Rok_90 je napisal/-a:Mogoče je bila ta tema že kje objavljena vendar je na žalost nisem zasledil. Zanima me ali mi lahko prosim kdo vsaj okvirno pove koliko se poveča poraba pri renault cliu 1.2 16v če namesto sedajšnjih pnevmatik ki so 175/55/14 namestim pnevmatike ki so 205/45/16. za odgovor se že vnaprej zahvaljujem. sedaj mi pije tam nekje okoli 7l/100km
Lp
mišek je napisal/-a:Rok_90 je napisal/-a:Mogoče je bila ta tema že kje objavljena vendar je na žalost nisem zasledil. Zanima me ali mi lahko prosim kdo vsaj okvirno pove koliko se poveča poraba pri renault cliu 1.2 16v če namesto sedajšnjih pnevmatik ki so 175/55/14 namestim pnevmatike ki so 205/45/16. za odgovor se že vnaprej zahvaljujem. sedaj mi pije tam nekje okoli 7l/100km
Lp
Verjetno imaš zdaj 175/65/14
Jaz bi rekel, bodi pameten pa ostani na teh gumah, ki jih imaš.
Toliko je govora o onesnaževanju pa zmanjševanju porabe energentov vseh vrst, dajmo normalno vozit pa na normalnih gumah pa bomo veliko naredili.
A ni brez veze, da ti pije liter več samo zaradi teh valjarjev?
a_sist je napisal/-a:Tjulenjčki in razni tree-hugerji ploskajo tvojemu odgovoru.. ostali pa ne.
Glede povečane porabe je odvisno kje in kako voziš. Vedeti moraš, da se razlika največ pozna pri pospeševanju ( npr. mestna vožnja). Na avtocesti oz. pri enakomerni vožnji se manj pozna.
a_sist je napisal/-a:Tjulenjčki in razni tree-hugerji ploskajo tvojemu odgovoru.. ostali pa ne.
M je napisal/-a:a_sist je napisal/-a:Tjulenjčki in razni tree-hugerji ploskajo tvojemu odgovoru.. ostali pa ne.
Lahko da ohoho valarje gor, ga totalno v plastiko zavije, pa bo še zmeri samo Clio... In to 1.2, za povrh. Pa če da še hujše feltne gor, ne bo glih nekega hudga vtisa naredu, torej je čist vseeen, če ostane na normalnih feltnah.
mišek je napisal/-a:Rok_90 je napisal/-a:Mogoče je bila ta tema že kje objavljena vendar je na žalost nisem zasledil. Zanima me ali mi lahko prosim kdo vsaj okvirno pove koliko se poveča poraba pri renault cliu 1.2 16v če namesto sedajšnjih pnevmatik ki so 175/55/14 namestim pnevmatike ki so 205/45/16. za odgovor se že vnaprej zahvaljujem. sedaj mi pije tam nekje okoli 7l/100km
Lp
Verjetno imaš zdaj 175/65/14
Jaz bi rekel, bodi pameten pa ostani na teh gumah, ki jih imaš.
Toliko je govora o onesnaževanju pa zmanjševanju porabe energentov vseh vrst, dajmo normalno vozit pa na normalnih gumah pa bomo veliko naredili.
A ni brez veze, da ti pije liter več samo zaradi teh valjarjev?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost