border_
Novinec

Goodyear made in Slovenia

Napisal/-a border_ Po nov 09, 2009 11:43 am

Pozdrav!

Kupil sem gume na superguma.si Goodyear UG7+ R14.... ugodno 50 eur na gumo. Vprasam jih za poreklo in so rekli prodajni referenti, da tega ne vedo. Ok nisem kompliciral, na zalogi so bile. Prodaja in dostava na nivoju. Moti me pa to, da so delane v SLOVENIJI, predvidevam da v SAVA. Kolega mi je rekel, da sm se zajebal, pnevmatiko SAVA bi dobil za 36 eur.

Se pravi je kaksna razlika med SAVA in GOODYEAR delano v SLOVENIJI????

Hvala!

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Po nov 09, 2009 11:52 am

kolk eni komplicirate. sava je eno, goodyear je drugo. in zakaj so slabše če so delane v sloveniji? bi blo bolč če bi ble v turčiji ali na kitajskem? in ja, sava dela tudi goodyear, prav tako pa je uvoznik za dunlop, fuldo, debico in pa falken tovorni program.

border_
Novinec

Napisal/-a border_ Po nov 09, 2009 11:58 am

ne da bi kompliciral... samo 36 eur ali pa 50 eur je razlika v gumi za isto kvaliteto... kaj to so gume delane v tujini pa je samo znak gor? ce so delane v slo, a so potem drugi materiali?

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Po nov 09, 2009 12:02 pm

Sava sodeluje z Goodyear in bodi brez skrbi da so narejene po enaki tehnološki zasnovi in po istih strogih opravilih kot če bi bile narejene kje drugje. Goodyear nebi zastavil svojega dobrega imena za nek polizdelek. Sava kot brend pa pokriva cenejši del trga z lastnimi gumami oz znamko, tako da povej kolegu naj ne klobasa ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Po nov 09, 2009 12:02 pm

Savina zimska guma ni enaka Goodyearovi, ne glede kje jo proizvedejo, kaj tu ni jasno?

border_
Novinec

Napisal/-a border_ Po nov 09, 2009 12:07 pm

Lej jaz nisem neki majster za gume... zato raj vprasam majstre kot ste vi... ;) jaz upam, da je res kvalitnejsa... da nisem vrgel denarja vstran...

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po nov 09, 2009 12:08 pm

ma eni ste pa res....
a zdej bi blo bolš če bi bla guma narejena v romuniji al pa turčiji, bosni?

mislim da si lahk vesel da so narejene v slo, saj imamo znanja tehnologijo...

eni res nič ne cenite nas slovenčkov, sej to ne morš verjet :evil:

verjetn je isti profil kot pri savi kaj? :roll:

border_
Novinec

Napisal/-a border_ Po nov 09, 2009 12:14 pm

joj :o kako besedno napadate eni... sam vprasal sem...

8) poglejte, kolega je rekel, da gre sicer za drugacen profil, medtem ko so pa materiali enaki...

... podpiram slovensko indrustrijo. Vsi pa vemo, da SAVA zimske pnevmatike niso ravno blescece po nemskih tetsih.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po nov 09, 2009 12:18 pm

border_ je napisal/-a:podpiram slovensko indrustrijo. Vsi pa vemo, da SAVA zimske pnevmatike niso ravno blescece po nemskih tetsih.

Pravilno (neglede na izdelek), ampak kaj je pa ADAC boljsi od AMZS-ja? ...vprasaj se
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

8000rpm
Nov uporabnik

Napisal/-a 8000rpm Po nov 09, 2009 12:20 pm

border_ je napisal/-a:joj :o kako besedno napadate eni... sam vprasal sem...

8) poglejte, kolega je rekel, da gre sicer za drugacen profil, medtem ko so pa materiali enaki...

... podpiram slovensko indrustrijo. Vsi pa vemo, da SAVA zimske pnevmatike niso ravno blescece po nemskih tetsih.

Vsaka čast za to vprašanje, ti res misliš, da sta guma Sava in Goodyera enaki? Torej po tvoje ena fabrika lahko dela samo eno vrsto gume? Lepo te prosim!?

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Po nov 09, 2009 12:27 pm

Če sem jaz pravilno seznanjen v Kranju izdelujejo le še pnevmatike pod blagovno znamko GoodYear...vse pnevmatike pod znamko Sava pa se proizvajajo v Turčiji! ;)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po nov 09, 2009 12:37 pm

Kolikor vem, je Goodyear 100% lastnik Save. Tako da ni neko presenečenje, če na Goodyear gumi piše Made in Slovenia.

Tattoo-, ne bo čist držalo. Proizvodnja Savinih gum je tud na Poljskem.
Slika

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Po nov 09, 2009 12:41 pm

IcEm4n je napisal/-a:Kolikor vem, je Goodyear 100% lastnik Save. Tako da ni neko presenečenje, če na Goodyear gumi piše Made in Slovenia.

Tattoo-, ne bo čist držalo. Proizvodnja Savinih gum je tud na Poljskem

Točno...na Poljsko sem pa pozabil! :oops:

Poanta mojega posta je bila predvsem ta, da se "domače" Savske pnevmatike izdelujejo vse drugje, samo v Sloveniji ne! :?
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Re: Goodyear made in Slovenia

Napisal/-a Templar Po nov 09, 2009 12:43 pm

border_ je napisal/-a:Kupil sem gume na superguma.si Goodyear UG7+ R14.... ugodno 50 eur na gumo. Vprasam jih za poreklo in so rekli prodajni referenti, da tega ne vedo. Ok nisem kompliciral, na zalogi so bile. Prodaja in dostava na nivoju. Moti me pa to, da so delane v SLOVENIJI, predvidevam da v SAVA. Kolega mi je rekel, da sm se zajebal, pnevmatiko SAVA bi dobil za 36 eur.

Se pravi je kaksna razlika med SAVA in GOODYEAR delano v SLOVENIJI????

-razlika je OGROMNA, Sava ne dela Goodyear. GY je lastnik Save! Sava pod svojo blagovno znamko trži svoje produkte. V sklopu in zaradi zmogljivosti proizvodnjega obrata pa je LASTNIK vsega skupaj GY vzpostavil proizvodnjo nekaterih dimenzij svojih premium pnevmatik.

-večina tovarn dela na eni lokaciji eno, dve mogoče tri dimenzije predvsem zaradi naprav, ker so prilagojene za proizvodnjo in transport takih dimenzij in je tako ceneje kot štancat na vsaki lokaciji vse dimenzije, saj bi bilo preveč stroškov z napravami in izgubljene dela s prenastavljanjem strojev. Ta dimenzija se potem dela na tej lokaciji izključno za vse ali veliko večino trgov po svetu. Da ne boš mislil, da bi kje drugje v tujini dobil točno to dimenzijo, ki je bila narejena kje drugje kot v Sloveniji.

-govorit, da so Sava in GY različne le v dezenu, material pa je enak, je skoraj tako kot da bi rekel, da je v Fiatovih avtomobilih Ferrarijev motor, ker sta to kao "skupni firmi" (da, tudi to bučko sem že slišal, da so jo ljudje prodajali kot "insajdersko" informacijo in še danes me zvije ko se spomnim na tako logiko)
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal Po nov 09, 2009 12:50 pm

Tattoo- je napisal/-a:
IcEm4n je napisal/-a:Kolikor vem, je Goodyear 100% lastnik Save. Tako da ni neko presenečenje, če na Goodyear gumi piše Made in Slovenia.

Tattoo-, ne bo čist držalo. Proizvodnja Savinih gum je tud na Poljskem

Točno...na Poljsko sem pa pozabil! :oops:

Poanta mojega posta je bila predvsem ta, da se "domače" Savske pnevmatike izdelujejo vse drugje, samo v Sloveniji ne! :?

Tud domače Savske gume se še dela v Sloveniji. In to velja za večje dimenzije.
Se vidmo ko se zagledamo.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po nov 09, 2009 12:51 pm

.....malo off. - ampak, ko bi vi vedeli, koliko Michelina se naredi v tovarni Tigar Pirot (resda samo do 16 col) ampak tedensko gre 10 kamionov (včerajšnji šiht, sem jih naredil 4) - cca 1600 gum je na šleperju.....povprečna vrednost 30.000 eur...s prevozom do Clermont-Ferranda

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Po nov 09, 2009 6:28 pm

pa sej o tem sem ravno v eni drugi temi par dni nazaj pisal. :lol:
tak kot je Templar napisal bolj detajlno zgoraj. Mašine za določne dimenzije so v določenih tovarnah, dezen in amterial pa se spreminjata. GY, dunlop, fulda, debica, sava so narejene na istih mašinah, ker te znamke spadajo pod GY ;)
LP Rok

border_
Novinec

Napisal/-a border_ Po nov 09, 2009 8:33 pm

Drocky je napisal/-a:GY, dunlop, fulda, debica, sava so narejene na istih mašinah, ker te znamke spadajo pod GY ;)

Kaj si mislil s tem... da je vse isto. 8)

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash Po nov 09, 2009 8:51 pm

A sta polnozrnati kruh pa sirova štručka eno in isto ker ju delajo v isti pekarni?

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Po nov 09, 2009 9:10 pm

border_ je napisal/-a:
Drocky je napisal/-a:GY, dunlop, fulda, debica, sava so narejene na istih mašinah, ker te znamke spadajo pod GY ;)

Kaj si mislil s tem... da je vse isto. 8)

Ti sploh bereš kaj ti ljudje pišejo?
Vrni se na Aktualno področje: Zimske pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov