@korid: cene bodo mogoče res padle, lahko pa se ti zgodi, da ne boš dobil željene gume, ali pa bo stala še več, ker marsikateri manjši vulkanizer ne more več nabaviti željene firme/dimenzije (skladišča izropana).
Glede ostalih pogovorov bi se še najbolj strinjal z lizardom. Ampak vseeno, zame so iste gume iste starosti, dovolj pogosto menjane med osmi, najboljša možnost.
Sem pa tudi jaz petek dal gor zimake (Fulda KM3, 185-65-14), naredil 150km, da se malo zvozi vrhnja plast... pa kaj pa vem še vseeno ni to to

. Sem že malo pozabil, kako je bilo prvo zimo s temi gumami po suhem, ampak če odmislim handling, tudi grip ni takšen kot se spominjam... recimo danes zvečer, isti rondo na obvoznici za Europarkom, višja temperatura (+1*c), peljal sem mehkeje in lepšo linijo, malo počasneje, napram z letnimi, pa je nos vseeno zaplaval

. Še punco je rahlo presenetil ta občutek, ker sploh ni tega pričakovala pri relativno "lagani" vožnji, je navajena da bolj grobo in hitreje vozim rondoje... očitno ne bom srečen, dokler ne bo kaj snega vrglo po regionalkah

. Ne me narobe razumet, poskušam primerjati s situacijo med lansko zimo, ne z letnimi gumami, ki so druga zgodba...
Pa razvadil sem se stonauro z letnimi Bridgestonkami na 195-55-15, mater ej

bi najraje tudi zimake na to dimenzijo vrgel, itak je snega glih 3 dni na leto v nižinah...
@Jerry007, neglede na pazljivost, izkušnje in tisoče drugih spremenljivk, je na koncu najpomembnejša sreča. Kdor trdi drugače, nima pojma

Evo, oče je prej vozil S3, še pred tem pa svašta plastike (mi je kar sabo ko pomislim), pa nikoli v življenju ni bil povzročitelj nesreče, kilometrina je že dosegla sedem cifer. Zadnjič pa mu je na regionalni cesti meni nič tebi nič (brez smerokaza) človek pred nama zaviral na polno, se dejansko skoraj ustavil in zavil desno na kolovoz. Je stestiral ata reflekse, so super delovali

, pa sva se vseeno ustavila glih pol metra za njim! Evo, če bi še vedno imel tiste stare S3 namesto lanskih UG7+, ali bognedaj kakšno plastiko, kot jo je vozil 15 let nazaj, bi tokrat avto razbil. Pa ti vožnje pred 20leti z letnimi po snegu in razne izkušnje po tujini nič ne pomagajo...