Če imaš doma prostor za shranjevanje in če misliš imeti isti avto dolgo časa, se vsekakor splača. Nobenih vrst pri vulkanizerjih, zamenjaš tisti trenutek, ko ti zapaše, na dolgi rok ceneje.JJJ je napisal/-a:Nisem se še ubadal s tematiko zimskih gum, zato se mi poraja nekaj vprašanj...
Kolikor so mi svetovali ljudje, je smiselno nabaviti še 4 dodatna platišča?
Poglej po internetnih štacunah? Pokliči vulkanizerje?Koliko sploh stanejo gume? S/brez platišč?
Vsaj na mokrem je velika razlika. Nima veze koliko km nareiš in kakšen šofer si, najboljše gume nabaviš za tistih par sekund, ko lahko postane kritično. To je lahko tudi 100m od doma in samo 1x v življenju.A je bistvena razlika med znamkami? Nimam namena vozit po snegu, ne naredim veliko km, niti nisem nek profi šofer. A bi sploh opazil razliko med najbolje in najslabše ocenjenimi?
zuzek je napisal/-a:@jamy:
tudi sam se zanimam glede celoletne gume, po testih AMZS je GY VECTOR 4 SEASONS kar vredu,
ne vem pa kako se obnese na snegu (preden splužjo cesto tistih par cm) in v dežju
ali si že katero omenjeno gumo kupil?
edit: po testih če primerjaš z zimsko so slabše zato verjetno bolje zimske, pa čeprav rabljene
JRazer je napisal/-a:Imam eno vprašanje glede zimskih gum. Če imam v homologaciji zapisano 205/55R16 91V...lahko dam potem zimske gume gor 205/55R16 91T? Ker kolikor vem lahko imaš dva razreda manj ampak sedaj ne vem ker ponekod sem zasledil še hitrostni razred U (200 km/h), ki naj bi bil med T in H. V tem primeru potem T ne pride v poštev ker je kao že tri razrede nižje :S. Ima kdo točne podatke glede teh razredov?
hvala!
m0f0x je napisal/-a:JRazer je napisal/-a:Imam eno vprašanje glede zimskih gum. Če imam v homologaciji zapisano 205/55R16 91V...lahko dam potem zimske gume gor 205/55R16 91T? Ker kolikor vem lahko imaš dva razreda manj ampak sedaj ne vem ker ponekod sem zasledil še hitrostni razred U (200 km/h), ki naj bi bil med T in H. V tem primeru potem T ne pride v poštev ker je kao že tri razrede nižje :S. Ima kdo točne podatke glede teh razredov?
hvala!
Mene tudi to zanima. V homologacijskem kartončku imam hitrost H a povsod prodajajo večinoma T. A bi znal biti kak problem v primeru prometne nesreče in uveljavljanja kaska oz. zavarovanja nasplošno?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov