Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Vaša zimska oprema

Napisal/-a dejcc Ne dec 27, 2009 8:57 pm

Zdravo.
Pred dnevi sem ostal v snegu z puntotom, gume imam nove Fulda K 165/70/14 kot je predpisano. Zdelo se mi je normalno, ker sem zapeljal v cel sneg in nisem mogo ven. Nikakor. Sneg sma z punco odkopavala z mrežicami od zvočnikov pa tepihe podlagala :lol: Nekak sem prišo ven in si rekel "nikoli več na sneg z puntotom".

Danes grem iz Hoč proti Tepanju, pa rečema pa grema preko Areha na Roglo. Super ideja, hočem slikat zimsko idilo, ustavim na skoraj ravnem in spet stuck in snow :? Nikakor ni blo možno speljat tudi če sem čisto počasi z občutkom. Tepihe če kdo rabi lahko gre iskat na cesto Areh-Šmartno ker sem vse gor pusto.

Zraven mam vedno tisto mini lopato (ašovčič) odkopljem pred avtom vse špure 3-4m speljem, pridem na sneg spet vse v prazno, nato sem "rikvercal" par km da sem prišel do zaleta.

Zanima me a je punto res taki "gnoj" za po snegu, ker z Renault 5 se vozmo po 25cm snegu z starimi gumami še ožjimi pa ne obstanemo nikjer, ali mam čisto zanič gume (fulde), ali imam napačno dimenzijo al kaj za vraga bi bilo narobe. Klanec proti domu, ki ga oče z bmw 3 z letnimi gumami zvozi brez problema obstanem vse začne v prazno it in zanašat na vse strani.

Kdo ma puntota naj malo pove kak se drži prosim. Mogoče pa imam preozke gume al kaj.
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Ne dec 27, 2009 9:01 pm

to pa so zdaj že orng čudeži :) si zihr da imaš fulda? da nimaš kakšnih kitajskih čungalunga gor :)

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Ne dec 27, 2009 9:17 pm

Nevem, jaz sem imel do prekratkim Clio1 in je bil z novimi gumami pravi ratrak. Je pa zame Clio-Punto ena in isto, tako da res ne vem kje bi bil prblem.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Ne dec 27, 2009 9:21 pm

Zgolj en detajl: ožje gume so veliko boljše za v sneg.

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Ne dec 27, 2009 9:23 pm

Res nevem ki je problem. So fulda ja, bom pa še 1x jutri pogledal (za vsak slučaj) ker se je stari vozo samo so pa 1000%.

Ja clio 1, reno petka, vse pride dalj z starimi letnimi, zato sprašujem če ma kdo kako idejo kaj bi lahko blo narobe. Danes sem že ven spuščal gume pol iz obupa da sem se z napol praznimi domov prpelal.

Vem da so ožje boljše, vpisane so 165 in 185 mislim da, pa imam najožje možne, torej še ožjih nebi dajal rad, samo da bi prišel kam, ker smučarska sezona se še dobro začela ni pa so že problemi
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike Ne dec 27, 2009 10:41 pm

Pa maš prav obrnjene? Sliši se glupo sam maš verjetno na V profil oz. smrekico?

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Ne dec 27, 2009 10:43 pm

Ravno sem šel preverjat gume, so prav obrnjene ja profil še je celi skoraj. Če bi mel narobe obrnjene bi še bolj grablo pomojem?

Ena težava sicer je, tudi če ne držim gasa mi avto pelje, se tako v drugi lahko brez gasa pod "štangasom" peljem v kaki hrib hočem in ne crkne, zgleda da je sklopka preveč "našpanana" ?

Tudi ko speljem je treba hudo hudo lahko nogo met, ker je zelo sunkovito speljevanje, kolesa se rada v prazno zavrtijo po mokrem.
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Napisal/-a airmike Ne dec 27, 2009 10:50 pm

Že vem zakaj ne grabijo :D Ker maš 150kil avtoakustike v prtljažniku pa si porušil razmerje teže :P Reč punci naj se na haubo vsede z wooferjom v rokah pa probaj it v breg :lol:

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Ne dec 27, 2009 10:50 pm

Na gumi bi mogla biti označena smer rotacije.

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Ne dec 27, 2009 10:51 pm

:lol:

Smešno samo včeraj je šla vsa akustika ven in čakam novo robo tak da to nebo držalo. Bom probal savo s3 dat gor sicer ni pravih dimenzij pa vseeno da vidim.

B|ind je napisal/-a:Na gumi bi mogla biti označena smer rotacije.

Ja prav so obrnjene vse 4 sem gledal. Mogoče bi blo bolje da bi jih pa obratno v teoriji, ker rikverc še pridem kam naprej pa nikamor.

ps.:vem da nesmem obračat :lol:
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Napisal/-a airmike Ne dec 27, 2009 10:54 pm

Ko greš rikverc v hrib je večina teže na sprednjih kolesih torej več trakcije (v snegu).

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Ne dec 27, 2009 11:03 pm

Čeprav jaz skoraj ne vrjamem da bi ble gume razlog, še posebaj če so popolnoma nove.
Nevem, splet okoliščin ? Ali pa imaš težave ker prenaglo speljuješ ali dodajaš preveč gasa v snegu in ti kolesa takoj zavrtijo v prazno.

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Ne dec 27, 2009 11:06 pm

Am kaj pa mogoče ketne?

LP
Matej

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Ne dec 27, 2009 11:11 pm

Ketne grejo jutri v avto ja. Zdaj mam tepihe od vseh možnih avtov ka smo meli doma da jih mečem pod kolesa :lol: , lopato, sprej za odmrznet, čokoladice (če ostanem kje :lol: :lol: ) ketne še pol pa nevem več
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz Ne dec 27, 2009 11:18 pm

dejcc je napisal/-a:Ketne grejo jutri v avto ja. Zdaj mam tepihe od vseh možnih avtov ka smo meli doma da jih mečem pod kolesa :lol: , lopato, sprej za odmrznet, čokoladice (če ostanem kje :lol: :lol: ) ketne še pol pa nevem več

Sam sory ej, glede na to da je Punto zelo pogost avto na sceni, in se vozijo naokoli vsi bolj kot ne s 165 zimaki, pa ja ni vrag da boš sedaj imel celo opremo za v sibirijo s sabo, da boš prišel do najbližnje trgovine, ki je recimo na majhnem hribčku??
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Ne dec 27, 2009 11:24 pm

V bistvu ne do trgovine, ampak samo od smučišča (areha) do drugega smučišča (treh kraljev) in tretjega (rogle) sem se hoto zapeljat pa ni šlo.
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz Ne dec 27, 2009 11:32 pm

Ja no, sj u bistvu je blo vse mišljeno simbolično.

Ampak če si pogledaš dejstva.

Zimska oprema: DA. Bolj podrobno: dobre gume, pravilno nameščene v pravilnih (homologiranih dimenzijah).

Avto: Fiat Punto, pogost na cestah, tudi v zimskih razmerah, skoraj 100% srečaš kakšnega tudi na smučiščih.

Zakaj to sedaj ne gre po snegu? Skoraj 100% bi moralo it! In res mora bit razlog v preveč odzivni sklopki, če res ne moreš dozirati minimalnega plina. Druga ti res ne morem svetovati, kot pa da najdi še enega enakega puntota ter poglej, če gre oni v klanec :lol: mal heca :) Vprašaj svojega mehanika, če je odzivnost pedala za plin normalna, ali je kaj narobe
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Ne dec 27, 2009 11:39 pm

Pomoje bo nekaj na sklopki ja, ker če dam v tretjo in ne tiščim gasa se peljem malce manj kot 40 tako da po mestu nikoli ne stojim na gasu, v drugi se peljem skoraj 30 in tudi v klanec "si sam daje moč" , malo smešno, ko hočem lezit do križišča pa moram na bremzo tiščat.

edit: speljujem brez plina, samo z sklopko, obrati pa so normalni. Zaj al majo vsi taki čudn navor al samo moj tak butasto dela, če ma kdo puntota naj malo opiše.
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Ne dec 27, 2009 11:42 pm

dejcc je napisal/-a:edit: speljujem brez plina, samo z sklopko, obrati pa so normalni. Zaj al majo vsi taki čudn navor al samo moj tak butasto dela, če ma kdo puntota naj malo opiše.

Pa saj nimaš dizla !
To sigurno ni normalno :D
Obišči mehanika ;)

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Ne dec 27, 2009 11:45 pm

Ok bom jutri vprašal mehanika. Če kdo priporoča kakega štajerca garažnega lahko na ZS, ker moj ima dopust.

In ja res lahko speljujem brez gasa, kot v avtošoli ko sem vozo golfa 5 SDI, še v breg gre brez gasa pizdun :lol:
Relax take it easY
Slika
Vrni se na Aktualno področje: Zimske pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov