Ama nesceiri
Nov uporabnik

Napisal/-a Ama nesceiri Pe nov 06, 2009 7:08 am

Evo ti jo temo za žvečenje!

Da vas malo izzovem... moje presenečenje leta! Zaradi firbca in zato, ker si rad sam ustvarim svoje mnenje sem na Laguno II nataknil Rotalove gume s Continentalovo tekalno površino TS-790 http://www.rotalgume.si/index.php?page= ... &Itemid=26 .

Rezultat?

Opa, Miki, totalen šok! Pnevmatike se v deževnem jesenskem vremenu obnesejo vsaj tako dobro, če ne celo bolje kot Michelin Alpin http://www.michelin.si/si/auto/auto_TS_ ... 0&saison=W , ki jih imam na Passatu.

Cena?

205/55/16 so bile v spomladanski akciji pri Jagerju v Velenju dobrih 20€/kom, passatove Michelinke 195/65/15 pa 4x dražje.

Pa da bo jasno... ne pravim, da so Rotalke boljše od Michelink! Želim povedati le to, da v vožnji po dežju očitno (glede na ceno) niso 4x slabše.

Slabost Rotalk: vulkanizer je moral pri centriranju na platišče navesiti nekaj več uteži.

Čakam na malo bolj konkreten sneg...
Modrost se prepira z molkom

Dj Big
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Polje

Napisal/-a Dj Big Pe nov 06, 2009 7:18 am

Ama nesceiri je napisal/-a:Evo ti jo temo za žvečenje!

Da vas malo izzovem... moje presenečenje leta! Zaradi firbca in zato, ker si rad sam ustvarim svoje mnenje sem na Laguno II nataknil Rotalove gume s Continentalovo tekalno površino TS-790 http://www.rotalgume.si/index.php?page= ... &Itemid=26 .

Rezultat?

Opa, Miki, totalen šok! Pnevmatike se v deževnem jesenskem vremenu obnesejo vsaj tako dobro, če ne celo bolje kot Michelin Alpin http://www.michelin.si/si/auto/auto_TS_ ... 0&saison=W , ki jih imam na Passatu.

Cena?

205/55/16 so bile v spomladanski akciji pri Jagerju v Velenju dobrih 20€/kom, passatove Michelinke 195/65/15 pa 4x dražje.

Pa da bo jasno... ne pravim, da so Rotalke boljše od Michelink! Želim povedati le to, da v vožnji po dežju očitno (glede na ceno) niso 4x slabše.

Slabost Rotalk: vulkanizer je moral pri centriranju na platišče navesiti nekaj več uteži.

Jst sm učeri dal gor zimske Michelin Alpine 195/65/15, in nism neki zadovoljn zdele k je biu dež tko tko :? Seveda pa bolše kokr sava S3 k sm ih dobu gor k je biu pa obup :lol:

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Pe nov 06, 2009 7:20 am

rotalke so zakon...vedno dobre izkušnje ;) ;)
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
Karneki
Novinec

Napisal/-a Karneki Pe nov 06, 2009 9:25 am

Dj Big je napisal/-a:

Rezultat?

Cena?

Jst sm učeri dal gor zimske Michelin Alpine 195/65/15, in nism neki zadovoljn zdele k je biu dež tko tko :? Seveda pa bolše kokr sava S3 k sm ih dobu gor k je biu pa obup :lol:

Zakaj Sava S3 slaba, jaz mam sam dobre izkušnje z temi gumami, tud zdaj sem jih na BMW - namotiral, prej na Golfu IV.
A si tud ti v lukno padu?
Nič vidu, nič slišu, nič kriv!

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe nov 06, 2009 9:52 am

Karneki je napisal/-a:
Dj Big je napisal/-a:

Rezultat?

Cena?

Zakaj Sava S3 slaba, jaz mam sam dobre izkušnje z temi gumami, tud zdaj sem jih na BMW - namotiral, prej na Golfu IV.

Zato ker je obupno slaba v mokrem.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Pe nov 06, 2009 11:14 am

Takole bom rekel - po mojem mnenju je bolje na 2 leti menjati Rotalke, ko pa 5 let voziti na nekih premium gumah. Vsaj glede materiala profila. Kakor sem imel do zdaj izkušnje, material dobesedno lima in je zelo mehak. So pa zato verjetno slabše na suhem (se bolj zvijajo) in se bolj rabijo.
Kako je pa s kvaliteto spajanja nove plasti na karkaso, je pa vprašanje. Sem imel primer, ko smo nabavili rabljen avto, da je pri 3 leta stari obnovljeni gumi tekalna plast odstopila za mm. Ne vem pa točno, katera firma je bila. To pa ni OK. Zato tudi ne kupujem obnovljenih, ker bi imel potem ves čas slab občutek, vsaj na AC.

Kakorkoli že, bolje dober in defenziven voznik na Rotalkah, kot pa pacient na premium gumah. Veliiiko bolje. Hude nesreče se ne dogajajo zaradi eksplozij gum.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
denko4
Novinec

Kraj: dolenjske benetke

Napisal/-a denko4 Pe nov 06, 2009 12:06 pm

Vsako leto zmontiram vsaj 100komadov Rotalk in se mi je do sedaj šele enkrat zgodilo, da je odstopila nova guma od stare.
To se je zgodilo pa enmu, ki je že poprej uničil vse gume tako, da so postale bulaste(matador, kormoran,...). Ima pa golfa II s katerim divja po hosti.

Ni hude bojazni, da bi se kaj takega zgodilo.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Pe nov 06, 2009 6:55 pm

Mislil sem da bo ta tema šla v pozabo, pa očitno še živi.
No sam sem še zmeraj skeptičen in se za takšne gume ne bi odločil.

Res pa da sem si danes ogledoval zanimivega - skoraj novega BMWja 535d z novimi Kenda Komet gumami.
Kam gre danes svet.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe nov 06, 2009 7:06 pm

To je pa pogost pojav, hud avto pa neke čunga lunga gume...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

matej_
Novinec

Kraj: velenje

Napisal/-a matej_ Pe nov 06, 2009 9:10 pm

Če je pa kreda tak velika.

Men na kraj pameti ne pade da bi dal takšne gume gor. Se imam preveč rad!
Sj v 90% bo takšna guma ok, sam ko bo pa kaj na cesti zaškripalo, pa potem da zaradi gume se nebi mogu rešit, to se pa ne bo zgodilo. Zmeraj kupujem pre tri na testih, pa čeprav nimam odveč denarja.

Dj Big
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dj Big So nov 07, 2009 2:31 am

ban je napisal/-a:
Karneki je napisal/-a:
Dj Big je napisal/-a:

Rezultat?

Cena?

Zato ker je obupno slaba v mokrem.

X2, pozimi je večinoma mokro, vlažno... te gume pa po mokrem če je treba mal potegnit ko se vključiš samo vrti, ko zabremzaš ne ustavi. In jst malo hitreje vozim, enkrat me je obrnilo na ovinku sreča ni bilo nič. :? Tako da sm ih šou menjat, in sava pri meni več nikol ne pride v poštev. Ne mislim zarad gum met nesrečo 8)

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So nov 07, 2009 7:15 am

Ne mislim zarad gum met nesrečo

Si pomisll kdaj na hitrost, glede na to, da pišeš o tem, kako voziš hitro in do skrajne meje avtomobila.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver So nov 07, 2009 9:01 am

Pozdravljeni!

Kot sem že v enem mojih prejšnjih postov pisal, si vsak lahko kupi gume po svojih zmožnostih glede na svoj način vožnje.
Skozi odgovore tukaj prisotnih pa vidim, da je pri nabavi teh nalitih gumah edini "parameter" cena in razslojitev same gume da/ne. Kot da bi ljudje bili kar tako hitro zadovoljni rekoč: "Ah sej, zame bo v redu, saj ne divjam.."
Se strinjam, zakaj bi plačeval več, če pa boljše kvalitete ne rabiš. Ampak zame velja, da gume spadajo v tisto kategorijo stvari, katere je smiselno/nujno, da se vzame več rezerve in se kupi bolj kvalitetno robo, seveda po meri zmožnosti denarnice.

Vsak pa si lahko kupi kar si sam želi. Sej pravim, hvalabogu za toliko izbire, da si vsak izbere po svoji želji.
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Dj Big
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dj Big So nov 07, 2009 12:40 pm

simply je napisal/-a:

Si pomisll kdaj na hitrost, glede na to, da pišeš o tem, kako voziš hitro in do skrajne meje avtomobila.

vozim hitro lahko ti razložim očitno si ne predstavljaš to na pravi način. Ni mišljeno norjenje čez centr ampak izven naseljske ceste ker so malo prometne in pač ovinkaste, tako da če se pelješ hitreje je treba met dobre gume ne pa take da ob prvi nepredvideni situaciji za ovinkom odletiš v pm.....

romanll
Novinec

Napisal/-a romanll So nov 07, 2009 2:08 pm

keri smehi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
denko4
Novinec

Kraj: dolenjske benetke

Napisal/-a denko4 So nov 07, 2009 5:37 pm

Dj Big je napisal/-a:
simply je napisal/-a:

vozim hitro lahko ti razložim očitno si ne predstavljaš to na pravi način. Ni mišljeno norjenje čez centr ampak izven naseljske ceste ker so malo prometne in pač ovinkaste, tako da če se pelješ hitreje je treba met dobre gume ne pa take da ob prvi nepredvideni situaciji za ovinkom odletiš v pm.....

Po moje je večja verjetnost, da zaradi hitrosti narediš karambol na ovinkasti cesti (po možnosti še v hosti, kjer je listje po tleh), kot pa v naselju. Zato mi ni jasno zakaj to omenjaš.
Tako kot je Firediver napisal. Vsak si kupi take gume, kot jih potrebuje. Če noriš po ovinkih pa vsekakor potrebuješ boljše gume. Sava S3 in Rotalke so namenjene normalni vožnji, ne pa norenju.

nejcracing
Novinec

Kraj: trojane

Napisal/-a nejcracing So nov 07, 2009 6:24 pm

kolega je kupil nove rotalke dau je 80e za vse 4 14 colske, za tak dnar da lahko vsak let nove gor, drugač pa te gume so za v sneg kr vredi

dejan19
Novinec

Napisal/-a dejan19 So nov 07, 2009 7:06 pm

Zdravo
Kje jih je pa dobil za 80€ 4 komade?
lp

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec So nov 07, 2009 10:37 pm

dober si, če si jih dobil za 20eur, to pa je s tvojega spleta oz. tisto kar si nalepil ti

205/55 R16, TS-790
Slika je simbolična! Dostava je všteta v ceno!

Cena na enoto (kos): 33,00 EUR (z 20% DDV)

20 eur za gorsko kolo

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr So nov 07, 2009 11:49 pm

to so pa "veze in poznanstva" prek takih vez sem tud jaz nabavil zase in za svoje kolege kar nekaj kompletov gum. pa še količinski popust se da dobit.
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...
Vrni se na Aktualno področje: Zimske pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost