scuba
Novinec

Kraj: Turnišče

Oznaka na pnevmatiki -prva vgradnja

Napisal/-a scuba Ne mar 08, 2009 11:04 am

Katera je ta oznaka ki označuje prvo vgradnjo in po čem se taka guma razlikuje od ostalih ki so v redni prodaji. Vprašanje je postavljeno na podlagi članka o testu letnih pnevmatik v zadnji številki Motorevije.

Uporabniški avatar
firebird
Novinec

Kraj: Ljubljana-Šiška

Napisal/-a firebird Ne mar 08, 2009 11:50 am

Pomeni da so gume zanič,čeprav izgledajo enako. Primer je bil Bridgestone pri mercedesu-čisti pokop.

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Ne mar 08, 2009 11:53 am

Na podlagi članka je na Pirelliju dodatna oznaka "F", ki pomeni prva gradnja za forda.
http://www.adac.de/Tests/Reifentests/So ... eID=243132

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Ne mar 08, 2009 11:59 am

No jaz pa bi izkoristil tole temo z podobnim uprašanjem,samo zanima me pa oznaka vulkanizerja,da nebi odpiral nove teme. Prihaja čas menjave gum in ko sem šel januarja za 'foro' pogledat gume, da bi videl oznake me je šokiralo,pa vendar. No men zgledajo tole rimske številke, označene od 1-4. Samo ni pa znaka recimo 1d,1l.. kot prva desna in prva leva. Za zraven prilagam slike. Moja logika je da so označene iz voznikovega pogleda. Mi lahko kdo bolj pomaga oz če imam prav?

Slika

Slika

Slika

Slika

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI Ne mar 08, 2009 5:06 pm

Gosic je napisal/-a:No jaz pa bi izkoristil tole temo z podobnim uprašanjem,samo zanima me pa oznaka vulkanizerja,da nebi odpiral nove teme. Prihaja čas menjave gum in ko sem šel januarja za 'foro' pogledat gume, da bi videl oznake me je šokiralo,pa vendar. No men zgledajo tole rimske številke, označene od 1-4. Samo ni pa znaka recimo 1d,1l.. kot prva desna in prva leva. Za zraven prilagam slike. Moja logika je da so označene iz voznikovega pogleda. Mi lahko kdo bolj pomaga oz če imam prav?

Slika

Slika

Slika

Slika

Rimska 1 - Sprednaj leva
Rimska 2 - Sprednja desna
Rimska 3 - Zadnja leva
Rimska 4 - Zadnja desna

Lp, A

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Ne mar 08, 2009 6:01 pm

Ok najlepša hvala za potrditev mojga mišlenja!
Vrni se na Letne pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost