol ne bom razumel zakaj zarad različnih gum na oseh ne bi imel optimalne varnosti ampak pustmo to. Pa z optiko ni nič narobe pri men, s stilom vožnje pa tud ne, res je pa, da nisem en penzič ki nikol ne preizkusi meje pnevmatik
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr nov 09, 2011 4:32 pm

maniaxxx je napisal/-a:
adis je napisal/-a:sedaj se pa oba malo umirita, ker debata poteka o gumah in ne pametovanju...

Poglej kdo je prvi začel, samo ker se men zdi sava šrot od gume, če njemu ustreza mi pač dol visi, js povem svoje mnenje.

@kalbo...nikol ne bom razumel zakaj zarad različnih gum na oseh ne bi imel optimalne varnosti ampak pustmo to. Pa z optiko ni nič narobe pri men, s stilom vožnje pa tud ne, res je pa, da nisem en penzič ki nikol ne preizkusi meje pnevmatik

off:
če ti uspe zlizati gume v eni sami sezoni oz. enem letu moraš biti ali veliko na cesti ( vsaj 65.000km letno) ali pa divjaš po cesti z zategnjeno ročno... in za to se je šlo in nič drugega.
uporabniki so ti svetovali, da sprednje gume daš zadaj in zadnje naprej, češ boš imel vsaj še za eno sezono dlje gume ampak ne ti si se pohvalil, da si jih "skuril" v enem letu, kar meni osebno kot tudi večini ni ravno normalno. vsaka "hvala" ima svoje kritike tako, da se jih nauči sprejeti tudi na svoj račun.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr nov 09, 2011 5:30 pm

adis je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:

off:
če ti uspe zlizati gume v eni sami sezoni oz. enem letu moraš biti ali veliko na cesti ( vsaj 65.000km letno) ali pa divjaš po cesti z zategnjeno ročno... in za to se je šlo in nič drugega.
uporabniki so ti svetovali, da sprednje gume daš zadaj in zadnje naprej, češ boš imel vsaj še za eno sezono dlje gume ampak ne ti si se pohvalil, da si jih "skuril" v enem letu, kar meni osebno kot tudi večini ni ravno normalno. vsaka "hvala" ima svoje kritike tako, da se jih nauči sprejeti tudi na svoj račun.

Normalnost je zelo relativen pojem Adis, meni je moja obraba gum povsem normalna, ampak pustmo to. Se umikam iz te debate.
;) ;)
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Sr nov 09, 2011 5:45 pm

kalbo, samo omenim, njegove gume se najprej vozijo na zadnji osi prvo leto, šele drugo leto so spredaj, torej naredijo 80k km... aja glede testov, gume se razlikujejo med dimenzijami. To povdarjajo tudi na ADAC-u. Sava S3 pa za težje avtomobile s širšimi gumami pač niso... tudi zmes se spreminja.
Zadnjič spremenil SuperVeloce, dne Sr nov 09, 2011 5:48 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
when in doubt, flat out

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr nov 09, 2011 5:47 pm

SuperVeloce je napisal/-a:kalbo, samo omenim, njegove gume se najprej vozijo na zadnji osi prvo leto, šele drugo leto so spredaj, torej naredijo 80k km...

wrong, pozabil si na zimske gume vmes :mrgreen: .

PA mislim da je največja razlika v dojemanju znucane gume za nekatere, oziroma če povzamem besede mojga prijatla, gume, ki jih jaz mečem stran bi on vozil še celo sezono.

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Sr nov 09, 2011 5:53 pm

Tudi res, ali bi vozili 8 let stare zimake, ker je še dovolj profila, ali pa 3mm ker to zakon dovoljuje :)
when in doubt, flat out

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr nov 09, 2011 6:14 pm

SuperVeloce je napisal/-a:Tudi res, ali bi vozili 8 let stare zimake, ker je še dovolj profila, ali pa 3mm ker to zakon dovoljuje :)

Js ne..gum starejših od 3h let na avto ne dam...

renault_dti
Novinec

Re: Kormoran Snowpro2

Napisal/-a renault_dti Sr nov 09, 2011 6:58 pm

B|ind je napisal/-a:Kakšen avto pa imaš ?
Na R. Twingotu so se odlično izkazale !
Je pa res da se je Twingo vozil po mestu ampak do doma je nekaj hriba pa ni bilo nikol problema.

Imam Laguno 205/55 R16. Cena 250 eur za komplet je zelo ugodna, tako da jih bom verjetno kar vzel, nihče izmed mnogo vprašanih še ni rekel, da je zanič.

Vseved
Novinec

Napisal/-a Vseved Sr nov 09, 2011 7:02 pm

Letos sem se odločil za Conti TS830.

Odlična na testih, odlična v praksi, dobra cena.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Če nov 10, 2011 10:00 am

Danes sem bil dobesedo šokiran, nad gumami Sava eskimo S3. Cesta je bila danes malo bolj mokra. Pri mojemu 30KM močnejšemu Ceedu se mi ni še nikoli zgodilo, da bi ob štartu iz križišča zavrtel gume v prazno. Nikoli, pa sem včasih tudi že grobo spelal ( z GY utragrip 8). Danes, z bencinarjem, 30KM svohnejšemu motorju in seveda tudi več kot polovično manj navora je avto dobesedno zakopal v križišču. Spelal sem pa normalno, kot vedno. Da ne omenjam ovinka. V ovinek, v katerega grem z GY 60km/h, sem danes doživel pri 40km/h dobesedno odnašanje vozila. Nevem kako ste lahko vi s takimi gumami zadovoljni, povem pa samo to da so bile Kumho I'zen mnogo boljše na mokri cesti. Pa so mi bile tudi zelo slabe proti GY.

Steinkauz
Novinec

Napisal/-a Steinkauz Če nov 10, 2011 10:40 am

Heh sm mel iste gume. Sava S3
Na mokrem kopalo, kot da mam ameriški 5.0 V8 :)
Da ne omenjam ovinkov. Tut če je v snegu kao dobra, je tole zame čisti crap.
Hitro menjal :)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če nov 10, 2011 10:58 am

kar nekaj vprašanj in odgovorov se je že nabralo v tej temi tako, da sem temi dodal še anketo. Vsi uporabniki lahko oddate svoj glas in tako omogočite novemu uporabniku hiter pregled nad svetovanjem pri nakupu zimskih pnevmatik za letošnjo sezono, ki se je že začela.

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Napisal/-a Kegl Če nov 10, 2011 12:29 pm

jst mam sam še eno kratko vprašanje o gumah, glede datuma izdelave!

najdu sm gor cifro 0408...a to pomeni da je bla narejena aprila 2008???

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če nov 10, 2011 12:35 pm

Kegl je napisal/-a:jst mam sam še eno kratko vprašanje o gumah, glede datuma izdelave!

najdu sm gor cifro 0408...a to pomeni da je bla narejena aprila 2008???

zadnji teden v januarju.....

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Napisal/-a Kegl Če nov 10, 2011 12:51 pm

se pravi prve 2 številke pomenita teden, druge 2 pa leto?..

tnx za info

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Če nov 10, 2011 12:53 pm

04 je številka tedna v letu, da se ne boš spraševal, od kje je sašo dobil konec januarja.

edit: si me prehitel za sekundo. Tako kot si napisal. ;)
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Napisal/-a Kegl Če nov 10, 2011 12:54 pm

X-Hair je napisal/-a:04 je številka tedna v letu, da se ne boš spraševal, od kje je sašo dobil konec januarja.

edit: si me prehitel za sekundo. Tako kot si napisal. ;)

mi je zdej jasno ;)

Uporabniški avatar
kalbo
Novinec

Napisal/-a kalbo Če nov 10, 2011 2:25 pm

SuperVeloce je napisal/-a:kalbo, samo omenim, njegove gume se najprej vozijo na zadnji osi prvo leto, šele drugo leto so spredaj, torej naredijo 80k km... aja glede testov, gume se razlikujejo med dimenzijami. To povdarjajo tudi na ADAC-u. Sava S3 pa za težje avtomobile s širšimi gumami pač niso... tudi zmes se spreminja.

OFF:
Sam še tole pol pa neham. Rekel je, če greš brat, da ma letos vse 4 nove gume. Torej, moj nasvet je bil, da naj menja naprej nazaj in se tako ogne za v bodoče različnim pnevmatikam na oseh, kar se upam da strinjamo, ni ravno optimalno. Zabito je blo nazaj, da kako naj menja naprej nazaj, če zgunca prednje gume v eni sezoni (to je manj kot pol leta, torej okol 15 tisoč na zimsko sezono), nakar mu povem, da tukaj nekaj ne štima, saj ne morš ti z normalno vožnjo in izpravnim podvozjem zličkat pnevmatik prej ko ti poteče servis. Če pa že, naj pa na pol sezone obrne naprej nazaj in na dve leti kupuje vse 4 nove gume. Tko nekak je šla debata okol različnih gum na oseh, sam omenim.
Kar se pa mojih Eskimk tiče, pa nisem rekel nikjer, da sem zadovoljen, ampak da sem zaenkrat zadovoljen, ker pri men mora guma delat solidno skozi celo življensko dobo, ne samo prvih par tisoč km hudo dobro, za teste, pol pa drugo sezono poden od podna, zato bom lahko dal oceno po koncu naslednje sezone, ko bodo moje eskimke za odpis. Se mi je pa pač zdelo čudno, da bi se človeku na suhi cesti ob normalni vožnji ob normalni menjavi pasu na AC vklopil ESP, pa če se vozi na čungalungi. Torej sem podvomil v to, da bi ble krive gume in tu se je začel špetir. Toliko od mene na temo maniaxx. O eskimkah pa zagotovo napišem še kako.
ON:
Se pa seveda strinjam, da Eskimo S3 niso za težji in večji avto, zato mamo na Cromi Eskimo HP, kako se bo obnesla ne vem, testov tud še ni, jo nekateri Nemci kar pohvaljo, sam to ni merodajno. S3 gumo so pa testiral v obeh testih v podobni dimenziji in zmes se ni spremenila. Na Puntiču se Eskimka S3 obnaša že leta enako in me še ni pustila na cedilu.
Vrni se na Aktualno področje: Zimske pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov