Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Uniroyal Rainsport

Napisal/-a mr.ramo Po jun 29, 2009 5:00 pm

Lp...mene zanima a so za kj tele gume,pa če jih je ze kdo lastiu al pa karkol meu z njimi?? hvala za odgovore ;) ..

lp
Priponke
imgArticle_18080.jpg
zgledajo pa tkole

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po jun 29, 2009 10:10 pm

Sem jih imel na toyoti rav4. Držijo v dežju bolje od vseh gum, po suhem so tudi dobre, po snegu malo slabše, ampak problem tegh gum je da se hitro obrabijo.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Po jun 29, 2009 11:27 pm

točno tako kot si reku

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager To jun 30, 2009 6:27 am

Ja kot je Nebivedu napisal.
Gume so ene boljših za po dežju. Je pa problem ker se hitro obrabijo in postanejo glasne. Če ti je pomembno da se boš varno peljal tako v suhem kot v mokrem, potem močno priporočam. Seveda tukaj odpade divjanje čez ovinke ker bo hitro šla.
L.P.
Ne vozi hitreje kot tvoj angel varuh lahko leti.
http://www.sina-logatec.si/

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Napisal/-a mr.ramo To jun 30, 2009 3:05 pm

aha torej mi priporočate nakup :D ...nekak mi je tud najbol da se dobr obnašajo na mokri cesti ;) ..bojo pa šle na 920 kg avto in mislm da jih nebo velik pobral :D

Fantje hvala za odg. !! :tomidelej: lp

Uporabniški avatar
frenk19
Novinec

Napisal/-a frenk19 Sr jul 01, 2009 5:45 pm

jst jih mam na avtu in se super obnesejo.
Zelo dobro se držijo, obraba je pa čist spremenljiva.
Vsaka dobra guma je mehka huma. Sem pa dobil 215x45x17 Uniroyal RainSport 2 za 89€ kar pa je dosti cenejše od konkurence

lp

Uporabniški avatar
tomaz07
Novinec

Napisal/-a tomaz07 Sr jul 01, 2009 5:56 pm

Ja, odvisno kak močen avto imaš, pa teža avtomobila.
Renault Megane Coupe 1.6e.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr jul 01, 2009 6:09 pm

Uniroyal je čist dobra guma, samo ko probaš Bridgestone RE050A je pa čist druga muska, saj tud cena pove svoje

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Sr jul 01, 2009 7:02 pm

Probaj Uniroyal RainExpert... ;)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Če jul 02, 2009 6:57 am

pskoda je napisal/-a:Uniroyal je čist dobra guma, samo ko probaš Bridgestone RE050A je pa čist druga muska, saj tud cena pove svoje

Pa ne na mokrih in spolzkih cestah. Tam je uniroyal še vedno daleč spredaj pred vsemi. Resnično dobra guma za v dež.

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Če jul 02, 2009 7:38 am

nebivedu je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:Uniroyal je čist dobra guma, samo ko probaš Bridgestone RE050A je pa čist druga muska, saj tud cena pove svoje

Pa ne na mokrih in spolzkih cestah. Tam je uniroyal še vedno daleč spredaj pred vsemi. Resnično dobra guma za v dež.

Lahko potrdim :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Če jul 02, 2009 8:43 am

Uniroyalk še sicer nisem vozil, ampak Continental Sport contact drži hudičevo dobro tud v dežju. Za moje pojme še vedno ena boljših gum... 8)

Sicer pa tud Uniroyalke precej hvalijo, tak da mislim da neboš nič zgrešil... ;)

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Če jul 02, 2009 8:57 am

nebivedu je napisal/-a:

Stari moj a veš kolk drži 050A. Čist v brezveze ;) In če jo nisi probal, je to pač eno mnenje tistega, ko je vozil Uniroyal. In JA, ravno na mokri in spolzki cesti je čist adijo. No, vsaj po mojih izkušnjah. Sem imel na avtu pa še F1 GD2, Re720 in Ponoreli P Zero Nero. Vse v dimenzijah 205\55\16

Trenutno me je fascinirala Michelin Pilot Exalto PE2 v dimeziji 195\50\15. Guma ga cist owna. 8) V suhem brutal, v mokrem 2x brutal. Lani sem znucal Verdenstein Sportrack 3, ki jo tudi lahko pohvalim in svetujem.

Še ena zanimiva zgodba. Že leta nazaj, ko sem imel Re720 se je v mokrem začel vozit en Audi za mano. Super, končno eden v mokrem. Ko pride v enem kraju za mano ga ustavim. Pač me je zanimalo, kake gume ma. Ne spomnim se več :x Se pa spomnim da je on prej mel Re720 in da se mu ni obnesla. Avtomobila sta bila dosti enake teže. Mu navijem volan in rečem nej pogleda gumo. :D Verjetno se mu ni obnesla, ker ni imel j**c se tako hitro peljat kar mu je guma nudila :P
SlikaSlika

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Če jul 02, 2009 10:39 am

nebivedu je napisal/-a:

:lol: :lol:

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Če jul 02, 2009 2:55 pm

Uniroyalove sem mel pribl. 2mesca na ibizi gti. So ble solidne gume. Vredne svojega denarja ;) .
Ampak po suhem niso neke extra dobre,...
Slika

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Če jul 02, 2009 4:31 pm

MatejW je napisal/-a:Uniroyalove sem mel pribl. 2mesca na ibizi gti. So ble solidne gume. Vredne svojega denarja ;) .
Ampak po suhem niso neke extra dobre,...

Se čist strinjam, da so vredne svojega denarja, niso pa neki high, pa še to ni problem naredit dobro gumo za mal kilometrov, umetnost je naredit dobro gumo in majhno obrabo

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Če jul 02, 2009 9:54 pm

X-Hair je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:

Stari moj a veš kolk drži 050A. Čist v brezveze ;) In če jo nisi probal, je to pač eno mnenje tistega, ko je vozil Uniroyal. In JA, ravno na mokri in spolzki cesti je čist adijo. No, vsaj po mojih izkušnjah. Sem imel na avtu pa še F1 GD2, Re720 in Ponoreli P Zero Nero. Vse v dimenzijah 205\55\16

Trenutno me je fascinirala Michelin Pilot Exalto PE2 v dimeziji 195\50\15. Guma ga cist owna. 8) V suhem brutal, v mokrem 2x brutal. Lani sem znucal Verdenstein Sportrack 3, ki jo tudi lahko pohvalim in svetujem.

Še ena zanimiva zgodba. Že leta nazaj, ko sem imel Re720 se je v mokrem začel vozit en Audi za mano. Super, končno eden v mokrem. Ko pride v enem kraju za mano ga ustavim. Pač me je zanimalo, kake gume ma. Ne spomnim se več :x Se pa spomnim da je on prej mel Re720 in da se mu ni obnesla. Avtomobila sta bila dosti enake teže. Mu navijem volan in rečem nej pogleda gumo. :D Verjetno se mu ni obnesla, ker ni imel j**c se tako hitro peljat kar mu je guma nudila :P

Za na toyoto RAV4 sem sprobal kar nekaj gum, ker je avto 3.6 metra dolg z visokim težiščem in ima 150KM. Ker je tok kratek, ga zelo hitro zavrti, če so na njem slabe gume.
Gume so bile v dimenziji 215/70/16 in v tej dimenziji so bile uniroyalke najboljše od vseh kar sem jih sprobal. Imel pa sem še goodyear wrangler, pirelli p 6000, michelin 4x4 sinchrone in bridgestone (nimam pojma katere, ker so takoj letele dol).

V tej dimenziji lahko priporočam uniroyal, kot ene izmed najboljših. Avto se je držal resnično dobro, guma je vedno, ampak res vedno grabila v ovinkih tudi v mokrem in resnično si lahko rešil avto iz mnogih čudnih situacij ravno zaradi gum.

Ne vem kako je s temi gumami v ožji dimenziji, ampak pri dimenziji 215/70/16 so očitno resnično v pravem razmerju da so resnično boljše od vseh ostalih.

Moraš pa računat, da je to suv in še zelo kratek in da je vožnja s tem avtom dosti drugačna od nekega spuščenega osebnega avtomobila, pa se je s temi gumami vseeno dalo vozit orenk preko priporočenih hitrosti, da o kakih gorskih cestah ne govorimo, ker ima avto dovolj konjev(150), da se resnično lahko izživljaš.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Če jul 02, 2009 11:05 pm

EEEE sedaj sem pa prebral en pomemben podatek. Tisti ki sprašuje najbrž nima SUV-a ;) Sem pa mnenja, da guma vsekakor ne more biti slaba. Sam jo še nisem sprobal, zato se tudi nisem vmešaval v debato. Po tvojem postu sem pa moral dodati kakšen stavek. :D
SlikaSlika

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Napisal/-a mr.ramo So jul 04, 2009 1:58 pm

res je da nimam SUV-a ;) ..guma bo sla na c.saxo,ki ima 920 kg in mislm da jo nebi smel preveč pobirat ...sm pa sprašeu mau vulkanizerje in noben ni reku da so slabe,kvečjemu da so dobre gume za ta denar ;) ..tko da sm jijh naroču in v sredo prispejo :D ..in se veselo montirajo na felne :D ..hvala odg. in nasvete :D :tomidelej:
Vrni se na Letne pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov