Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Katere zimske pnevmatike izbrat - priporočila in ANKETA

Napisal/-a INFINITI Če nov 06, 2014 8:18 pm

jack86 je napisal/-a:Kaj je pa razlike Alpin A4 vs A5?

Če imaš A5 v tvoji dimenziji jo vzami;

Slika
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Če nov 06, 2014 8:37 pm

INFINITI je napisal/-a:
jack86 je napisal/-a:Kaj je pa razlike Alpin A4 vs A5?

Če imaš A5 v tvoji dimenziji jo vzami;

Slika

To bi lahko jaz zrisal...to res ni kredibilen vir informacij glede razlike med A4 in A5. Je pa vsekakor smiselno, da se vzame novejši model, slabša skorajda ne more bit, lahko pa je boljša.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Če nov 06, 2014 9:33 pm

Kaj ni kredibilen vir? -Podatki so direktno od proizvajalca, ki je razvijal gumo, kakšne cilje so dosegli pri razvoju med tekmovanjem samim s seboj praktično. Saj niso risali diagrama v primerjavi s konkurenco. -Torej?
Guma ima 16% več lamel, ampak so razvrščene tako da se naslanjajo ob sili ena na drugo in tvorijo čvrsto celoto, da se ohrani stabilnost med močno obrementivijo. Neto površina in oblika kanalov je boljša, za izboljšanje aqvaplaninga
Poleg tega prvič so uporabili elastomer na osnovi sojinega olja, ki omogoča da imajo lahko v zmesi več silike, brez da bi zmes postala "slabotna" na suhi podlagi, kot je recimo AC pri visoki hitrosti, ko se zaradi višjih sil in upora guma lahko močno segreje.

-No kaj imaš pa ti pametnega za povedat?
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

ljubljanska123
Nov uporabnik

Napisal/-a ljubljanska123 Pe nov 07, 2014 7:04 am

hvala za napisano :)
lp

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Pe nov 07, 2014 7:18 am

A ni tale anketa kar malo mimo, glede na to da smo v sezoni 2014/2015, anketa je pa za 20011/2012? :mrgreen:

matej_
Novinec

Kraj: velenje

Napisal/-a matej_ Pe nov 07, 2014 5:38 pm

A niso Michelinke A5 bile slabo oz. slabše ocenjene kot A4 ocenjene? Kolker se spomnem enega testa niso dobile ocene zelo priporočljivo ampak samo priporočljivo.

lp

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Pe nov 07, 2014 6:02 pm

matej_ je napisal/-a:A niso Michelinke A5 bile slabo oz. slabše ocenjene kot A4 ocenjene? Kolker se spomnem enega testa niso dobile ocene zelo priporočljivo ampak samo priporočljivo.

lp

tocno tako, zaradi slabsih lastnosti na suhem

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Ne nov 09, 2014 4:32 pm

INFINITI je napisal/-a:Kaj ni kredibilen vir? -Podatki so direktno od proizvajalca, ki je razvijal gumo, kakšne cilje so dosegli pri razvoju med tekmovanjem samim s seboj praktično. Saj niso risali diagrama v primerjavi s konkurenco. -Torej?
Guma ima 16% več lamel, ampak so razvrščene tako da se naslanjajo ob sili ena na drugo in tvorijo čvrsto celoto, da se ohrani stabilnost med močno obrementivijo. Neto površina in oblika kanalov je boljša, za izboljšanje aqvaplaninga
Poleg tega prvič so uporabili elastomer na osnovi sojinega olja, ki omogoča da imajo lahko v zmesi več silike, brez da bi zmes postala "slabotna" na suhi podlagi, kot je recimo AC pri visoki hitrosti, ko se zaradi višjih sil in upora guma lahko močno segreje.

-No kaj imaš pa ti pametnega za povedat?

Sicer se ponavadi s tabo popolnoma strinjam, a tukaj se pa ne. Vsak proizvajalec bo hvalil svoje produkte kot najboljše med vsemi in ravno zaradi tega jih ne jemljem kot kredibilni vir. Tudi "low-budget" proizvajalci se hvalijo kok dobre gume so naredili, a vsi vemo kakšne so potem na cesti.
Kredibilni vir bi dan danes mogoče bil AMZS, ampak po zadnji aferi ADAC (iz kjer AMZS kopira rezultate) si niti tega nebi več upal trdit. Osebno raje pogledam na www.tyrereviews.co.uk in se odločim na podlagi rezultatov iz izkušenj dejanskih uporabnikov.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Ne nov 09, 2014 5:21 pm

No Michelin nebi primerjal z nobenim od low budget ponudnikov. Konec koncev je njihov ugled in kaj je na kocki če pišejo neumnosti preveč pomemben za uspeh podjetja. Močno dvomim, da bi oni toliko vlagali v razvoj, tehnologije in testiranja brez konkretnega rezultata, ki so ga želeli doseči.

Če pomisliš pa na gumo kot samo je zadeva precej kompleksna, ker veliko lastnosti si nasprotuje. Recimo dober oprijem v snegu= veliko število lamel, ampak hkrati to poruši feedback in obnašanjem na suhem asvaltu, ker se lamele vpogibajo in šetajo avto sem ter tja. Pa skušajo potem inteligentno rešiti tako, da se med obremenitvijo lamele naslanjajo ena na drugo in tako naredijo čvrstejšo celoto. Silika super stvar za mokro in poledenelo - težava pa zmes, ki bi bila učinkovita pri visoki temperaturi in potem dodajo elastomer, ki to vseeno omogoča in še in še. Vsaj meni je opisano precej logično.
Teste gledam tudi sam - vse kar lahko najdem, pa potem najdem vzporednice. Če recimo za določeno gumo vidim na parih koncih napisano da je super na suhem - bo že držalo najbrž. Vsaj dosedaj se še nisem razočaral glede na to kar sem pričakoval od kupljenega kompleta.

Kot zanimivost - lani sem iskal zimsko za coupeja. Poznal sem pa recimo tudi PilotAlpin v tej colaži iz BMW petice. Pa mi je pozornost pritegnila nova Pirelli Sotozerro 3 - testa ni bilo nikjer razen na njihovi strani kjer so ne da bi delali primerjavo z prejšnjo Sotozerro (sem jo tudi vozil) ampak so italijančki šli direktno opisovat lastno hišno primerjavo z konkurenco. Jaz sem jo kupil in ravno na enemu od letošnjih testov na spletni, ki jo gledaš - je dejansko No.1. Meni se pa je tudi dokazala da je res špica.

Sicer pa lej - napiši Michelin email pa povej, da te zanima če lahko podprejo svoje trditve, ker ne verjameš narisanemu diagramu.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Ne nov 09, 2014 5:46 pm

Še nekaj - kar sam osebno najbolj pogrešam pri vseh profi testih ala autobild, adac, auto motor und sport ipd je test gume ko je na pol znucana in test ko je pred zamenjavo. Pomoje bi se šele tam videlo kaj je zrnje in kaj je pleve, ker narediti gumo dobro ko je nova je precej lažje kot pa gumo, ki zdrži super do konca.

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside Ne nov 09, 2014 7:55 pm

-
Zadnjič spremenil darkside, dne Ne jan 11, 2015 4:18 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po nov 10, 2014 1:22 am

Meni se tudi do zdaj zdijo testi (predvsem ADAC) zelo dober pokazatelj lastnosti gum, edino dvakrat sem bil premalo pozoren na obrabo (nisem pričakoval slabše ood predhodnic), enkrat pa je pešala kvaliteta (tresenje), pa sem vse večkrat spravil na mejo oprijema.

Ima kdo kaj izkušenj s Falken Eurowinter HS-435 v baby dimenzijah (145/80 R13)? Sicer me že čakajo pri vulkanizerju, ampak me firbec matra :) Izbira je bila pa bolj porazna (Eskimo S2, Viking, Falken), dražjih pa ne dam na "hobi" avto, ker sem moral dat že 30€ mehaniku, da mi je kolo (s polosovino vred) nazaj nataknil! :lol:

Lep pozdrav iz Madrida!
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

cre79
Nov uporabnik

Napisal/-a cre79 Po nov 10, 2014 9:18 am

~toMmy~ je napisal/-a:Meni se tudi do zdaj zdijo testi (predvsem ADAC) zelo dober pokazatelj lastnosti gum, edino dvakrat sem bil premalo pozoren na obrabo (nisem pričakoval slabše ood predhodnic), enkrat pa je pešala kvaliteta (tresenje), pa sem vse večkrat spravil na mejo oprijema.

Ima kdo kaj izkušenj s Falken Eurowinter HS-435 v baby dimenzijah (145/80 R13)? Sicer me že čakajo pri vulkanizerju, ampak me firbec matra :) Izbira je bila pa bolj porazna (Eskimo S2, Viking, Falken), dražjih pa ne dam na "hobi" avto, ker sem moral dat že 30€ mehaniku, da mi je kolo (s polosovino vred) nazaj nataknil! :lol:

Lep pozdrav iz Madrida!

Okoli 35 je prevec?
Uniroyal ms plus 77
http://www.mimovrste.com/zimske-avtomob ... pnevmatike 34€
http://www.gume-pnevmatike.com/products ... pid/898401 35€
Semperit master grip 2
http://www.gume-pnevmatike.com/products ... pid/898742

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Po nov 10, 2014 9:29 am

INFINITI je napisal/-a:Še nekaj - kar sam osebno najbolj pogrešam pri vseh profi testih ala autobild, adac, auto motor und sport ipd je test gume ko je na pol znucana in test ko je pred zamenjavo. Pomoje bi se šele tam videlo kaj je zrnje in kaj je pleve, ker narediti gumo dobro ko je nova je precej lažje kot pa gumo, ki zdrži super do konca.

To je to, kar tudi jaz pogrešam. Z zimskimi GY sem bil le prvo sezono več kot zadovoljen (mislim, da so bile na 2. ali 1. mestu na različnih testiranjih), nato pa navadna hrenovka.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po nov 10, 2014 11:11 am

cre79 je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Meni se tudi do zdaj zdijo testi (predvsem ADAC) zelo dober pokazatelj lastnosti gum, edino dvakrat sem bil premalo pozoren na obrabo (nisem pričakoval slabše ood predhodnic), enkrat pa je pešala kvaliteta (tresenje), pa sem vse večkrat spravil na mejo oprijema.

Lep pozdrav iz Madrida!

Okoli 35 je prevec?
Uniroyal ms plus 77
http://www.mimovrste.com/zimske-avtomob ... pnevmatike 34€
http://www.gume-pnevmatike.com/products ... pid/898401 35€
Semperit master grip 2
http://www.gume-pnevmatike.com/products ... pid/898742

Kot sem napisal, Falken že čakajo na montažo, zanimajo me samo morebitne izkušnje z njimi, da vem kaj pričakovat. ;) Vzel sem pa pač to, kar se je dalo lokalno hitro dobit, ker na S2 (dobil 2009 z avtom) je po malo bolj intenzivni vožnji po makadamu profil dobesedno razpadel :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Po nov 10, 2014 11:20 am

Tudi jaz pogrešam te teste, bi bili bolj prepričljivi katere gume vzet. Lahko pa povem da sem enkrat probal 4 leta stare (vzel rabljene) UG7 in so bile še odlične, po suhi cesti sem jih mrcvaril in niso zgubile oprijema po snegu, so se še vedno držale kot je treba. UG8 ima mami na 206ki že dve sezoni in nima pripomb, letos bo tretja. TS850 sem imel gor dve sezoni in obe sezone so se držale zelo dobro, letos bo za njih že tretja sezona, tako da bom lahko tekom zime povedal če so še dobre (jih tudi nisem šparal spomladi).

@INFINITI: Ne mislim pisat nikomur, sem samo podal svoje mnenje kaj si mislim o hvaljenju proizvajalcev. Če ti ni všeč, ga lahko mirne vesti preskočiš.

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Napisal/-a pinny Po nov 10, 2014 11:21 am

Jaz tudi grem danes po Falken .... HS 449 =P

cre79
Nov uporabnik

Napisal/-a cre79 Po nov 10, 2014 3:39 pm

pinny je napisal/-a:Jaz tudi grem danes po Falken .... HS 449 =P

Katera dimenzija pa je? Najbrž lahkopreko interneta naročiš za podobno ceno veliko bolše, če ne top, ne pa take slabe.. zanič na mokri,...

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Po nov 10, 2014 8:15 pm

Ima kdo izkušnje z nokian (WR D3)? Po raznih testih so vedno nekje med prvimi 4-imi.

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Napisal/-a pinny Po nov 10, 2014 9:37 pm

cre79 ......... predvidevam, da si z temi gumami zihr zvozu ži vsaj 120kkm, in da voziš super duper gume ki so na vseh testih na 1. mestu, da lahko rečeš kako slabe so ..... verjetn pa slišala rekla, oz. slišal rekel .....
drugače pa ..... za eno gumo razlike pri naročilu preko spleta do max. 6eur po komadu (če primerjam svojo ceno) znese razlika 24eur, potem imaš pri vulkanizerju dražje delo, in za tistih par eur se mi pa res ne da jebat, da bom vso robo 2x vozu (posebej platišča in posebej gume, ker nimam kombija) do vulkanizerja da mi vse zmontira, na koncu bi mi pa ostalo za en kebap, to pa je računica :lol:

pa le zgleda, da saj po tem testu sodeč niso na mokrem tok zanč :D
http://www.motorevija.si/cms/controls/w ... /2012/1809
Vrni se na Aktualno področje: Zimske pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost