Firediver je napisal/-a:Vsak ima svojo računico.
Jaz bom naslednjič vzel celoletne iz več razlogov:
- mile zime, ne smučam, nimam intervencij sredi noči v primeru snežnega meteža
- letno prevozim 15-20.000 km, doslej prakticiral ločen zimski in letni komplet gum - gume zastarijo/postanejo trde preden izrabim profil do konca (oba kompleta)
- nisem pristaš tega, da bi se pozimi "šlepal" z letnimi + verige v prtljažniku
Četudi so celoletne malce dražje, mi je dodaten plus to, da jih lahko - glede na moj način vožnje in kilometrino - izrabim v roku 2-3 let v enem kosu še preden postanejo trde. In potem grem po svež komplet.
Vsako leto 2x pa spremljam obrabo, da rotiram spredaj-zadaj, pa preverjam enakomernost obrabe če je vse ok.
Vsekakor, v kolikor bodo zime naenkrat postale obilne s snegom in nizkimi temperaturami, bom prešaltal nazaj na dva kompleta. Le zakaj se mi to zdi malo verjetno...
najboljša celoletna pnevmatika je pri zaviranju na suhem iz 130 km/h imela še 40 km/h, ko sta dve najboljši letni že stali.
Blinder je napisal/-a:najboljša celoletna pnevmatika je pri zaviranju na suhem iz 130 km/h imela še 40 km/h, ko sta dve najboljši letni že stali.
to se sliši kot informacija, podana za razne facebook mamice. Imamo kakšen bolj tehnični podatek? Razlika v koeficientu trenja v %? Nekaj bolj realnega kont neki senzacionalistični 24ur.com naslovi
Speedfighter je napisal/-a:Kar se tiče zgoraj navedenega testa - to so meritve pri ekstremnem zaviranju, kar je pri povprečnem uporabniku redko, če sploh kdaj.
Celoletne gume so za povprečnega uporabnika z normalno dinamiko vožnje čisto ok kompromis, ki ne ogroža nikogar-moje mnenje.
Firediver je napisal/-a:Mimogrede: Se ti je kdo s slabšimi gumami že nabil v rit, ker si ti imel zelo varne gume s kratko zavorno razdaljo?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost