Uporabniški avatar
urska_rad
Novinec
 
Prispevkov: 118
Pridružen: Če jun 30, 2011 7:11 pm

Test zimskih pnevmatik Continental WinterContact TS860

Napisal/-a urska_rad Sr dec 06, 2017 10:35 am

Proti koncu septembra smo v forumski temi začeli iskati člane naše skupnosti, ki preživijo še posebej veliko časa na cesti tudi v zahtevnejših vremenskih razmerah. V dogovoru s podjetjem Continental Adria smo jim namreč želeli ponuditi priložnost, da sami preizkusijo pnevmatike WinterContact TS860 ter delijo svoje izkušnje tako z nami kot tudi s proizvajalcem.

Čim več, tem bolje

Continental test WinterContact TS 860 premontNK (8)Preden smo nagovorili člane naše skupnosti na forumu in portalu, smo morali opredeliti pogoje preizkusa. Pri kilometrih je bilo dokaj enostavno – čim več jih prevozijo v sezoni obvezne zimske opreme, tem bolje, vsekakor pa naj bi številka presegla 15.000 prevoženih kilometrov v obdobju od 15.11. letos do 15.3.2018. Razumljivo, če želimo spremljati obrabo in stanje pnevmatike pod pogoji, kot jih “običajni” uporabniki beležimo šele v dveh ali celo treh zimskih sezonah.

Drugi zastavljeni pogoj je bila starost vozila, ki je bila omejena na avtomobile letnika 2014 ali novejše. Kljub temu, da je bilo v pogovorih na forumu nekaj pripomb, je verjetno vseeno mogoče razumeti, da imajo starejša vozila lahko tudi več tehničnih pomanjkljivosti, kar bi posledično lahko vplivalo na vtise uporabnikov ali neenakomerno obrabo nameščenih zimskih pnevmatik. Nekje je bilo pač treba postaviti mejo.

Varno na cesto

Continental test WinterContact TS 860 premontNK (12)V mesecu novembru so se štirje izbranci s svojimi avtomobili odpravili na premontažo v vulkanizerski servis podjetja Autocommerce v Ljubljani, kjer so izkušeni tehniki strokovno opravili svojo nalogo. Zdaj vozniki že nekaj časa nabirajo kilometre z novimi pnevmatikami WinterContact TS860, ki so letos prepričale tudi izbrane evropske avtomobilske klube na neodvisnem testu zimskih pnevmatik.

Continental test WinterContact TS 860 premontNK (19).JPG


Le dva dni pred zakonsko predpisanim datumom, ko morajo imeti vsi vozniki na avtomobilih nameščeno zimsko opremo, je naše ceste pobelil prvi sneg. Fotografije v galeriji so nastale prav na tisti dan in verjetno ni nobeno presenečenje, da so imeli vsi vulkanizerji polne roke dela. No, pa tudi od 13. novembra dalje smo imeli že kar nekaj priložnosti za vožnjo v pravih zimskih razmerah, zato smo zadovoljni, da bo vožnja naših uporabnikov z novimi pnevmatikami kar se da varna.

Meritve in vtisi

Medtem ko bodo na rednih obiskih vulkanizerske delavnice tehniki opravili meritve in ocenili stanje pnevmatik, bodo uporabniki podali svojo subjektivno oceno. Mi pa bomo poskrbeli za izmenjavo informacij z vami – v posebni forumski temi, kjer boste lahko zastavili tudi svoja vprašanja, ter v prispevkih na našem portalu.

Continental Adria in Avtomobilizem.com

Continental test WinterContact TS 860 premontNK (4).JPG
 
MMuzan
Nov uporabnik
 
Prispevkov: 11
Pridružen: Sr apr 19, 2017 7:09 am

Re: Test zimskih pnevmatik Continental WinterContact TS860

Napisal/-a MMuzan Sr dec 06, 2017 3:48 pm

Pozdravljeni,
s pnevmatikami sem naredil 5500 km in moram povedati, da so zaenkrat uredu kar se tice mokre in suhe ceste. Prave zime (snega) se niso preiskusile, ker so ceste v tujini lepo spluzene.
Slisim pa nizek zvok na mokri cesti, ampak na razlicni podlagi asfalta. Na to bom se bolj pozoren.

Lep pozdrav,
Marko
 
Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik
 
Prispevkov: 810
Pridružen: To okt 14, 2008 4:04 pm
Kraj: gorenjska

Re: Test zimskih pnevmatik Continental WinterContact TS860

Napisal/-a =swen= Sr dec 06, 2017 10:04 pm

Pozdravljeni.
Da najprej opisem pogoje v katerih testiram omenjene pnevmatike... preizkusam jih v dimenziji 225/50r17 XL na diesel karavanskem avtu z 1700kg+potniki. Po prevozenih 5000km, ki sem jih opravil predvsem na dnevni relaciji Koper-Ljubljana lahko zapisem, da sem s pnevmatikami zelo zadovoljen.
Sedaj pa k pnevmatikam...takoj po menjavi oz. ko je bilo ozracje segreto se nad 10°C, se je pri voznji skozi ovinke opazilo, da so pnevmatike mehkejse in nekoliko bolj podajne (predvsem bocnice), kar je naravno in povsem po pricakovanjih, ce jih v takih pogojih primerjam z letnimi pnevmatikami. Sedaj ko so temperature padle pa se pnevmatike obnasajo trse ozoroma povsem normalno.

Od montaze (9.11) ni minilo dolgo, ko nas je 13.11 zasnezilo in na snegu so se pnevmatike zares izkazale. Nimam nobenih pripomb, vlecna sila (ki je se posebej opazna na klancu) je pri teh pnevmatikah ogromna. Noben problem ni bil speljevati v klanec, pa ima avto dokaj veliko tezo 1700kg+4potniki in je gnan le prek prednjega para koles. Prav pozitivno sem bil presenecen, kako brezskrbno sem lahko speljeval!
Podobno je na mokrem. Zaenkrat nobenih problemov, drzijo super, avto je odlicno vodljiv, izpostavil bi pa to lastnost, da so pnevmatike zelo 'povedne'. S tem mislim, da se voznik tocno zaveda kdaj vozi na meji oprijema, saj pnevmatike oprijem izgubljajo lepo progresivno. Tako nisem izkusil nobenih presenecenj, ko bi pnevmatike izgubile oprijem in jaz na to ne bi bil pripravljen. Ce povem po pravici, dejansko sem se moral posteno potruditi da sem oprijem s temi pnevmatikami sploh dokoncno izgubil.
Za led oziroma poledico tezko kaj napisem, saj so cestne sluzbe pridne in so ceste po katerih vozim posute/soljene.
Glede hrupa med voznjo ne opazim nic posebnega, pnevmatike so nekje v rangu povprecja, niso glasne. Tudi hrup gladkega/grobega asfalta se v kabino nic bolj ali manj prenasa kot pri pnevmatikah drugega proizvajalca.

Zaenkrat nakup teh pnevmatik lahko samo priporocam!

Toliko za sedaj, bomo videli kako bo z oprijemom pnevmatik v prihodnje, ko se bodo pocasi ze malo obrabile...
Lp Matjaz
 
Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma
 
Prispevkov: 2078
Pridružen: Ne sep 25, 2011 2:42 pm
Kraj: okolica Grosuplja

Re: Test zimskih pnevmatik Continental WinterContact TS860

Napisal/-a DePalmo Če dec 07, 2017 9:29 am

Prosil bi da vsi ki pišete vaše izkušnje, si vzamete 5 minut časa da greste pogledat na same gume kje si bile narejene in to tudi napišete. Sam nisem udeležen tega testa lahko pa iz prve roke povem da TS850 (žal nevem kje so bile narejene, glede na oprijem pa sklepam da v Nemčiji) bile super gume v vseh pogojih in so mi tudi zdržale dolgo, cca. 25.000 km, kar zame pomeni 5 zimskih sezon, medtem ko TS860, katere imam že drugo sezono, niso tako dobre. Na mokri cesti spodrsavajo, na snegu sem pa lansko leto že montiral verige ...

Če tole temo spremljajo tudi predstavniki Continentala, bi si želel slišat pojasnilo zakaj je v gumah ki so narejene v drugih državah drugačna mešanica oz. zakaj nudijo manj oprijema (ne opažam tega samo jaz!), cena pa ostaja ista? Sem pripravljen plačati več za gumo a pod pogojem da to razliko opraviči, trenutno se nagibam da bojo naslednje zimske Fulda ali podobne, bojo malce cenejše a oprijem pa sklepam da bo isti.
 
limas
Uporabnik
 
Prispevkov: 1288
Pridružen: Ne avg 18, 2013 9:01 pm

Re: Test zimskih pnevmatik Continental WinterContact TS860

Napisal/-a limas Če dec 07, 2017 8:23 pm

Celotna tema je bolj reklamiranje kontinentalove pnevmatike, kot kaj drugega. V zgodovini tega foruma je bilo brisanih kar precej tem zaradi kršitve pravilnika, ki se nanaša na reklamo.

Nekaj srečnežev je dobilo brezplačen set zimskih pnevmatik. Predvidevam, da imajo obvezo do donatorja, ki med drugim zajema tudi redno poročanje in meritve obrabljenosti.

Glede države proizvodnje pnevmatike pa si tudi sam upam reči, da je tako kot pri nuteli, milki, persilu in vseh ostalih živilih. Enaka cena vendar hude razlike v kakovosti. Pred nakupom vedno povprašati glede države izvora.
Predlog s/z
Predlog S postavljamo pred nezvenečene nezvočnike (p, f, t, s, š, c, č, k, h). Pred vsemi drugimi črkami stoji predlog Z.
 
Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik
 
Prispevkov: 810
Pridružen: To okt 14, 2008 4:04 pm
Kraj: gorenjska

Re: Test zimskih pnevmatik Continental WinterContact TS860

Napisal/-a =swen= Če dec 07, 2017 8:37 pm

Glede reklamiranja... meni ni nobeden rekel kaj naj napisem in kaj naj ne napisem, ampak naj le redno hodim na meritve obrabljenosti pnevmatik in naj si ustvarim neko mnenje o tem tipu pnevmatike. Glej jst sm super zadovoljen s pnevmatikami in zakaj tega nebi napisal? In ce bi testiral Michelinove, Fuldove, Savine oz. bilokatere pnevmatike in bi bil super zadovoljen z njimi bi ravno tako napisal kar si mislim o njih. Ker to morda komu pomaga pri izbiri.

Na prejsnjem avtu sem uporabljal celoletne pnevmatike Michelin CrossClimate in ves kako sem pogresal zapise uporabnikov teh gum na forumih... veliko lazje se je odlocit za nakup pnevmatik ce slisis, preberes veliko mnenj dejanskih uporabnikov.

DePalmo: Moje TS860-ke so izdelane v Nemciji.
 
Continental Slo
Nov uporabnik
 
Prispevkov: 3
Pridružen: Pe dec 08, 2017 9:21 am

Re: Test zimskih pnevmatik Continental WinterContact TS860

Napisal/-a Continental Slo Pe dec 08, 2017 9:47 am

Pozdravljeni!

Najprej najlepša hvala vsem, ki ste pristopili k projektu preizkusa naših pnevmatik WinterContact TS 860. Zelo veseli smo vseh sporočil o izkušnjah in opažanjih, ki smo jih že prejeli in ki jih še bomo. Hvala tudi ekipi avtomobilizem.com, da je pristopila zraven.

Odgovor uporabniku DePalmo

Veseli smo, da ste uporabnik naših pnevmatik in vsekakor upamo, da boste to ostali tudi v prihodnje.

Vse naše pnevmatike, ne glede na to, v kateri od naših tovarn so proizvedene, so in morajo biti enake sestave in kakovosti. Vse naše tovarne so podvržene enakim postopkom zagotavljanja kakovosti in standardov, zato so tovrstni pomisleki povsem odveč.

O težavah s pnevmatikami TS 860, ki jih omenjate, ne moremo in ne bi želeli govoriti na pamet in pavšalno. Vsekakor nam je izredno žal, če imate z njimi slabo izkušnjo, a je v opisani situaciji nemogoče opredeliti morebitne vzroke za odstopanja, ki jih navajate. Vsakomur v podobni situaciji pa toplo svetujemo, da o njih nemudoma obvesti prodajalca, pri katerem je kupil pnevmatike. Slednji bi na podlagi pregleda že lahko dal dobro (prvo) oceno o upravičenosti reklamacije in po potrebi stopil v stik z našo tehnično službo.

Vsekakor postavljamo pri Continentalu na prvo mesto vašo varnost. Te pa ni brez tega, da imate med vožnjo popoln nadzor in zaupanje v pnevmatike.

Menimo, da je tudi intenziven preizkus s strani članov skupnosti avtomobilizem.com, zaradi transparentnosti in neposrednega stika z naprednimi končnimi uporabniki, lep dokaz, da verjamemo v naše delo in pnevmatike, katerih kvaliteto nenazadnje potrjujejo številna priznanja neodvisnih inštitucij in testov.

Lep dan vsem še naprej!
 
Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma
 
Prispevkov: 2078
Pridružen: Ne sep 25, 2011 2:42 pm
Kraj: okolica Grosuplja

Re: Test zimskih pnevmatik Continental WinterContact TS860

Napisal/-a DePalmo Pe dec 08, 2017 11:43 am

@Continental Slo: Hvala za Vaš odziv. Reklamacijo zaradi gum sem že sprožil kmalu po nakupu novih, ker se jih ni dalo centrirat in sem mislil da je poškodovana ena od štirih gum. Na cetriranju gum sem bil vsaj 4x, nato smo ugotovili da se gume obračajo na platišču in se je umirilo. To je bila prva slaba izkušnja, kdo je krivec nevem, se mi je pa to naredilo prvič v svojih 15 letih odkar sem na cesti.

Kar se pa tiče reklamacije glede na oprijem, je nebo sprejel noben prodajalec, še manj pa Vaša tehnična služba in bi bila takoj zavrnjena, vmes pa bi moral kupiti še en komplet gum. Torej taka reklamacija ni smotrna in vsi udeleženi to vemo!

Glede na to da je kakovost gume odvisna od izvora države in da tega ne opažam samo jaz, Vam moram povedat da Vaše službe za zagotavljanje kakovosti in standardov ne delujejo. Namerno ali nenamerno, se mi pa ne zdi pošteno da se prodajajo manj kakovostne gume pod Vašo blagovno znamko za isti denar. Na koncu škodujete le sami sebi in zgubljate stranke ker kot sem rekel, ko sem imel TS850 nisem niti pomislil da bi gledal za drugimi znamkami ker so bile res vrhunske gume in ni bilo odstopanja v oprijemu, sedaj s TS860 se pa ne počutim ravno varno in če sem iskren, me kar skrbi kako bo ko bo spet zapadel sneg in ga bo na cesti 10cm ali več.

Si potihoma želim da se bi izvedlo test istih pnevmatik ki so narejene v različnih tovarnah, predvidevam da bi bili rezultati zelo zanimivi.

@limas: S tem ni nič narobe, je par srečnežev dobilo zasonj zastonj gume ;) Oglaševanje vedno je in vedno bo, kar me jezi je to da so gume iz drugih držav slabše kvalitete kot iz Nemčije. Če bi firma dala nekaj nase, potem se jim nebi šlo za tistih par evrov več zaslužka, ampak da bi bili povsod smatrani kot brezkompromisna kvaliteta za gume. Sem prepričan da se bi jim v tem primeru prodaja samo večala, ostalim bi pa padala.
 
Continental Slo
Nov uporabnik
 
Prispevkov: 3
Pridružen: Pe dec 08, 2017 9:21 am

Re: Test zimskih pnevmatik Continental WinterContact TS860

Napisal/-a Continental Slo Pe dec 08, 2017 1:52 pm

Pozdravljeni in hvala za dodaten odziv.

Kar se tiče proizvodnje želimo ponovno poudariti, da ni in ne sme biti nobenih razlik glede na lokacijo izdelave pnevmatik. Kot korporacija imamo v svojem naboru še več kakovostnih blagovnih znamk (Uniroyal, Semperit ... itd.), ki so cenovno ugodnejše, medtem ko so pnevmatike blagovne znamke Continental naši vrhunski izdelki, kjer z visokimi finančnimi vložki razvijamo in uvajamo inovacije ter smo brezkompromisno zavezani najvišjim standardom. Morda ne bo odveč še komentar, da na primer na neodvisnem testu evropskih avtomobilskih klubov slednji naročajo pnevmatike v redni maloprodaji in lastni organizaciji, tako da proizvajalci (poleg tega, da ne vemo kdo, kdaj ali kje je naročil pnevmatike) nimamo nikakršnega vpliva na to, iz katere lokacije bodo dobavljeni kompleti za preizkus.

Žal nam je, če ste zaradi vaše konkretne izkušnje drugačnega mnenja, še posebej zato, ker v tem trenutku ne moremo objektivno oceniti primera, možnih vzrokov za odstopanja namreč ni malo in so lahko povezani tudi z drugimi dejavniki, na katere nimamo vpliva. Po drugi strani verjamemo v strokovnost naših tehničnih služb, katerih namen je poleg ostalega tudi aktivno sodelovanje v primerih, kot ste ga opisali, v trenutku, ko so aktualni.

Verjetno se v tej forumski temi že preveč oddaljujemo od njenega osnovnega namena, a vsekakor pozdravljamo vaše komentarje, tako pozitivne kot tudi negativne. V obeh primerih se namreč trudimo - in se bomo tudi v prihodnje - za izboljšave na vseh področjih našega dela.

Lep dan vsem!
 
Uporabniški avatar
emozul
Uporabnik
 
Prispevkov: 1405
Pridružen: So jan 26, 2013 1:11 pm

Re: Test zimskih pnevmatik Continental WinterContact TS860

Napisal/-a emozul Pe dec 08, 2017 2:41 pm

Tukaj se popolnoma strinjam z depalmotam.
Gume, ki so delane v (romuniji, turčiji, slovaški, poljski,...) so po mojih izkušnjah (ca. 20 let) drugačne, v to me ne bo noben prepričal.

Tudi jaz čakam test gum, ki so narejene drugje.
 
Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma
 
Prispevkov: 2078
Pridružen: Ne sep 25, 2011 2:42 pm
Kraj: okolica Grosuplja

Re: Test zimskih pnevmatik Continental WinterContact TS860

Napisal/-a DePalmo Po dec 11, 2017 11:24 am

Sicer ni o tej pnevmatiki ker se gre za letno, bi pa rad povdaril omenjeno smiselnost reklamacije za oprijem. V tej temi je omenjena deformacija gume katera je tudi dokazana in guma trese (ja, se gre za Continental) in je bila reklamacija zavrnjena: viewtopic.php?f=6&t=52488&start=20

In potem dobim nasvet da naj reklamiram slab oprijem?

Kje je bila kontrola kvalitete pri izdelavi omenjenih gum? In kje je bila zamenjava za očitno poškodovano gumo?

Ne se delat norca iz nas kok je vse fino, v realnosti pa dobiš zanič gume, kjer ti ne priznajo reklamacije!
 
ribko
Novinec
 
Prispevkov: 124
Pridružen: Če feb 14, 2013 5:55 pm

Re: Test zimskih pnevmatik Continental WinterContact TS860

Napisal/-a ribko Po dec 11, 2017 8:10 pm

Pri meni isto na TS850, deformacija in ni ustreznega oprijema niti ti ne da občutka na cesti, avto se mi zdi da samo plava po cesti. Lansko leto so me morali tiščati iz parkinga, ker je bilo malo leda.
aja pa made in romania... gume vožene eno sezono oz. letos je druga sezona
 
scottie
Novinec
 
Prispevkov: 145
Pridružen: Če avg 24, 2006 9:54 am

Re: Test zimskih pnevmatik Continental WinterContact TS860

Napisal/-a scottie To dec 12, 2017 2:38 pm

edit mod
Zakaj citiraš za letne (De palmo), če imaš zimske?Tukaj se tudi jst pridružim mnenju. Letos sem kupil nove CONTINENTAL TS850P 235/45R18 ( DOT 3417 ) in jih montiral 11.11.2017. Od prvega kilometra dalje gume tulijo, tako da je vožnja od 60 km/h naprej nemogoča oz. gume tulijo za znoret. Bil sem pri dveh znanih vulkanizerjih kjer sicer razloga niso našli ( razen nekih 'šivov' na notranji strani, ki naj bi bili mogoč razlog ), so pa potrdili da so pnevmatike nenormalno glasne in zrele za menjavo. Ko sem gume reklamiral pri dobavitelju ( eden večjih če ne največji v Slo ) mu je uvoznik poslal eno gumo ( DOT mislim da 4717 ) !!! Situacija se je malenkost izboljšala, a še vedno imam tri stare pnevmatike, ki so verjetno razlog na nemogoč zvok. Pnevmatike niso bile poceni in zahtevam nove pnevmatike.
Toliko o vašem odnosu ko je potrebno kaj reklamirati !!!

Lp,
 
Bucko99
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 725
Pridružen: Če apr 13, 2006 10:14 pm
Kraj: Around Ljubljana

Re: Test zimskih pnevmatik Continental WinterContact TS860

Napisal/-a Bucko99 Sr dec 13, 2017 8:51 pm

Mene pa zanima, so vse 195/65R15 TS860 delane v Romuniji?
Ali pri nas dealerji v osnovi dobijo romunske, ali je to izbira vsakega posebej katero robo dobi ?

Žal me ne bo nihče prepričal, da so enake.. oz. če vam je poljska Milka enaka kot avstrijska, potem lahko zaključimo.

Hvala
 
ribcek
Novinec
 
Prispevkov: 192
Pridružen: Ne okt 12, 2008 7:08 pm

Re: Test zimskih pnevmatik Continental WinterContact TS860

Napisal/-a ribcek Sr dec 13, 2017 9:10 pm

Jaz imam dimenzijo 205/15, made in Spain.
Vse kar zmorem.
 
Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma
 
Prispevkov: 1964
Pridružen: Ne okt 27, 2002 12:56 pm
Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Re: Test zimskih pnevmatik Continental WinterContact TS860

Napisal/-a RedBaron Sr dec 13, 2017 9:22 pm

Bucko99 je napisal/-a:Mene pa zanima, so vse 195/65R15 TS860 delane v Romuniji?
Ali pri nas dealerji v osnovi dobijo romunske, ali je to izbira vsakega posebej katero robo dobi ?

Žal me ne bo nihče prepričal, da so enake.. oz. če vam je poljska Milka enaka kot avstrijska, potem lahko zaključimo.

Hvala


Ne vem če lahko trgovci izbirajo kje so narejene, je pa vsekakor razlika...
TS 850 (made in germany) je super guma, vrhunska v vseh pogojih (suho, mokro, sneg). Enak model, vendar made in romania, NI ENAK!! Mokro in suho je OK, vendar na snegu je guma bleda senca nemške (preverjeno). Romunske sem po 1. sezoni prodal, ker enostavno ni to to. Potem sem kupil TS 830P (made in portugal) in so vrhunske.

Vse kupljene v SLO.
 
istvan
Nov uporabnik
 
Prispevkov: 75
Pridružen: Po apr 19, 2004 12:06 pm

Re: Test zimskih pnevmatik Continental WinterContact TS860

Napisal/-a istvan Sr dec 13, 2017 10:26 pm

Continental Slo je napisal/-a:Pozdravljeni in hvala za dodaten odziv.

Kar se tiče proizvodnje želimo ponovno poudariti, da ni in ne sme biti nobenih razlik glede na lokacijo izdelave pnevmatik. Kot korporacija imamo v svojem naboru še več kakovostnih blagovnih znamk (Uniroyal, Semperit ... itd.), ki so cenovno ugodnejše, medtem ko so pnevmatike blagovne znamke Continental naši vrhunski izdelki, kjer z visokimi finančnimi vložki razvijamo in uvajamo inovacije ter smo brezkompromisno zavezani najvišjim standardom. Morda ne bo odveč še komentar, da na primer na neodvisnem testu evropskih avtomobilskih klubov slednji naročajo pnevmatike v redni maloprodaji in lastni organizaciji, tako da proizvajalci (poleg tega, da ne vemo kdo, kdaj ali kje je naročil pnevmatike) nimamo nikakršnega vpliva na to, iz katere lokacije bodo dobavljeni kompleti za preizkus.

Žal nam je, če ste zaradi vaše konkretne izkušnje drugačnega mnenja, še posebej zato, ker v tem trenutku ne moremo objektivno oceniti primera, možnih vzrokov za odstopanja namreč ni malo in so lahko povezani tudi z drugimi dejavniki, na katere nimamo vpliva. Po drugi strani verjamemo v strokovnost naših tehničnih služb, katerih namen je poleg ostalega tudi aktivno sodelovanje v primerih, kot ste ga opisali, v trenutku, ko so aktualni.

Verjetno se v tej forumski temi že preveč oddaljujemo od njenega osnovnega namena, a vsekakor pozdravljamo vaše komentarje, tako pozitivne kot tudi negativne. V obeh primerih se namreč trudimo - in se bomo tudi v prihodnje - za izboljšave na vseh področjih našega dela.

Lep dan vsem!


Prosim Vas, če lahko operirate z imenom, priimkom ter vašo funkcijo v podjetju.
Hvala lepa.
 
ribko
Novinec
 
Prispevkov: 124
Pridružen: Če feb 14, 2013 5:55 pm

Re: Test zimskih pnevmatik Continental WinterContact TS860

Napisal/-a ribko Sr dec 13, 2017 10:29 pm

dve leti nazaj sem pošiljal povpraševanja za TS850, od spletnih trgovcev do vulkanizerjev in tega modela gume je malo morje držav v katerih so narejene, samo nemćija ne. Primer tudi Michelin kupil nove primacy 3(made in germany), sem na eni prebil bočnico, kupil drugo pri najbližnjem vulkanizerju ki jo je imel in je bila narejena v rusiji, sicer pripomb nimam ampak vseeno kaj vse lahko najdeš na slovenskem trgu. :?
 
Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma
 
Prispevkov: 3062
Pridružen: To mar 13, 2007 8:13 pm
Kraj: Ljubljana

Re: Test zimskih pnevmatik Continental WinterContact TS860

Napisal/-a Energetik81 Če dec 14, 2017 4:00 pm

No, jaz ima povsem drugo izkušnjo, in sicer imam TS800, made in Romania. Do zdaj (že 6. zimo) nobene pripombe! Še vedno 5-6mm, na mokrem držijo vrhunsko (merim vsako leto zavorno pot). Centriral sem jih le prvič pri montaži 6 let nazaj. Le na snegu so za odtenek slabše, kar je jasno glede na 3mm manjši profil kot pri novih.

Enostavno ne verjamem, da bi se lahko država proizvodnje poznala pri oprijemu. Valda Romuni ne dajejo notri kar ene svoje zmesi, kalupi so pa itak enaki. Če že, bi se lahko poznalo pri kakšni ovalnosti ali podobni deformaciji..
Slika
Slika
 
Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma
 
Prispevkov: 2078
Pridružen: Ne sep 25, 2011 2:42 pm
Kraj: okolica Grosuplja

Re: Test zimskih pnevmatik Continental WinterContact TS860

Napisal/-a DePalmo Če dec 14, 2017 10:31 pm

Več nas je ki to opažamo, tako da verjetno bo nekaj na tem. Pa tukaj ni govora o komaj opazni razliki, ampak o razliki v sigurni in nesigurni vožnji po snegu. Verjetno ne opaziš razlike ker nisi imel nemške gume, takrat bi pa videl kaj je to razlika. Če bi jaz začel z Romunsko TS850, bi tudi mislil da je TS860 taka kot je, ampak sem očitno začel z nemško.

Sicer pa, če je razlika v čokoladah in prašku, zakaj pa nebi bila tudi v gumah? Evri so hudič ...
Vrni se na Zimske pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov