Naj vas nizek tlak ne zavede
Ko je mrzlo, vam bo manometer pokazal, da je tlaka v gumah manj, kot je v resnici. Pri 20 stopinjah boste namreč napolnili gumo s tlakom dva bara. Ko bo zunanja temperatura osem stopinj, bo ista naprava pokazala le še 1, 9 bara!
Tole od avto magazina je navadno nakladanje in bedarija. Če manometer pokaže 1,9bar, je v gumi točno toliko in nič ne laže, zato je treba gumo napolniti. Kje so to pobrali? Sploh pa - gume se pregleduje vsaj na recimo 2 tedna. tisti, ki jih e zadnjič pregledal pri 20°C, je precej nevesten. Jaz jih čekiram skoraj vsak teden.kixs je napisal/-a:Za foro sem sel malo gledat kaj najde google za voznjo po snegu in naletim na ta clanek:
http://www.avto-magazin.si/nasveti/zims ... -po-snegu/
in v njem tole:Naj vas nizek tlak ne zavede
Ko je mrzlo, vam bo manometer pokazal, da je tlaka v gumah manj, kot je v resnici. Pri 20 stopinjah boste namreč napolnili gumo s tlakom dva bara. Ko bo zunanja temperatura osem stopinj, bo ista naprava pokazala le še 1, 9 bara!
Kaksni resnici??? Ce je meni kaj jasno, manometer pokaze tocen tlak v vsakem primeru. Tlak z nizjo temperaturo pada (in obratno raste z visjo temperaturo) in je logicno, da bo razlika med 20stC in -10stC in nikakor ni res, da je 2.0 bara pri 20stC se vedno 2.0 bara pri 8stC in manometer "kao" laze, da je 1.9 bara.
Ce se mislis vedno vozit z 2.0 bara, potem moras ob vsaki vecji temperaturni razliki tlak v gumah popravljat, vsaj sezonsko.
Sicer pa me je zanimalo kaksen tlak bi bil cimboljsi danes, ko se sneg oprijemlje cestisca in bo zjutraj kaos na cestah. Navadno imam tlak nastavljen na 2.5 bara in sem ga zdej, ob kidanju, spustil na 2.0 bara. Verjetno bi moral se malo na kaksnih 1.8, morda 1.6. Bom zjutraj videl - verjetno ga kar pustim na 2.0.
LP
zuzek je napisal/-a:vsak teden čekiraš tlak v pnevmatikah
Odvisno. Včasih se nas pelje 4-5 + poln prtljažnik, drugič samo 2 v praznem avtu. Tovarniška priporočila so pa od 2.1 - 2.5 bar, odvisno od obremenitve. Pa seveda prečekiram pri velikih temperaturnih spremembah.zuzek je napisal/-a:vsak teden čekiraš tlak v pnevmatikah
Reaper85 je napisal/-a:Sam nič ne čekiram, napolnim pa 1x na zimsko sezono, konc oktobra sem na 2,0 bar, sredi januarja je blo 1,8 bar, napolnil sem na 2,1 bar, tko da bo zadost do 15. marca.
megane16v je napisal/-a:Je kdo zasledil kdaj bodo objavili teste zimskih gum za zimo 2013/14?
gogy7 je napisal/-a:Pozdravljeni,
Zanima me ali ima kdo izkušnje z zimskimi gumami Yokohama Winter. Ali se jih splača kupit in kakšne so kaj kvalitete. Kupil bi jih za VW Passat Variant 1.9 TDI l99.
LP
Gogy
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost