Chris27
Novinec

Napisal/-a Chris27 Sr dec 30, 2009 8:52 pm

Danes sem videl to čudo od puntota v MB na tržaški. Brez zamere, a bolje bi bilo, če bi zadaj imel clean look - pa neki primeren auspuh - tisto dve kromirani cevi izgledata kot odrezana amortizerja od APN-a.
Sicer pa, zakaj si ostal v snegu - gume, ki jih imaš na avtu, meni niti malo ne izgledajo nove - ozke sicer so, ampak precej trde.
A si gume po dogodivščini zamenjal ali kaj?

P.S. Xenon kit ... :twisted:

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Sr dec 30, 2009 9:06 pm

Sicer pa, zakaj si ostal v snegu - gume, ki jih imaš na avtu, meni niti malo ne izgledajo nove - ozke sicer so, ampak precej trde.

Mi lahko poveš kak lahko ti po izgledu sodiš starost gum, ker bi tudi jaz rad znal. Lahko pa jih spučem, namažem pa boš pol reko da so nove :lol:

Izpuhi niso lepi, ko sem dal delat sem mel malo drugače v mislih, popravljat nima smisla, cleanlook me stane cca 50€ +barvanje (zadnja havba), ni vredno oz. se mi neda zabavat več za to plužnco, samo da se vozim še do pomladi pol pa ka drugega.
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Sr dec 30, 2009 9:16 pm

dejcc je napisal/-a:Mi lahko poveš kak lahko ti po izgledu sodiš starost gum, ker bi tudi jaz rad znal. Lahko pa jih spučem, namažem pa boš pol reko da so nove :lol:

Hja starost gume se med drugim lahko vidi tudi po dezenu lahko,da maš star dezen,ki že par let ni v izdelavi in je lahko po tem sklepal,da so gume stare in trde..Drugače pa se starost vidi po DOT številkah.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Chris27
Novinec

Napisal/-a Chris27 Sr dec 30, 2009 9:17 pm

dejcc je napisal/-a:

Mi lahko poveš kak lahko ti po izgledu sodiš starost gum, ker bi tudi jaz rad znal. Lahko pa jih spučem, namažem pa boš pol reko da so nove :lol:

Izpuhi niso lepi, ko sem dal delat sem mel malo drugače v mislih, popravljat nima smisla, cleanlook me stane cca 50€ +barvanje (zadnja havba), ni vredno oz. se mi neda zabavat več za to plužnco, samo da se vozim še do pomladi pol pa ka drugega.

Aja, pol pa tak ...
No meni so gume delovale zelo uboge ... Vem, da je sol na cesti + ostali dejavniki, a vseeno je bilo videti, da so bile spucane - in da nimajo več tiste svežine, ki bi jo morale imeti. To vidiš na gumi - in le redko se zmotiš.

Poleg tega imaš vzorec na gumi, ki sem ga jaz imel na cirka 6 let stari gumi ...

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Sr dec 30, 2009 9:21 pm

dezen = ?
Noben slovar mi ne najde kaj je dezen. Če si mislo dizajn mogoče fulda montero kristal :
Slika

dot08 so kot sem povedal. Če je pa on sodo po umazanosti pa je smešno, ker ga na vsakem ovinku ven vlačimo
Relax take it easY
Slika

Chris27
Novinec

Napisal/-a Chris27 Sr dec 30, 2009 9:22 pm

Po barvi gume ...
Hecno, no.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Sr dec 30, 2009 9:28 pm

dejcc je napisal/-a:dezen = ?
Noben slovar mi ne najde kaj je dezen. Če si mislo dizajn mogoče fulda montero

Dezen je profil oz. po tvoje dizajn :)
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Sr dec 30, 2009 9:40 pm

Ste me prepričali da sem šel pogledat barvo gum, pa so res pinki barve:
Slika

:shock: profil je celi slikana je zadnja, zato je profil scotan zaradi ročne čisto po robu drugače pa je skoraj cel. Barva pa mi deluje bolj kot ne hm črna ?
Relax take it easY
Slika

Chris27
Novinec

Napisal/-a Chris27 Sr dec 30, 2009 9:49 pm

Relax, saj ti verjamemo ... :D

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Sr dec 30, 2009 9:53 pm

Men je itak vseeno če mi :D

Samo zanima me še če je kaka možnost da diferencial slabo dela oz. da je kaj v zvezi z tem, ker mehanik žal noben ni delal včeraj pa danes ka jih jaz poznam. Pa itak ne rabim avta zdaj čez NY.
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Sr dec 30, 2009 10:02 pm

Nevem kako misliš diferencial.Ai so kakšni čudni zvoki med vožnjo.ali opažaš to samo pri vožnji po njivah :)
Dej si zapomni,da za vožnjo po "terenu" punto ni primeren in veliko je odvisno kako voziš.
Pa malo berem tvoj prvi post pa vse bolj sem prepričan,da ti neznaš vozit po snegu. V snegu je važna trakcija ne pa hitrost torej manj je gasa boljša bo trakcija oz. oprijem.Ti voziš vrjetno na fuuul,ker je carsko ane :)
Fotr ima v bmw vrjetno kak ESP ali kj podobnega in pa sistem proti zdrsu,ker dvomim,da bi en BMW z letnimi gumami in z RWD brez pomagal prišel dlje kot avto z zimskimi gumami in FWD.
Zadnjič spremenil seat, dne Sr dec 30, 2009 10:07 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Sr dec 30, 2009 10:04 pm

Ni čudnih zvokov, po makadamu naprimer pa ga odnaša ja in v ovinku če je mokro se kolo hitro zavrti v prazno.

Po makadamski cesti al pa če je pesek na cesti pa ovinek lahko počasi pripeljem pa se ful čudno obnaša avto, glede na to da v eni temi ko en kopuje puntota vsi pišejo da je dober po ovinkih mislim da ga nebi smelo tak nosti sem pa tja.
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Sr dec 30, 2009 10:12 pm

Nisi napisal za katerega Puntoja se gre.Kater motor je notri in pa predlagam ti,da avto daš na dvigalo in poskušaš vrteti oba kolesa.Pa poskusi še to kar se je zgodilo mojemu kolegu sicer ne na Puntujo a vseeno.Na enem kolesu so mu blokirali cilindri zavor in se je avto res čudno obnašal sploh na spolski cesti.Dvigni avto in poskušaj vrteti pogonska kolesa.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr dec 30, 2009 10:13 pm

Spredaj imaš tako kot vsi ostali odprt diferencial. Ker je lastnost odprtega diferenciala, da ko eno kolo zdrsne, drugo obstane, tvoj avto ostane na mestu.

Gume spusti na normalen pritisk ali pa malo manj, ko se voziš po snegu. Trda stara guma takoj spodrsne in se zavrti v prazno.

Jaz imam za vožnjo po terenu gume spuščene tudi na 0.8 bara (posebej v blatu in snegu), po cestah pa celo leto 1.6 bara (ampak so baloni, pa si to lahko privoščim, ti pa moraš imeti vsaj 1.8 bara za po cestah).

Poleg tega predvidevam, da imaš lonec zamenjan, pa zdej gleda spodaj bolj ven - tudi to te hitro ustavi v snegu.

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Sr dec 30, 2009 10:23 pm

Bom poslušal vaše nasvete pa šel z kolegom v sneg spet.

lonec je original, srednjega pa ni več. Se čujemo;)
Relax take it easY
Slika

romanll
Novinec

Napisal/-a romanll Če dec 31, 2009 6:40 am

zameni gume in je to to ;)
ali boš prej toplo vodo odkril?
Zadnjič spremenil romanll, dne Če dec 31, 2009 10:46 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če dec 31, 2009 9:43 am

Nikjer nisem zasledil....si vozil te gume tudi poleti? Če ja potem imaš odgovor....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
burka
Stalni uporabnik

Kraj: Zasavje

Napisal/-a burka Po jan 04, 2010 7:53 pm

Na Renault 5 mam 155/70/13, Fulda Kristal Montero nove gume in se peljem vsepovsod brez problema, tudi če cesta ni splužena. Verjeli ali ne, peljal sem se do Novega sada in nazaj brez problema. Pa naj kdo reče da petka ni voz :)

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Sr jan 06, 2010 12:15 pm

lisko je napisal/-a:Nikjer nisem zasledil....si vozil te gume tudi poleti? Če ja potem imaš odgovor....

točno tako, če so bile vožene tudi poleti so zdej žal samo še za v kanto :?

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Če jan 07, 2010 6:30 pm

Tale tema je pa res polna zmage. Od tistih mrezic, do tepihov haha .... vse zmaga :D
Smeh do solz. Hvala za to temo :D

Gume spusti ker jih imas napumpane kot bi imel patrio ...

Ne vem koliko steje to samo nekateri avti imajo res cudno razporejeno tezo ... mogoce tudi to kaj steje.
Pa daj ga fotru da ga malo proba :)
Vrni se na Aktualno področje: Zimske pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost