Ray_mond
Nov uporabnik

Težave z gumo

Napisal/-a Ray_mond To okt 14, 2008 4:15 pm

Nevem ki sem se te vezo ampak sem povozo šravf. Zanima me pa če ve kdo kolko ride da mi zaflika gumo z inekcijo pa vse ostalo kaj bi še mogo naredit. Okvirno to, predvidevam da so različne cene :) .

Tnx
I'm the Stig

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To okt 14, 2008 4:24 pm

okol 10 eur
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI To okt 14, 2008 5:20 pm

Glej, da ti bo mojster izvedel pravilno popravilo te poškodbe. Uporabiti mora gobico in ne navadno injekcijo ;)

Navadna injekcija, katera se namesti v poškodovan predel pnevmatike je le " začasno " popravilo in ni varno !!!
Slika

Pravilno popravilo pnevmatike v primeru, da je poškodovana z žebljem, vijakom itd je, da se pnevmatika demontira s platišča, uporabi gobico oz. notranjo injekcijo, se premaže butil oz. notranji tesnilni sloj, zmontira in ponovno uravnoteži.
Slika

Lp, A

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a kaWsk To okt 14, 2008 5:49 pm

anjci, je to kakšen nov evropski standard? ker na prvi način so mi nekaj časa nazaj zaflikali na AMZS-ju in ni bilo nobenega problema....
EJ6

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche To okt 14, 2008 6:17 pm

S takim orodjem, ki ga je prikazala Anjci so mi že dvakrat "flikali". Najprej potegne žebelj, šrauf ven, razširi (zvrta) luknjo, z notranje strani pošmirgla gumo, potem pa namaže po gumi, potegne injekcijo, ko se posuši jo odreže kar je odveč. Scentrira gumo na novo in to je to. Ponavadi dam med 15-25 eur za celotno delo.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To okt 14, 2008 7:06 pm

Za 30 evrov dobiš cel komplet takega orodja in si sam zaflikaš gumo. Sam imam tak komplet stalno v avtu.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI To okt 14, 2008 8:07 pm

kaWsk je napisal/-a:anjci, je to kakšen nov evropski standard? ker na prvi način so mi nekaj časa nazaj zaflikali na AMZS-ju in ni bilo nobenega problema....

Ne nikakor ni nov Eu standard.
Na kratko ..V primeru hitre začasne injekcije ne demontiraš pnevmatike s platišča, da preveriš morebitne notranje poškodbe pnevmatike , katere niso vidne z zunanje strani.
Pnevmatike katere so izgubile večino ali ves polnilni tlak s katerimi je bilo peljano le kratko razdaljo so ponavadi znotraj tako poškodovane , da popravilo ni več možno.
Očitno pa se tega pri nas ne zaveda večina vulkanizerjev, AMZS itd..
Če ogledate fima vidite obe vrsti popravila pri katerih pa je razlika v ceni za cca 10 Eur ;)
Pravilno popravilo :
http://www.youtube.com/watch?v=Ul8P7-ky-lg

Nepravilno :
http://www.youtube.com/watch?v=WLoLe5qe ... re=related

Lp, A
Vrni se na Letne pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov