Energetik81 je napisal/-a:Pa eni ne pretiravat, ko govorite, da se je nevarno vozit pozimi z zimskimi in da je treba hitrosti zmanjšat zarad zimskih gum.
Sicer nisem mislil odgovarjat ampak, ker si se ravno obregnil ob mojo izjavo bom pač odgovoril.
Prvo kot prvo, če si dobro prebral neodvisni test si verjetno videl kaj se dogaja z enimi in drugimi pnevmatikami in da zimske rabijo daljšo zavorno pot in isto velja tudi pri bočni oprijemljivosti cestišča.
Nikjer nisem napisal, da moraš zmanjšati hitrost pod omejitvijo in če je na normalni cesti omejitev 90km/h se pač tudi z M+S pelješ 90... Omenil pa sem dinamiko vožnje in sem mislil predvsem situacije, kjer moraš recimo zmanjšati hitrost zaradi ostrosti ovinka na recimo 80km/h z letnimi, ta isti ovinek pa je treba z M+S gumami odvoziti s hitrostjo 70km/h, da ne bo kakšnih nepredvidenih izletov v naravo.
Če ne verjameš lahko sprobaš tudi sam... predlagam ti kakšen malo bolj gladek asfalt (v SLO to ni problem najti) na ovinku, po možnosti še malo vlažen pa poskusi z enimi in drugimi gumami pri isti mejni hitrosti, ki ga zvozijo letne gume - v bistvu bolje, da ne probaš, če hočeš obdržati cel avto.
Pa tukaj ne nakladam, ker pozimi vozim dva avtomobila z zimskimi gumami (Mazda 6 na Dunlop Wintersport M3 in Golf V ma GY UG7) in delam letno na obeh skupaj cca 60.000km po raznoraznih cestah in vem kako se obnašajo določene gume.
Aja, pa še to Savine S3 so ene boljših lowbudget M+S gum na trgu in v vseh testih (tudi letošnjem) kotirajo izredno visoko. Po drugi strani pa letne intensa niso kaj prida in so bolj povprečne kot ne pa vseeno v direktni primerjavi z lahkoto odnesejo zimske. Da ne rečem, da so kljub temu dejstvu, da letne niso glih biser, so dosegli odlične zavorne poti celo pri 35metrih.
Ma če bi vzel GY F1 in UG7 v primerjavi bi prišli do enakih ugotovitev, če ne bi bila razlika celo bolj očitna.