_Wrath_
Nov uporabnik

Napisal/-a _Wrath_ Pe apr 04, 2008 12:31 pm

P.S. tukaj niti slucajno ne govorimo o gumah ampak o malo mehkejsi plastiki!!! Jaz se z mojimi zimskimi gumami dunlop m3 upam peljat bolj kot z vsako tole unknown letno"gumo"!!!

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Pe apr 04, 2008 12:37 pm

na gumah ne bom nikol šparou...je pa to le edini kontakt avt z cesto. sem občutu že prevečkrat razliko med poceni gumo in drago gumo, tko da zdj zmeri uzamem drago gumo, pa pač najdem najboljšo ponudbo zanjo (ebay je zakon :D ;) )
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Gigue
Nov uporabnik

Napisal/-a Gigue Ne apr 06, 2008 12:04 pm

Kaj pa Nankang NE826, a ma kdo izkušnje s temi gumami

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica Ne apr 06, 2008 12:24 pm

Cav
Jest imam Nankang NS2 (195/45/16) na Cliotu in sem vec kot zadovoljen z njimi!!! Avto je znizan in ima stršane amortizerje, lega na cesti pa je za moje pojme precej dobra. Ampak je treba tukej upostevat da sem pac nek povprecen voznik, ki ne dirka cez ovinke in na cesti ne izzivam usode ter podobnih stvari :)
Tudi v dežju nisem imel še nobenih neprijetnih izkušenj. V snegu pa res niso dobre kljub tisti cudni oznaki M+S :D

Iz ceste pa lahko zletis in se ubijes tudi z gumami za 300€ na komad, tako da niso vedno gume krive ... :roll:

LP
Peter

matjazzor
Nov uporabnik

Napisal/-a matjazzor Pe apr 11, 2008 9:21 pm

Js imam na cliotu 205/40-17 Nankang NS2 gume so čist OK za normalno vožnjo po predpisih :D . res pa je tudi to da so mal slabše na mokrem, glede GY F1 je odlična guma vndar boš naredo max. 15000km, odlične gume za dež so pa Uniroyal Rain Sport2 zdržija pa okrog 25000km govorim iz lastnih izkušenj

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Pe apr 11, 2008 9:25 pm

čim lepše in večje feltne, čim cenejše gume - men še zmeri nedojemljiva logika :shock: ni treba kupovat najdražjih za normalno vožnjo, sam pa tut ne najcenejših - tut če se ne divja, je v prometu dost situacij, kjer se morš spodobno ustavt in met dobr oprijem na mokrem itd...

matjazzor
Nov uporabnik

Napisal/-a matjazzor Pe apr 11, 2008 9:31 pm

še vedno je pa bolše imet Nankang NS2 kot pe GY F1 brez oznake E13 (če veš kaj to pomeni), ker se na internetu zmeraj več pojavlja bolših gum brez te oznake.

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Pe apr 11, 2008 9:43 pm

jah sej če pa nimajo E-ja gor, pa ne kupš - vedno lahko predhodno pregledaš gumo... noben te ne sil v nakup.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So apr 12, 2008 12:21 am

a lahko vi k mate nankang pa druge cungalunga gume men poveste ce ste gdaj mel na avtu ksne ornk gume,da tko hvalte te nankang?
jst sm prjsno sezono meu fuldo ki je sigurn bol od nankanga pa sm biu kr zadovoln z njimi.ta let mam pa re050a pa lah recem da so ble fulda cist zanc gume.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco So apr 12, 2008 2:21 am

matjazzor je napisal/-a:Js imam na cliotu 205/40-17 Nankang NS2 gume so čist OK za normalno vožnjo po predpisih :D . res pa je tudi to da so mal slabše na mokrem, glede GY F1 je odlična guma vndar boš naredo max. 15000km, odlične gume za dež so pa Uniroyal Rain Sport2 zdržija pa okrog 25000km govorim iz lastnih izkušenj

za po predpisih je usaka guma vredu :) sam tle mislim da ni debate o vožnji po predpisih
drgač pa verjeten čist usak ve, kaj lahko pričakuje če bo kupu eaglce...velik kilometru ziher ne :lol:
jst zaenkrat lohk rečem da so mi ble še najbulš gume Barum Bravuris (glede na razmerje cena/kvaliteta), k so ble res super na suhi podlagi, v mokrem tut presenetljivo dober oprijem (res zelo dober) pa tut zdržale so mi 35000km...to mislm da so karakteristike res dobre gume.
Drgač pa trenutn vozm Michelin Pilot Sport, k ima zaenkrat super vozne lastnosti (v ovinku me kar noče in noče spustit, pa sem res že velik sprobou...sam čakam kdaj bom pretiravou) sam mislm da ne bo tolk doug zdržala kot Barumka...trenutn sem naredu 10000km, pa je profil že nekje na polovici.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

matjazzor
Nov uporabnik

Napisal/-a matjazzor So apr 12, 2008 2:05 pm

saj nisem reko da te gdo sili v nakup, sam opozoriv sem, kaj se dogaja, ker je pri uvoznikih zmeraj več teh gum, ki niso po predpisih, prodajalec pa zasluži približno 10% več po gumi, in se igra z življenjem drugih(tu se gre predvsem za gume GY) . Glede baruma, bi se pa strinjal, sam men se zdijo mal pretrde, pa za par evrov več dobiš Uniroyal-ko. Sem si pa glih danes zmontiral Hankook S1 Evo K107 pa glede nato da je še nova, je zelo dobra na dežu. Z Nankangom sem pa naredil 23000, pa imajo še polovico profila.

Loops
Novinec

Kraj: Koroška

Napisal/-a Loops Pe dec 19, 2008 6:17 pm

Glede nankang ns2... http://www.tyretest.com/pkw_sommerreife ... index.html

Js sam lahko rečem to,da sem na astri F imel michelin energy e3a(175/65 R14) in so res bile gume za polaganje ovinkov.Ker guma je res grbla v ovinku in z dodajenjem plina je le bolj grabila res dobra guma.Tudi v dežju in ob hitrem zaviranju je bila brezkompromisna.

Zdaj pa mam na Corsi C Gsi continental sportcontact 2(205/40 17" ) in je tudi dobra guma vendar je ne morem primerjat z michelinkami,ker je lega tele corse čisto druga kot astre F(limusina).Me pa tale continentalka še ni pustila na cedilu.In sem z njimi zelo zadovoljen,sploh v dežju je opasna guma.Na spodnji sliki pa so te continentalke. Ko sem jih snel sem imel 36-37kkm zdaj imam skoraj 41kkm.Pol pa si predstavljajte obrabo,na te kilometre in odštejte še 3 zime pri kilometrih.je pa to sprednji par gum ki ima 1,5 mm profila na robih še manj.Zadnji par pa ima še sidurno 2-3mm več.

Slika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne dec 21, 2008 12:49 am

Loops je napisal/-a:Glede nankang ns2... http://www.tyretest.com/pkw_sommerreife ... index.html

Js sam lahko rečem to,da sem na astri F imel michelin energy e3a(175/65 R14) in so res bile gume za polaganje ovinkov.Ker guma je res grbla v ovinku in z dodajenjem plina je le bolj grabila res dobra guma.Tudi v dežju in ob hitrem zaviranju je bila brezkompromisna.

Zdaj pa mam na Corsi C Gsi continental sportcontact 2(205/40 17" ) in je tudi dobra guma vendar je ne morem primerjat z michelinkami,ker je lega tele corse čisto druga kot astre F(limusina).Me pa tale continentalka še ni pustila na cedilu.In sem z njimi zelo zadovoljen,sploh v dežju je opasna guma.Na spodnji sliki pa so te continentalke. Ko sem jih snel sem imel 36-37kkm zdaj imam skoraj 41kkm.Pol pa si predstavljajte obrabo,na te kilometre in odštejte še 3 zime pri kilometrih.je pa to sprednji par gum ki ima 1,5 mm profila na robih še manj.Zadnji par pa ima še sidurno 2-3mm več.

Slika

kaj si ti zdj sploh napisal? :P

Pa da je mischelin energy dobra guma si pa tak mim usekal da je joj. Sm pa continentalke zlizal v 17kkm..sam je res da mam js porabo vec k 7 litrov na pa ne na corsi gsi tak k ti :P
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.
Vrni se na Letne pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost