Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Re: TESTI ZIMSKIH PNEVMATIK 2012/13

Napisal/-a B|ind So okt 13, 2012 4:22 pm

maniaxxx je napisal/-a:
B|ind je napisal/-a:Zase sem gume že izbral, zdaj pa bi rabil kak dober predlog še za punco ki pa vozi dimenzijo 175 / 65 R14, gume pa vozi celo leto. Tako da bi morda iskal kaj boljšega/dražjega. Pa tudi vozi se po taki cesti ki zahteva dobre gume (preko Bogenšperka).

naj raje kupi dva kompleta, bo varneje ;)

Kaj pa vem..vozi že dosti let tako da ima celo leto iste gume pa ni imela težav do zdaj. Je pa res da je umirjuen voznik in ne sili gum v skrajnosti..

Se bom glede na predloge vrjetno res za Michelin odločil. Je obraba manjša kot pri recimo UG8 ali Conti TS800 ?

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So okt 13, 2012 4:31 pm

B|ind je napisal/-a:Se bom glede na predloge vrjetno res za Michelin odločil. Je obraba manjša kot pri recimo UG8 ali Conti TS800 ?

Po testih naj bi imela Michelin manjšo obrabo, za Goodyear UG8 pa piše, da je nekoliko slabša v snegu :)

Ni sicer dimenzija, ki jo iščeš:
http://www.motorevija.si/cms/controls/w ... /2012/1808

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind So okt 13, 2012 6:00 pm

Hvala. Torej bom vzel Michelin za punco in Nokian zame (oz. čakam še ceno za UG8, če nebo pretirano dražja od Nokian bom vzel goodyearko)

Uporabniški avatar
Niina
Nov uporabnik

Napisal/-a Niina Po okt 15, 2012 9:22 pm

Pozdrav,
Mene zanima, če ima kso izkušnje z 4x4 vozili/gumami?
Prvo zimo imamo Hondo hrv in sem še mal surova glede izbire gum za zimo.
Ve kdo katera je najboljša izbira, da bo vožnja varna?
Ps: živim v hribu tako, da se morm zanest tut na gumo da se bo avto ustavil :)
V oamtc testu je baje Continental ContiWinterContact TS850 najboljša. Dimenzije imam pa 205/60/16.

Hvala že vnaprej za nasvete!

Uporabniški avatar
vuc
Novinec

Vaše izkušnje z zimskimi gumami KW27 KUMHO

Napisal/-a vuc To okt 16, 2012 7:07 pm

vaše izkušnje z zimskimi gumami 205/50R17 V KW27 XL KUMHO
al pa saj s tem modelom gume

specifikator
Nov uporabnik

Napisal/-a specifikator To okt 16, 2012 8:47 pm

Zdravo

Prosim forumase za eno mogoče malo čudno uslugo. No s punco si lastiva ford mondeota mk4, kamor po vseh zbranih podatkih laho natakne gume 215/55/16 oz. vecje(drazje). No cel kup okoliskih hribovcev skupaj z domacimi so me preglasili in obveljala je ideja da so xy gume narejene v neki kitajski garazi cisto ok in da se ne splaca dajati vec kot 50€ za eno gumo.
Kako za boga dopovedat ljudem da so preverjene gume dosti bolj varne in se splaca dat malo vec in se vozit tako kot je treba.

Hvala

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To okt 16, 2012 8:52 pm

specifikator je napisal/-a:Zdravo

Prosim forumase za eno mogoče malo čudno uslugo. No s punco si lastiva ford mondeota mk4, kamor po vseh zbranih podatkih laho natakne gume 215/55/16 oz. vecje(drazje). No cel kup okoliskih hribovcev skupaj z domacimi so me preglasili in obveljala je ideja da so xy gume narejene v neki kitajski garazi cisto ok in da se ne splaca dajati vec kot 50€ za eno gumo.
Kako za boga dopovedat ljudem da so preverjene gume dosti bolj varne in se splaca dat malo vec in se vozit tako kot je treba.

Hvala

In kako naj ti mi pomagamo tukaj? Pomoli jim teste pa naj malo pogledajo zavorne poti na mokrem, lahko pa tudi oni kupijo kitajke, ti pa kaj kvalitetnega pa testirate.. :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

hyundai4x4
Nov uporabnik

Napisal/-a hyundai4x4 To okt 16, 2012 9:52 pm

Pozdravljeni,

Kupujem zimske gume dimenzij 225/70/16 in me zanima vaše mnenje o teh predlogih.

Dunlop SP WINTER SPORT 3D

Continental ContiCrossContact Winter

Michelin Latitude Alpin

Za Dunlop 3D gume sem slišal da dolgo zdržijo. Verjetno ne bom zgrešil če vzamem katero koli izmed teh gum ?

Hvala in LP

martin85
Nov uporabnik

Napisal/-a martin85 To okt 16, 2012 10:52 pm

Hvala

Zakaj bi jim pa to moral dopovedovati? Kupi tisto, kar se tebi zdi prav in meni se zdi točno tako, kot se tebi ;) Tudi sam sem do letos na staro gabjo (16let) dajal ene najdražjih gum (GY) in nikoli vozil več kot dve zimi in samo pozimi. Sedaj za novejši in boljši avto pa ravno tako ne šparam. Guma je edini stik s podlago in se njenega pomena zaveš šele ko pride do ''momentov presenečenja'' (nenedna kolona. zasuk vozila pred očmi, izsiljevanje,...

specifikator
Nov uporabnik

Napisal/-a specifikator Sr okt 17, 2012 8:43 am

maniaxxx je napisal/-a:

Hvala

In kako naj ti mi pomagamo tukaj? Pomoli jim teste pa naj malo pogledajo zavorne poti na mokrem, lahko pa tudi oni kupijo kitajke, ti pa kaj kvalitetnega pa testirate.. :mrgreen:

Sem mislil, da je že imel kdo podobno izkušnjo :)
To je tako, ko pač kažeš vse teste po spletnih straneh pa komentarje pa to pa dobiš odg, ja da "računalnik je sam škatla, ne ve zmer usega" pa sem iskal kak tehten argument :)

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Sr okt 17, 2012 8:47 am

In kakšna je razlika v ceni? zelo dobre gume za to dimenzijo so od 125 € (Conti TS850), koliko so pa tiste kitajke 80€? Pa če tudi dobiš poceni gume ki bodo dobre v snegu, kaj pa potem poraba goriva in hitrost obrabe, teh 180 € razlike gre hitro skozi, sploh če kupuješ kar eno gumo, ki je ni nikjer v testih - loterija.

Teh 180 € je 120 litrov goriva, če gume zdržijo recimo 40.000 km in če ti kitajke zvišajo porabo zgolj za 0,3 l/100 km se jih ne splača kupit.

Sedaj imaš tudi "energetske" nalepke tako da to nekaj pomaga, samo guma mora biti proizvedena letos da sploh ima to nalepko.
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Loops
Novinec

Kraj: Koroška

Napisal/-a Loops Sr okt 17, 2012 12:56 pm

Gledal zadnic test na voxu Avtomobile...

Testrirali 4 kitajce in Falkena na finskem,en kitajc mislim ,da Sejlun winter... je bil v snegu zelo dober,a po suhem porazen.Ostali trije totalna nula na celi crti.Tak da roke stran od kitajcev.
Falken pa je bil na suhem in mokrem dober,a v snegu in letu,se ni drzal spure,zavorna pot slaba in tudi sam oprijem slab.

Js pa sem lihk vceri namontiral Nokian WR A3,ne morem kaj tost rect pred prvim metezem :) Bomo vidli kako bo z porabo, zdaj ima avto 43700km.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Sr okt 17, 2012 1:09 pm

Jst tudi od včeraj na novih Continental TS800, sem ravno zadel vročinski val. :]
Sicer se pa pelje ko v copatih po tepihu, sicer volan precej mehek, ampak držijo. Čakam dež, da sprobam na mokrem.
Mi pa volan trese, kar nikakor ne bi pričakoval pri Continentalu, saj mi 5let stare Avon na istih feltnah niso tresle niti malo. Tako da upam, da so samo zafrknili pri centriranju in da niso gume krive, peljem jutri reklamirat.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Sr okt 17, 2012 1:27 pm

Energetik81 je napisal/-a:Jst tudi od včeraj na novih Continental TS800, sem ravno zadel vročinski val. :]
Sicer se pa pelje ko v copatih po tepihu, sicer volan precej mehek, ampak držijo. Čakam dež, da sprobam na mokrem.
Mi pa volan trese, kar nikakor ne bi pričakoval pri Continentalu, saj mi 5let stare Avon na istih feltnah niso tresle niti malo. Tako da upam, da so samo zafrknili pri centriranju in da niso gume krive, peljem jutri reklamirat.

Če se voziš po jajcih pol ok. Jaz na tvojem mestu ne bi dajal gor še zimskih. Letos sem v pomlad zategnil dober mesec in pol z zimskimi in sem moral letos kupit dve novi, ker je vse pobralo pa čeprav je bilo ob koncu zime dovol profila, da bi jih vozil letos čez zimo komot. Toplo vreme pač naredi svoje. :? Bomo pa videli kako kopljeta po snegu dve novi Nokianki :)

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Sr okt 17, 2012 1:37 pm

Menjal sem že zato, ker nočem novembrske gužve in ker nimam še 2 kompletov koles (šele pol leta avto). Poleg tega sem dobil pri avtu že rabljene zimske, ki sem jih vozil celo poletje in se niso znucale 0, tako da se tudi te ne bodo v 1-2 toplih tednih.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr okt 17, 2012 3:12 pm

Energetik81 je napisal/-a:Menjal sem že zato, ker nočem novembrske gužve in ker nimam še 2 kompletov koles (šele pol leta avto). Poleg tega sem dobil pri avtu že rabljene zimske, ki sem jih vozil celo poletje in se niso znucale 0, tako da se tudi te ne bodo v 1-2 toplih tednih.

avon se ne bi znucale še 10 let...oprijem je pa druga stvar :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr okt 17, 2012 3:14 pm

Pa nekaj mi je zanimivo, vsi govorite ne zimskih poleti zaradi obrabe ipd...jaz pravim k*** gleda obrabo, itak mi nobene ne zdržijo več kot 2 sezoni ( zimske), stvar je nevarna, zimske gume so že pri mrzlem vremenu slabše od letnih na suhem in mokrem, kje šele pri visokih temperaturah, sam se skoraj ne bi niti upal voziti poleti z zimskimi,

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr okt 17, 2012 3:36 pm

maniaxxx je napisal/-a:Pa nekaj mi je zanimivo, vsi govorite ne zimskih poleti zaradi obrabe ipd...jaz pravim k*** gleda obrabo, itak mi nobene ne zdržijo več kot 2 sezoni ( zimske), stvar je nevarna, zimske gume so že pri mrzlem vremenu slabše od letnih na suhem in mokrem, kje šele pri visokih temperaturah, sam se skoraj ne bi niti upal voziti poleti z zimskimi,

Tole je brezveze razlagat, ker takoj dobiš nazaj odgovor "jaz itak ne divjam tako kot vi, zato nimam težav z oprijemom" :roll:
Zato je bolje reči hitreje se obrabljajo, ker folku hitreje dopoveš, če mu omeniš morebitne stroške, kot pa varnost. oops

off: eni že montirate zimske gume? :shock:

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Sr okt 17, 2012 3:43 pm

peroRS je napisal/-a:off: eni že montirate zimske gume? :shock:

Jaz jih ne. Sem samo izkoristil čas, ko še ni gužve in nabavil dve novi, ter vse 4 scentriral, zdaj pa čakajo na datum oz hladno vreme :mrgreen:

hyundai4x4
Nov uporabnik

Napisal/-a hyundai4x4 Sr okt 17, 2012 8:02 pm

Še cene, ni kakšne bistvene razlike pri tem.

Dunlop SP WINTER SPORT 3D 125,8 EVRA

Continental ContiCrossContact Winter 127,9 EVRA

Michelin Latitude Alpin 132,7 EVRA

Kakšno mnenje ?

Lp
Vrni se na Aktualno področje: Zimske pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov