Tinerine je napisal/-a:jst mam iste težave pri iskanju zimske pnevmatike za renault clio 2 dizl...imel sem KLEBER gor...katastrofa...po pogledu prejšnjih komentarjev me pr savini gumi skrbi obraba...ker se vozim iz Grosupljega v MB...Za veredestain ki jo tudi priporočate...mi je pa povsem neznana znamka gume...
MitBlutUndEisen je napisal/-a:Zdravo!
Kupujem zimske pnevmatike za Fiat grande punto v dimenziji 185/65/15! V ožji izbor so prišle Vredestein snowtrac 3, Fulda kirstal montero 3, Pirelli snowcontrol 3 in pa Nokian W+, načeloma tudi Nokian WD R 3 ( vendar me moti cena 61,50€). Ostale vse dobim za 52,50 do 56 €. Katere mi vi svetujete?
Najlepša hvala za pomoč! Lp
kanenko je napisal/-a:Kaj je bolj običajna praksa pri menjavah pnevmatikah? In so kakšne prednosti/slabosti med eno in drugo opcijo?
(1) Da imaš 4 platišča za letne in 4 platišča za zimske pnevmatike, ali
(2) da imaš 4 platišča in potem samo menjavaš pnevmatike, ko je takšen čas?
(3) ???
Hvala
EDIT: Pa še to. Koliko stane (povprečno) menjava 14 colskih pnevmatik na jeklenih platiščih, in koliko stane potem še montaža le-teh?
Če nabaviš rabljene jeklenke, se ti povrne že v 1 letu. Če ne pa v ca. 5. letih. S tem da lohk zamenjaš za zimske doma na dvorišču 1h pred sneženjem in ni nikoli treba v gužvo pri vulkanizerju.kanenko je napisal/-a:Kaj je bolj običajna praksa pri menjavah pnevmatikah? In so kakšne prednosti/slabosti med eno in drugo opcijo?
(1) Da imaš 4 platišča za letne in 4 platišča za zimske pnevmatike, ali
(2) da imaš 4 platišča in potem samo menjavaš pnevmatike, ko je takšen čas?
(3) ???
Hvala
EDIT: Pa še to. Koliko stane (povprečno) menjava 14 colskih pnevmatik na jeklenih platiščih, in koliko stane potem še montaža le-teh?
NoXy je napisal/-a:Kot zanimivost vam povem da so tudi razlike v globini profila pri novih pnevmatikah. Fulda kristall montero 3 ima 7,5mm. Dunlop winter response 2 pa slabih 9mm.
Mene je kar presenetlo to.
Edit: Ugotovil sem da je razlika zaradi tega ker so Fuldine 14" Dunlop pa 15". Torej ni odvisno od proizvajalca.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov