pilotka81
Nov uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a pilotka81 To okt 23, 2007 1:31 pm

V glavnem jaz sem pri Lašiču v Brežicah za GY ultra grip 7+ dimenzij 175/65/14 dala za en komad malo manj kot 50 €, poleg tega so mi praktično zastonj gume montirali in centrirali na alu platišča. Gume pa so v bistvu "frišne" 36/2007 se pravi izdelane prvi teden v septembru, itak pa nebi mogle biti stare ker ultra grip 7+ je nov model ki je samo malo izboljšan od ultra grip 7 (tko sem slišala če se motim naj me nekdo popravi).
V spletni trgovini gume-direkt.com pa bi za isto gumo odštela 62,60 € + neki bančne provizije pri nakazilu v tujino.
Po moje je bil zame nakup pri Lašiču zelo ugoden glede nato da so bili tam tudi zelo prijazni in ustrežljivi (pa ne da delam reklamo za njih). Ker sem pri nakupu gum za prešnji avto naletela tud na prodajalca ki mi je hotel prodati gumo ki je že nova imela vidno bulo v smislu kaj bo pa ženska vedela in seveda se mu nisem pustila. Je pa res da so za marsikoga Brežice predaleč in se bolj splača preko neta naročiti pa jih kar domov dobiš ali nakup pri kakem bližnjem vulkanizerju kjer še vse namontiraš.

Lp

jerco
Nov uporabnik

gume za Xsaro Picasso

Napisal/-a jerco Ne okt 28, 2007 9:15 am

lp

Na zimo prevozim med 25 000 in 30 000 km za potrebuje dobre gume v vseh vremenskih pogojih. Domenzije gum so 185/65/15.
Odločam se med sledečimi :

- Continental WinterContakt TS 810
- Pirelli SnowControl
- Misellin Alpin A3
- GoodYear UltraGrip 7+

Cena gume nekako ni pomebna, ker gre zadeva v stroške pa še gume morajo biti res zelo dobre, predvsem na mokri cesti in snegu sama obraba gume malo manj, ker jih v nobenem primeru ne bom uporabil v naslednji sezoni.

Hvala za vaša mnenja.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Ne okt 28, 2007 10:39 am

Glih za to dimenzijo testov nisem našel, so pa vse naštete gume na testih ostalih dimenzij pri vrhu in zelo priporočljive. Po mojm vseen kaj nabaviš. No, UG7+ so čist nove zdej.

LP

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a HaMzO So nov 10, 2007 5:46 am

evo fantje rabu bi en nasvet :D
ker mi ni glih preveč do financiranja novih gum za avto 150€ na komad....

zdej imam ponudbo za 100€ Nove dulnop m3 (se mi zdi da je taka oznaka) 17 col..in te NOVE bi dal na zadnje pogonska kolesa...a spredaj bi dal rabljene tak cca 6mm profila isti model ki jih dobim za 50€ obe gumi...se pravi 150€ skupaj...

no pa vas vprašam a je to dobro ali ne :

nove na zadnja pogonska kolesa in rabljene na spredna kolesa?

-zanima me bolj če bo dober oprijem...
ker z tem avtom se bom po zimi oziroma po snegu zelo malo vozil, le takrat če bo potreba, tako da nebo za usak dan

lp

THE NIGHTRIDER
Nov uporabnik

NASVET GLEDE UPORABE RABLJ. DUNLOP WINTERSPORT M3

Napisal/-a THE NIGHTRIDER So nov 10, 2007 7:31 am

Če boš dobil dimenzijo 17 col Dunlop Wintersport M3 za tak denar se splača vzet. Kar se pa tiče rabljenih zimskih dveh je pa zelo važno koliko so že stare, kajti če so stare več kot 2 leti se ti jih ne splača gor dajat in raje razkiraj še tiste evre in si kupi nove. Na puncinem VW GOLFU IV TDI smo zraven dobili še zimske Dunlop M3 na jeklenih platiščih, gume so bile kot nove samo kaj češ če so pa bile prestare in so bile že trde, verjetno tudi zaradi neprimernega skladiščenja gum ker je zelo pomembno kako jih skladiščimo. Tiste gume so imele še 6mm profila, pa sem jih zdaj dol vrgu in kupil GOOD YEAR UG 7+, ker je zelo dobra guma in jaz jih imam na svojem avtu zdaj UG7 že 3 zimo pa sem z njimi zelo zadovoljen. Je pa poceni ta varianta za 150 evr komplet tako je odvisno od tistih rabljenih dveh v kakšnem stanju sta. Odločitev je tvoja.

:D
TDI POWER
Vrni se na Aktualno področje: Zimske pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov