Uporabniški avatar
Vince
Stalni uporabnik

Iščem vulkanizerja z obnovljenimi pnevmatikami!

Napisal/-a Vince Pe nov 03, 2006 10:28 am

Lep pozdrav!

Ali mogoče kdo ve za kakega vulkanizerja v okolici Lj (recmo radij 30 km), ali Kamnika, ki prodaja obnovljene pnevmatike, ker jih potrebujem za en čist pomožen avto, ki naredi komaj kaj kilometrov na leto in se vozi s precej upokojenskim pristopom.
Gledal sem recimo pri Španu, samo 7600sit je hudo predrago za tako gumo! Recimo pri enmu vulkanizerju v Dobrovi pa je kr priznan, bi jih dobil za 4300sit sam je predaleč za na montažo vozt k jo dobiš za đabe tam k pač gume kupiš. Pa niti nimam časa, da bi jih prek pošte naročal pol pa še monterju vozu.
Gre pa za 13" gumo k je loh široka 145,155 ali 165 in visoka od 50 do 70.

LP

Vince
Največji osebni dosežek
*********Državni prvak L klase v letu 2003********
Najvišji teamski uradni rezultat
*********165.2dB*********

Zaston se še mačka ne gon!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Re: Iščem vulkanizerja z obnovljenimi pnevmatikami!

Napisal/-a nebivedu Pe nov 03, 2006 10:39 am

Vince je napisal/-a:Lep pozdrav!

Ali mogoče kdo ve za kakega vulkanizerja v okolici Lj (recmo radij 30 km), ali Kamnika, ki prodaja obnovljene pnevmatike, ker jih potrebujem za en čist pomožen avto, ki naredi komaj kaj kilometrov na leto in se vozi s precej upokojenskim pristopom.
Gledal sem recimo pri Španu, samo 7600sit je hudo predrago za tako gumo! Recimo pri enmu vulkanizerju v Dobrovi pa je kr priznan, bi jih dobil za 4300sit sam je predaleč za na montažo vozt k jo dobiš za đabe tam k pač gume kupiš. Pa niti nimam časa, da bi jih prek pošte naročal pol pa še monterju vozu.

LP

Vince

Obi, Bauhaus, Baumax, hmal jih bodo še v šparu pa merkatorju prodajat.

Zakaj ravno pri vulkanizerju - pojdi v obi ali bauhaus ali baumax, tam imajo nalite gume.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Vince
Stalni uporabnik

Napisal/-a Vince Pe nov 03, 2006 10:58 am

Kwa je pa z montažo? A se lohk z njimi dogovoriš, majo kake pogodbe pri monterjih in to? K zame je čas zlato.

LP

Vince
Največji osebni dosežek

halo007
Novinec

Napisal/-a halo007 Pe nov 03, 2006 11:03 am

Obi.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe nov 03, 2006 11:10 am

Ja povsod v vseh treh trgovinah imajo potem pogodbo z enim vulkanizerjem in ponavadi zastonj montažo teh gum. Nisem pa prepričan, da je centriranje zastonj.

Ti pa predlagam da vseeno kupiš nenalite gume in jih imaš na avtu, sploh ker bo avto stal in nalite gume ponavadi začnejo razpadat,sploh če stoji avto zelo dolgo časa na enem in istem delu gume - meni je enkrat cela plata okol 10x20cm stran padla iz nalite gume, zato nalitih gum nikoli več na avto.

U bistvu lažem - imam nalite gume na terencu, samo so za mičkeno drugačne pogoje kot gume za osebni avto.

Uporabniški avatar
ga-ma
Novinec

Napisal/-a ga-ma Pe nov 03, 2006 11:15 am

pri nas pol zasavja vozi tole:
http://rotal-zimske-gume.si/

preverjeno v redu gume, za kaksen pomozni avto 8)

Uporabniški avatar
Vince
Stalni uporabnik

Napisal/-a Vince Pe nov 03, 2006 11:48 am

Hmmm...to sm se res spraševal od kod ljudem tok neg. izkušenj z nalitkami.
Jaz sem jih vozil kar nekaj zim na Unotu, ki je bil kar se vzmetenja tiče trd ko kamen(preterana predelava pač :oops: ), tko da sm včasih v ovinkih (katere sm priznam hudo prehitro prepeljeval) gumo čist zdeformiral in to res nehumano. Pa mi je komplet gum zdržal 3 sezone, menjal sem jih zaradi obrabljenega profila, s tem da naredim na leto okoli 20000km, seveda ne vem bolj točno kolk od tega je blo zimskih voženj s temi gumami. Avto je pa vedno stal zunaj na frej v snegu ipd.
Ja bolj razfukavat jih nebi mogu no...pa so kr zdržale...pa tud tisth hitrostnih razredov se nism nikol držal...po AC kokr je duša pač dala...ponavad 160km/h če je bil vetr v hrbet 8)
Največji osebni dosežek

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe nov 03, 2006 1:03 pm

Vince je napisal/-a:Hmmm...to sm se res spraševal od kod ljudem tok neg. izkušenj z nalitkami.
Jaz sem jih vozil kar nekaj zim na Unotu, ki je bil kar se vzmetenja tiče trd ko kamen(preterana predelava pač :oops: ), tko da sm včasih v ovinkih (katere sm priznam hudo prehitro prepeljeval) gumo čist zdeformiral in to res nehumano. Pa mi je komplet gum zdržal 3 sezone, menjal sem jih zaradi obrabljenega profila, s tem da naredim na leto okoli 20000km, seveda ne vem bolj točno kolk od tega je blo zimskih voženj s temi gumami. Avto je pa vedno stal zunaj na frej v snegu ipd.
Ja bolj razfukavat jih nebi mogu no...pa so kr zdržale...pa tud tisth hitrostnih razredov se nism nikol držal...po AC kokr je duša pač dala...ponavad 160km/h če je bil vetr v hrbet 8)

Če avto vsak dan voziš je nekaj drugega, kot če avto stoji po cel mesec zunaj na enem in istem koncu gume.

Uporabniški avatar
Vince
Stalni uporabnik

Napisal/-a Vince Pe nov 03, 2006 2:33 pm

Aja pa saj v tem primeru ne gre za to, da avto dalj časa stoji, no saj jaz nism lih najbolj povedu...zdaj kupujem gume za avto, ki bo naredu recmo v povprečju 5km na dan se pravi vsak dan v službo mem vogala...neki v tem stilu...

LP

Vince
Največji osebni dosežek

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Pe nov 03, 2006 8:38 pm

Tisti Gamix v Obiju je vreden tok k 10 let stare letne gume v snegu. :D Ok pretiravam.
Pri nas ma vulkanizer od Alpeturja Green way nalite (okol 6000 jurjov)) pa ene švedske nalite ma tut.

Drgač mam pa jst minimalno rabljene te iz Obija 155/70 R13, komplet za 10 jurjov.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Po nov 05, 2007 9:21 pm

ajejej jst sm jih lih danes kupu...Gamix v Obiju... sej je pa res da mam tak "rezervn" avto, je pa problem ker malo vozi...

starkral
Nov uporabnik

Re: Iščem vulkanizerja z obnovljenimi pnevmatikami!

Napisal/-a starkral To nov 06, 2007 4:46 pm

Vince je napisal/-a:Lep pozdrav!

LP

Vince

Hallo kralj!

Jest mam 2 full dobri gumi , ki spadajo v tvoje omejitve 145-70 13, če te zanima, povej... jih dobiš ugodno.... mislim da so fulda , kristal
CARPE DIEM!

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk To nov 06, 2007 4:53 pm

Vince je napisal/-a:Hmmm...to sm se res spraševal od kod ljudem tok neg. izkušenj z nalitkami.

Sosed je menjal sprednji kolotek pa blatnik je moral klepat zaradi olupljene nalite gume. Jaz se pa ne mislim igrat.

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr To nov 06, 2007 5:53 pm

js se že5 let igram z ROTAL gumam, sicer zdržijo samo eno sezono, jih pa zato ne šparam prou nč. je pa najcenejša varjanta, če nis zahteven glede gum.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To nov 06, 2007 6:04 pm

Ko se ti bo zgodlo to kar se je men.....nikol več ne boš pogledal za lito gumo....Pri 110 na AC je sleklo profil..... sklepalo blatnik in vrata....avto odneslo direkt na odstavni pas ( sreča da je bila desna guma in pa prazna avtocesta) .....popravilo pa je bilo dosti dražje kot pa če bi prej kupo 4 navadne gume....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Aktualno področje: Zimske pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov