C2 VTS je napisal/-a:Smer vrtenja je pravilna na vseh 4 gumah. Torej ni važno, kje je nameščena guma (levo-desno), samo , da je smer vrtenja. če sm prav razumel?
Malo sem se ustrašil, ker sem sedaj šel pogledat še na letne, kjer na notranjem robu piše "this side inside", torej sta gumi 2 levi in 2 desni, in levo ne smeš dati na desno stran, čeprav je smer vrtenja pravilna.
ANJCI je napisal/-a:C2 VTS je napisal/-a:Smer vrtenja je pravilna na vseh 4 gumah. Torej ni važno, kje je nameščena guma (levo-desno), samo , da je smer vrtenja. če sm prav razumel?
Malo sem se ustrašil, ker sem sedaj šel pogledat še na letne, kjer na notranjem robu piše "this side inside", torej sta gumi 2 levi in 2 desni, in levo ne smeš dati na desno stran, čeprav je smer vrtenja pravilna.
Torej letne nimaš smerni profil temveč asimetrični ( Zunanji del pnevmatike oz. Outside je vedno obrnjen navzven ) . V tem primeru je letnica izdelave na zunanjem Outside predelu pnevmatike
Pnevmatika z asimetričnim profilom je vseeno kje je nameščena , ker v vsakem primeru je Outside navzven
Lp, A
abbe je napisal/-a:ANJCI je napisal/-a:C2 VTS je napisal/-a:Smer vrtenja je pravilna na vseh 4 gumah. Torej ni važno, kje je nameščena guma (levo-desno), samo , da je smer vrtenja. če sm prav razumel?
Torej letne nimaš smerni profil temveč asimetrični ( Zunanji del pnevmatike oz. Outside je vedno obrnjen navzven ) . V tem primeru je letnica izdelave na zunanjem Outside predelu pnevmatike
Pnevmatika z asimetričnim profilom je vseeno kje je nameščena , ker v vsakem primeru je Outside navzven
Lp, A
kaj bi blo ce bi jih dal narobe gor.tko da bi napis outside bil znotraj....?
ANJCI je napisal/-a:abbe je napisal/-a:ANJCI je napisal/-a:C2 VTS je napisal/-a:Smer vrtenja je pravilna na vseh 4 gumah. Torej ni važno, kje je nameščena guma (levo-desno), samo , da je smer vrtenja. če sm prav razumel?
Lp, A
kaj bi blo ce bi jih dal narobe gor.tko da bi napis outside bil znotraj....?
Dobro vprašanje
Pnevmatika ( beri radialna ) ima en karkasni vložek sestavljen iz tekstilnih vlaken ki potekajo od enega do drugega jedra pnevmatike. Vse poteka pod kotom 90 stopinj glede na smer kotalenja - se pravi, da glede same zgradbe pnevmatike prvotno ne bi smelo biti nič narobe .
Razumljivo pa je, da sama naloga pnevmatike kot npr. vodljivost v suhem in mokrem, prečne oz. bočne sile s tem da drži smer in ne da jo izgubi ... kotalni upor in posledično poraba goriva ne bo opravljena. ... zaradi samega izgleda profila
Lp, A
C2 VTS je napisal/-a:Torej letne nimaš smerni profil temveč asimetrični ( Zunanji del pnevmatike oz. Outside je vedno obrnjen navzven ) . V tem primeru je letnica izdelave na zunanjem Outside predelu pnevmatike Wink
Pnevmatika z asimetričnim profilom je vseeno kje je nameščena , ker v vsakem primeru je Outside navzven Wink
Lp, A
To pa pomoje vsekakor ne more držati. Pri asimetričnem profilu je le še toliko prej opazno to- da sta 2 desni in 2 levi. V vsakem primeru je outside res navzven samo če ti je vulkanizer prodal 2 levi in 2 desni gumi. V mojem primeru na letnih gumah je to pravilno, saj je profil asimetričen in določena smer kotaljenja( michelin pilot sport), tako da jo lahko premikam samo po smeri spredaj - zadaj.Tko da nikakor ne morem postaviti gume, ki je bila letos na desni strani, na levo stran.
Čudi me da to ni pomembno pri UG7+, saj zgleda da lahko premikam gume po vseh smereh, če jih seveda premontiram skupaj s feltnami.
C2 VTS je napisal/-a:Torej letne nimaš smerni profil temveč asimetrični ( Zunanji del pnevmatike oz. Outside je vedno obrnjen navzven ) . V tem primeru je letnica izdelave na zunanjem Outside predelu pnevmatike Wink
Pnevmatika z asimetričnim profilom je vseeno kje je nameščena , ker v vsakem primeru je Outside navzven Wink
Lp, A
To pa pomoje vsekakor ne more držati. Pri asimetričnem profilu je le še toliko prej opazno to- da sta 2 desni in 2 levi. V vsakem primeru je outside res navzven samo če ti je vulkanizer prodal 2 levi in 2 desni gumi. V mojem primeru na letnih gumah je to pravilno, saj je profil asimetričen in določena smer kotaljenja( michelin pilot sport), tako da jo lahko premikam samo po smeri spredaj - zadaj.Tko da nikakor ne morem postaviti gume, ki je bila letos na desni strani, na levo stran.
Čudi me da to ni pomembno pri UG7+, saj zgleda da lahko premikam gume po vseh smereh, če jih seveda premontiram skupaj s feltnami.
simply je napisal/-a:Razlika ni toliko opazna, dvomim, da imaš obe dimenziji vpisani v homo. katonček, namreč obseg gume je pri njiju drugačen.
jan050 je napisal/-a:Zanima me razlika v obnašanju avta med temi dvemi dimenzijami:
195/65/15
185/65/15
Ali se sploh kaj pozna pri zimski oz. letni gumi. Kaksna je sploh razlika.
Gre se pa za Kio Pro_Ceed. Imam pa tudi občasno malo bolj športno (hitrejšo) vožnjo.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost